Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.9

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna

Dwupaki:

*** STYCZEŃ ***

16.01 piegoosek - dziewczynka
29.01.- kas_44 - chłopiec Mikołaj

*** LUTY ***

02.02 Toldinka - synek Jaś
03.02 Demonix - chłopiec
03.02 marynial-dziewczynka Weronika
03.02 Gabolek - synek Franek
05.02 Monia Er - córka Laura
06.02 monik76r - dziewczynka
08.02 Aleafera
08.02 Ola- synuś
09.02 Tola - chłopiec
11.02.calineczkao2 - synek
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka Liliana
23.02 - 01. 03 - iva - chłopiec-Jaś
23.02 kamcia01 - chłopiec
martus_pl
skorupka76

Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowo-Lutowe-Mamusie-2013-cz-8-t437174,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.9

kamcia, co do wojewódzkiego, to mogę się również wypowiedzieć, bo rodziłam tam pierwszą córkę. Szpital ma na pewno wielu specjalistów i sporo dobrych opinii pośród tych negatywnych. Jednak ja do niego nie wrócę. Uważam, że mimo wszystko za bardzo upierają się do sn, a cc robią w zupełnej ostateczności. Jak ktoś ma szczęście i żwawą akcję porodową, to ok, bo opieka jest dobra. Ja mam jednak sporą traumę :-(
Toldinka, czyli ruszasz półkę lutową? wspaniale! dawaj, dawaj! :))
Jadzia, cieszę się, że wszystko potoczyło się tak jak chciałaś i jeszcze raz gratuluję takiej dziewuszki!:) Wszystkim Mamom gratuluję wytrwałości.

Toldinka, no to ladnie. Mi na czwartkowej wizycie pani dr powiedziala, zeby w takiej sytuacji wziac dluuugi cieply prysznic. Polewac sobie brzuszek- wtedy bedzie wiadomo czy w jedna czy w druga strone:-) no i nospa- jak nie minie po nospie to znaczy, ze to te wlasciwe:-) Jednym slowem- powodzenia :-)
Piegoosek, trzymaj sie :-)
Acha, Ola, ja wybieram sie na Kliniczna i biore. Na szkole rodzenia na Kilinicznej mowili, zeby miec:-)

a i dzięki dziewczyny. Demonix a te liście kapusty to chyba się jakoś tłucze i chodzi nie?

oj ja się teraz cała poce teraz więc chyba paracetamol działa no i mała wypiła co nieco i cycuchy też wracają do normy jak się ciesze, że moim młodym ma się kim zająć bo chyba bym padła.

co do skurczy to jak po długim ciepłym prysznicu nie miną to są te właściwe u mnie jak już były to prysznic tylko je wzmocnił i nasilił, jak miną to znaczy, że to jeszcze nie te.

Dziewczyny,

Czy na Kliniczną trzeba brać rożek dla maluszka?

Pozdrawiam

Jaa... Toldinka, nie rob mi tego!!! :)
Dziewczyny z Klinicznej, jeszcze pytanko, czy wziac ze soba maly czajnik? Warto? Czy jest w sali?
Dzieki!
A, Toldinka, wyczytalam gdzies, ze jak pojawia sie skurcze, mozna wziac no-spe, jeslimskurcze przejda, to tylko te przepowiadajace, jesli nie, to ju te ;) to taki test.. ja czekam na jakiekolwiek.. u mnie sie zabetonowalo;)

U nas dzisiaj atrakcje się pojawiły w postaci skurczy. W nocy było ich trochę, ale jakieś takie nijakie. Spałam, choć się budziłam. Ale już nad ranem nie szło spać. Obudziłam męża, postawiliśmy teściów w stan gotowości bo niby było dosyć często, ale strasznie krótkie (po 10 sekund). I przeszło. A potem znowu wróciło. I tak w sumie raz na jakiś czas się pojawia skurcz. Są coraz bardziej bolesne, ale nadal nie są ani regularne ani długie. Ciekawa jestem czy coś się z tego rozwinie. Jutro idę do lekarza...zobaczymy :)

Lipunia współczucia, jakby piersi mocniej bolały to przystawiaj młoda częściej i liście z kapusty działają cuda, oby temp. przeszła i nic z tego nie wynikło.

