Suknie raz jeszcze

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
No więc tak: gorset w tym stylu, tylko bez żadnych haftów, po prostu pasek koralików szerokości ok. 3 cm dookoła góry i dookoła dołu:
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Suknie raz jeszcze

suknia ma.si ;)

jest śliczna :)

Jeszcze raz:
image

a takie cus mierzyłaś :) ?
image

A masz na myśli kapelusz? To nie. Ale mierzyłam jeszcze jeden, też ładny, zaraz znajdę...

A na razie znalazłam jeszcze bolerko, też się super komponuje. No bo w końcu w październiku może być różnie; zresztą mi zawsze zimno jak mam stresa.
image

image
bolerko raz jeszcze

Ooo, i takie coś jeszcze mierzyłam; też bardzo fajne:

image

mam pytanko, widziałam że przymierzałaś jedną z sukni która mi jakiś czas temu wpadła w oko, Agnes, taka ze złotymi wstawkami i złotym kapelusikiem.Strasznie elegancka.Kojarzysz?Wkleiłaś zdjęcie (dawno to było chyba).Jestem ciekawa ile kosztuje????
Ja narazie zrobiłam kompleksowy rekonesans po różnych kolekcjach z różnych firm ale nic nie przymierzałam.Dopiero w sobote się wybieram.
Taka z bolerkiem z Agnes (pierwsza w kolejności na ich stronce) OGROMNIE mi sie podoba i jestem poważnie na nią napalona.Znasz mniej więcej ceny?

Ma.sia mozesz mi podac adres www gdzie znajde ta suknie z bolerkiem w wiekszym formacie, bardzo mi sie podoba

To jest suknia Agnes z najnowszej kolekcji;
\

Widziałam cały ten zestaw na żywo; naprawdę rewelacja!!!

A pani w Agnes była przemiła: doradzała, ale się nie narzucała, no i siedziała ze mną w nadgodzinach z uśmiechem na ustach, bo jak zaczęłam mierzyć to siedziałam do 18.30. Powiedziała że to nic nie szkodzi, bo ona lubi swoją pracę, i powiem Wam dziewczyny że nie musiała tego mówić, bo to było widać :-)

wielkie dzięki

Dzięki Witch :-)))

I spódnica:
image

Coś takiego, albo może trochę węższa na dole.

No i tutaj wreszcie widać dobrze kapelusz:
image

Całość delikatne ecru, i do tego rękawiczki z palcami do łokci, i całość prezentuje się przepięknie - ach, ta wrodzona skromność ;-)

Do diaska, lubię być panną młodą :-)

do diaska szukam kiecek z tej ulotki i nie ma :(

delikatne ecru :) ładne :) masz jasne włoski czy ciemne ?

a ktorej sukni szukasz witch?:)

image
a ogólnie mówiąc to podobnej do tej.......

A ta też jest super. Właśnie taki styl lubię - żadnych tam przypinanych kwiatków, falbanek i takich tam.

jesli takiej z marynarka to moze tej:

marynarka i spodnica moze sie zgadzac a gorset mogli zestawic z jakiegos innego modelu?:)

taaaa............
zapomniałam co miałam napisać

hej mozesz mi powiedziec gdzie znajde to zdjecie w troche wiekszym formacie , ciekawa suknia na tym zdjeciu

To też jest suknia Agnes, zdaje się nawet że ta sama którą wklejałam wcześniej, tylko biała. Adres podałam kawałek wyżej.

A włosy mam ciemne, do ramion, ale jasną karnację. Mam zamiar po prostu wywinąć je na zewnątrz, i myslę że będzie super :-)

ja też myśle że będzie super :) i zaraz znajdziemy ci jakieś ładne kwiatki do tego stroju hi hi hi :) jakie chcesz kwiatki? ja myślę że by kalle odpowiadały skoro masz taki cuś na szyjkę ... by się komponowało :)

No przyznam że liczyłam na Ciebie, Witch, i jak widzę się nie zawiodłam :-).

Ale szczerze to myślałam raczej o różach, albo o czymś ze storczykami. Nie same storczyki, tylko + coś. Widziałam storczyk wpięty w garnitur, i bardzo mi się spodobał.

tylko internet mi tak dziala kiepsko ze ...nie da sie szukac za bardzo :/ ;)

sama szukam róż i storczyków, tylko w bieli, a ty pewnie jakiś bardziej colorowaśnych, ale takiego zestwu jeszcze nie znalazłam :( buuuuuuu

ja już się pogubiłam ..... ale będę szperać :) moja koleżanka miała ślub w podobnej sukni z czymś takim na szyjkę :) niech no sobie przypomne jakie cwiatki miała .......

Mam w jednej gazecie cudne takie kwiatki, ale nie mogę tego znaleźć w necie żeby Ci pokazać, bo to stary nr.

W zasadzie to nie mam jeszcze koncepcji co do kwiatów, bo ja w sumie się nie spodziewałam, że w ogóle dzisiaj się nakręcę na suknię. Poszłam polookać, bo akurat przyjechała moja przyjaciółka-świadkowa z mężem (a mieszkają daleko), i oni mnie namawiali, żebym od razu mierzyła.

No i tak jakoś wyszło. Kurcze, ale się nakręciłam!!!

ja już dzisiaj wymiękam - idę lulu, bo oczka mam czerwone jak króliczek
pa pa :)

Pa Witch, pa... Ja już też powinnam.

