Re: Stowarzyszenie Księgowych w Polsce
~zawiedziona
(13 lat temu)
Obecnie kończę kurs w SKwP na Jaśkowej. Skończylam ekonomik i studia magisterskie z rachunkowości, podjęłam pracę w zawodzie. Szybko zorientowałam się, że brakuje mi wiedzy praktycznej, więc zdecydowalam się na ten kurs - właśnie żeby poznać praktykę i... żałuję. Jak dla mnie poznać tam można ale toerię. Człowiek czuje się dokładnie jak na studiach - sama teoria, ćwiczenia jak w szkole średniej. Z resztą na tej samej książce. Na początku zagadnienia proste, teoretyczne są wałkowane długo, potem już brakuje czasu na to, żeby lepiej ogarnąć trudniejsze tematy i leci się tylko z programem niezważając na to, że ludzie już mało rozumieją. Przy zadawaniu pytania, pani odpowiada, że powinniśmy to już wiedzieć i sami się w domu uczyć... Natomiast przy zwróceniu uwagi przez doświadczonych kursantów, że w praktyce robi się inaczej słyszeliśmy odpowiedzi - ale my się uczymy jeszcze po staremu... Super po prostu!!! Jak dla mnie strata pieniędzy i czasu dla tych, którzy przyszli tam poznać praktykę, jedynie pozostaje papierek... Nie można natomiast przyczepić się do zajęć praktycznych z programu Symfonia i zajęć z podatków, te choć w małej ilości prowadzone były wyłącznie pod kątem praktycznym.
5
2