Święto Niepodległości w Gdańsku

Liga Obrony Suwerenności zaprasza na manifestację w 99. rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości, która odbędzie się w Gdańsku Wrzeszczu w dniu 11 listopada 2017 r. o godz. 14.30 przed pomnikiem marsz. Józefa Piłsudskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Troszkę póżno.
Polska odzyskała niepodległość 07/10/2018. W tym dniu Rada Regencyjna Królestwa Polskiego to ogłosiła a 12/10 przejęła władzę nad wojskiem, co w zasadzie stanowiło zaczątek polskiej odrodzonej państwowości.
11/11/18 był dniem przekazania zwierzchnictwa nad siłami zbrojnymi bandycie z Bezdan. Coż tu świętować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rada Regencyjna była kolegialnym królem Polski. Powinna przekazać władzę królowi, którym powinien zostać Ignacy Jan Paderewski jako osoba jednocząca wrogie obozy polityczne socjalistów i endeków. Niestety wygrały nowinki ustrojowe. Co wymyśli Francuz, Niemiec zrobi ładnie, głupi Polak zaraz kupi albo i ukradnie. Nawet konstytucję skopiowali na żywca z masońskiej Francji.
Z tym Paderewskim to miałem natchnienie w czasie pisania tego , więc ta teza może być nieprzemyślana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy Paderewski byłby dobrym królem, tego nie wiem. Trzeba by było żyć w ówczesnych realiach, aby to stwierdzić.
Szkoda natomiast, że nie został nim Rozwadowski, który swe zdolności przywódcze udowodnił dwa lata później i za które zupełnie błędnie czczony jest po dziś dzień Piłsudski.
BTW: nieźle się machnąłem wpis wyżej. O drobne sto lat. Ot.. nawyk w paluchach :D

"Polska odzyskała niepodległość 07/10/2018" - wiem że się pomyliłeś. Ale pomyliłeś się także merytorycznie. Według aktualnej interpretacji historii przez bez mała 40 % społeczeństwa, Polska odzyskała niepodległość dwa lata temu, po objęciu władzy przez "naczelnika" Jarosława i jego drużynę w biało/czerwonych pelerynkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polska jeszcze nie odzyskała całkowitej niepodległosci
odzyska ja dopiero wtedy,kiedy do władzy dojda patrioci
i wymiota z urzedów wszelkie łachudry, działajace od lat na szkode Polski
łachudry partyjne,prozydowskie, prowatykanskie,unijne i zwykłe sprzedajne kanalie won na bruk iw on z kraju
i kiedy powróca Polacy..i kiedy przemysł,gospodarka i wodociagi beda w polskich rekachisztar

Czekałem na ten wpis, wiedziałem że nastąpi. Przy okazji Isztar : czy wiesz coś na temat rozpylania w atmosferze trucizn, zarazków i zarodników grzybów przez samoloty NATO ? Coś mi mówi, że możesz mieć taką wiedzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>wodociągi w polskich rękach.

Dzięki, isztar.
Nie miałem pomysłu na transparent podczas sobotniej Parady Niepodległości
Paradne to .......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jag
tobie radze abys zrobił transparencik mikrusi w formie radioodbiornika
i nabyzgrał na nim

"oddajcie mi moja trojeczke,bo nie przestane płakac!"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

wujek Soros byndzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Partia Bolszewicka obchodzi Święto Niepodległości 10 listopada, czyli dziś.
Dziesiątego przypada bowiem miesięcznica Wypadku Komunikacyjnego.
Po tradycyjnej przemowie jakiegoś posła o tym, że jest bliżej Prawdy, niż był w październiku, Towarzysze partyjno-państwowi wraz z Towarzyszkami przejdą pod Grób Nieznanego Żołnierza.

Miszcze Historii Alternatywnej.

Wiesz, ja się z tego cieszę że oni są coraz bliżej prawdy. Bo jak mówił pewien mądry Polak : poznacie prawde, a prawda was wyzwoli.

Pan Duda zaprosił Przewodniczącego Tuska na obchody Święta Niepodległości,

Przewodniczący Rady Europejskiej zaproszenie przyjął, co wywołało wściekłość wzdłuż i wpoprzek obozu bolszewickiego.

Serdecznie witamy Przewodniczącego Rady Europejskiej Pana Donalda Tuska w Polsce !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj trochę padało.
Czy ubrali Państwo pelerynkę ?
W dodatku do GPC, partyjnego organu propagandy mogliście wczoraj wyglądać zupełnie jak wasz Wóc na leśnych ścieżkach.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...