Szkoła Rodzenia Wejherowo

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Hej:)nie moge znaleźć żadnych opini o szkle rodzenie w wejherowie więc założyłam temat.Może któraś z Was tam chodziła? Lub coś słyszała? Chodzi mi o to czy podaja tam praktyczne informacje bo na zabawy psychologiczne to nie mam ochoty:) Z góry dziekuje za info;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szkoła Rodzenia Wejherowo

Witam!

Ja rodziłam w Wejherowie rok temu i chodziłam do tamtejszej szkoły rodzenia. Zajęcia są co tydzień chyba przez 8 tygodni. My z mężem za późno zaczęliśmy chodzić więc Pani, która prowadzi tą szkołę poświęcała nam swój prywatny czas po zajęciach i nadrabialiśmy, żeby zdążyć przed porodem ;) Informacje podawane są tylko i wyłącznie praktyczne - korzystać z nich można przez kilka lat życia malucha. Bardzo fajna atmosfera, przed każdymi zajęciami krótkie ćwiczenia. Zdecydowanie polecam! Przyda się na pewno, szczególnie rodzącym w Wejherowie.

Ja nie uczęszczałam do żadnej Szkoły rodzenia, a rodziłam w Wejherowie, na porodówce i tak położna mówi ci co masz robić, a co robie z mała to mój instynkt, jak na razie jest ok, rodziłam 5 godzin (z przyjemnością wrócę na porodówkę), a mam super zdrową i wypielęgnowana córeczkę - wiedza gazetowa, internetowa i książkowa.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

majls?ciekawi mnie jakie masz zdanie o porodówce w Wejherowie.napiszesz kilka słów?bylabym wdzięczna.bede tam rodzic na początku grudnia.

hej Iza dziękuje:)
Majls ehh ja to bardziej z nudow się zapisuje :d i tak nie mam co robić a tak to to będe mieć zxaplanowane wycieczki na 8 tygodni:D
Też tam będe rodzić i szkołe polecił mi dr Maciejewski powiedział że jak chce to warto:)

ja trzy tygodnie temu zakończyłam kurs
ogólnie jestem bardzo zadowolona, oprócz teorii zawsze były również ćwiczenia, no i jest możliwośc oswojenia się ze szpitalem, sala porodową i położnymi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja chodziłam na SR w Wejherowie. W ostatni wtorek byłam na ostatnich zajęciach. 9 spotkan w każdy wtorek. Najpierw godzinka ćwiczeń, poźniej "wykład'. zajecia prowadzone w bardzo fajnej atmosferze, szczególnie ćwieczenia, troszkwe wyciisku było ale był tez relaks no i uczymy sie oddychać :))). Na wykłądach omawialiśmy najpierw ciąże, później po kolei fazy porodu, było spotkanie zlekarzem który omawaiał porody patologiczne (zapewnił Nas ze apewno nie ma nas w tym odsetku ;))) było spotkanie z z neonantologiem, później omawialiśmy etapy laktacji i karmienia naturalnego, był filmik jak karmić i jak pielęgnowac dzidziusia i na ostatnich rozmawialiśmy o połogu. Najważniejsze na tych zajeciach teoretycznych to duzo duzo pytan, najlepiej przygotowac je sobie szybciej. Ogólnie byłam bardzo zadowolona no i teraz ćwicze sama w domku

a zapusa sie trzeba osobiscie, czy mozna telefoncznie ?? Jesli tak, to moze znacie jakies namiary ??? tez juz musze zaczac chodzic, bo czas ucieka :) a tez nie mam co robic :)

nie ma wcześniejszych zapisów, po prostu dzwonisz i pytsz kiedy zaczyna się kurs i po prostu przychodzisz na pierwsze zajęcia, wtedy się zapisujesz i płacisz

no to super, musze jeszcze tylko nr tel skombinowac :)

058 57 27 565

http://www.ceynowahosp.com.pl/pl2014.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w najbliższym czasie zaczynają sie 4 sierpnia a potem 19:) ja ide od 4:)
no to fajnie że można się praktycznych rzeczy dowiedzieć i że są ćwiczenia :) heh bo jak na razie moja kondycja sięga dna :/.

