Starające się XXII

dziewczynki, zakładam Wam nowy wątek :-)
jako że od dawna Was obserwuję, to pozwalam sobie życzyć wszystkim szczęśliwego zaciążenia- tak niespodziewanego jak moje :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Starające się XXII

aguseek: zobaczysz, że z każdym dniem bbędzie lepiej.
Kiedy ja się dowiedziałam, że maleńśtwu nie bije serduszko pomyślałam sobie"nigdy więcej dzieci". I faktycznie nie chciałam o tym słyszeć...to wszystko za bardzo bolało i czułam się pokrzywdzona przez los. Mój gin mówił, że mam czekać aż wszystko samo się oczyści (w sobotę o wszystkim się dowiedziałam) ale po 2 dniach wiedziałam, że psychicznie nie dam rady nosić w sobie tego maleństwa i zdecydowałam się na zabieg. Do dnia zabiegu jakoś w miarę poukładałam sobie wszystko w głowie. WIedziałam, że z jakiegoś powodu moje ciało odrzuciło to dzieciątko bo może byłoby chore całe życie..droga do szpitala była straszna...IP tak samo-ledwo gadałam miałam tak ściśnięte gardło. Po zabiegu czułam pustkę..ale wiedziałąm już wtedy, że chcę jeszcze spróbować. Każdy następny dzień utwierdzał mnie w tym, że nie zaznam spokoju póki nie zajdę w kolejną ciążę.
Co prawda miałam małe problemy z endomedrium po zabiegu ale gin kazał brać acard, pić czerwone winko i udało się. Zabieg miałam 2.02 a 27.05 test pokazał II kreseczki.
Wszystko zależy od Twojej psychiki i kiedy sama uznasz, że jesteś gotowa. Pamiętaj tylko, żeby nie odkładać starań za bardzo, gdyż po takim zabiegu kobieta jest bardziej płodna. Przytulam Cię mocno

aguseek to normalne, że się boisz, ale zobaczysz wszystko następnym razem na pewno będzie dobrze, jestem tego pewna; niestety to się coraz częściej zdarza, a później kobiety mają śliczne i zdrowe dzieci; także zobaczysz wszystko następnym razem się uda, trzymaj się ciepło, jestem z Tobą myślami :)

witajcie, ja jestem już po zabiegu moje dzieciątko jest już aniołkiem, nie mam na razie siły.....to był koszmar, pobyt w szpitalu 5 dniowy i zabieg:( nie potrafię się pozbierać. Może te miesiące które musimy odczekać pomogą pogodzić mi się z moją stratą, chciałabym znaleźć w sobie siłę na kolejną ciąże ale się straszne boje:( Tak jak wcześniej pragnęłam zajść i urodzić dziecko tak teraz już to nie jest dla mnie priorytet bo strasznie się boję......dziewczyny po poronieniu jak wy dałyście sobie radę?

starającym się życzę powodzenia i spokojnych 9 miesięcy!

tak robi sie rano na czczo ;)

no właśnie tego się obawiałam, ok dzięki :)

ja też polecam dr Skweresa, dzięki niemu jest z nami Krzysiu :))

ja też robiłam rano na czczo:)
Ja już po @ w czwartek dopiero wizyta u gina będzie to 13dc zobaczymy jak tam wszystko wygląda w środku..

zawsze robiłam na czczo ale nie pamiętam czy tak mi kazał lekarz.

ja tez robilam rano na czczo

karolino 29, nie pomoge, ale ja robilam na czczo prolaktyne na pewno...

do mnie rpzyszla @ i ciekawe kiedy przyjdzie nast.mam nadzieje ze 2 miesiecy nie bede musiala czekac.
Walerko, ja zachodzac mialam cykl 33 dniowy i moja owu wyszla w 17-18 dniu cyklu i tak zaszlam z Blanka...

dziewczyny czy badania poziomu prolaktyny z obiciążeniem trzeba robić rano koniecznie?

ciągnie się i ciągnie, ja jeszcze dłuuugooooo testować nie będe. licze na was dziewczyny, starajcie się szybciutko

A która teraz testuje? Bo jakoś dłuuuuugi ten wątek

dziewczyny jesteśmy na 5 stronie więc podbijam na pierwszą :)

cześć kobietki!
jestem tutaj nowa. ja też się staram z mężem praktycznie od ślubu i ciągle nic. leczę się obecnie na niedoczynność tarczycy i prolaktynkę, dzisiaj odebrałam wyniki i są w miarę ok, choć nie wszystko jest ok bo czekam na @(2 tyg po terminie) i niestety nic, a sprawdziłam i w ciąży też nie jestem. Dzisiaj dzwonię do gin umówić się na kolejną wizytę :(
Pozdrawiam i powodzenia :)

tsh ok a co do prolaktyny to chyba w normie jest skok do 6x. a co do tej luteiny to sie nie spieram, ufaj lekarzowi a nie mi, ewentualnie sie dopytaj.

dziewczyny mam wyniki prl i tsh wszystko niby jest w normie ale przy granicy. myslicie ze takie wyniki sa okej?
prl pierwsze pobranie 24,56 ng/ml przy normie 1,3-25
po obciążeniu 217,10 ng/ml ( tutaj nie mam podanej normy)
oraz tsh 0,89 u/U/ml przy normie 0,25-5

mam jak byk napisane między 16 a 25 d.c. 2 razy dziennie, lekarz sie pytała jak długie mam cykle, może się pomyliła

tak mi lekarz kazała, hmm... no to teraz mam problem

luteina wzieta przed owulacja hamuje ja. dlaczego od 16 dnia? to co napisalas dotyczy cyklow 28dniowych bo tam owulacja jest 14 stego dnia i na 3 dni przed spodzewanym okresem (25dzien) sie odstawia. w naszym przypadku to raczej 23-24 dzien zaczac i odstawic 30-31 dzien. tak ci kazal lekarz czy sama bralas?

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...