Sylwester

To mój pierwszy sylwester w Baninie dlatego zastanawiam się, czy nasi mieszkańcy puszczają dużo fajerwerek czy raczej na rozbłyśniete niebo nie ma co liczyć ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Sylwester

jak w sylwestra poczujesz przykry zapach, to wlasnie wtedy mieszkancy Banina popuszczaja. do siego! albo jak sie to w Baninie mowi do szamba!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mianownik (kto? co?): fajerwerki
Dopełniacz (kogo? czego?): fajerwerków
Celownik (komu? czemu?): fajerwerkom
Biernik (kogo? co?): fajerwerki
Narzędnik (z kim? z czym?): fajerwerkami
Miejscownik (o kim? o czym?): fajerwerkach
Wołacz: fajerwerki!

Dopełniacz liczby mnogiej od tego rzeczownika to "fajerwerków", nie fajerwerek :D Może w ramach puli noworocznych postanowień zastanowić się nad ćwiczeniami odmiany przez przypadki :P
W języku ojczystym :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dzięki kolego, ale mam lepsze rzeczy do roboty niż zastanawianie się nad literkami. Myśle, że każdy zrozumiał sens mojego pytania; ) Może jak się nudzisz w domu to myślisz o takich rzeczach ale ja nie ; )
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie jestem purysta jezykowym, jednak razace bledy podczas odmiany przez przypadki, to nie licha literowka, ktora teraz tutaj wszystkim wpierasz :)
Irytuje ze ludzie nie potrafia mowic w swoim wlasnym jezyku, nie chodzi o jakies malo znaczace bledy, fajerwerek to taki sam kaliber bledu jak poszlem, wziasc i w cudzysowiu... To podobna sytuacja jak puszczenie w towarzystwie smierdzacego baka :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jesteśmy w Polsce, używanie polskich liter, takich jak "ż", "ó", "ą" też nie boli :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coz nawyk z dawnych czasow - niepisane internetowe prawo - kto uzywa polskich znakow jest lamerem :D
otoz gdy piszemy z polskimi znakami niektorzy na ekranach swoich kompow widza krzaki, mam tlumaczyc dalej?
co do reszty - nie jestem jezykowym purysta ale wiesniactwo jezykowe boli mnie do szpiku kosci :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie jestem purysta. No brawo!
I przestań bzdury o krzakach pisać bo to nie te czasy.
Jak nic nie wnosisz do dyskursu to nos w sos .
Dowartościowuj się na innym forum.
Widzę twoje wpisy i jesteś wyjątkowo wkurzającym człowiekiem.
Innym wytykać a i owszem ale jego nie ruszać, ot Kargulowa sprawiedliwość.
Robisz z siebie trola portalowego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

otul sie w cieply "swetr" i pusc kilka "fajerwerek" z zona :D
i ochlon troche, bo cisnienie ci sie podnosi za bardzo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

pusc
po jakiemu to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Wykończenie domu 90m2, Chmara deweloper (25 odpowiedzi)

Witam, Jak w tytule chętnie poznam wasze opinie, spostrzeżenia, orientacyjny koszt wykończenia...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (37 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

Wiejskie jajka, drób, miód (17 odpowiedzi)

Mieszkańcy Banina gdzie się zaopatrujecie w w/w wyroby...Ale takie swojskie nie że sklepu...