Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *10*

dziołszki wrzuciłam nas w nowy wątek, bo ten to już nieco potrafił mulić...

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=190213&c=1&k=16

o to może jak będę miała skierowanie już to się przejde na kliniczna i podpytam co i jak.

jeśli chodzi o wagę to na chwilę obecną jestem mniej więcej na 0 w stosunku do wagi sprzed ciąży... jak będzie dalej to się okaże... teraz to już tylko na plus... :p

Ja chyba na Kliniczną też się wybiorę, więc może kogoś spotkam :) A jeśli chodzi o kilogramy to 8 na plusie, ale brzuchol mam nawet, nawet, a reszta to też nie wiem gdzie się rozłożyła :)))

micasia... w szpitalu napewno jest szkoła rodzenia, moja koleżanka do niej teraz niedawno chodziła... i w sumie bardzo ją sobie chwaliła :) wiem, że coś płaciła, ale ile to nie wiem...

a jaka jest szkoła rodzenia dla klinicznej?
pojadę dzisiaj albo jutro po te pampersy chociaż 1 opakowanie tych 2 chce wziąć, mam gdzie to trzymać więc spokojnie.
Co do jedzenia to mam zachcianki na zimne jedzenie najlepiej takie zamrozone i właśńie chciałabym zjeść oscypka takiego prawdziwego ciepłego :)
ja dla dziecka mam kupiony leżaczek, dwie pary skarpetek i dwa body :) także chyba nie jest żle :)

olice w szpitalu na oddziale położniczym jest jedna szkoła, a na majewskich jest druga... byłam w szpitalu i babeczka szczerze mówiąc średnio miła (ale może to tylko takie wrażenie), a z babeczką z majewskich rozmawiałam tylko przez telefon i wydawała się całkiem całkiem...
i własciwie to mam dylemat :( bo położna od mojego lekarza powiedziała, że najlepiej chodzić do szkoły tam gdzie się będzie rodzić żeby poznać położne, szpital i w ogóle porodówkę, więc poszłabym tam do szpitala, ale tam zajęcia rozkładają się na 2,5 miesiąca w godzinach 16 lub 17 i są chyba 2 czy 3 razy w tyg to mój mąż napewno nie da rady tak często ze mną bywać... a na majewskich babeczka mówi, że jeśli z partnerem to zajęcia spokojnie na 19-20 robi i w ogóle na zajęcia umawia się indywidualnie z grupą (jak większości pasuje) - no i grupy są ok 6-cio7-mio osobowe/parowe... no i ogólnie w necie babeczka ma dosyć dobrą opinię... więc te 200 zł to chyba nie majątek...

u mnie apetyt osttanio ruszyl tak nagle i zaczelam jesc non stop, dopoki nie weszlam na wage:P ja mam jakies 7-8 kg na plusie ale w sumie nie wiem gdzie mi to wszystko wchodzi bo brzuch mam niewielki, troche mi w uda na pewno weszlo a reszta nie wiem:| w stopy??

micasia kupuj te pieluchy, to atrakcyjna cena :)
sama się zaopatrzyłam dla starszej pociechy,

ja trochę nie w humorze, bo lekarka mi powiedziała że mój synuś jest za mały :( na szczęście jutro USG, nie będę się długo martwić

Jej dziewczyny, ale Wy już macie dużo. My to narazie tylko pare ciuszków i nic więcej. Może dlatego, że narazie nie mam kiedy się tym wszystkim zająć. Na zwolnieniu, na które wczesniej czy później i tak pójdę będę miała więcej czasu :)

Na szkołę rodzenia mam jeszcze troszkę czasu

A jak u Was z apetytem i przyrostem kilogramów? Bo ja od jakiegoś tygodnia wcinam ile wlezie i pewnie już 5,6 kg mam na plusie - nie to żebym się tym przejmowała, tak pytam z ciekawości

to fajnie jakbyśmy razem rodziły, zawsze raźniej:)
ja właśnie chciałam pójść do szkoły na majewskich, ale mnie załamałaś że nie ma już dofinansowania z NFZ, kurcze , a to jest ta sama szkoła co przy szpitalu na zaspie? czy to są dwie inne szkoły?

dzięki bronka - miło słyszeć :)

olice ja najprawdopodobniej zaspa :) także może się spotkamy (razem z oleńką, która tez tam planuje) :)

co do szkoły rodzenia to miałam wczoraj podjechać na majewskich ale zapomniałam :/ dzwoniłam do tej babeczki i generalnie sprawia dobre wrażenie... jedyne co, to powiedziała, że pieniążki z NFZ-tu na ten rok już się skończyły i za zajęcia jest niestety opłata 200 zł (z partnerem) :( podejrzewam, że jutro do niej podjadę i się chyba już zapiszę, bo szkoda czasu (i nie daj boże miejsc)

