Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.11

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna
23.01.13 (02.02.13) Toldinka/synek Jaś/ 3240 g 53 cm/ Zaspa SN
25.01.13 (03.02.13) Demonix/synek Staś/ 3860 g 58 cm/Zaspa SN
25.01.13 (29.01.13) kas_44/synek Mikołaj/3480g 55 cm/
26.01.13 (16.01.13) piegoosek/córcia Natalia/Zaspa
27.01.13 (11.02.13) calineczkao2/synek/4100 g. 59 cm/CC
27.01.13 (05.02.13) Monia Er/córcia Laura/ 3460 g. 57 cm/Kliniczna CC
28.01.13 (07.02.13) skorupka76/synek Jaś/ 3930 g 56 cm/ Wojewódzki SN
31.01.13 (08.02.13) Ola / synek / 2910 g 56 cm / CC Zaspa

*** LUTY ***

01.02.13 (09.02.13) Tolaa/ synek Igorek/ 3780g 54 cm/ Zaspa SN
01.02.13 (06.02.13) monik76r / córcia Natalia / 3970 g 58 cm / Zaspa SN
05.02.13 (03.02.13) Gabolek/synek Franek/ 3870g 57 cm/ Wojewódzki CC
08.02.13 (03.02.13) marynial/ córcia Weronika/ 3100 g 55 cm/ szpital w Kartuzach
18.02.13 (14.02.13) ssabinka/córcia Liliana/4290 g. 55 cm/ Redlowo SN
19.02.13 martus.pl
20.02.13 (23.02.13) kamcia01/synek/3735 g 56cm/
26.02.13 (14.02.13) Adrienne/synek/

***MARZEC***

05.03.13 (01. 03.13) iva/synek Jaś/3070 g 54 cm/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.11

HEJ!

U nas na szczęście Staszek nie choruje, ale Rysiek, ja i mąż nie uchronilismy się przed chorobami :-( i się kurujemy.

Dużo zdrówka maluszkom życzę bo się tylko męczą a mamy stresują.

Ja tez robię furorę na dzielni jak sie poruszam z dostawką lub z chustą :-) a mój maluch ma czapeczkę pluszową z uszkami i w chuście tylko uszka wystają i raz jedna Pani sie pytała czy ja tam małego niedzwiadka niosę a druga czy to zajac siedzi - one tak na serio :-))), teraz dostałam wózek rok po roku i muszę przyznać ze sie sparawdza dzis nawet z dwójką byłam w urzędzie miasta :-) i jedzdzilam sama z nimi autobusem - jestem dumna z siebie he he

pomyślę o tej strzykawce, ale czy ten augmentin przez nią wyleci? Jest dosyc gęsty i wlaśnie z nim jest mniejszy problem niż z tym syropem, bo jest jak woda...ila dzięki za informację, bo nie wiedziałam o tym, następnym razem dam później ten lacidofil, no widzisz jak to jest, doktorka chyba nie pomyślała ile z tym zachodu, ona zapisze, a matka się martwi, do tego nic nie wytłumaczy co i jak podawac, a nasza lekarka jest na urlopie i byłyśmy zmuszone iśc do innej...

zamiast lacidofilu dla niemowlaka lepsza jest biogaia lub dicoflor w kropelkach (łatwiej podać). zasadniczo nie łączy się antybiotyku z osłoną, więc lepiej podać ją chociaż 30 min. później.

Lipunia to miłego noszenia :)

Marynial - a może spróbuj podawać strzykawką taką malutką, na 2 ml chyba taką dostalam ostatnio i wapno w niej podawałam, wtedy łatwiej wstrzyknąć dziecku tak na bok, trochę w policzek bardziej. Tylko oczywiście bez igły ;)

Moja ma też długie rzęsy po tatusiu :) mam pytanie do dziewczyn, których dzieci już chorowaly...moja ma zapalenie gardła i kaszel i dostała antybiotyk w zawiesinie (augmentin), syrop (clemastinum) i lacidofil oslonowo i wczoraj podawałam jej te dwa z łyżeczki i połowa w ogóle nie wleciała do buźki, a ten lacidofil rozpuściłam w mleku i też nie było łatwo, bo karmie głownie piersią i zawsze jej protest przy butelce...no i moje pytanie brzmi czy mogę te wszystkie trzy leki zmieszac w jednej porcji mleka np 30 ml? Bo w ulotkach nic o tym nie pisze, tylko w tym lacidofilu pisze, że można podac z pokarmem i zielona jestem, a chcę, żeby ona wszystko połknęła to inaczej to leczenie bez sensu :/

mamy nosidełko tula i już wypróbowane fajne jest i małej chyba się podobało bo po jakiś 30 min zasnęła ładnie hehe gorzej ze i starszemu się podoba:)

jeszcze raz dzięki dziewczyny bo w sumie gdyby nie Wy dalej bym nie ułatwiała sobie życia tylko utrudniała. my jutro kolejna wizyta u lekarza ehh.

