Szczotka do włosów Tangle Teezer

Używałyście?
Jakie są Wasze opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szczotka do włosów Tangle Teezer

Warta ceny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest super mam ją pół roku i jest rewelaacja -maja daje sie czesać bez problemu

Ja mam wersję compact do torebki. Kosztowała 65 zł oryginalna.
Używam rzadko bo mam lepsze szczotki np TUFT, czy z naturalnego włosia Khaja.
TT łamie włosy bo nie ma idealnie gładkich igieł, tylko chropowate (wystarczy przejechać paznokciem po igle i można to wyczuć)

Reasumując nie jest warta swojej ceny i nie polecam.
Lansowana przez nastolatki, modna "na topie".

ja mam taką:
http://www.iperfumy.pl/tangle-teezer/magic-flowerpot-grzebie-do-wlosow/

Czeszę Lenę od roku i jest OK, ale jak włosy są bardzo splątane to i tak piszczy ze ją boli.

Mi nic nie lamie , ja mam gładkie te końcówkie -specjalnie sprawdzałam , Jak sa mega mega splatane to lekko ciagnie ale i tak Maja nie piszczy -Ja uwielbiam ta szczotkę -jak teraz przy remoncie nie moglam jej znaleźć i poszlam po moja stara to sie zalamałam jak mogłam jej kiedys używac .

Mojej córce plączą się włoski na maksa, odżywki szampony nic nie pomagają, jęczy przy czesaniu, może ta szczota da radę.
Zamówiłam i sprawdzę czy działa.

Zaraz znowu czeka mnie czesanie Zośki.

~pmagdalena

A masz compact czy normalną?

Kinga mam normalną .
I czytałam tez że ta kwiatek dla dzieci jest tez słaba -że ta pierwsza -normalna jest najlepsza i taka zamówiłam Mai .

mam dokładnie tą:
http://allegro.pl/szczotka-tangle-teezer-salon-elite-blue-niebieska-i3093928810.html

O compactach tez słyszałam że nie sa najlepsze

Też właśnie słyszałam, że te "zwykłe" są lepsze, ale ja zraziłam się do TT i zamiast zykłej TT nabyłam TUFT i jestem zadowolona, gładkie długie igły, uchwyt tego potrzebuję bo mam ok metrowej długości włosy - za pupę.

http://womanland.blogspot.com/2011/11/tuft-detangle-brush-rozczesz-wosy-bez.html

magda, to są te same co masz Ty ? http://allegro.pl/nowosc-tangle-teezer-salon-elite-wysylka-24-h-i3085844861.html

Najlepsze szczotki są z sierści dzika kiedyś można było kupić w Sopocie na Podjeździe ,ale teraz nie wiem czy istnieje jeszcze ten sklep.

Paula te są elitte a ja mam zwykła ale ta ma moja sis i sprawdza sie tak samo jak ta zwykła czyli original .

Mam z włosia dzika i polecam Khaję z Warszawy - rzemieślnik "z dziada pradziada". Solidne i ładne szczotki. Dobrze czeszą.

Mam też z firmy Gorgol i nie polecam - igły za krótkie, szczota "gładzi" zamiast czesać.
Za to polecam tej firmy drewniane grzebienie.

Zamówiłam dwie szczotki.

http://allegro.pl/de-tangle-brush-tuft-szczotka-do-rozczesywania-i3086567117.html

http://allegro.pl/tangle-teezer-compact-styler-do-torebki-i3085844883.html

Moja opinia, obie szczotki są super, dzisiaj pierwszy raz bez jęków;)uczesałam moją córkę.
Szczotka z uchwytem lepiej nadaje się do zaczesywania włosów w warkocz, jest bardziej poręczna.

Polecam, szczególnie do włosków mających tendencję do plątania.

Teraz można je dostać na stoisku Necessity w fashion house!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Posiadam tą szczotkę (oryginalną - UK). Jest OK, chociaż spodziewałam się czegoś więcej. Mam problemy z rozczesywaniem pomimo włosów średniej długości (do połowy szyi). Szczotka średnio sobie radzi z mokrymi włosami tuż po myciu. Jest zdecydowanie lepsza po wysuszeniu włosów. Podczas szczotkowania przyjemnie masuje skórę głowy. Włosy wypadają troszkę mniej, ale i tak wypadają :)

DZIEWCZYNY. gdzie w Gdańsku kupie szczotki TUFT .... pilne 😊

Widziałam dużo ofert na allegro. Ale mi zależy na szybkim zakupie..... 😊

ja widziałam u mojego fryzjera w Oliwie ul. Schopenhauera 1 :)

Ja kupiłam w hebe

Mam, używam, jak dla mnie super;) włosy mam długie, dobrze radzi sobie z rozczesywaniem, fajnie masuje skórę głowy;) pojawiło się dużo podróbek, więc trzeba patrzeć gdzie się kupuje;)

ja tmam nawet 2 TT :) włosy mam do pasa, jest ich bardzo dużo i wiecznie się plączą - szczotka daje sobie radę jako tako, z pewnością nie jest to zła szczotka ale u mnie mimo wszystko tak samo jak i nie lepiej sprawdza się grzebień z grubymi zębami a kosztuje o niebo mniej :)

mam swoją od ponad roku i jestem bardzo zadowolona :) cała moja rodzina też sobie kupiła TT i wszyscy sobie chwalą. Co prawda najlepiej nadaje się do czesania suchych włosów bo mokre nieco ciągnie jak się bardzo poplączą ale też daje radę :) włosy są po niej wygładzone i co najważniejsze, mój problem elektryzowania się włosów w zimie przy tej szczotce zniknął :) ponadto łatwo ją umyć i łatwo wyciągnąć z niej włosy także to też na duży plus :)

jest fajna ale miekka i grube geste wlosy ja unicestwiaja. W Uk w Boots sa podobne na raczce z dluzszymi zebami i twardsze. Tez nie rwie wlosa ani nie haczy. Kosztuje z 20 zl.

Inne tematy z forum

Jaki wybrać kolor torebki, aby pasował do większości ubrań? (9 odpowiedzi)

Chce sobie kupić jakąś torebkę, ale nie wiem jaki kolor wybrać. Nie stać mnie na to, aby kupić...

Sukienka na wesele (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście dostanę ładną sukienkę, nie oklepaną, nie świecącą satyną jak psu jajca i...

fryzjer Przymorze/Żabianka (85 odpowiedzi)

Dziewczynki znacie moze jakiegos dobrego fryzjera, majacego fach w rekach, z okolic Przymorza lub...