Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

Ja w ogóle nie moge pojąć pewnych rzeczy, jak podpisywałam w maju umowe o abonament w maju, rozmawiałam z Paniami w dziale handlowym i zaznaczyłam że wybieram gin u Nich w związku z tym ze chce tu rodzic, to samo potem, pół roku wizyt itd pytan o poród wszystko oki a raptownie w listopadzie pod koniec mówią ze zamykaja, to co wczesniej nic nie wiedzieli??? Przeciez takich decyzji nie podejmuje sie z dnia na dzien...nie wiem, moze nerwy mnie ponosza, albo strach przed porodem, ale naprawde nie wyobrazam sobie kolejny raz rodzic sn bez znieczulenia prawie 4,5 kg:( Jak bedziecie miały jakies nowe info to piszcie, bo ja dopiero 19 grudnia mam wizyte...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no, ja też całą ciążę myslałam ze chociaż tym razem (to moja 3.ciąża) bedzie w miarę spokojnie i poród w cywilizowanym miejscu...
a wychodzi na to, że znowu nerwy na koniec...

osobiście wątpię, zeby nowy oddział być w szpitalu na Zaspie, bo tam by nie było problemu z podjazdem karetek, a moj gin mówi, ze to jest problem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No dokładnie, a jeśli w szpitalu na Zaspie, to skąd info, że nie ma podjazdu dla karetek... Dziwne to wszystko i człowiek zamiast się odstresować to się martwi...

Może wydzierżawią jakieś piętro w szpitalu na zaspie, bo w dzielnicy zaspa nie widziałam nowo budującego się budynku, ani remontu takiego który nadawany się na oddział szpitalny, po co robią z tego taką tajemnicę gdzie ma być ten budynek, to śmieszne...

Ale na Zaspie w sensie w jakimś zupełnie nowym miejscu - nie tak jak gdzieś słyszałam w szpitalu na Zaspie? ;)

NOwa porodówka ma byc na Zaspie, a wojewódzki odradzam...rodziłam tam córke w 2008 r i własnie dlatego drugie dziecko chcialam w Swissie... może inne kobiety maja inne doswiadczenia z tym szpitalem, ale ja naprawde odradzam.... nie bede pisac całego elaboratu dlaczego bo szkoda moich ponownych nerwów.. Ja tez mam termin na luty dokładnie na 16... teraz mam 19 wizyte i mojej gin w swissie bede sie dopytywac...ehh
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie, a ja mam termin na początek lutego i kurcze - co teraz?
Ew. myślę o wojewódzkim... a wiadomo gdzie ten nowy budynek?

Mój gin mówi, że może do konca stycznia będą jeszcze mogli zostać w starym budynku, ale nie jest to pewne...
Nowy budynek już jest, ale nie ma odbiorów Sanepidu i kogoś jeszcze, bo nie ma podjazdu dla karetek....

umówiłam się na 22 grudnia i wtedy chcę już ustalic datę kwalifikacji, mam nadzieje ze sie uda...

powiem Wam szczerze, że chyba trzeba się szykować na jakis plan B....

Margita i jak dowiedziałaś sie czegoś ?

Hej dziewczyny - macie jakieś bardziej szczegółowe informacje dotyczące przeniesienia porodówki ?

Ja też o przenosinach wiem od lekarza tam pracującego.

mnie o przenosinach poinformowała jakas pani z położnictwa, w srode ide do mojego gina, co pracuje w swissie, moze mi coś powie nowego

Ja się dowiedziałam przez telefon od jakiejś pani z położnictwa. Ale jak się nazywała, tego nie pamiętam.
Trochę jestem w kropce, bo we wtorek mamy zacząć szkołę rodzenia u nich - a nie dlatego ją wybraliśmy, że tak nam się chce jeździć 2x w tygodniu z Gdyni do Gdańska, tylko dlatego żeby poznać oddział itd konkretnie pod kątem porodu. Nie wiem, czy się nie wstrzymać i nie zaczekać aż się sprawa wykrystalizuje i albo zacząć szkołę w styczniu albo iść do innej.

Mi powiedziała ze albo przeniesiona o co sie staraja albo niestety zamkniecie i ze sama tego nie może pojąć, jak mozna zamknąc cos co dobrze funkcjonuje

Ja mam termin na 16 lutego, tez chce cc, w piatek byłam u mojej gin w swissie, pytałam o porodówke, powiedziała ze jeszcze nic nie wiadomo i ze to lekarze staraja sie o przeniesienie ale nie ma takiej informacji ze na pewno bedzie przeniesione... na poczatku grudnia ma byc wszystko wiadomo. A kto wam mowil ze ma byc na pewno przeniesiona?? Pani przez telefon z położnictwa czy lekarz pracujacy w swissie??

Pytanie czy będą robić przerwy w kwalifikacjach czy nie. Wtedy będzie wiadomo ile potrwają przenosiny.

Dorota, ja mam termin na 12 lutego, ale 5-6 lutego jestem wstępnie umówiona na cc. Nie wiem jeszcze w jakie dni wykonują planowe cc, to od tego zależy.
Na kwalifikacje chce iśc w pierwszych dniach stycznia, tylko teraz nie wiem, czy już do nowej siedziby...
Myslicie, że tak w miesiąc się przeniosą?

tam wlasnie nie ma wyszczegolnione, chyba, ze to rozumiane jest jako "poród z lekarzem" to wtedy 9.

Aga ale w medicowerze to 6000 poród naturalny, a tu dziewczyny pisza że chcą mieć cesarki

w medicoverze jest 6000, 8890 i 16000

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...