No właśnie, wiedziałam że gdzieś już ten gorset widziałam. To dokładnie ten!!!
image

wlasnie sprawdzilam jak wygladaja storczyki ;)), mysle ze do opisanej przez Ciebie sukni storczyki to bardzo dobry wybor :) fajnie zeby jeszcze byly takie "zwisajace" :) bukiet wydluzony i taki lekko zwichrowano-szalony :) szukam takiego ale narazie nie ma az takich ladnych zeby wkleic :) pamietaj tez zeby kolor kwiatow dobrac do siebie, do koloru wlosow itd. nie tylko do rodzaju i koloru sukni :)

wklejam bukieciki z udzialem (chyba) ;) storczykow:) (ich forme trzeba by zawsze dopasowac do Twojej sukni)

storczyki_i_inne_kwiatki1
roze_i_storczyki
kolejny_ladny_bukiecik
rozowy
w_dosc_zdecydowanych_kolorkach
w_delikanych_kolorkach

(:

storczyki, ale nie w bukietach :)
imageimage
imageimage

imageimage
imageimage

te storczyki to moga byc rozne rozniste :) :

imageimage
imageimage

Te kwiaty sa chyba najładniejsze na bukiety. Do tego róże i jest pieknie

a pan mlody ze storczykiem wyglada tak ;) :

pan_ze_storczykiem1
pan_ze_storczykiem2

A to jest zdjęcie, które mnie się spodobało:
imagepan ze storczykiem 3

Chyba mi nie wyszło :-(

imagepan ze storczykiem

pan ze storczykiem 3

fajny --- pan :) :) ze storczykiem, mały trochę tak z lupą go oglądać :)

Witch, złośliwcze ;-)

Na stronie był duży, a po wklejeniu zrobił się mały ;-> Chciałam podać adres stronki gdzie można tego pana znaleźć, ale coś mi internet dzisiaj podle działa, więc na razie nic z tego. Just use your imagination...

A może coś takiego? Oczami wyobraźni widzę bukiet w kolorze purpury do tej mojej sukni:

purpurowy bukiet

image
z czerwonych kwiatków ten mi się podoba najbardziej :)

Też jest super, no i pięknie by się zasuszył...

A kto ma taki bukiet w wydaniu purpurowym? Wydaje mi się że gdzieś widziałam, a nigdzie nie mogę znaleźć. Pomóżcie!

białe kalle

image
image
image

:) wstalam dzis o 11:20 ;) po naszych wczorajszych nocnych harcach na forum ;)

a z czerwonawych kalli ;) znalazlam cos takiego tylko

image

image
image

Dzięki wielkie, właśnie o takie purpurowe mi chodziło jak te środkowe owinięte drucikiem z koralikami.

A ja się obudziłam o 8 i już nie mogłam zasnąć, i obiecuję sobie że dzisiaj nie będę siedzieć po nocach.

A JA ZNALAZŁAM JESZCZE TAKI BORDOWY BUKIECIK, INTERESUJĄCY :)
imageimageimage

hm ma.siu :) troszke nie na temat w Twoim watku, ale sobie tak szukam roznych rzeczy, przegladam, i patrze na ta suknie, wczesniej w ogole nie zwrocilam na nia uwagi i nie zapisalam sobie jej zeby zmierzyc jak bylam w L.F. ..ale teraz patrze, ze jest calkiem ladna :) , czy juz mam zwidy?;)) podoba Wam sie? i jest dosc tania :] a moze ja mierzylyscie , widzialyscie na zywo?,jaki ma tyl?:)
image

Ja jej nie mierzyłam, bo mi te rybki przez biodra nie przechodzą ;) :)

:) zobaczymy czy mi przejdzie ;))) jak nie przejdzie to sie zaczaje i nie przyznam :> , ale powiedz ladna jest tak na pierwszy rzut łiczowatego oka czy taka sobie tam ?;) jakby z tylu sie ciagnal troche tren to by mogla fajnie wygladac i gdyby byla z tylu wizana, ale za taka cene to moze mozna ja jeszcze do krawca dac zeby ciut przerobil jak sie chce :)
ps. ja chyba nigdy nie kupie sukni, co chwile zmieniam koncepcje

szczerze mówiąc to mi się nie podoba :( ale może zdjęcie jest nietakie
z rybek wolę takie błyszczące i proste ;) tam gdzieś u góry taką rybke wkleiłam, a w LF jest taka inna rybka z koronki ...hymm

poza tym wolałabym za taką kasę mieć sukienkę idealną, której bym juz nie musiała przerabiać :)

:) no w kazdym razie ja przymierze :) moze bedzie ladnie?, a ta druga rybkowa to moze 1248? :) podoba mi sie tez, ale myslalam ze jej nie maja, bo jest tylko na stronie demetrios.pl, a ja stronie lisa ferrera nie ma jej

no właśnie, na stronie jej nie ma :( :( ale zmierz, zmierz :) cmoook

Mnie się góra podoba, ale od tej kokardy w dół to już mniej. Zresztą LF mnie trochę rozczarowała - mało bardzo tych sukienek do mierzenia.

A rybkę jedną tam mierzyłam; nie 1248, ale była fajna, bo taka dość oryginalna, ale nie wyglądałam w niej tak dobrze jak w tej z Agnes. Za to świetne mają halki do tych sukien.

hm ciekawe jaka to byla ma.siu :), bo cos na ich stronie nie widze zadnych innych rybek, ale moze niektore zdjecia sa tak zrobione ze nie widac sukni:), jak dotad to najbardziej do mnie pasowala ta :) tak do charakteru i ogolnie;) choc wlasciwie kazda suknia ktora mierze mi sie podoba ;)) (jesli tylko rozmiar jest w miare moj)
image ale nadal poszukuje ;))

No właśnie ja też jej nie widzę na stronce; a ta którą teraz wkleiłaś podoba mi się o wiele bardziej niż rybka.

