Styczniowo - lutowe mamusie z maluszkami 2011 *39*

20.12 (02.02) mami.80 - córeczka Alicja 1590g / Zaspa CC
27.12 (20.01) sternchen - synek Kubuś 2920g / Kliniczna
28.12 (31.12) Anna1979 - synek JACEK 3650g, 57cm / Zaspa CC
03.01 (07.01) mydecorations - synek Wiktor 2810,49cm/ Zaspa SN
05.01 (04.01) Salambo - synek Szymon 3560g, 53 cm / Solec W-wa
07.01 (11.01) patysiak - synek Ignaś 2850g, 53 cm / Swissmed CC
13.01 (19.01) olusia30 - synek Krzysiu 3870g,58 cm /Wojewódzki CC
13.01 (03.01) Kobietka - synek Kacperek 3450g / Wojewódzki
17.01 (16.01) Doroti - synek Kacperek 4430g, 60 cm / Zaspa SN
25.01 (21.01) bronka81- synek Marcel 4350g, 58cm/ Kliniczna CC
28.01 (21.01) AnDan - synek Michał 4450g, 60 cm / Redłowo SN
30.01 (06.02) wasssup - córeczka Andżelika 3460g 57 cm Zaspa SN
30.01 (27.01) gwazdka85- synek Aleksander 3760g 61cm / Wojewódzki /SN
31.01 (08.02) Gosiar-córa Alicja 3180g, 52cm /Kliniczna SN
31.01 (18.02) asiuniab73-córka Maria 2350g,50 cm Wojewódzki SN
02.02 (08.02) tina85- córeczka Blanka, 3450g, 50 cm/ Kliniczna SN
03.02 (16.02) Olice - córeczka Marysia, 2810g, 50 cm / Wojewódzki SN
03.02 (27.01) trzydziestka - synek Mateuszek, 3440g, 56cm / Redłowo SN
05.02 (03.02) Magiczna(*)86 - synek Szymon, 3200, 54 cm/ Puck, tak ten zabity dechami ;)
06.02 (08.02) kaficzka - córeczka Iga, 3530g, 56 cm / Kliniczna CC
07.02 (28.01) Iwonka32-córka Lena Jadwiga 3730g, 57 cm / Wojewódzki SN
08.02 (06.02) Magamelka - synek 3360, 55 cm/ Kliniczna CC
08.02 (31.01) lepa_ - synek Piotrek 3800g, 59 cm/ Redłowo SN
09.02 (25.02) jonka6 - córeczka Bianka 3105,53cm / Kliniczna SN
09.02 (30.01) młoda_żonka - córeczka Alicja 3500/57cm/Wejherowo SN
09.02 (07.02) rurka102- Coreczka Alinka (zmiana z Ewelinki) 3040 kg/52cm/ZAspa CC
13.02 (16.02) Oleńka83 - Synek Adaś 3550kg, 56cm/ Zaspa
14.02 (?????) iwonnn - córeczka Ada 3500g, 53 cm / Redłowo SN
18.02 (16.02) devil83 - synek Bartuś 3660g, 58 cm / Zaspa CC
21.02 (10.02) micasia- córeczka Antonina 3.790kg, 59cm / Zaspa SN
21.02 (01.03) KARINA 25, córeczka Maja, 4030 g, 58 cm, szpital Wojewódzki
21.02 (14.02) doti_itod - córeczka Helenka, 3520g, 54 cm / Zaspa
22.02 (20.02) KamiKasia - córeczka Karolinka 3930, 57cm / Zaspa SN
23.02 (07.03) MamOOśka - córeczka Amelka 3500, 55 cm/ wojewódzki
25.02 (25.02) Dorotiii - synek Dominik 4180, 61 cm/ wojewódzki
05.03 (21.02) Chmurka - synek Bartuś, 3470, 55 cm, Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - lutowe mamusie z maluszkami 2011 *39*

Jak obyczaj każe stary, według ojców naszych wiary, chcemy złożyć Wam życzenia z dniem Bożego Narodzenia. Niech ta Gwiazdka Betlejemska, która wschodzi tuż po zmroku, da Wam szczęście i pomyślność w nadchodzącym Nowy Roku.

