Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matylda, próbuj, jak najbardziej. A czy np. internista w ramach nfz nie może Ci wystawić skierowania? Musi to być ginekolog? Bo może warto w ten sposób spróbować.
Też tak teraz robię, ciążę prowadzę prywatnie ale część badań wykonuję na nfz - w końcu po coś te składki opłacam i warto z tego skorzystać. Chociaż zaskoczyło mnie, że na jednym skierowaniu w ramach nfz do laboratorium lekarz może wypisać tylko trzy zlecone badania - kolejne na kolejnym skierowaniu z inną datą. Serio?Wy też tak macie? Akurat większosć badań z pierwszego trym. miałam wykonanych wcześniej i nie drążyłam tematu, babeczka w poczekalni mi o tym powiedziała.

Ale to zadna tajemnica, przeciez jest to w karcie w ciazy :) mam mozliwosc pojsc na wizyte do innego lekarza jak mam taka potrzebe. I nie moze mi odmowic swiadczenia na tej podstawie :) przetre szlaki, moze komus sie to pozniej przyda :)

Może się zapytać gdzie prowadzisz ciążę tylko się nie wkop ;)

Wlasnie taki mam zamiar. Pojde na wizyte na nfz i poprosze o skierowanie na zastrzyk :) nie moga mi odmowic, bo nfz jak sie dowie to jest podstawa do zerwania z nimi kontraktu :)
A prywaciarz to jakos PRLowsko i malo sympatycznie brzmi w kontekscie lekarza :)

Dlatego że nie prowadzisz ciąży przez NFZ prywaciarz ci nie wystawi skierowania na NFZ chyba że pójdziesz do lekarza i poprosisz o skierowanie

ale z na jakiej podstawie? przeciez moge nie miec juz kasy zeby dalej kontynuowac ciaze prywatnie? dlaczego dobrowalnie odciazajac przeciazony system zdrowotny nie mam miec prawa skorzystac chociaz z takiej refundacji? czytalam na jednym forum wpisy dziewczyny ktora musiala troche podzwonic, ale w koncu jej podali immunoglobuline na nfz. takze bede probowac.

U mnie dopiero pomału zaczyna się pokazywać. Wyglądam bardziej jakbym była po sytym obiedzie niż w ciąży. Brzuch powoli staje się okrągły. Mam wizytę za tydzień we wtorek, mam nadzieję że już poznam płeć, nie mogę się doczekać :)

Martyna jest możliwość że mogą ci odmówić a zarazem napewno ale będziesz mogła to zrobić u nich prywatnie

czesc :) dolaczam do was:) i chciałam od razu was podpytac czy ktoras z was jest Rh - i planuje wziac immunoglobuline w 28 tyg?
chcialbym skorzystac wreszcie z nfz, ale ciaze prowadze prywatnie. zastanawiam sie czy ktoras z was miala podobna sytuacje? czy moga mi odmowic takiej wizyty na nfz argumentujac,ze nie prowadze u nich ciazy to nie moge? to by bylo troche chore...

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa
Matylda 8 grudnia - zaspa albo swissmed

A propo brzuszków bo już napewno u każdej są widoczne ;) macie bardziej okrąglutkie czy szpiczaste

Witam widzę że mamusie odpoczywaja i korzystają dopuki mogą hehe bo jak przyjdą maluchy to nie będzie tak kolorowo ja już czuje się znakomicie oprócz tego że nieraz mnie głowa pobolewa i ząb o sobie da znać jesteśmy już w 5 miesiącu ciąży dziewczyny i połowa za nami jak to szybko zlecialo za 2 tyg na USG polowkowe i wizyta już nie mogę się doczekac

hehe to korzystaj i śpij póki możesz, bo to już ostatni czas taki tylko dla ciebie :) tak mi powtarzali w 1 ciąży i tego się trzymałam :) spałam ile wlazło :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Termin mam na 30 listopada. Płci dzieciątka jeszcze nie znam, ale możliwe że na najbliższej wizycie u lekarza 26 czerwca już będzie coś wiadomo. Czuję się bardzo dobrze, nie mam i nie miałam mdłości. Spadł mi jedynie trochę apetyt i jestem senna, ale mam zwolnienie to mogę sobie pospac :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Ja jestem z Matarni, więc do wszystkich szpitali mam dość daleko.

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa

Hej :) Witamy :)
Skopiuj listę i się dopisz :)
Co do szpitali to Zaspa lub Kliniczna. Z tym, że z racji tego, że to są dobre szpitale to można trafić na przeładowanie i niestety można pocałować klamkę jeśli pojedzie się za szybko i akcja porodowa jeszcze będzie "na spokojnie" przebiegać. Ja rodziłam na zaspie dwukrotnie i osobiście bardzo polecam. Opieka zarówno w trakcie porodu jak i po bez zastrzeżeń :) Nawet bym powiedziała, że położna na którą trafiłam była meeeega :) Naprawdę :)

Dziewczyny a z jakich dzielnic ogólnie jesteście?

a co do fitnessu, to musiałabym sprawdzić czy moją kartę do calypso jeszcze mogę odświeżyć i jakie zajęcia oni oferują :)

Witamy w naszym gronie napisz na kiedy masz termin znasz już płeć lokatora jak samopoczucie? A z tym szpitalem jest tak że przychodzisz do wybranego szpitala( nie musisz się wcześniej zapisywać) na izbę przyjęć zabierasz ze sobą dowód osobisty i dokumenty przebiegu ciąży ( kartę ciąży USG) i cię przyjmują obecnie uważam iż największym powodzeniem szpitala cieszy się zaspa

Jestem w pierwszej ciąży i szczerze mówiąc jestem jeszcze trochę zagubiona, zwłaszcza w sprawach formalnych. Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym "zapisywaniem" się do szpitala? Czy trzeba wcześniej ( jak tak to kiedy) iść do wybranego szpitala się zapisać? Co trzeba ze sobą wziąć? Jaki szpital cieszy się najlepsza opinia jeśli chodzi o porodowke? Wiem że ze szkoły rodzenia mam dostać położną, ale z tego co mi wiadomo nie ma być ona obecna podczas porodu ( na kurs idę dopiero w sierpniu). Rozumiem że podczas porodu dostaje się położna która akurat ma dyżur? Będę bardzo wdzieczna za pomoc. :)

Ja od tego tygodnia chodzę ( jestem w 16tc) i szczerze polecam tego typu zajęcia. Chodzę 2 razy w tygodniu na Morene do Pro active fitness i jestem zadowolona. :)

Ja również chciałbym się dopisać :) termin mam na 30 listopada i nie mam pojęcia gdzie rodzic...

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...