Ale mierz, mierz Kochana, im więcej zmierzysz tym lepiej.

No chyba że jeszcze większy mętlik będziesz miała w głowie.

nie no ta rybka to byla tak poza konkursem ;)), po prostu nagle pomyslalam sobie jak bym w czyms takim wygladala :) naprawde jestem ciekawa i planuje ja zmierzyc :) a ogolnie rzecz ujmujac podobaja mi sie suknie z wiazanymi, porzadnymi gorsetami, odslonietymi pleckami, dlugimi trenami podpianymi jakos ladnie :) do tego jakies takie wdzieczne-dziewczece :) i zeby mialy cos oryginalnego w sobie, ale narazie idealu nie znalazlam :) pozdrawiam (:

mam podobną suknie z Agnes do sprzededania raz urzywaną!!

a czy ktos widzial moze gdzies w okolicy ta suknie? :) Emelie Costa , ma taka ladna spodnice :) !!

wszystkich ktorzy nie chca czytac o sukniach przepraszam:), wybralam watek specjalnie ze slowem "suknie" w temacie ;) w ramach ostrzezenia

image

ja nie widziałam tej sukienki :( ale to pewnie dlatego że wogóle mało co widziałam ;) acha! no i czytam wsztstkie wątki z "suknia" w temacie.

no szkoda, na pewno mozna ja dostac w kielcach ;) a tak sobie pomyslalam ze wiadomosc z "suknia" w temacie otworza osoby zainteresowane :) a ta spodnica mi sie okropnie podoba ! chce taka :|

LiLea - jeszcze raz suknie :)
image
czy ktosik wie gdzie te suknie są ?

"LiLea proponuje modne, oryginalne suknie ślubne z Mediolanu. W ofercie na rok 2005 są dwie kolekcje. Pierwsza - Delsa - to tzw. awangardowa moda ślubna. Druga linia - La Perla, jest to tzw. moda romantyczna.

Pierwsza charakteryzuje się doborem nieprzeciętnych, modnych tkanin, głównie jedwabiu i ręcznie zdobionych koronek oraz odważnym krojem. Suknie mają różne kolory, ale obok tradycyjnej bieli, coraz częściej można spotkać delikatny róż, beż, ecri czy cappuccino.

Druga linia - La Perla, jest to tzw. moda romantyczna. Szlachetne tkaniny takie jak organza, satyna, mikado czy organdyna oraz niezastąpione koronki, są chętnie wykorzystywane przez włoskich projektantów. "

tak piszą w prasie :)

och ;) nie potrzebnie wkleilas te suknie ...ja juz kiedys patrzylam na nie..nawet znalazlam gdzies na stronach, moze jeszcze cos wykupie, ale na jednej ze stron z komisem sukni slubnych ktos taka piekna pudowo rozowa sprzedawal i przeczytalam ze nowa w salonie kosztuje ...................7 000

ja niestety znalazłam ich stronkę ;) suknie sa śliczne, szczególnie ten róż

o ta ktos sprzedalal w warszawie :

image
kolor po prostu moj :) i to ta podobno kosztowala 7000 :/ , a ta w srodku, z tych ktore wkleilas to po prostu padam ! idealna i kolor idealny :)

tych modeli nie znalazłam na ich stronie, tylko w gazecie.pl :)
ta poniżej też jest bosssska, wymiękam normalnie - ale ten lekki fiolet jest cudowny i wtedy idealnie psaują takie fioletowe kwiatki które tu kiedys wklejałaś
image

ta ktora wkleilas jako ostatnia :) jest najblizej w salinie w olsztynie ;) "na zamowienie" ceny nie podaja :/ , a tej srodkowej nie moge nigdzie namierzyc, ale to nic i tak cena skutecznie mnie do niej zniecheca ;) moze jak sie wybiore na poszukiwania sukni go gdyni to znajde cos podobnego ladnego :) licze na ta Camelie i na Mariette

cześć!
Faktycznie sukienka jest super! Jakiej firmy?

czy to firma Papilio?

jadzia, to są suknie firmy lilea

dzięki!!!:)

mam pytanko, widziałam że przymierzałaś jedną z sukni która mi jakiś czas temu wpadła w oko, Agnes, taka ze złotymi wstawkami i złotym kapelusikiem.Strasznie elegancka.Kojarzysz?Wkleiłaś zdjęcie (dawno to było chyba).Jestem ciekawa ile kosztuje????
Ja narazie zrobiłam kompleksowy rekonesans po różnych kolekcjach z różnych firm ale nic nie przymierzałam.Dopiero w sobote się wybieram.
Taka z bolerkiem z Agnes (pierwsza w kolejności na ich stronce) OGROMNIE mi sie podoba i jestem poważnie na nią napalona.Znasz mniej więcej ceny?

kurcze ale to chyba mala pomylka :) jesli to pytanie do mnie? w gdyni jeszcze nie buszowalam, czasem tylko cos pomagam komus wkleic :) a moze to do ma.si ?:)

TAAk to było do ma.si Sorki!

ma.sia chyba będzie dopiero w poniedziałek :( ale gdzies tu pisała jaki był koszt tych sukienek :)

aaha,dzieki.Wczytam sie jeszcze raz.Albo pewnie z niecierpliwości sama pobiegne już dzis do salonu po pracy!!!

proponuję to drugie :) ja też chyba nie wytrzymam i pojadę do Agnes :) sama pojadę bo nie ma chętnych na towarzycho :(

To sie może spotkamy!

