Stomatolodzy przyjmujący w Gdańsku podczas epidemii COVID-19

Lista otwartych stomatologów w Gdańsku, może komuś się przyda.

1. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Partyzantów 9/1, 80-254 Gdańsk
Telefon: 58 58-58-672

2. Pomorskie Centrum Stomatologii Kryspin-DENT
Kartuska 17, 80-103 Gdańsk
Telefon: 58 58-58-672

3. ENEL-med stomatologia, oddział grunwaldzka
aleja Grunwaldzka 163, 80-266 Gdańsk
Telefon: 22 23 07 007

4. smile clinic chmielewski & karczewska
Karola Szymanowskiego 2, 80-280 Gdańsk
Telefon: 58 573 38 85

5. prodent
Antoniego Słonimskiego 1/65, 80-280 Gdańsk
Telefon: +48 519 077 119

6. pearldent gabinety stomatologiczne
Wodnika 44, 80-299 Gdańsk
Telefon: 695-112-577

7. euro dent centrum stomatologiczne
Kołobrzeska 39F, 80-393 Gdańsk
Telefon: 600909330

8. gabinet stomatologiczny renata gogolewska
Startowa 30, 80-461 Gdańsk
Telefon: 587617938

9. gabinety stomatologiczne "dentus"
Startowa 1, 80-461 Gdańsk
Telefon: 508162433

10. titanium dental

Stefana Drzewieckiego 9/1, 80-464 Gdańsk
Telefon: +48 607 516 663
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki, super zestawienie. :)

Swoją drogą, czy ktoś był teraz u dentysty, i czy to wygląda bezpiecznie również dla pacjenta, czy głównie jednak dla lekarza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje:) a jak wyglada już na miejscu jak kwestie higieniczne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy pewnie jaki gabinet. Kiedy poszłam wizytę, byłam jedynym pacjentem, musiałam mieć rękawiczki i maseczkę. Dostałam również ochraniacze na buty oraz na włosy. Wszystkie elementy wystroju pochowane, wszystko przykryte i dezynfekowane także miejsca, na których mogłyby zostać przeniesione bakterie i wirusy ograniczone do minimum. Cały personel w fartuchach, podwójnych maskach, okularach, przyłbicach. Wydaje mi się, że mniejsza szansa jest się zarazić w dobrym gabinecie niż na zakupach, bo wszystko dezynfekują od góry do dołu również ze względu na swoje bezpieczeństwo. W wielu miejscach obowiązuje tylko dodatkowa opłata, co w sumie nie dziwi biorąc pod uwagę jak bardzo muszą wszystko zabezpieczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz zdradzić gdzie konkretnie byłaś?

I ile mniej więcej ta usługa była droższa od tej w czasach przed epidemią?

Ortoestetica na Cieszyńskiego w Gdańsku i opłata dodatkowa to 70zł, cena innych usług była chyba taka sama jak wcześniej, chodzę do nich już od dawna to mniej więcej się orientuję w cenach. Trzeba wypełnić też u nich ankietę (ale to pewnie wszędzie).
Ogólnie jeżeli ktoś może poczekać to zawsze lepiej poczekać. I mniej się zapłaci i stres pewnie też mniejszy. Pytanie tylko kiedy to wszystko minie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obawiam się, że gabinety będą miały ograniczony dostęp co najmniej do wakacji, tj. będą przyjmować ludzi, ale właśnie w ten sposób jak piszesz. Zawsze mogło być gorzej.

