Stop ifs! Praca dla ifs to upokorzenie!

STOP IFS! Praca dla IFS to upokorzenie!

Obecnie trwają kontrole PIP we wszystkich oddziałach firmy IFS!

Wiadomo jak trudno jest obecnie z odnalezieniem dobrej pracy, ale aplikując na oferowane przez firmę IFS Sp. z o.o. stanowiska, zapraszam Państwo zapoznać z napisanym niżej.
Ta informacja na pewno przyda się przy podjęciu decyzji w sprawie pracy dla IFS.

Po pierwsze, każdy z kandydatów starających się o pracę w firmie IFS powinien zadać się pytaniem, Z jakiego powodu zmienia się już istniejący zespół firmy, gdyż na jego szkolenie i ocenę możliwości każdej osoby, jako odpowiedniego przyszłego pracownika, już zmarnowano miesiąc czasu szkolenia (nieodpłatne) plus prawie cały 3-miesięczny okres próbny i czy nie czeka mnie po 3 miesiącach pracy ten sam los?

Oto, co w rzeczywistości oferuję firma IFS dla przyszłego pracownika:

1. Gwarantuję się nienormowany dzień pracy, brak przerwy obiadowej oraz nadgodziny w pracy bez wynagrodzenia. Zwolnienie z pracy w razie sprzeciwu!

2. Praca w warunkach stresu, gdyż miejsca pracy znajdują się pod stałą obserwacją kamer.

3. Po nieodpłatnym dwutygodniowym szkoleniu oraz 3-miesięcznym okresie próbnym, pracownik przez niewiadomo jak długi czas będzie na umowie tymczasowej (śmieciowe umowy).

4. Nie szuka się pracowników tylko SŁUŻĄCYCH, którzy beż wahania wypełnią każdy rozkaz kierownika oraz spoglądających w jego oczy z psim oddaniem i czekających na następny rozkaz. Tylko tacy (po selekcyjne osobniki), maja szans podpisania umowy o prace na dłużej.

5. W trakcie 3-miesięcznego okresu próbnego w celach selekcji odpowiednich pracowników stosuję się: zakaz robienia przerw pod groźbą utraty pracy, przymusowe zostawanie po godzinach pracy, zastraszanie zwolnieniem z pracy.
W przypadku, kiedy pracownik nie daję się podporządkować, stosuję się: taktyka utrudniania wykonywania pracy, nieuzasadniona krytyka, taktyka pomniejszenia kompetencji, wyśmiewanie, nieodpowiednie żarty, sarkazm, taktyka izolacji w wyniku, czego, albo pracownik zwolni się sam, albo będzie zwolniony.

6. W przypadku, kiedy pracownik zachowuję się inaczej niż od niego się oczekuję, czeka go gwarantowane zwolnienie z pracy w trakcie lub po okresie próbnym.

Informacja dająca do myślenia:

Firma IFS jest nową firmą na Polskim rynku, nie mniej, już zyskała bardzo złą renomę nie tylko wśród osób pracujących dla niej lub byłych pracowników, ale i wśród swoich klientów.
Dzieję się tak dla tego, że kierownik Gdańskiego oddziału firmy IFS nie ma w swoim życiowym bagażu ani odpowiedniego wykształcenia, ani żadnego zawodowego doświadczenia na stanowisku, nawet, podobnym do zajmowanego obecnie. Został on wyznaczony przez kierownictwo firmy IFS (siedziba główna w Warszawie).
Brak jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego, skutkuję podejmowaniem błędnych decyzji, chaosem w pracy oraz opieszałością w przydzieleniu zakresu obowiązków dla pracowników firmy.
Brak wykształcenia, kompetencji i umiejętności we współpracy z podwładnymi, doprowadził do utworzenia się nieprzyjemnej atmosfery w zespole, która przypomina paczkę młodzieży z chorą hierarchia. Mówiąc wprost do mojej paczki należy taki sługus, który wykona wszystko to, co mu powiem, bo ja nie chcę i nie umiem.
Problem, również, polega na tym, że właśnie dzięki swoim cechą oraz opisanym powyżej brakom, obecny kierownik jest idealną marionetką w rękach zarządu firmy IFS i właśnie ten zarząd za pośrednictwem owej marionetki wdraża złe metody oraz warunki pracy.
Głównym winowajcą wdrażania i kultywacji haniebnych praktyk w firmie jest Warszawski zarząd. Wizyty Pana Prezesa do Gdańskiego oddziału zawsze obfitowały brakiem kultury i szacunku wobec pracowników oraz ogromem wulgaryzmów. Pewnie facet ma rację, bo wszyscy jemu na to pozwalają.
Reasumując nasuwa się pytanie czy teraz chcą Państwo pracować w takiej firmie? Jeżeli tak, to trzeba kupić mydło i wazelinę oraz zapomnieć o swoim honorze i sumieniu.
Firma szuka niewolników, których planuję zatrudniać na śmieciowych umowach.
Niektórzy powiedzą że IFS jest pracodawcą i w trudne czasy kryzysu tworzy miejsca pracy, i że powinno za to być wdzięcznym No, niby tak, ale na pewno niestosowanymi w omawianej firmie sposobami i kosztem upokorzenia ludzi.