Ja uderzam w przyszłym tygodniu :) mam chrapkę na porządna bieliznę do sukni, bo suknię już mam wybraną, ale uznałam, że w agnes są tak piękne modele sukien, że się nie mogę opanować, żeby ich nie zobaczyć :) :) :)
i kapeluszy!!!!!! suknie ślubne mierzy się tylko raz w życiu!!!!! i trzeba wymierzyć wszystko co sie da :) :)

moje kochane :) bylam dzis w agnes i w farage :)))) ale piekne suknie!! wymiekam, obsluga tez bardzo mila :) polecam oba salony! :)w agnes to pani sie swietnie znala na kolorkach odrazu widziala w ktorym mi dobrze a w ktorym nie (co sie potwierdzalo z tym co ja myslalam) potem moze wkleje te ktore mi wpadly w oko , a w farage to ..wszystkie mi wpadly wszystkie takie sliczne :) no jeszcze taka rzecz ze mozna poprosic o rozne przerobki, zmienic troche gorset, doszyc koronki albo cos usunac - w obu salonach :) ale fajnie

a weszlam tez do camelii ..strasznie maly salonik, panie chyba tylko dwie, i obie zajete, wiec wyszlam i jeszcze pare osob tez weszlo i wyszlo, zle to jakos zorganizowane

Ja jutro zajrze do FARAGE , choc juz cos w Agnes mam na oku , ale kto wie moze w Farage cos mnie zauroczy , a przede wszystkim bardzo przyjemne jest to przymierzanie sukien .Zaraz ide sie przygotowac , no wiecie wloski umyc , paznokcie przygotowac tak zebym sie czula elegancko jak te suknie mierze ihihihihihihi;)

sabra :) no nie wiem mi sie podobaly:), nie wiem jak Ty sie zapatrujesz na przezroczyste gorsety?:) ale mi sie one zaczely podobac :) a z tylu tak ladnie wiazane :))) mozna je tez czesciowo zabudowac:), a no i spodnice sa takie ciekawe :) moze dla niektorych "za ciekawe" ale ja wlasnie czegos takiego szukalam :) slicznie sie prezentuja taftowe spodnice z tymi koronkowymi gorsetami :)

jestdobrze,

ja pierwszy raz widziała suknie Farage na Targach w W-wie, strasznie mi sie podobały!!!!! Ale jak mój luby zobaczył te przeźroczystości to kategorycznie mi zabronił :(((( no i sie posłuchałam ;((((
Fajnie macie, że macie takich fajnych przyszłych małżonków... ale moja tez jest piękna!!!!

meg

twoja jest śliczniusia :) ja mało co nie oszalałąm jak zobaczyłam tą suknie z LiLea - góra koronka (demetrios też ma takie) :) oczywiście cieszę tylko oczy zdjęciami w interku, bo u mnie nawet mowy nie ma o przezroczystościach :)
chyba że na noc poślubną .... ;)

jestdobrze jak jutro pomierze to ci napisze:)jestem jak najbardziej za ciekawymi modelami a przede wszystkim szukam czegos w kolorze capucino lub pudrowy roz .Mysle ze to juz duze odstepstwo od tradycji bo wiekszosc wybiera biel , a mi w bieli jest nie szczególnie.

witch ktora z lilea?:) pokazesz jeszcze raz? , sabra no oni sa otwarci mozesz suknie zamowic w innym kolorku (podobnie jak w agnes) i wymieniac gorsety i sponice :) w zlocie byla jedna taka och ach, a mi zlosto za to nie pasuje , a bieli wygladam ladnie :)), meg a te przezroczyste gorsety to hm no sliczne sa moja mama jeszcze o tym pomysle nie wie ;) narzeczony wlasnie sie dowiedzial ;) mowi ze nie wie ;) ale na pewno mu sie spodoba ;)) a ja bym planowala zabudowac go z przodu :) a tyl przezroczysty :) tak tez mozna

no włąsnie witch... przeźroczystości to tylko na noc poślubną, a nawet bez!!! jeszcze lepiej ;))) ale wiecie co... zdeczko się załamałam, bo prawdopodobnie czekają mnie te cięzkie, kobiece dni w dzień slubu... uuuuuuuu!!!!!!!!!!!! chce mi się wyc do księżyca... juz się zastanawiam co wykombinowac, tylko ze ja nie chce tabletek... (sorki ze tak intymnie...)

Witch, a Twoja to wogóle pierwsza klasa, wiesz jak teraz patrze na te wasze suknie, to się zaczynam zastanwaić, bo ta moja to taka z łączki a nie ślubna :(((( i co tu zrobić....
buzi
meg

image
image
image

meg, ja się za to obawiam co będzie jak(jeśli?) odstawię :) nawrót krost, tłuste hery, i nieustanne "ciężkie dni" przez 2 miesiące :( również sory za intymność tematu .......