no to i ja złożę życzenia. Dużo radości z naszych pociech :)

hej :)
ja nie mam czasu za bardzo na wpadanie - roboty huk, wczoraj w sklepach myślałam że szału dostanę, normalnie puste półki, a chciałam tylko kupić, śledzie, twaróg i takie tam podstawowe rzeczy do ciasta i ryb, a w kolejce po ryby stałam na mrozie ponad 1,5 h, tyle że tu to akurat warto było bo rybki świeże i w przystępnych cenach

jako, że pewnie już nie będę miała czasu żeby wejść to życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych świąt, szczęśliwych i zdrowych dzieci, satysfakcjonującej i dobrze płatnej pracy i "pociechy" z mężów :)

o głupotach i bzdurach jak zawsze w nocy :)

to o czym ty tak intensywnie myślisz??? :>

devil bardzo możliwe, bo ostatnio bardzo głupie przemyślenia mam

eeee tam Ty to masz mózg z macicą pozamieniane więc nic nie dziwi :P

Sal szerokiej drogi :) daj znać jak zajedziesz... patysiak dobrze, że dojechałaś bez przygód :)

no mi się w nocy trochę wkręcił koniec świata, i tak se myślałam o co chodzi i po co to wszystko, i jakoś potem zasnąć nie mogłam

bo niestety są ludzie, którzy mocno wierzyli w dzisiejszy koniec świata :/

masakra naprawdę, ja rozumiem że trzeba zrobić zakupy, ale niektórzy to na prawdę kupowali jakby dzisiaj miał być koniec świata

hehe święta ;p a co to się będzie jutro czy w poniedziałek??? :/

ale wszędzie pełno ludzi masakra normalnie. W Lidlu Biedronce wszyscy pełne koszyki mieli

oj devil tu cię rozczaruję, ja mam córeczkę ale o gumeczkach to mogę zapomnieć bo mała ma ją na sobie aż 10sekund, :) nie lubi ich i koniec kropka, za to uwielbia siedzieć w garażu i pomagać tacie, podawać klucze, w domu jak mąż coś rozkręca to mała musi u niego na kolanach siedzieć i mu pomagać :)

Moja powoli zaczyna mówić, ale bardzo trudną ją przekonać, bo te rzeczy które nauczyła się nazywać po swojemu to ją najtrudniej przekonać.
Najlepiej jest wieczorem jak woła męża : Tato Bolo Lolo Choć :) (a ja z beki nie mogę :) )

Patysiak cuda chodzą parami ;) my jutro o 4.30 ruszamy w drogę do dziadków, mam nadzieję że pójdzie gładko

też myślę, że nie ma się co martwić tym że dziecko jeszcze nie mówi, dzieci różne mają predyspozycje, są takie jak mój gaduły niemal od urodzenia, ale myślę że jest on dużym wyjątkiem, w rodzinie mojej i M dzieci które skończyły 3 lata oraz 2,5 nie mówią jeszcze nic, a są to jak dobrze policzę 4 sztuki i to wszystko chłopcy ;)
w każdym razie cieszcie się ciszą póki możecie, bo ja czasem jestem u kresu sił słuchając gadania cały dzień i odpowiadania na miliardy pytań, czekam z niecierpliwością kiedy "wypchnę" drugiego malucha do przedszkola (kikola w narzeczu 2 latków)

my szczęśliwie i spokojnie dojechaliśmy do dziadków :) 7h jazdy, wyjechaliśmy o 2 w nocy i Ignaś mało co spał w trasie, ciągle gadał i śpiewał :) a dziadków testował na ile może sobie pozwolić :) no i pamiętał co i gdzie jest a byliśmy u dziadków na początku września.

Ignaś z tych bardziej rozrabiających, ciągle ma coś do zrobienia i swoje zdanie na na wszystko a w kwestii ubrania to juz na maksa ma swoje zdanie :)

Ignaś raczej będzie jedynakiem :( druga dzidzia to musiałby nas spotkać drugi wielki cud.. a ja wciąż dziękuję za ten jeden...