Informacja o firmie:
http://www.krs-online.com.pl/invisa-fiduciary-services

Prezes Zarządu:
Dmitrij Bushnev
REGON: 142534214
KRS: 0000363819
Kapitał ustawowy - 5tys.zł

Siedziba Główna:
ul. Starocińska 1
02-516 Warszawa

Siedziba oddziału:
Kierownik oddz.
Maxim Vasilevsky
ul. Partyzantów 8, lok. 102
80-254 Gdańsk

Więcej informacji na temat oferowanej pracy oraz jej warunkach można uzyskać po kontakcie mailowym:
stop.ifs@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STOP IFS! PRACA DLA IFS TO UPOKORZENIE!

ad. 2 Chyba nie wiesz czym jest praca w warunkach stresu. Kamery to standard w wielu miejscach, nie tylko w pracy więc bez przesady - jak nie "kombinujesz" tylko robisz swoje to olej to i przyzwyczaj się. Na ulicy, w knajpie, w sklepie też masz z tym problem i się stresujesz?

ad.3 Umowy Śmieciowe to: Umowy Zlecenia i Umowy o Dzieło - natomiast jeśli dostajesz Umowę na Czas Określony to się ciesz, jest to pełnowartościowa umowa o pracę ze wszystkimi świadczeniami i liczy się do wszystkiego tak samo jak Umowa na czas nieokreślony - ostatnio coś "grzebali" w przepisach i chyba po trzeciej pracodawca ma obowiązek podpisać z Tobą umowę na czas nieokreślony.
Plusem Umowy na Czas Określony jest krótszy okres wypowiedzenia - więc jak Cię Pracodawca wkurzy możesz szybciej się z nim pożegnać, natomiast minusem może być problem z uzyskaniem kredytu czy większego zakupu na raty (ale nie zawsze)

ad. 6 Właśnie po to jest okres zwany próbnym by sprawdzić czy potencjalny pracownik spełnia wymagania stawiane przez pracodawcę i czy się nadaje do pracy w zespole - jeśli nie to do widzenia i już.

Na tym polega rola pracownika, że wykonywać ma swoje obowiązki i polecenia pracodawcy. Zaś pracodawcy wydawać polecenia i zarządzać podległym zespołem pracowników.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy to napisala przypadkiem nie pani ktora nie ma pojecia o sumieniu, o honorze ?!, pracujaca w tej firmie i myslaca, ze jest madra ?, znam ja, zero gustu, i w ogole zero, zero, szkoda gadac, nie w moim stylu mowic o takich bydlopodobnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

:-) Któro? Jeśli o mnie chodzi to nie jestem panią tylko panem do tego nie mam i nigdy nie miałem nic wspólnego ze wspomnianą wcześniej firmą, tylko autor posta mnie "natchnął" :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a obowiązak zapłaty za wykonane pracę to gdzie? O tym zapominacie. Człowiek nie idzie do pracy mile spedzać czas tylko zarabiać pieniądze

No i dzięki bogu za okres próbny.
Mija miesiąc albo parę dni i już wiesz z kim masz do czynienia.
A wiadomo, że ryba zawsze psuje się od głowy.
Dobrze, że jest takie forum, można tu zamieszczać swoje spostrzeżenia.
Dzięki ich opiniom aplikujący wiedzą na czym stoją decydując się podjąć temat.
Wiem, że idzie się do pracy z dobrym nastawieniem, ale czasem jest tak że to co oferuje pracodawca nie jest dla nas do zaakceptowania i wtedy trzeba szukać dalej.
To już nie te czasy, że pracuje się dziesięć lat u jednego pracodawcy - chyba że jest faktycznie wyjątkowo dobry.
Pracę się miewa i to nie pracę trzeba szanować tylko siebie.
Pracę można zmienić, a zdrowie (te psychiczne też) ma się tylko jedno.
Życzę wszystkim aby trafiali tylko na dobrych pracodawców!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

IFS Poland

Zaciekawił mnie wątek. Jak tam się pracuje? Są tu osoby, które mogą się wypowiedzieć o IFS Poland w Gdańsku? Bardzo zależy mi na obiektywnych opiniach.

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Wypożyczalnia samochodów-wasze doświadczenia z takiej pracy? (10 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Czy ktoś z was pracował w wypożyczalni samochodów i może podzielić się...

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?