wicie co,
ja widział tę druga (byłam w W-wie w ich salonie) i na zdjęciu jest piękna śnieżnobiła a w rzeczywistości to ona jest jakby szara!!!! i wcale tak fajnie nie wyglada, proste podrasowali zdjęcie... ;)))
a kodzt 9800zł!!!
łooo maaaatkoooo, ofrazu uciekłam, ta druga ich kolekcja jest tańsz, bo ta jest bardzo ekskluzywna

meg

jestdobrze pisała że takie ceny, ale to mi oczyska na wierzch powychodziły z orbit, ile można zapłacić za sukienkę? takie ceny to już inna bajka :P
ale swoją drogą te suknie z przezroczystym gorsetem gdzies jeszcze widziałam :)

witch no to w farage takie przezroczte cuda mozna kupic taniej :) np te komplety ze sponica ktora mi sie duper podobaly sa za 3400 tez duzo...ale moze cos wymysle i jakos tansza spodnice czy cos zeby wyszlo mniej wklejam Ci jak to u nich wyglada ze zfrony farage :)
image

na stronie nie ma jeszcze kolekcji ale jest taki link " POWSPONINAJMY" i zdjecia z pokazu :) tylko szczerze mowiac na zywo te suknie lepiej jeszcze wygladaja :)

jestdobrze a bylas na stronie Emili costa , bardzo ladne ma te suknie , takie delikatne i wdzieczne.
a czy w Faqrage znajde cos za 2000 czy wogole lepiej tam nie wchodzic????Co do gorsecikow przezroczystych to , ewentualnie te odkryte z tylu podobaja mi sie ale widzialam caly gorset przezroczysty i na dzien slubu nie zdecydowalabym sie na taki.

no na stronach z EC bylam , strasznie mi sie podobaja :)!!! nawet powyzej w tym watku wkleilam tak sliczniutka ...ale nie wiem gdzie ja moge dostac w trojmiescie:( a moze Ty wiesz? , a czy za 2 tysiace cos, to nie wiem szczerze mowiac akurat te, ktore mi sie spodobaly byly troche drozsze :| no ja tez tak jak mowilam zabuduje raczej przod a tyl przezroczysty :) (jesli sie na to zdecyduje) wiesz ja ogolnie lubie jak jest cos innego i ciekawego :)

w Cameli mierzylam dwa modele z EC , ale nie wiem ile ich jeszcze jest .Ja tez szukalam czegos orginalnego , ale to dosc trudne , naprawde !!!!!! Mozw w F cos mnie zauroczy;) Mozliwe ze jeszcze raz do Cameli zajrze :)

jak to dobrze mieć już suknie eheheheheheheheheheheheheheheeehhhehee

witch ty wiedzmo;)

i witch i meg, macie obie piekne suknie :) i bardzo mi sie podobaja :) i fajnie ze juz sa Wasze :) !

sabra a w jakiej cenie byly te suknie z EC w camielii? :)

jedna 1500 ale to byla suknia z zeszlego sezonu a ta druga to okolo 3 tys.

image

image - a to dla odwaznych

ale wam zazdroszcze, że albo macie już wybrane suknie albo coś już przymierzałyście! Ja zaczęłam sie interesować dopiero w tym tygodniu i w inernecie mam wszystko obejrzane ale w realu jeszcze nic nie mierzyłam.

A jak dziś po pracy weszłam do jednego salonu tylko przejżeć wieszki to sie załamałam bo jakoś ie mam siły tego wszystkiego przymierzać.
Może jutro od rana jak zaświeci słoneczko to mnie bardziej nakręci i wkręci w ten nastrój.
Póki co wszysto załatwiam sama bo mój kochany jest w morzu.
Za jaką cene kupujecie suknie? Ciekawa jestem bo mam nadzieje że nie bedzie to większy wydatek niż 2 tyś???

co do ceny to ja tez szukam w tych granicach , ale czesciej jest to przedzial 2-3 tys.
To mierzenie jest przyjemne ty sie tylko rozbierzesz a panie przyniosa ci suknie i ubiora cie w nia ty masz tylko za zadanie sie podziwiac a potem cie pani rozbierze i tak dom skutku az nie znajdziesz tej jedynej:):)

mam pytanko do ma.si albo witch!!!

Któraś z was (witch?) wkleiła w tym wątku (dużo wcześniej) fotke sukni z Agnes, co więcej pisze że ją przymierzała... a mi sie ona strasznie spodobała jak oglądałam kolekcje Agnes od razu (z resztą jest w kolekcji jako pierwsza na fotkach) więc ciekawa jestem ile kosztuje????
Prosta, ramiona odkryte z bolerkiem.

to była ma.sia :) :)

aha, dzięki witch:) Więc ponawiam pytanko do ma.si!

Sabra dzięki za pocieszenie! Jutro musze już cos poprzymierzać i sie na którąś nastawić bo czas leci...

pewnie sie jutro gdzies miniemy w salonie ;) wiec do zobaczenia i milego szalenstwa .....jutro bedzie tloczno

tak sie sklada, ja ja dzisiaj mierzylam :))))))))))) jesli chodzi o taka rybke z bolerkiem , mam ja zapisana jako jedna z 3 na karteczce :)wygla sie w niej bardzo ladnie !! a cena , uwaga ....1800 !!! bez bolerka :) mierzylam ciemny brudny roz chyba (taki akurat maja, ale mozesz zamowic w bieli czy w ecru) :)

WOW!!!To super!!a jak te fałdowania z materiału sie prezentują? Bo jedynie tego się obawiam, że to mi sie na żywo nie spodoba? A tobie podobało sie?
Jutro tam LECE!!!!

marszczenia sa dosc...spore ;) szczegolnie te na spodnicy, ale ogolnie bardzo ladna jest :) to jeszcze zalezy jaka masz figurke:), ja tylko sobie mysle ze jestem do niej troche za niska, no i szukam chyba czegos robiacego wieksze jeszcze wrazenie :) a gorset tez ladnie lezy :) i powieksza biust :) mam nadzieje ze nic nie pomylilam z ta cena , ale na 99% nie:) takze lec jutro i mierz :) a pani w agnes, ktora mnie obslugiwala byla baaaardzo mila:) takze udanego mierzenia