u mnie zupełnie jak u Chmurki :) Barti jest z tych grzeczniejszych (tfu tfu), aczkolwiek pokazuje czasem różki ;)

ja się śmieję, że mając dwoje dzieci tej samej płci jest po prostu prościej:) nie dość, że ekonomiczniej (ciuszki, zabawki można śmiało wykorzystać po raz drugi), pokój dłużej może być wspólny, do tego ta sama płeć (jak już ktoś wspomniał) się chyba jednak lepiej dogaduje w nastoletnim i dorosłym życiu (no i jako dzieci też raczej mają wspólne zabawy) no a poza tym rodzicom jest o tyle łatwiej, że wiedzą (mniej więcej) jak postępować, bo różnica w wychowaniu chłopca i dziewczynki jest ogromna. Ale z drugiej strony jest gdzieś tam ciekawość "jak to jest mieć też tą drugą płeć".
ja gdybym mogła wybierać to w sumie mogłabym postawić na ślepy los :) fajnie byłoby mieć córę, bo jak widzę te wszystkie ciuszki, gumeczki, spineczki to miękko się na serduchu robi :) poza tym moja siostra też ma syna i w sumie to byłaby chyba jedyna szansa, żeby dziadkowie mogli mieć wnuczkę (aczkolwiek życie pisze różne scenariusze, więc niczego nie można wykluczać). Z drugiej jednak strony mając teraz Bartka to mogłabym mieć i drugiego chłopca :) Zobaczymy - co będzie to będzie :)

chmurko nie wiem czy brak mówienia jest powodem do stresu. wydaje mi się, że on ma jeszcze czas. Czasami dzieci po przekroczeniu magicznego 2 roku zaczynają mówić "na pstryk" niemalże pełnymi zdaniami. jak się denerwujesz to zapytaj przy okazji swojego pediatry, ale wydaje mi się, że skoro dobrze słyszy (a to łatwo sprawdzić mówiąc do niego szeptem) to nie ma większego powodu do niepokoju.

Ja jak na razie na Bartka nie mogę narzekać jeżeli chodzi o zachowanie (i tu mam nadzieję, ze nie wykraczę), oczywiście ma gorsze dni, ale jeszcze ujdzie

Mnie tylko troszkę martwi, że w ogóle nie jest zainteresowany mówieniem :( nawet nie chce powtarzać jak robi krówka itp. :( po swojemu gada, ale nic po "polsku" :)

Co do drugiego dziecka, to ja mam wrażenie ze dla Bartka lepiej by było jakby miał braciszka, dla mnie to wsio ryba, byle byłoby zdrowe, Ale tak jak pisałam, jeszcze z drugim musimy poczekać, ehh :/

Dorotii nie wiem co się dzieje ale Tośka też ma tak że już po prostu brakuje mi sił, mówienie nie pomaga, po rączkach jak dostanie też nie pomaga i czasem mam po prostu ochotę zamknąć ją i wyjść, ale wiem że to nie jest rozwiązanie.

no ja chciałam mieć bardzo chłopaka, więc dlatego się cieszę, ale oczywiście jakby była dziewczyna to też bym się cieszyła, tylko wtedy wiem że chciałabym mieć 3 dziecko :)
Jest zdrowy, jak coś się pani doktor nie podobało od razu to sprawdziła USG dopochwowym i tam było wszystko w porządku.

hahaha Doroti na grzeczność to ja bym jednak nie liczyła bez względu na płeć :D
ja zawsze uważałam, że parka ma ten plus w wychowywaniu, że dla drugiego dziecka "w dorosłości" zachowaniu płci przeciwnej nic nie jest dziwne, np. 3 chłopaków wychowujących się ze sobą ma mgliste pojęcie "co to dziewczyna", moje obserwacje również pokazują że w małżeństwie lepiej dogadują się pary które miały rodzeństwo płci przeciwnej, co oczywiście nie jest żadnym aksjomatem,
a najważniejsze jest to żebly nasze dzieci były zdrowe i szczęśliwe bez względu na płeć
idę pakować walizy :) :)

Ale mam dzisiaj dosyc wszystkiego!! W pracy traga, dominik zachowywal sie skandalicznie! Prezenty nie kupione, nic na swieta nie gotowe :/ achh
A tak sie mowi ze puerwsze to obojetnie co a drugie wlasnie parka a ja sobie mysle ze mega fajnie byloby miec dwoch chlopakow! Co oczywiscie nie zaprzecza temu ze core tez bym chciala :) takze chyba po prostu wazne zeby bylo zdrowe .... No i moze chociaz troche grzeczne!

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie