Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.12

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna
23.01.13 (02.02.13) Toldinka/synek Jaś/ 3240 g 53 cm/ Zaspa SN
25.01.13 (03.02.13) Demonix/synek Staś/ 3860 g 58 cm/Zaspa SN
25.01.13 (29.01.13) kas_44/synek Mikołaj/3480g 55 cm/
26.01.13 (16.01.13) piegoosek/córcia Natalia/Zaspa
27.01.13 (11.02.13) calineczkao2/synek/4100 g. 59 cm/CC
27.01.13 (05.02.13) Monia Er/córcia Laura/ 3460 g. 57 cm/Kliniczna CC
28.01.13 (07.02.13) skorupka76/synek Jaś/ 3930 g 56 cm/ Wojewódzki SN
31.01.13 (08.02.13) Ola / synek / 2910 g 56 cm / CC Zaspa

*** LUTY ***

01.02.13 (09.02.13) Tolaa/ synek Igorek/ 3780g 54 cm/ Zaspa SN
01.02.13 (06.02.13) monik76r / córcia Natalia / 3970 g 58 cm / Zaspa SN
05.02.13 (03.02.13) Gabolek/synek Franek/ 3870g 57 cm/ Wojewódzki CC
08.02.13 (03.02.13) marynial/ córcia Weronika/ 3100 g 55 cm/ szpital w Kartuzach
18.02.13 (14.02.13) ssabinka/córcia Liliana/4290 g. 55 cm/ Redlowo SN
19.02.13 martus.pl
20.02.13 (23.02.13) kamcia01/synek/3735 g 56cm/
26.02.13 (14.02.13) Adrienne/synek/

***MARZEC***

05.03.13 (01. 03.13) iva/synek Jaś/3070 g 54 cm/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.12

moj Mateusz popija slabiutki rumianek ale chyba wiecej noz 40 ml w ciagu dnia to nie wypil
a nasz Mati zaliczyl juz plywanie na basenie tydzien temu i byl baaardzo zadowolony jak jego starszy brat w tym wieku. zreszta filipowi to zostalo jak idzie z tata na basen to plywa w rekawkach sam na duzym basenie.

u nas upal, w dzien 36 st w cieniu teraz jest 29 i jest zdecydowanie lepiej bo slonce nie wali i jest czym oddychac chociaz ciezko

no mnie Monia uświadomiła, że te strzelające zazwyczaj wodniste kupy to od alergii, a moja ma małą ale ma:( wystarczy, ze kawe z mlekiem wypije:(

a co do picia to też uważam, że nie jest to aż tak mało, a może woda rozcieńczona soczkiem albo herbatka miętowa, rumiankowa chłodna tylko nie pamiętam czy takim maluszkom już można.

Lipunia moja też robiła wodniste kupy i nic z tym nie robiłam...teraz dałaś mi do myślenia. Odkąd je marchewkę jest gęstsza. Ola może soczek jabłkowy? Ale wydaje mi się, że 20-30 ml do wystarczająco dla takiego małego dziecka, aby zgasic pragnienie, moja też wody na spacerze wypija ok 20 ml.

Składałam podanie o ten rodzicielski ale moja kadrowa nie była zorientowana więc mi przyjęła tylko dokumenty, a wiedziała duzo mniej ode mnie i nadal nie wiem czy go dostane czy nie no ale zobacze w lipcu pewnie przy wypłacie.

dostawka ze spacerówką nadal się sprawdza teraz mogę powiesić swobodnie torbę bo jest więcej miejsca i młody sobie czasem na niej kładzie.
wczoraj dałam małej pierwsze mleko HA i chyba ok dzisiaj też dostała dwa razy bardzo, a to bardzo wolno je ale je:) nic chyba jej nie jest i moze lepiej będzie jej służyło niż te moje po, którym kupa jak woda w wielkiej ilości:(

moja panienka już 4 razy się plażowała:))

Dziewczyny,

Co i ile piją Wasze maluchy? (karmione butlą)

Nasz skarb pił do tej pory wodę . . .ale ostatnio nie chce jej pić ;(
Próbowałam herbatki ale wypije góra 20-30 i koniec.
Przez to że nie chce pić mamy problemu z twardą kupką ;(
A mi już kończą się pomysły ja malucha zachęcić do picia.