No właśnie mam ten sam dylemat! Też sie zastanawiam czy nie wybrać czegoś co robi większe wrażenie.
Ale z drugiej strony uwielbiam ten krój sukni a i do figury mi też raczej pasuje.Mam 170cm wzrostu wiec powinna leżeś dobrze.
Tylko te drapania z materiału mnie martwią...
Ale może by mi uszyli taką samą ale bez tych marszczeń jakby co?Myslisz że to jest mozliwe?
Kurcze, napaliłam sie na nią! Dzięki za te informacje!!!
Jakie jeszcze dwie masz na liście?Jutro ostatecznie już sie decydujesz?

oj dziewczyny, ja już dziś wymiękam ;) trzymajcie się cieplutko, colorowaśnych snów Wam życzę i może się Wam sukienka przyśni ? :)

no odnioslam wrazenie ze tam wlasnie sa bardzo otwarci :) i w granicach rozsadku mozna kombinowac :), nie wiem czy masz ulotke agnes z targow :) ja mam ;) i widze na niej taka fajna rybkowa suknie podobna spodnice ale bez marszczenia :) sliczna jest, witch jej tez kiedys szukala, ale na stronie chyba jej nie ma, mamy tylko podejrzenie ze to moze ta ;) wklejalam nawet w tym watku gdzies na poczatku :), u mnie te marszczenia wygladaly ok :) np te przy biuscie to ogolnie fajnie :) bo mam miseczke B moze jak ktos ma C, czy D to juz mniej z nich bedzie zadowolony ;)

no papa ;) ja tez ide, bo potem narzeczony sie smieje ze mnie ze tu tak dlugo siedze ;) salema zdaj jutro relacje jak lezy i w ogole :)

jasne opisze wam mój pierwszy raz.... przymierzania sukienek!!!
Dzięki za wszystkie info! Pa!

do sabry :) , moze jeszcze nie wyszlas z domu do farage, bo sie dzis wybieralas, mam do Ciebie prosbe jakbys tam byla czy zerknelabys dla mnie na jedna cene? bo ja mam zapisane nawet ale juz mi sie miesza ;) chodzi mi o taki gorset jak zalaczam na zdjeciu, w salonie jest na manekinie w kolorze takim platynowym, manekin stoi na wprost wejscia ciut po lewej :) z przodu wyglada tak a z tylu jest przezroczysty, bylabym Ci bardzo bardzo wdzieczna :)

image

a jeszcze myslalam sobie o Twoich poszukiwaniach i wiesz byl tam taki gorsecik z tych przezroczystych (na manekinie obok tego o ktory Cie pytam;) ze spodnica prosta ladna chyba brudny roz :) i on byl chyba za 960 zl wiec jak na tamte gorsety dosc tani, jedyny egzemplarz, bardzo ladnie lezy!!, ale to nie byl moj kolor, z tego co sie zorientowalam, to Tobie pasuja kolory ktore mi nie pasuja ;)) wiec moze Ci sie spodoba :)

jestdobrze przykro mi ale dopiero teraz zobaczylam to co napisalas , wyszlam o 10 . widzialam ta sukienke ale nie zerknelam ile kosztuje:(:( smutno mi bo bym chetnie pomogla :) ale jedna a nawet dwie sukienki mierzylam i...... jedna dodam do swojej listy :):) ale nie zdecydowalam sie na przezroczyste gorsety , raczej jednoczesciowe sukienki w typie syrenki , jedna brzoskwiniowa druga , biala z szalem z przodu . wygladalam ladnie :):) ale mam swoja faworytke w agnes:)

:)tak myslalam ze juz pewnie wyszlas, fajnie ze Ci sie 2 spodobaly:), a te przezroczyte gorsety sie tak ladnie mienia i swieca :) bo maja rozne koraliki:), ja tez tam mierzylam taka jedna rybkowa, sama juz nie wiem jaka kupic suknie, ciekawe jak salema dzis w agnes:)

Mnie urzekla po filmie "wesele" suknia slubna - wlasnie z tego filmiku.

image
image
image
image

Szkoda ze ta strona z F.... jest jakas trefna , bo bym wam z checia pokazala co dzis tam mierzylam , szczegolnie w jednej wygladalam bombowo , tylko jest pare ale: suknie jest w stylu rybka jest bardzo dopasowana , pewnie nie bede mogla sie wyluzowac i caly czas bede na wdechu ihihihihihi, piekna z swiecacymi sie krysztalkami , gole ramiona , jest to sukienka w calosci ,ostatni model i musialabym wziasc ta z wieszaka. Wygladam w niej sexy(hihihi) ale wydaje mi sie ze za bardzo wyrachowana w niej jestem , w tej z Agn... wygladam tak dziewczeca (hahaha) < dól ma rozszerzany i rowniez jest to sukienka -w calosci , u gory gorset bez ramiączek . ..................... no i znowu mam o czym myslec ,ale wiecie co uwielbiam mierzyc te suknie .......szkoda ze to tylko raz tak mozna szalec:):):)

Piekne bukiety wkleilas JESTDOBRZE. Zapisalam sobie je na kompie chyba z tych zdjec zkorzystam. :-)))

image

Salema, widziałam tą suknię która Ci się podoba na żywca w Agnes (tzn. na manekinie), ale kiedy byłam tam w ostatni piątek, to jej nie było. Co oczywiście nie znaczy, że jej nie ma w ogóle, pewnie po prostu co jakiś czas przebierają manekiny. Aha, i ta na manekinie była w kolorze toffi, a nie biała jak na zdjęciu.