Demonix nie strasz mnie bo cycki tez trochę rwa mnie ale mala ciagnie co 3h mniej wiecej wiec nie powinno byc mam nadz, no i wczesniej juz miałam nawał i jedna pierś troche bolała kilka dni temu bo chyba kanaliki się zapchały ale minęło mi, a od wczoraj masakryczny ból głowy dzisiaj ciut odpuścił w dzień, a teraz ledwo ruszam gałkami oczu ale czytałam, że nie przerywać absolutnie karmienia no i paracetamol już też wzięłam może minie oby.
dzięki.

Tak jak pisze karolinka paracetamol : apap i panadol, może zapalenie piersi sie zbliża, u mnie tak było najpierw gorączka a później cyce jak balony i mega twarde.

paracetamol mozesz wziac, czyli np apap

dziewczyny co pomaga na goraczke karmacej matce kurde od wczoraj źle się czuje ale nie miałam grączki dopiero dzisiaj, a najszybciej do lekarza jutro porazka nic mi nie jest procz tej gorączki i okropnego bólu głowy.

my tym razem na gazetke się nie załapałyśmy z małym mam pamiątkę. co do 3 ciąży też chyba skutecznie mi minęło bo jak 3 poród ma byc też gorszy to chyba bym tam zeszła ze świata na tej porodówce za 3 razem. z małym wszystkie bóle odeszły jak tylko go zobaczyłam, a tu lekka trauma jest więc wątpie abym chciała kolejne:(

dziękuję Ewelina i dziewczyny za informację:)

Dzięki Jadzia za info. pierwszego dziecia tez rodzilam na Zaspie i chhcialam sie upewnić czy dalej zapewniają kosmetyki itp. Kliniczna kusi znieczuleniem ale bardziej przemawia do mnie zaspa bo podobno tam najszybciej robią CC jak są jakieś ku temu przesłanki.
Co do trzeciego malucha to tez mi przeszło choć jeszcze jesienią byłam pewną ze sie zdecyduje na kolejna próbę dziewuchy a teraz ciąża, wiazja porodu jakoś mi usiwadomily ze starcza mi moje dwie chrzesnice he he...

A reakcji Ryska na braciszka sie nie moge doczekać:-) zapewne bedzie wielkie zdziwko jak zobaczy dzidzie.

A i moja malutka już jest w Dzienniku Bałtyckim :D Będzie jeszcze w GW pewnie za tydzień. :-) Wasze maluchy też już były ?

:-)

ja wciaz z Wami :)
dziekuje za odpowiedz co do kosmetykow! to jakas katastrofa.. jak rodzilam 6 lat temu wszystko bylo.. nawet do domu dostalam spirytus do pepuszka :/

a dla mnie mozliwosc pobytu meza w pokoju na klinicznej z nami byla bardzo wazna- przez zoltaczke siedzielismy w szpitalu tydzien. i to byla duza pomoc, ze ja spokojnie sie wyspalam, a maz pilnowal mlodego pod lampa(dziecko dostaje okularki, ktore od razu sciaga, bo draznia)
a o wojewodzkim, to tez tyle sluchalam, ze chyba wolalabym w domu rodzic:)
jadzia, gratuluje wytrwalosci:)
te wszystkie dziwczyny, co maja starsze, ale male dzieci; dzieki za relacje z reakcji...czyli nie jest tak zle:)

Dziekuje za gratulacje tak apropo :)

Iva , mnie przy porodzie prowadzila taka drobna malutka lekarka , baaardzo wporzadku , i sama przyszla i zaproponowala znieczulenie , papiery odrazu tez przyniosla i dlugopis. Ale nie wiem czemu sie nie zgodzilam :D

Co do opieki na klinicznje to suuuper , ja jestem baaardzo zadowolowa , na porodowce rowniez , chociaz byla jedna polozna na porodowce ktora bardzo mnie draznila , glupie jej teskty przerastaly mnie . Nie moja wina ze cholernioe boje sie igiel , a zalozenie werflonu skonczylo sie na cuceniu mnie. I gdy wypadl mi bo byl zle zalozony , to wlasnie ta polozna , mloda bardziej przy koci , blondyna zakladala mi drugi ,i mowie jej co sie ostatnio stalo i zeby to delikatnie robila , to dostalam zwrtony komentarz " a jak robila Pani sobie tatuaz , byla pijana ze nie czula bolu? " O mało nie spadlam z krzesla jak to usłyszalam. Szooook . ogolnie jestem bardzo zadowolona ;-)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...