Straszne dzieci, czarna komedia dla dorosłych

Temat dostępny też na forum: Straszne dzieci, czarna komedia dla dorosłych
Opinie do spektaklu: Straszne dzieci, czarna komedia dla dorosłych.
STRASZNE DZIECI, czarna komedia dla dorosłych
na motywach twórczości Heinricha Hoffmana

"Straszne dzieci, czrna komedia dla dorosłych" to nowe spojrzenie na teatr muzyczny i lalkowy. Scenariusz spektaklu oparty jest na tragikomicznych bajkach niemieckiego pisarza i lekarza Heinricha Hoffmana, powstałych w XIX wieku.

Zdominowany przez konserwatywnych rodziców chłopiec daje upust swojej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

SZOK

a ja jestem zszokowany tego typu wypowiedziami w wolnym demokratycznym kraju.. chcesz cenzury - wyprowadz sie do Chin albo na Kubę!
bo w czasie cofnac ci sie nie uda.. żal..

ale jak to?

to już miesiąc przed premierą można zobaczyć to straszne przedstawienie?

ha! faktycznie.. premiera dopiero we wrzesniu:) nie zwrocilem uwagi..czyli powyzsza wypowiedz to najwyrazniej kiepska prowokacja ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

KUBA

TU CHODZI O DATĘ WRZEŚNIOWĄ PREMIERY ALE W 2009 ROKU

jaka cenzura???

przecież to spektakl dla dorosłych...!

przecież wyraźnie jest napisane, że w maju były przedpremierowe przedstawienia...

ale tam jest napisane

że zapraszają na spektakle przedpremierowe..

Nie no, co to ma być

A gdzie rodzice?

geje nie potrafia spiewac

przeciez nic wartosciowego nie powstanie ,piorka w d....i dotacje na ktore liczy miernota
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale autorka tego posta wypowiedziała się 03.09.2009, pisząc, że była na przedstawieniu wczoraj, czyli 02.09.2009. o ile się orientuję, maj to piąty miesiąc w kalendarzu... co nie zmienia faktu, że mógł być również jakiś przedpremierowy spektakl we wrześniu, tylko dla "wybranych". aha, pokazy przedpremierowe w maju się nie odbyły. był tylko jeden, również dla "wybranych".

sialala

..dobrze że ludzie gadają... :)) Powodznia dla aktorów i lal.! :))

jakim cudem?

to ciekawe skąd wiecie o czym dlaczego i że spektakl jest beznadziejny skoro nikt jeszcze nie miał okazji go zobaczyć? spektakl wlasnie powstaje, trwają ostatnie proby a przepremiera jest za dwa tygodnie...i jakie spektakle w maju?? wtedy straszne dzieci były dopiero w zamysle autora...

taa...

no własnie...dopiero 25 wrzesnia grają,więc za przeszło 2 tyg.

widać słabo się interesujesz skoro twierdzisz, że w maju SDZ były dopiero w zamyśle autora. wyrażam również głęboką nadzieję, że pisząc autora, nie chodziło Ci o Hoffmana...

oczywiście że nie o hoffmana! o reżysera z trójmiasta..to w końcu jego interpretacja bedzie za kilkanaście dni w muzycznym..

W zeszłym roku spektakl był grany w muzycznym!

moze by tak o dzieciach dyrektora

zrobic sztuke

Byłam wczoraj na pokazie przedpremierowym " Strasznych dzieci ". Znakomita gra aktorów. Ciekawa i intrygująca fabuła. Doskonale dopracowana sztuka.W dodatku "bajeczki" puszczane z gramofonu oraz te wspaniałe lalki - to robi klimat !!! Spektakl raczej dla starszej publiczności. Zdecydowanie polecam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłem

byłem na 3 generalnej próbie .. Uważam ten spektakl za coś wyjątkowego. Nigdy nie miałem okazji zobaczyć coś podobnego. Cudowne głosy, muzyka oraz pomysły no i oczywiście przecudowne zorganizowanie przestrzeni. A lalki? Świetne ! ;) Generalnie daje 5, bo nawet pani Piotrowska, mi nie przeszkadzała na scenie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moim zdaniem

moim zdaniem powinieneś zasięgnąć porady u fachowca.... bajki - okropne(ale jakie bajki może napisać psychiatra?), spektakl faktycznie wyjątkowy...od teraz z drżeniem będę wybierał się na scenę kameralną- okropieństwo. muzyka - koszmar, cudowne głosy - chyba tylko w Twojej głowie, przecudowne zorganizowanie przestrzeni - to po prostu chore...
p.s
to przez takie opinie polazłem na to do teatru.... moim zdaniem jedyną zaletą jest czas trwania (godzinka)...

rewelacja!

Bardzo wesołe przedstawienie, dopracowane rezysersko, scenograficznie, muzycznie i co tam jeszcze. Lalki piekne, choc brzydalowate. WARTO zobaczyć!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wesołe?

czy my byliśmy na tym samym koszmarku????

Fotografowie Teatru Muzycznego

Pomysł na przedstawienie, realizację, grę aktorów uważam za bardzo udane.

Niestety dwójka fotografów Teatru Muzycznego pstrykająca bez ustanku przez całe przedstawienie spowodowała, że po wyjściu ze spektaktlu zamiast o nim, myślałem o tym jak Teatr Muzyczny ma w głębokim poważaniu widza.

Czy tych kilkuset zdjęć nie można było zrobić wcześniej, podczas prób bez publiczności? Czy nie można było zakupić fotografom obudów wyciszających ich wszystkomogącegłośnopstrykające zabawki? Czy państwo fotografowie nie rozumieją, że włączający się co chwilę ekranik z tyłu aparatu rozprasza ludzi siedzących obok nich i za nimi? Czy łokieć pana fotografa miotający się przed oczami widza należy uznać za zamierzony efekt sceniczny?

strata pieniędzy

byłam wczoraj na spektaklu-wyszłam rozczarwana gdyż nastawiona byłam bardzo pozytywnie dzięki powyższym komentarzom- napewno nie bawiła mnie ta sztuka.Totalna abstrakcja i zamiast się odpręźyć siedziałam spięta nawet muzyka nie była miła dla ucha...NIC
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

popieram

w zasadzie nic dodać nic ująć....
P.S
ciekaw jestem kto pisze pozytywne opinie....

rewelacja

Uważam ,że spektakl jest naprawdę SUPER! Jest zabawny, a przy okazji ... zmusza do zastanowienia... rzadko kiedy w czasie spektaklu śmiech przeplata się z odrobiną łezki Wrażliwy i inteligenty człowiek z pewnością wyjdzie zadowolony... ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak?

ja jestem wrażliwy i inteligentny - wyszedłem rozczarowany, znudzony, zły.... uważam, że pozytywne opinie o trym koszmarku piszą sami aktorzy, reżyser i ich koledzy....

ech

MUZYKA CUDOWNA , wspaniała ale reszta niestety 3+ i szkoda pieniędzy

muzyka?

moim zdaniem też okropna....

Genialne !!!

w końcu coś dobrego! byłam wczoraj, nie wierzyłam ze może mi sie spodobać coś w teatrze, bo często/ prawie zawsze nie ma gry a jest "aktorstwo" a tu... niespodzianka! Swietna gra, prawdziwa opowieść, groteska, miejscami makabra, czarny humor i wręcz komiksowa oprawa. Gorąco polecam !! Poważnie :)

polecam

Na spektaklu niedzielnym bawiłam się znakomicie,dorosły może wejść w świat dziecka,w świat swojego dzieciństwa i zobaczyć ,co jest najważniejsze.....a poza tym...piękna plastyka ruchu i scenografii...Prawdziwie oryginalny teatr...

fantastyczna

sam wytuł wskazuje na to, ze przedstawienie nie nadaje sie dla dzieci. bylam w ostatni weekend, wrazenia niesamowite, swietny wokal aktorow, cudowne kostiumy, boska scenografia. i te rymowanki! swiezy powiew, cos zdecydowanie innego i odmiennego niz dotychczasowy repertuar. niech zyje lalkarstwo!

to skandal ! kolejny atak na kościół !

nie widzita tego ?

atak na siostry zakonne

to iwona promowala

OKROPNE

przeczytałem opinie - wydawały się całkiem dobre to i poszedłem..... zaleta jest taka, że teraz nie mam wątpliwości jak wyglądało moje najgorsze 70 minut w teatrze.... czekałem na przerwę by wyjść ale na szczęście był to już koniec... sporo ludzi wyszło w trakcie....jak na tak krótkie przedstawienie to całkiem niezły wynik..... nie mam pojęcia kto pisze pozytywne opinie... straciłem czas, wydałem sporo kasy...ŻAŁUJĘ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Znaczek miłości (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Znaczek miłości . "Znaczek miłości" Doskonała komedia z czasów PRL-u w...

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Avenue Q (26 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Avenue Q . Avenue Q na podstawie oryginalnego pomysłu Roberta Lopeza i...