Re: Sunshine Kids Monterey czy Concord Lift Evo PT lub Transformer?
mój starszak jeździ od roku w SKM. Na pewno jak masz możliwość to przymierz dziecko,bo fotel jest dość duży,mam wrażenie że teraz jest synowi w nim wygodniej (mimo,że rok temu i wzrostowo i wagowo też niby pasował). Podoba mi się w nim chowany isofix (bo w jednym aucie mam, a w drugim nie),łatwy i wygodny w użyciu (ja mam model z 2011r,w nowym SKM coś tam ponoć ulepszyli przy isofixie);dobrze zabudowane boki i zagłówek, ma dobrze wyprofilowane siedzisko,syn nigdy nie skarżył się, że drętwieją mu nogi,nawet w długiej trasie. Minusy-tapicerka trochę wyblakła ( a to dopiero rok,ale oprócz koloru,nic złego się z nią nie dzieje,nie mechaci się,jest przyjemna w dotyku, przemek jakoś tam bardzo się w niej nie poci)
nie jest w żaden sposób przystosowany do spania (niektóre fotele z isofixem chociaż ciut się rozkładają do tyłu,co zapobiega opadaniu główki do przodu,jak dziecko zaśnie),jedynie dopasowuje się do odchylenia kanapy w aucie
generalnie my jesteśmy z niego zadowoleni (bo to bezpieczny wygodny fotel za nieduże pieniądze),concorda nie znam,więc nie doradzę :-) nie obejdzie się chyba bez wizyty w sklepie i pomacania na żywo :-)
0
0