Martuś, jestem chyba na 50 stronie dopiero, jak narazie podoba mi się :)
Monia, koszt 260zł, szukałam na allegro używanej, ale jak się doczytałam, że nie każda dostawka emmaljungi pasuje do każdego modelu, to nie ryzykowałam i podjechałam na żabiankę. Koszt 260zł. Można ją bardzo łatwo zdemontować i np wrzucić do bagażnika a stelaż zostaje i nie haczy, można również dostawkę podpiąć na sznurek, ale muszę podpatrzeć jak, żeby się nie zsuwała, generalnie wielki +, tak jak wspomina lipunia, nie muszę prosić, jeszcze raz prosić i namawiać i takie tam starszej, a i dzisiaj to nawet wrzuciłam paczkę dhlowską na nią, więc jechałam jak cygański tabor :)

coś mi zdublowało tekst

No u nas niby też teoretycznie żadna nie pasowała do evo bo mamy z przodu hamulec ale mój sprytny mąż jakoś pokombinował i zamontował ją mi nie przeszkadza dostawka, męzowi już tak bo trochę na nią wchodzi:)ja się już tak nauczyłam z nią jeździć, że prowadzę jedną ręką ale i tak lepsza ta mała niedogodność niż krzyki i pędy za starszym. przynajmniej u mnie:) my juz do spacerówki się przenieśliśmy od wczoraj ale jeszcze nie było okazji przetestować z dostawką. przypuszczam, ze mojemu młodemu będzie gorzej bo już się nie będzie miał na czym pokładać:) zostanie mu tylko trzymanie rączki:) tak często kładł się na gondolę.

No u nas niby też teoretycznie żadna nie pasowała do evo bo mamy z przodu hamulec ale mój sprytny mąż jakoś pokombinował i zamontował ją mi nie przeszkadza dostawka, męzowi już tak bo trochę na nią wchodzi:)ja się już tak nauczyłam z nią jeździć, że prowadzę jedną ręką ale i tak lepsza ta mała niedogodność niż krzyki i pędy za starszym. przynajmniej u mnie:) my juz do spacerówki się przenieśliśmy od wczoraj ale jeszcze nie było okazji przetestować z dostawką. przypuszczam, ze mojemu młodemu będzie gorzej bo już się nie będzie miał na czym pokładać:) zostanie mu tylko trzymanie rączki:) tak często kładł się na gondolę.

Lipunia, no właśnie ten bumprider do naszego wózka niestety nie pasuje. Tak ja Calineczka mamy Emmaljunge, więc i my chyba udamy się do ich sklepu. A przy pchaniu wózka ta dostawka nie przeszkadza ? A przy spacerówce też testowałaś ? No i ile ta przyjemność kosztuje, bo na stronie nie ma cen niestety ?

calineczka, tez to czytam:)jak wrazenia?

http://emmaljunga.pl/akcesoria/Dla-rodzenstwa/Dostawka-jezdna-dla-rodzenstwa-Akbrada/

Monia, ja dokupiłam do emmaljungi, od razu mi ją zamontowali. żałuję, że tyle zwlekałam, ostatnio bunt i niby histeria to stały punkt dnia, wiem, że czasem wynika to ze zmęczenia, bądź zwrócenia na siebie uwagi i w ogóle żeby coś się działo wokół niej.
Także dziś mam już zaparzoną melisę w razie czego, aby ze stoickim spokojem reagować na takie tam humorki;)
Wczoraj wybrałam się z dzieciakami na skwer w Gdyni, żeby zmienić otoczenie i nabrać wiatru na kolejny tydzień. Odetchnęłam od kuchni i wszystkiego dookoła.
A czy wspominałam, że kupiłam ostatnio ciekawą książkę? "W Paryżu dzieci nie grymaszą" :))

Monia to taka dostawka z allegro uniwersalna do każdego wózka
ja mam dokładnie tą http://www.smyk.com/bumprider-dostawka-do-wozka-niebieska,p1049476405,swiat-niemowlaka-p przy gondoli sprawdza się super nie wiem jak to ze spacerówką wyjdzie bo już powoli się do niej przymierzamy(gondola prawie za mała). mój syn kończy 3lata w sierpniu. ale sąsiedzi też ją kupili a mają syna co w sierpniu skończy 2latka tylko coś ostatnio nie widzę, żeby z niej korzystali on chyba jeszcze śpi w dzień i częściej widzę ją z mamą i dwoma wózkami.
mój syn długo nie spał w dzień ostatnio śpi częściej ale przeważnie w aucie albo na kanapie więc problemu nie ma. jak zaczął wędrówkę na dostawce to miał ponad 2,5 roku i tak się rozleniwił, że jak chciałam, żeby zszedł z niej to mówił mama ciężko mi i myk z powrotem na dostawkę:))

co do chrzcin współczuje brykania starszego ale mój w Kościele też koniecznie chciał z nami siedzieć ale o dziwo był grzeczny:) a w lokalu miał masę dzieci i przez to, że tyle ludzi to dwa razy zniknął nam i nikt nie zauważył straszne to było za każdym razem znajdowała go ta sama osoba. i wtedy się przekonałam, że najgorsze jest jak jest tyle ludzi bo, każdy myśli ze ktos inny pilnuje i potem może dojść do strasznych sytuacji.

Calineczka i Lipunia, napiszcie proszę ile mają Wasze starszaki no i co to za przystawki, gdzie kupione i za ile ! Wiem, że dużo chcę wiedzieć ;) ale przymierzam się do zakupu takowej dla mojego starszego urwisa, tylko martwię się, że on jest na to troszkę za mały i za głupiutki. No ale na spacer z jeszcze jedną osobą, która miałaby na niego baczenie wydaje mi się ok. Czekam na wieści zatem.

My już po dzisiejszych chrzcinach, ogarniamy bałagan, prezenty, resztki żarełka i takie tam. Cieszę się, że to już za nami i w porównaniu z chrzcinami młodego, które były lajtowe, to był normalnie maraton. Ostatni raz byłam tak zryta chyba po naszym weselu. Młoda w porządku, ale starszy tak dawał czadu, że szkoda pisać. W Kościele chciał koniecznie siedzieć u mnie na kolanach, rękach i wył jak dziki jak próbowałam go komuś przekazać. No a w knajpie latał jak perszing, minuty spokojnie nie usiedział. Usprawiedliwia go poniekąd fakt, że nie spał dziś w dzień, a msza na 12 to akurat czas jego snu. No nieważne zresztą. Grunt, że to już za nami :)

Antek mi nie chce sie podnosic do tego jak po przewijam to czasami robi mi mostek i mamy stwierdzone przez rehabilitanta obowdowe napiecie miesiniowe przez to mamy rehabilitacje a objwia sie tym ze cale napiecie idzie na nozki i rece zamiast na brzuszku ....

no u nas dostawka sprawdzila się genialnie nie muszę za młodym biegac, sam chętnie staje i każdy podziwia i myśli, że to taki wózek. ułatwia życie jednym słowem:))

co do podnoszenia za rączki to pamiętam że syn pozno sie tak podciągał, ale teraz słyszałam, że to tylko prawidłowy odruch a nie chęci siadania:) no ale moja mała posadzona siedzi też słyszałam, że nie powinno się sadzać bo dziecko samo siedzi z raczkowania i tak było przy synu ale wszędzie dookoła mnie podciągali tak dzieci i że niby to oznaka chęci siadania teraz już trochę zgłupiałam szczerze mówiąc.
no i nasza mała poczyna sobie już nieźle z przemieszczaniem się w obrębie 20-30cm a jak się poturla z boku na bok to przez pół dywanu poleci:)

ja podzielam opinię lipuni, a z opinią madzi i jadzi się zgadzam :D
nie czuję, że rymuję ;-)
Gabolek, a może napięcie mięśniowe potrzebuje wsparcia?
my dziś zupkę jarzynową jedliśmy, ale mały się tak rozkasłał po niej, że już sama nie wiem, co robić. Idziemy w tym tygodniu do Wyszomirskiej.
A kupiłam dostawkę do wózka, tej osobie, co to wymyśliła nalezy się nobel.
Poluję teraz na skoczka.

Karolinka zajrzyj sobie na strone http://www.promobaby.pl dowiesz się ile kosztują wszelkiego rodzaju produkty dla dzidziusiów. Innym mamom też polecam wszystkie promocje dla dzieci w jednym miejscu.

A ja myślę, że jak dziecko sobie poskacze pół godzinny dziennie w takim skoczku to nic mu nie będzie, równie dobrze można mówic, że dziecko nie może siedziec w foteliku samochodowym, a nieraz siedzą i 3 godz jak jest dalsza podróż. U nas jest już kaszka bananowa, marchewka i ziemniak, jeszcze jest cycek, ale jak już pisałam pediatra nie miała nic przeciwko, żeby rozszerzac tak jak u dzieci karmionych mm. Weronika się bardzo dźwiga jak się jej poda kciuki, ogólnie to się sama dźwiga jak leży w leżaczku czy na macie i przewraca się od wczoraj z pleców na brzuszek i co mnie dziwi przychodzi jej to z większą łatwością niż obrót z brzuszka na plecki. Obkupiłam ją wczoraj w grzechotki, ale słabo zainteresowana :) woli duże maskotki

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...