Niestety nie mogę Ci wiele pomóc, bo ja mierzyłam inne suknie, a tej akurat nie, więc nie znam ceny. Mierzyłam tylko tą marynareczkę, ale też jakoś się nie zapytałam o cenę. Generalnie wydaje mi się, że suknie w Agnes są w cenach przyzwoicie umiarkowanych jak na salon, ale może ja akurat o takie się pytałam (mój zestaw z kapeluszem bez marynarki zamknął się w 1850 zł).

Cóż, prawda jest niestety taka, że najpewniejsze informacje znajdziesz u źródła, czyli pewnie pozostaje po prostu wyprawa do salonu. Zresztą wiesz jaka to frajda?!

Życzę powodzenia w szukaniu.

Ma.sia :) a po bieganku z Rodzicami po saloonach znalazłaś coś, czy już jakaś sukienusia wpadła ci w oko ? :)?

No właśnie...

Rodzicom się kompletnie moja wizja nie spodobała, więc zmierzyłam kolejną porcję kiecek, i im więcej mierzę, tym głupsza jestem. Bo już sama nie jestem przekonana do mojej pierwotnej wizji. Moja mama się nawet zapędziła, i doradziła mi żebym wzięła ze sobą mojego narzeczonego, ale się obie z tego zaraz uśmiałyśmy :-D

Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu, i jedną wypróbowaną kumpelkę na zakupy, ale ona pewnie powie mi jeszcze co innego, i będę jeszcze głupsza. No czarna rozpacz, Witch, mówię Ci.

:) moja mama za to ostatnio mi powiedziała, że totalnie zgłupiała, bo pokazuję jej sukienki zupełnie odbiegające od mojej pierwotnej wizji i one się jej zupełnie nie podobają, bo już zdążyła się do tej pierwotnej wizji przyzwyczaić. Aj moja mama to chyba jeszcze w poprzedniej epoce siedzi, wraz z dinozaurami. Ta moja suknia jest dość klasyczna, bez żadnych szokujących elementów, tymczasem mi się obecne najbardziej podobają "rybki" z kapeluszem i marynarką, albo takie ze spódnicą z dużą ilością tiulu :) no cóż, kobieta zmienna jest :)

No właśnie, Witch, ale Ty masz już tą swoją suknię zamówioną czy tylko upatrzoną, bo się ostatnio zastanawiałam?

Moi rodzice powiedzieli, że ta moja to taka za skromna i za mało efektowna, i blado w niej wyglądam. A poza tym tym razem w Agnes był tłok, i pani która mnie obsługiwała nie poświęciła mi zbyt wiele uwagi - nie mam pretensji, bo trochę się wcisnęłam korzystając z tego, że dziewczyna która już zaklepała przymierzalnię wybierała jeszcze sukienki, ale też efekt już nie był taki, kiedy nie do końca umiałam sobie założyć kapelusz i byłam w jednej rękawiczce.

Poza tym w Marietcie były tym razem zupełnie inne sukienki (albo ja wtedy jakaś ślepa byłam), i w sumie faktycznie chyba lepiej wyglądałam w tych z Marietty. Ale ja już sobie wymyśliłam, że będę taka inna, i Marietta zburzyła moją wizję, bo te suknie takie bardziej tradycyjne i lepiej mi do nich pasował welon, a z tym welonem, to raz że nie planowałam, a dwa że jeszcze wcale nie wiadomo czy będzie w ogóle ślub kościelny (mój kochany jest wierzący, ja przeciwnie), i kwestia welonu stoi pod znakiem zapytania.

Aha, była jeszcze jedna super rybka w Farage, ale ona kosztuje jedyne... 3400. No i poza tym podobno już nie ma tej koronki żeby uszyć, a ta którą mierzyłam jest na mnie za duża.

Choć suknia efektowna, nie powiem.

ja mam sukienkę zaklepaną :) tzn wpłacona zaliczkę na wypożyczenie :) bo suknia jest uszyta jak na mnie, więc nie będe musiała jej szyć i płacic jedyne 2.700 za szycie, tylko moge pożyczyć za 50 %. Martwię się trochę, czy się za mocno nie zniszczy od przymierzania do czerwca, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie :( wzdech... może nie jest tak efektowna ani sexy ani ani ani, ale chyba do mnie pasuje i ja w niej się sobie dość podobam :)

Och, Witch, nie stresuj się. Wiem jaka suknia (widziałam ją na zdjęciach i w realu), no i mniej-więcej wiem jak wyglądasz, i jestem pewna że będziesz w niej piękna. A co do zniszczenia, to przecież takie salony muszą mieć swoje sposoby na utrzymanie tych sukni "w formie" :-).

W sumie to jest tak, że zawsze jak już coś masz na oku, albo wybraną, to potem się wydaje, że jest tyle innych, ładniejszych. A i tak nie można mieć wszystkich :-(. Zresztą gdyby się miało, to nie byłoby to samo.

A ta rybka z Farage, to już Sabra o niej wcześniej pisała. Ale właśnie, ona jest ostatnia, no i ta cena... Choć moim rodzicom akurat ta się najbardziej podobała.

