Świetny kurs, wspaniałe wprowadzenie do innego świata!
Nurkowanie jest przejściem do innego środowiska - nie do końca nam przyjaznemu. Na kursie dowiedziałem się jak cieszyć się z obserwacji podwodnego świata w sposób swobodny i bezpieczny. Cieszę się, że trafiłem do pana Tomka, bo mam pewność, że zostałem dobrze wyszkolony. Dużo informacji, ogromna liczba przykładów z bogatego doświadczenia instruktora, kurs nastawiony na bezpieczeństwo i pełne zrozumienie przedstawionych zagadnień - nie wystarczy być na kursie, należy wszystko zrozumieć - a to jest mało spotykane w dzisiejszych czasach. Instruktor wymaga zaangażowania, ale po takim szkoleniu wiemy, że posiadamy umiejętności pozwalające nam przewidzieć i zabezpieczyć się przed wieloma trudnościami, które mogą nas spotkać pod wodą. Oczywiście nie należy się spodziewać krótkiego weekendowego kursu, bo niestety takie kursy nie nauczą niczego więcej niż to co jest wymagane w podstawowym programie szkolenia (a i to nie pewne). Podobnie jak nauka jazdy samochodem - możemy przejść "przyspieszony" kurs "prawa jazdy", wyjechać na ulicę i liczyć na dużo szczęścia... Tyle, że pod wodą weryfikacja umiejętności może być dużo bardziej brutalna... I dlatego warto przyjść do pana Tomka! Polecam!