Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.13

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna
23.01.13 (02.02.13) Toldinka/synek Jaś/ 3240 g 53 cm/ Zaspa SN
25.01.13 (03.02.13) Demonix/synek Staś/ 3860 g 58 cm/Zaspa SN
25.01.13 (29.01.13) kas_44/synek Mikołaj/3480g 55 cm/
26.01.13 (16.01.13) piegoosek/córcia Natalia/Zaspa
27.01.13 (11.02.13) calineczkao2/synek/4100 g. 59 cm/CC
27.01.13 (05.02.13) Monia Er/córcia Laura/ 3460 g. 57 cm/Kliniczna CC
28.01.13 (07.02.13) skorupka76/synek Jaś/ 3930 g 56 cm/ Wojewódzki SN
31.01.13 (08.02.13) Ola / synek / 2910 g 56 cm / CC Zaspa

*** LUTY ***

01.02.13 (09.02.13) Tolaa/ synek Igorek/ 3780g 54 cm/ Zaspa SN
01.02.13 (06.02.13) monik76r / córcia Natalia / 3970 g 58 cm / Zaspa SN
05.02.13 (03.02.13) Gabolek/synek Franek/ 3870g 57 cm/ Wojewódzki CC
08.02.13 (03.02.13) marynial/ córcia Weronika/ 3100 g 55 cm/ szpital w Kartuzach
18.02.13 (14.02.13) ssabinka/córcia Liliana/4290 g. 55 cm/ Redlowo SN
19.02.13 martus.pl
20.02.13 (23.02.13) kamcia01/synek/3735 g 56cm/
26.02.13 (14.02.13) Adrienne/synek/

***MARZEC***

05.03.13 (01. 03.13) iva/synek Jaś/3070 g 54 cm/

Stary wątek tu: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=467826&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.13

Eweliina dziekuje:) ale twoja Lenka duzaaaaa:) ile juz wazy?:)

I naprawde serdecznie zapraszam na sesje:) i oczywiscie do polubienia mojej stronki narazie na fb:)

Sabinka , świetne zdjecia ;)) A twoja malutka slodziutka :)

przesylam zdjecia Leny ;))
Zdjęcia

Witam witam:)

Moja mloda szykuje sie do raczkowania:) jeszcze sie nie boja ale ciagle podnosi brzuch i pupe:) i corazczesiej udaje jej sie przyjac pozycje prawidlowa do raczowania ale odrazu spada:)

I nie ma. Juz sily:( ciagle meczymy sie z marchewka, marchewka z ryzem, marchewka z ziemniakami, jarzynowa, i nawet pol sloiczka nie zje:( tak samo z butelka ani wody ani herbatki ani soczku. Myslalam ze latwo pojdzie jak ze starszym a zapowiada sie bardzo bardzo ciezko:(

A tak pozatym moze komus spodobaja sie moje zdjecia:) i bedzie go interesowala sesja:)

Zapraszam :).

http://www.facebook.com/SabinaRutkowskaPhotography/photos_albums?ref=hl

Te kaszki są z tego co widziałam dostępne też w aptekach gemini. Przynajmniej on-line :)

Moje dziecko jest dużo bardziej poważne. Cały czas ze skupieniem wszystko obserwuje i dopiero jak się do niego uśmiechnę to się uśmiecha.

Dzieki dziewczyny :)
Ewelina pokaz mała :)
Ola wlasnie daj znac jak tam wyniki wam wyszly bo jestem ciekawa :)
Toldinka u Antka nie mam problemu z usmiechem bo ma banana caly czas na buzi :) nawet usmiecha sie do obcych jak pierwszy raz widzi :P no i widze ze bd z niego psotnik bo wie ze broi wtedy zaczyna sie smiac ;P

Wiecie co wiem co mojego uczulalo bo jestesmy teraz na kleiku kukurydzianym i teraz na buzi sie znacznie poprawila wiec nie moge nic zwiazane z ryzem mu podawac (kleik ryzowe itp.) ehhhh