No właśnie - nie da się miec wszytstkich sukni, chociaż one są takie piękne :) wiesz ma.sia poczułam niedosyt mierzenia sukni :) w sumie zmierzyłam tak niewiele ... :) a człowiek tylko raz w życiu ma możliwość mierzenia sukni :)

Mogłabym Ci dać głupią radę, żebyś sobie jeszcze pomierzyła, tak dla własnej przyjemności :-). Przecież babki w innych salonach nie wiedzą, że podpisałaś umowę w LF. Ale w sumie mogłoby to być bardzo frustrujące - wiadomo dlaczego... Więc nie radzę.

Najważniejsze że w swojej poczułaś się jak księżniczka. Teraz może Ci się wydawać że jest tyle innych ładniejszych, ale jak ją znów ubierzesz, umalujesz się pięknie i uczeszesz (niekoniecznie sama), to na pewno znów będziesz miała poczucie, że to ta właściwa. A jak zobaczysz swojego narzeczonego i jego minę na Twój widok, to już w ogóle i bezapelacyjnie.

Poczytaj sobie jakie problemy mają dziewczyny, które mierzą, mierzą i nic nie mogą wybrać, i pomyśl, że Ty już o ten jeden problem jesteś do przodu :-).

A niedosyt chyba zawsze pozostaje... I właśnie to jest takie piękne, że to jedna taka suknia w życiu, jedyna i wyjątkowa.

:) wiesz co ma.sia, oglądam sobie własnie na stronkach suknie z e.costa, cymbeline na stronie http://www.cymbeline.kielce.pl/ :) a zaczęło się niewinnie od przeglądania modeli z Agnes ;) hi hi hi :) do Agnes to uparłam sie i pojadę, tam ponoć jest bielizna i może gdzieś się znajdą inne suknie (np dla mamy?) :) nie wytrzymam jak się nie zobzczę w innych modelach sukni (a mierzyłam chyba zaledwie 10 sukienek) Raczej się nie obawiam, że mi się ta moja suknie odwidzi, bo od początku mi się bardzo podobała, nawet na necie :)
... czuje obiad :) mlask mlask :) idę coś połknąć :)

Smacznego :-) Ja się dzisiaj zapycham sernikiem mamy. To co że niezdrowo?...

a czy wiecie moze czy moge zamowic suknie np w agnes a gorset gdzies indziej?:) robie sobie w fotoszopie takie zestawienia sukni tych ktore mi sie podobaly z gorsetami z innych firm i wim co bym najbardziej chciala, ale czy tak mozna? w sumie czesto salony maja oddzielne ceny za gorsety i spodnice to moze da sie kupic osobno?

Sama się nad tym zastanawiałam, ale szczerze to pojęcia nie mam. I nawet nie mam śmiałości zapytać :-(

a czy w mariettcie mozna laczyc gorsety i spodnice? to znaczy z roznych modeli w ramach salonu ale nawet z roznych kolekcji? (tak jak to jest w agnes na przyklad) ? :) bo ja jeszcze w mariettcie nie bylam :)

Tak, bez żadnego problemu. Chociaż z moich obserwacji, to w Marietcie więcej jest sukni niż gorsetów i spódnic. Ale oczywiście nie tylko suknie.

dzieki :)) , a tak przy okazji to ladna ta suknie z Margaret, model Vinci :))! i pewnie jeszcze pare, juz nie moge sie doczekac wycieczki do marietty :)

Mam problem nie umiem sie zdecydowac na suknie ojej a to juz czas >>>

A Sabra, mierzyłam tą samą rybkę w Farage; jest przepiękna, i moim rodzicom też się bardzo podobała, ale niestety na mnie jest za duża. Na Ciebie była dobra?

tak ma.siu byla w sam raz :):) tylko nie wiem czy o tej samej rybce mowimy???te panie w Farage mowily że to juz ostatni moment aby tam zamowic , dlatego sie tak denerwuje ,

Chyba tak, opisywałaś ją wcześniej. Chodzi o tę z wystawy z kamieniami Svarovskiego, prawda?

Mnie też tak powiedziały.

ta z wystawy to ta z takimi ramiaczami ,poprostu piekna ale te ramiaczka bardzo mi byly nie wygodne . ta druga rybka to tez z brylancikami ale delikatniejsza , gorsecik bez ramiaczek ( suknia w calosci za 2400) w kolorze jasnego bezu

Tą też mierzyłam, i też bardzo ładna, ale mnie było lepiej w tej pierwszej. Tylko że babki powiedziały, że już nie ma takiej koronki, a gdybym szyła z innej, to ogólny efekt będzie już inny :-(

ma.sia, a mi się wciąż podoba najbardziej ten pierwszy typ :) z zawieszka na szyjkę :)

i co robic wziasc ta z Agnes ............ czy mam wygladac po holywodzku i Farage ?????? witch jak ty masz juz dobrze ,ze decyzja podjeta!!!

No widzisz Witch, ja też byłam tak napalona na tamten zestaw. Ale gdybyś widziała moich rodziców i ich miny, to też na pewno byś zwątpiła :-( Buuuuuuuuuuuuuuuu...

Nic to, będę dalej ciągać psiapsióły na konsultacje (może Ty, Witch, Ty się chyba wybierasz w tym tygodniu do Agnes?) i będą mi dalej mieszać w głowie.

Wiesz, najgorsze jest to że ja sama nie potrafię się obiektywnie ocenić, bo się na coś napalam i jak mi się to podoba, to mi się wydaje że dobrze wyglądam, a to wcale tak nie musi być.

Oj namieszali mi ci moi rodziciele, namieszali!