zauważyłam też, że jak idę z wózkiem i mam dostawke dla młodego to ful ludzi się za nami ogląda i patrzy i uśmiecha hehe z nosidłem było to samo dzisiaj.

lipunia ja moim chlopakom tez zazdroszcze dlugich rzes po tatusiu :P

Madzia fajny ten Twójmały fajne rzeski, moje dziecieki tez maja dlugie rzesy po Tatusiu a ja mogę tylko pozazdrościć:)

no ja w ciązy też nie miałam, a od razu po porodzie się pojawiła co było dla mnie mega dziwne he

jutro powinno przyjść do mnie nosidełko i już nie mogę się doczekać ciekawe czy się u mnie sprawdzi czy malutka będzie chciała w nim siedzieć.
dzieci prawei zdrowe to teraz ja chora masakra jakaś.
jest prawie 20 stopni i za cholere nie wiem jak ja am się ubierać i dzieci porażka jakas:((

ja tej kreski nie mam, ale i nie mialam w ciazy

u nas trzeci dzien 26 stopni, dopiero wczoraj odwazylam sie naprawde leeko ubrac mateusza bo jakos mi bylo dziwnie ale biedak byl zgrzany

ja też mam nadal taką kreskę ale zejdzie

My wczoraj jechaliśmy z małą samochodem i miałam ubrane ją w grubsze rajstopki, na stópki skarpetki z froty, bodziak z długim rękawem, kurteczka polarowa i bawełniana czapeczka i była cała spocona więc nie mam pojęcia jak ją ubierac na spacery, niby jedną warstwę więcej niż my, ale ona i tak jest wtedy cała mokra. Ogólnie to Wam powiem jak mnie wczoraj zdenerwowali dziadkowie, byliśmy u nich na gościnie, a oni napalili w piecu kaflowym, żeby małej było cieplo, a z niej ciekło, jak wychodziliśmy to wsadziłam ją w fotelik i chciałam iśc, a oni kazali mi ją całą przykryc kocem łącznie z twarzą :/ do tego jeszcze dostałam ochrzan, że chcemy z 2-miesięcznym dzieckiem wychodzic na spacery wózkiem. Ja wiem, że oni to z troski, ale przecież to dziecko to też człowiek, ma ciągle leżec plackiem ubrane w 10 warstw? Eh...a co do buźki to dalej wyskakują pryszczyki, ale moja znajoma to widziała u małej i mówiła, że jej córka miała to samo i samo zniknęlo z czasem, więc już się tak nie przejmuję.

My mamy kurteczkę dla małej ze Smyka o taką http://www.smyk.com/cool-club-kurtka-dziewczeca-rozmiar-86,p1064128495,ubranka-dla-dzieci-p jest bardzo ładne i dobra gatunkowo, jestem z niej zadowolona. Dla syna kupowałam w 5-10-15 i też jest super. W H&M kurtki moim zdaniem kiepskie - brzydko wykończone, gatunkowo też nie bardzo i design również nie powala. W Reserved też szału nie ma, ale oczywiście to tylko moje zdanie. I z tego co pamiętam jeszcze dziś w Smyku na kartę Payback jest 20% obniżki na ubrania, więc może warto skorzystać.
U nas znowu gorzej z buzią małej. Ma taką drobną wysypkę, na brzuszku też i na moje ewidentnie coś z mojego jedzenia ją uczula, pytanie tylko co. Nie jest to ani nabiał, ani czekolada, ani orzechy, ani ryby ani cytrusy, bo odstawiłąm to wszystko jakiś czas temu. Boje się, że to mąka pszenna albo ziemniak, albo i oba te produkty, bo tak było przy małym. Za dwa tygodnie mamy wizytę u alergologa i zobaczymy co będzie. A jak u Was z buziami maluchów ?

super wieści o aptece gemini :) kupuję w niej nagminnie, oilatum, witaminy, mydełka, syropy :)
a żeby nie było za pięknie, to dzisiaj już chyba chłodniej...