I wkoncu zaczal mi normalnie jesc sloiczki bo wczesniej to nawet plul nimi widocznie wczesniej jeszcze niebyl gotowy na takie jedzenie mimo ze byl na mm ;)

A wlasnie uzywala badz uzywa kaszek Holle bo sie wlasnie zastnawiam nad ich kupnem bo nie chce aby byl ciagle na kleiku kukurydzianym a tam maja wiekszy wybor bez ryzowych http://www.biomaluszek.pl/108-kaszki-holle

Przystojniaczek :) Mi się jeszcze nie udało sfotografować uśmiechu, bo jak widzi aparat to od razu się nim interesuje i przechodzi mu ochota na śmianie.

Byliśmy dziś u pediatry i musimy całe lato jednak brać Zyrtec. I powoli odstawiamy od piersi, bo od października wracam do pracy i nie będę mogła karmić ze względu na chemikalia z którymi pracuję.
Mam takie pytanko - przechodzicie już na mleko następne? My teraz piliśmy Enfamil HA digest i się zastanawiam czy jest taki sam z tylko 2?

Madzia suuuper bobas :D
Może mi sie uda wstawic zdj mojej lalki :))

Ola daj znac jak odbierzesz wyniki :))

Ja zawsze gotuje na 5-6 dni i mrożę w takich małych pojemniczkach na zywnosc :)

Można mrozić jedzonko ja tak robiłam dla starszego dzień wcześniej wyjmowałam ale można zrobić pół marchewki i pół ziemniaczka i z tego zupka przeciez to są takie bez przypraw na poczatku to wystarczy ugotowac kawałek marchewki i ziemniaczka zmiksowac dodac kapke oleju znowu zagotowac i już

Dziewczyny, czy jak gotujecie maluchom marchewkę i zupki to robicie codziennie czy jakoś to przechowujecie?

Madzia fajny chłopak, pasuje do niego to imię :)

Dziewczyny,

Jakiś czas temu pisałyśmy o panelu pediatrycznym . . . dzisiaj mieliśmy badanie i jeżeli któraś z Was musi je zrobić to polecam szpital na Zaspie.
Denerwowałam się niemiłosiernie a nasz maluch nawet nie zauważył kiedy Panie pobrały krew ;) Bardzo miły personel: jedna Pani pobierała a druga pomagała nam odwrócić uwagę malucha od rączki ;)
Wszystko trwało 2 minuty bez żadnego płaczu ;)

Koszt to 135 zł wyniki w ciągu 3-4 dni.

Pozdrawiam,
Ola

Toldinka, owszem kaszka na mleczku ale jak napisalam nie przygotowuje jej na mleku tylko dodaje do posilku czyli do mleka mm :) a przygotowuje na wodzie. A kaszka jest na wysokiej jakości mleku modyfikowanym więc mały nie dostaje nic co miałoby mu szkodzić.

image

Moze sie uda Moj pysiak :)

image

U nas mały katarek ciąg dalszy ale już lepiej.
Co do sadzania też nie popieram małego nie sadzałam i nauczył się sam siedzieć nie obkładałam poduszkami itp. Nauczył się sam siedziec po raczkowaniu bo miał dopiero 7,5msca jak siedział sam stabilnie tyle ile chciał, a raczkował 2msce wcześniej z chodzika też zrezygnowałam ku ździwieniu i namowom innych że jak to bez chodzika he no a chodzić zaczął jak miał 9,5 więc ożna i bez tych niby pomocy sobie radzić.
mała nasza rwie się od 5msca do siadania ale jej nie sadzam jak sama usiądzie to będzie siedzieć co innego w wózku bo już długo jeździmy w spacerówce to ma pozycje półleżącą jak śpi to na płasko.
Nasza mała pełza już wszędzie ku mojej rozpaczy bo zapiera się głową i odpycha nogami turla się po całym pokoju, a jak lezy na macie to non stop w różnych pozycjach do tego tak nogami szaleje, że potrafi się zakryć tą matą, jeść je chętnie aż ja się zapominam co do pór posiłków i nie wprowadziłam jeszcze glutenu i nie wiem kiedy wprowadzę.
co do danonków i innych super rzeczy to też jestem na nie i mam gdzies co ludzie mówią ja do 2roku życia prawie nie dawałam synkowi słodyczy a do picia wodę głównie bardzo mało soczków itp i żyje i teraz jak chce mu się pić napije się wszystkiego i zje prawie wszystko a bynajmniej spróbuje dlatego teraz też będę robila podobnie i chyba zamiast słoiczków nie długo zacznę sama gotowac jej zupki póki są młode warzywka na rynku.

Redlaw ja tu cały czas mieszkam :) ale do Zgorzałego mam ok 20 km, byłam tam na weselu w remizie dwa lata temu :p a ten ośrodek bodajże jest blisko remizy jeśli dobrze kojarzę :) Jadzia ale my tu nie mówimy o sadzaniu dziecka, które już umie siedziec, ale o takie sadzanie, że dziecko w ogóle nie umie się utrzymac w tej pozycji, a jest obkładane poduchami, niestety wśród moich znajomych to dośc powszechne. Jak pisałam moja nie siedzi samodzielnie, ale czasem siedzi nam na kolanach np na gościnie czy u lekarza w poczekalni, bo nie ma mowy o siedzeniu półleżąco, od razy się podnosi, a jak silą przytrzymuję to płacze, no nie będę dziecka ściskac :) Ja znam parę, która regularnie daje do picia pepsi rocznej córce, dla mnie szok i jeszcze się tym chwalą. A powiedzcie mi jak jest u Waszych maluchów z obrotami? Moja tak dziwnie to robi, że na brzuszek obraca się przez prawy bok, a na plecki przez lewy i robi już tak dłuższy czas i zastanawiam się czy to normalne, pokazuję zabawki z drugiej strony, zachęcam, pokazuję, a ona i tak robi to samo...

No mi też trochę ulżyło, że nie jesteśmy same :) ale z Lilą też tak robiłam później dopiero i nic jej nie jest :)
A Jadzia to sadzanie to naprawdę nic w porównaniu z tą colą i alkoholem, więc my to prawie idealne matki w takim razie jesteśmy ;)

Redlaw przyznam, że jak przeczytałam, że Twoja też, to się uspokoiłam :) Zresztą ja już jako niemowlę nie tolerowałam kaszy mannej. Plułam podobno na sam widok. I nawet jak mama dodała troszeczkę do mleka to nie piłam. Zresztą do dziś mnie mdli na sam zapach. To też mi się nie spieszy ;)

Oj chyba wyszlo na to ze dziecko katuje siedzeniem :) A tak naprawde to siedzi moze kilka minut dziennie, a caly dzien lezy na brzuchu.
Pelzanie w pelni, a za dwa dni swietujemy pol roczku i dopiero pierwsza marchewa! Juz sie nie moge doczekac :)

Co do danonkow to popieram opinie, ze to jest paskudztwo. Moja starsza corka nigdy nie jadla i jesc nie bedzie - ale ja w ogole nie kupuje nic firmy danon. A to, ze ktos daje danonki, ktore sa przeznaczone dla 3 latkow dawane sa polroczniakom, to nic w porownaniu do dosc powszechnego zwyczaju dawania malutkim dzieciom Monte.

Ale nawet monte mnie nie dziwi, bo ja znam kogos, kto chwali sie ze jego dwuletnie dziecko jest uzaleznione od coca-coli! A tort urodzinowy zamawiany byl specjalnie z duza iloscia alkoholu bo przeciez maluch najbardziej lubi cukierki z alkoholem :)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...