ja dzisiaj zasypiam przed monitorem w pracy, ale jeszcze niecała godzina przede mną muszę wytrzymać
co do szpitali to na pewno zależy na kogo się trafi i jaki będzie poród, ja raczej na zaspie będę rodzić, chyba że coś mi się odwidzi , a Wy gdzie rodzicie? chodzicie już do szkoły rodzenia? bo chcę się zapisać niedługo

devil83 dziękuje za dodanie otuchy fajna z ciebie babka:) a co do szpitali to ja pomimo wszystkiego wybieram się na kliniczną:)rok temu spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja kiedy po raz pierwszy zaszłam w ciążę...potem okazało się że płód obumarł i trzeba było ingerencji lekarzy aby dokonać zabiegu wówczas wybrałam zaspę i do dziś tego żałuję...tam przeżyłam masakrę a na klinicznej rodziło kilka moich koleżanek i są zadowolone:) ile ludzi tyle opinii:)

ja powoli dopiero zaczynam zastanawiac sie nad wyprawka, jade na weekend do rodzicow i siostry i zobacze co od niej dostane, wtedy zaczne przygotowywac liste zakupów dopiero:). z tego co wiem to ma przygotowane dla mnie pelno ciuszkow wiec przez najblizszy czas niczego nie musze kupowac, wczoraj ciocia kupila kombinezon, dostane tez od kuzynki lozeczko, fotelik mam nowy, wozek wybrany tylko z zakupem chce poczekac do narodzin, zeby gwarancja byla jak najdluzej:) szpital chyba tez wybrany mimo wszystkich opini zlych zdecyduje sie na kliniczna... wczoraj zaczelam zajecia w szkole rodzenia wiec powolutku wszystko do przodu

bronka mi lekarz powiedział, żebym się nie stresowała, że najważniejsze jest to, że jest zdiagnozowane i jest pod kontrolą... powiem ci, że swoim spokojem, podejściem i rozmową ze mną uspokoił mnie... a muszę ci się przyznać, że miałam schizy na tym punkcie jak się dowiedziałam o tym i jak wyczytałam jaki wpływ to może mieć na dzieciaczka :/ także może też się postaraj nie stresować, bo jak wszystkie wiemy to stres też nie za fajnie wpływa na maluszka... :(

oleńka... wybór szpitala nie jest łatwy :( a i tak niestety może się okazać, że trafimy nie tam, gdzie chcemy... :( ostatnim szpitalem na mojej liście jest wojewódzki, ale mimo wszystko chcę podjechać tam w któryś czwartek na to szkolenie o znieczuleniu, tak na wszelki wypadek, gdybym jednak miała do niego trafić...

dziewczyny właśnie przeczytałam ciekawy wątek może warto go pośledzić?

devil masz rację pomarańczowe czyli sleep and play są do bani najlepiej kupować pampers active czyli zielone:)

http://forum.trojmiasto.pl/uwaga-na-lekarzy-z-klinicznej-t187935,1,45.html

image

wiesz myślę że pani doktor powiedziałaby mi jeśli to coś złego...wspomniała że takie na takie wyniki to nie mogę sobie pozwolić aczkolwiek nic więcej...ja też zaczynałam od euthyrox 25 a terza do 150 podniosła mi.

witam mamuśki :)

też mam niedoczynność :( lekarz wykrył mi ją już na samym początku ciąży (na szczęście - bo chyba bym zwariowała jakby na końcu się okazało, że jest problem i że trwał on przez całą ciążę)... wcześniej z tarczycą było wszystko w porządku... dzisiaj jestem na eutyroxie 100 :( (a zaczęłam od 25) bo ciągle tsh mam za wysokie :( raz tylko robiłam ft4 i było w normie (ft3 z resztą też) tylko przeciwciał miałam dużo za dużo... i lekarz w sumie powiedział, ze to jeszcze nie jest niedoczynność tylko zapalenie tarczycy (nie miałam pojęcia, że coś takiego w ogóle istnieje) i że nieleczone prowadzi do niedoczynności...

co do pieluch to ja się połakomiłam na 3 paczki już, bo w lidlu były jumbo paki za 40 zł plus husteczki :) więc jakby nie patrzeć troszkę się opłacało ;) i to te zielone a nie pomarańczowe :)

a co do wyprawki to muszę fotelik kupić i do tego kosmetyki i jeszcze troszkę pierdółek :) ale tak ogólnie zdecydowaną większość mam :)

micasiu cena 39.90 jest bardzo dobra na pampki normalnie kosztują ok 52 ale przynajmniej raz w miesiącu w którymś z marketów są promocje na pieluchy może nie kosztują po 39,90 ale 45 więc jak chcesz możesz kupić ale tych początkowych tzn 1 lub 2 zużyjesz może dwie góra trzy paczki a potem trzeba już kupować 3 także nie ma co przesadzać z zapasami na pieluchy zawsze jest czas...
co do glukozy - to wydaje mi się że jest to konieczne badanie i jeżeli lekarz nie wtajemnicza cię w twoje wyniki i podstawowych badań nie zleca to należy go zmienić!
bronka widzę że jesteś super przygotowana to już tylko na dzidzię czekać!

image

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...