widzi mi się- to płać

A tak na serio -grypa -gorsza od -corony- i wtedy opłat nie podwyższało.
a..........Teraz biznes się kręci, stomatolodzy i po 300-400 zł kasują nie raz za 25 minut ,,roboty,,
przez 6 miesięcy w PL prawie 4 miliony ludzi, bo część i tak do lekarza nie poszła
https://pulsmedycyny.pl/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828

statystyka http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/2019/2019.htm

https://www.pzh.gov.pl/instytut/rada-naukowa/

Cześć, jeden z gabinetów opisuje całą procedurę. Wydaje się być to bezpieczne dla wszystkich. https://www.kryspin-dent.pl/epidemia-covid-19/ nie wiem jak jest u innych, może podobnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrząc jak wygląda procedura i ile zajmuje czasu, to ceny wzrosną dwu, a może nawet trzykrotnie. Pół biedy jeśli będzie to na miesiąc, dwa i tylko dla tych najpilniejszych przypadków, ale jeśli przyjdzie nam długie miesiące żyć z wirusem, to nie będzie wesoło. :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oby jak najkrócej. Cen nie znam, trzeba dzwonić. Robiłem sobie listę tak "w razie czego", bo nigdy nie wiadomo. A jak zaczyna boleć ząb, to ciężko się myśli :)

Byłam niedawno na zabiegu w Kryspin Dent przy ul. Kartuskiej. Przyjęli mnie prawie z marszu, ale po rozmowie telefonicznej, bo nie przyjmują "z ulicy". Na miejscu miałam do podpisania ankietę, ubrałam się w odzież ochronną, a po zabiegu całkowita dezynfekcja. Jakość zabiegu bez zmian, taka sama jak przed epidemią. Z nikim po drodze się nie mijałam, a lekarze również byli w pełni zabezpieczeni. Nie wiem jak jest w innych gabinetach, ale czułam się bezpiecznie, choć na początku lekko się stresowałam pustką w budynku :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A możesz napisać ile zapłaciłaś, czy było to więcej niż zazwyczaj.

tak, potwierdzam, placiłam dodatkowo 80 zł w Kryspinie za zestaw bezpieczeństwa czyli maseczki, rękawiczki, dezynfekcję i tak dalej. Nie tak dużo, bałam się, że będzie dwa razy drożej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jestem ciekawy ceny.

Dzwoniłem do nich. 80 zł.

Dzięki za info.

I jak tam sytuacja? Jest w stanie ktoś jeszcze opisać jak wygląda przyjmowanie w gabinetach? :)

Byłam w Gabinecie na Osowej- Pearldent.
Wizyta bez dodatkowych opłat. Przyjmuje na pewno szef gabinetu (nie wiem czy ktoś jeszcze). Ceny szczerze mówiąc bardziej przystępne, niż te które widywałam w moim dotychczasowym gabinecie i raczej też z tego powodu się przeniosę. Za wypełnienie zęba (spore) zapłaciłam 180 zł. A jeśli chodzi o przygotowanie gabinetu to moim zdaniem wygląda to dobrze.
Na pewno nie biegają w tych kombinezonach co inne gabinety, ale co to da?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem co dają kombinezony dokładnie, ale takie są wytyczne Polskiego Towarzystwa Stomatologicznego i Ministerstwa Zdrowia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O ile zmieniają je po każdym pacjencie, a niestety tak nie robią :) Wszystko na pokaz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziękuje bardzo za polecenie!
Wczoraj skorzystałam z wizyty u Doktora Grzegorza. Jestem bardzo zadowolona. Pełen profesjonalizm, sympatyczna atmosfera, gabinet wyglada super i faktycznie jeśli chodzi o ceny to jest różnica.

Czy ktoś wie coś o stomatologach przyjmujących na północ 3miasta? Rumia, Reda, Wejherowo?

Mapa pracujących gabinetów stomatologicznych:
https://pts.net.pl/gabinety/

Właśnie tak znalazłem dentystę, ale ceny teraz to jakiś dramat - płacisz dodatkowo ok. 100zł za pakiet "antykoronawirusowy",
a taki pakiet to:
- rękawiczki jednorazowe + jednorazówki na buty
- pomiar temperatury
- sterylizacja sali + godzina odstępu między pacjentami

W Kryspinie opisują to trochę inaczej. Taki zestaw jest. Czy u innych też czy jest tak jak piszesz? Bo szczerze to co opisałes wygląda dosyć biednie jak na dodatkowe 100 zł. Tak jakby chcieli się dorobić dodatkowo lub odbić stratę, a ta opłata dodatkowa powinna być minimalnie wyższa od kosztu akcesoriów (z powodu przerwy 1h należy się ciut więcej kasy moim zdaniem i to tyle):