Kamcia moj Mikolajek tez bez kurteczki... Kiedys widzialam w przelocie w 5 10 15. Moze dzis skocze zobaczyc w h&m, 5 10 15 i smyku. Mam nadziehe, ze cos bedzie w rozsadnej cenie.

Kurcze ja wczoraj też jeszcze z małym w kombinezonie zimowym wyszłam i jeszcze kocem nakryłam, ale jak tylko zobaczyłam jak jest ciepło to koc wyjęłam i go rozpięłam. Też nie był spocony ale chyba za ciepły a boję się go ubrać lżej, tym bardziej że jest osłabiony po tych antybiotykach. W ogóle przez te szpitale to mnie wiosna zaskoczyła i nawet nie mam kurteczki dla małego. W tygodniu muszę się na zakupy wybrać koniecznie i mu coś kupić.
Dziewczyny gdzie kupowałyście kurteczki dla dzieciaczków?

Macie sprawdzone kremy z filtrem dla Maluchow? Musze znalezc cos delikatnego...pewnie skonczy sie na meczeniu sprzedawcy w aptece:-) acha i dobra wiadomosc dla "fanow" apteki Gemini. Jak nam sie nazbieralo rzeczy do kupienia to jezdzilismy specjalnie na Przymorze albo do Sopotu, a i tak sie oplacalo np. kupowanie Emoluim. Teraz Gemini jest na Morenie, za Carefourem, na terenie Gdanskiego Parku Naukowo- Technologicznego:-) Super:-)

ja akurat wczoraj to tylko do sklepu skoczyłam obok bo sąsiadka dopilnowała ich cchwię z kaszlm wolę nie ryzykować wychodzenia, a młody kaszle jak opętany i też jedziemy na flegaminie itp a dla małej inhalacje. mnie na nieszczęście też coś łapie. ja to nigdy nie wiem jak dobrze ubrać bo ja jestem taki zmarźlak, ze szok, a najgorzej jak w słońcu super ciepło, a w cieniu jak zawieje to aż ciarki przejdą.
ja mam kurteczke cienką dla małej i polarek spodnie ocieplane więc pewnie będę ubierała jak będziemy mogli wyjść, a buciki to mamy taki skarpetowe wciagane ale ciepłe są w tygrysku w akpolu na pewno też.

już jestem w trakcie zamawiania nosidła nie mogę się doczekać:)jeszcze raz dzięki

na stronie orsay widziałam 3 czy 4 sukienki z górą kopertową są bez rękawów ale można na nie zarzucić jakiś sweterek albo żakiet nawet fajne.

Gabolek, dzięki za namiary na bluzki. Niestety, obie aukcje już zakończone, ale mam nadzieję, że sprzedający lada moment jeszcze raz je wystawi. Podoba mi się ta "elegancka" i chyba się skuszę, mimo że ma długi rękaw.
Co do kreski na brzuchu, ja też nadal mam, ale taką delikatną i nie przeszkadza mi to. Przy pierwszym dziecku też miałam. Znika na dobre po zaprzestaniu karmienia piersią ponoć, ale nie pamiętam czy tak faktycznie było czy zniknęła już wcześniej.
Ja właśnie wczoraj pożegnałam zimowy kombinezon i ubrałam małej już wiosenną kurteczkę i ocieplane spodnie jeansowe. Pod kurtką miała sweterek i bodziaka z długim. Przykryłam ją jeszcze kocykiem i tą pokrywą z wózka, ale wydaje mi się że kocyk był zbędny. Muszę jakieś buciki kupić, bo w kombinezonie nie były potrzebne, a teraz jak najbardziej. Jakie macie ?

no właśnie my też w bodziaku i w pajacyku na to kombinezon welurowy
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-dumbo-rozmiar-62,p1064128778,ubranka-dla-dzieci-p
i do śpiworka +pokrywa wózka, mały nie był mokry ale chyba za ciepły...kurczę nie mam odwagi go jakoś tak bardziej rozebrać, ale chyba muszę, bo nie ma nic gorszego od przegrzania...ale tylko co powinnam wyeliminować? śpiworek pewnie? a kładziecie coś pod spód jakiś kocyk w taką pogodę czy tylko przykrywacie kocykiem?
my też inhalujemy młodego wciąż a młoda na flegaminie...

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...