Do British School miałam przyjemność chodzić przez semestr na kurs do egzaminu TOEFL (certyfikat potrzebny aby studiować za granicą) i dodam, że znalezienie takiego kursu w trójmieście graniczy z cudem! Początkowo zajęcia prowadziła niezwykle cierpliwa, profesjonalna, wymagająca, miła i wiecznie uśmiechnięta Pani Ania. Lekcje z nią to była czysta przyjemność i nigdy nie czułam się zestresowana, choć czasu do terminu wyznaczonego na egzamin było mało. Zajęcia skupiały się głównie na ćwiczeniu podstawowych umiejętności ocenianych na TOEFLu: reading, listening, speaking i writing. Następnie ostatni miesiąc przygotowywała mnie sympatyczna native speaker Angel, rozmawiała ze mną na tematy akademickie, poszerzała moje słownictwo o wyszukane angielskie słowa i dała angielskie książki do czytania. Dowiedziałam się też sporo o interesującej historii i sztuce Stanów Zjednoczonych, bo stamtąd pochodzi :)

Gorąco polecam British School! Wszyscy byli niezwykle mili i pomocni (włączając panie recepcjonistki), a o tym jak dobry jest tam poziom nauczania świadczy najlepiej to, że TOEFLa zdałam z bardzo wysokim wynikiem :) Dziękuję bardzo!