Strefy przygotowania się Pacjenta do leczenia:
Strefa 1: Pomiar temperatury, dezynfekcja rąk i wypełnienie deklaracji;
Strefa 2: Zdjęcie odzieży wierzchniej, dezynfekcja rąk, założenie odzieży ochronnej oraz rękawiczek;
Strefa 3: Przejście do gabinetu zabiegowego.
Uwaga! Podczas przejścia Pacjent ubrany w odzież ochronną jest prowadzony przez osobę z personelu, przestrzega jej poleceń, w drodze niczego nie dotyka.
Następnie Pacjent siada na fotelu i przepłukuje jamę ustną specjalnym roztworem. Po czym zaczynamy zabieg.
Strefy przygotowania zespołu medycznego:
Dla stomatologów i asystentów wydzieliliśmy specjalne pomieszczenie do ubrania się odzież ochronną kombinezony, gogle, przyłbice, maski ochronne FFP3, rękawiczki, jałowy fartuch zewnętrzny oraz dodatkową maseczkę ochronną.

zapomniałem podziękować za stronę :) dzięki

W ubiegłym i tym tygodniu wyleczyłam w sumie 2 zęby (na NFZ!) w Dentusie na Startowej (przychodnia Polmed).

Jak to wygląda?
Przychodnia jest zamknięta - trzeba podejść do głównego wejścia i przez małe okienko w drzwiach pracownica pyta po co przychodzisz. Mówisz, że do dentysty na konkretną godzinę (możesz być tuż przed wyznaczoną godziną - a nie 15-20 minut wcześniej). Zostajesz wpuszczony do Polmedu. Od razu mierzenie temperatury, ankieta do wypełnienia, siadasz przy stoliku gdzie masz pojemnik z płynem dezynfekującym. Wypełniasz ankietę i z nią idziesz do Dentusa (gabinet 3). Tam domofon przy wejściu - dzwonisz, wpuszczają. Zaraz przy drzwiach po lewej stronie masz pojemnik z płynem odkażającym - psikasz na ręce. Podchodzisz do osłoniętej rejestracji, dajesz ankietę i mówisz na którą godzinę masz wizytę. Siadasz i czekasz aż Cię lekarz wywoła. Jesteś w poczekalni sam. Tylko przy drugiej wizycie minęłam się w poczekalni z inną pacjentką. Wejście do gabinetu - stomatolog w podwójnej maseczce, przyłbicy, czepku, fartuchu jednorazowym(albo kombinezonie - nie zwróciłam uwagi, w każdym razie nie widać "normalnego" ubrania) i rękawiczkach. Asystentka jakoś podobnie - nie przyglądałam się. W każdym razie widziałam tylko oczy Pani Dr ;) (nawet nie wiem jaki ma kolor włosów - chyba ciemniejsze). No i dalej robicie co trzeba. Po wyjściu z gabinetu - karteczka do rejestracji z płatnością lub nie. Odkażenie rąk przy wychodzeniu.

Ja pomimo astmy i trudności z oddychaniem w maseczkach - noszę je z szacunku do otoczenia. Więc moją 1 maseczkę zdejmowałam w gabinecie, chop do woreczka. Po zakończeniu leczenia wyciągałam z drugiego woreczka czystą maseczkę.

Dzięki za opis zabiegu Agusia :)

Też mogę polecić gabinet Dentus . Korzystałam z usług gabinetu przed pandemią na Zaspie ,w trakcie pandemi skorzystałam z placówki Dentus w Gdyni Centrum handlowym Batory . Tak jak poprzedniczka mówiła, strój w jakim ubrany był personel to był kombinezon i maseczka , przylbica .Przed wejściem mierzą temp oraz proszą o zdezyfekowanie dłoni. . Cena usługi nie odbiegają od wcześniejszych. Przystępne ceny , nie korzystałam z NFZ Ale wiem że jest taka też możliwość.

Dzięki za opis ;)

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...