ćwiczenia sa bardzo fajne, na poczatku jest leciutko ale pod koniec juz troszke cięzko z coraz większym brzusiem, położna namawia do regularnych ćwiczeń w domku...najlepszy jest 10-15 minutowy relaks na końcu ćwiczeń hmmm az się nie chce wstawać i isc na wykład :)))))

no to ja tez zaczynam 4 sierpnia, tylko z tego wszystkiego zapomnial;am sie spytac na ktora to jest hyhyhy. A to w szpitalu czy gdzies obok ?? Ja to chyba ze skleroza sie urodzilam ;)

na terenie szpitala jest tam gdzieś sala gimnastyczna i mamy się tam spotkać na godz 17 w kazdy poniedzialek począwszy od 4 ;) no to Alis zapewne się spotkamy :))

a jak wygląda to finansowo?

zajecia sa na sali do rehabilitacji, musicie iść na wprost od głównego wejscia w stronę ginekologi i położnictwa i w połowie korytarza po prawej stronie są duże drzwi oszklone..to tam. ja płaciłam 200 za SR ale wtedy rodzinny poród jest tańszy

waśniue a ile za poród rodzinny, bo nawet nie wiem, bez sr i z sr

Ale dawno tu nikogo nie było. A w Wejherowie się wiele pozmieniało... i szkół rodzenia przybyło :) Już nie tylko przy szpitalu można się szkolić na super mamę ;)

Czy mozesz napisać cos więcej o tych szkołach rodzenia??

Tak, jest nowa szkoła rodzenia "Super Mama" na osiedlu 1000-lecia PP. Prowadzą ją położne ze szpitala w Wejherowie.

A ile teraz kosztuje szkołą rodzenia (ta przy szpitalu)? i czy można pochodzić tylko na niektóre zajęcia? chodzi mi głównie o te z oddychania i porodu.

ja chodzę do tej szkoły rodzenia koszt 300 zł ale za poród rodzinny nic się nie płaci, szkoła super z czystym sumieniem mogę polecić na ćwiczeniach troszkę wycisku a na wykładach same ciekawe rzeczy które napewno się przydadzą polecam

Hejka dziewczyny!ja jestem juz w drugiej ciazy i szczerze mowiac nie pamietam od kiedy najlepiej zaczac chodzic dz szkoly rodzenia?!Ja najbardziej chcaialbym chodzic na zajecia praktyczne no ale to trzeba sie chyba dowiedziec samemu telefoniecznie.Jesli macie jakies informacje dajcie znac

RODZILIŚMY W WEJHEROWIE I CHODZILIŚMY DO SZKOŁY RODZENIA

sZKOŁE RODZENIA PROWADZI Pani Ewa Miszke ... i odrazu spiesze powiedzieć ze jest to wielka pomyłka teraz to wiem kiedy jest juz mała na świecie chodziliśmy w tym roku dosłownie 2 miesiące temu skończyły nam sie zajęcia tuż przed porodem,

na szkole rodzenia nie było żaqdnych zajec praktycznych tylko rozmowy teoretyczne na temat chorób i poronień oraz spotkania z Paniami z firm i wciskanie kitu ze umnie jest najtaniej chodzi o polecanego MEDELA sprzecik... co sie okazało można znależc az o 60 złotych taniej a podobno Pani pielegniarka nic na tym nie zyskiwała ?

w czasie porodu w wejherowie WSZYSTKO EKSTRA PIELEGNIARKA SUPER ordynator burak ale to ordynator natomiast Pani Ewa ani nie odbiera telefonów a mówiła ze mozna dzwonic ani w szpitalu nawet sie nie zainteresowała NO ZAJETA BYLA BARDZO MOCNO ...

do porodu żadnych zastrzezen oprocz tego ze na przyjeciu kazali nam czekac 4 godziny w poczekalni...

pan ordynator Kłaniewski czy jakos tak facet pomylił chyba sie z zawodem zero zainteresowania .... wkurzajacy typ ogolnie jego tekstyy:

A POC PANI PRZYJECHALA I pupE ZAWRACA ???

PRZYJEZDZA SIE TUZ PRZED PORODEM (7 GODZIN POZNIEJ URODZIŁAM A GODZINY BYŁY NOCNE )

NIE POLECAM SZKOŁY RODZENIA JEST TO CZYSTO TEORETYCZNY WYKŁAD WSZYSTKO TO MOZNA WYCZYTAC Z KSIAZEK...

CO DO CWICZENI PRZED WYKLADAMI BYLY RAZ NA POCZATKU ...

BO PANI SIE SPIESZYLA WIECZNIE

Re: RODZILIŚMY W WEJHEROWIE I CHODZILIŚMY DO SZKOŁY RODZENIA

Szczypiorki - jestem w szoku!

Też chodziłam do tej szkoły, tylko do innej położnej (do p. Beaty Korcz). Zajęcia skończyły się w zeszłym tygodniu, wspominam je super:

- za każdym razem 45-50 minut ćwiczeń fizycznych wraz z opisem do czego, do jakiej fazy porodu się przydają
- potem wykłady, lubiłam sposób mówienia tej pani, bo nie przynudzała, nie było mówienia o pierdołach, jak mówiła o fazach porodu to wszystko pokazywała na modelu miednicy i noworodka
- kąpanie dziecka przećwiczone na modelu noworodka, w wanience i wodzie, przećwiczyliśmy też przewijanie itp.
- zawsze można było zadać dodatkowe pytania na zajęciach albo po nich, jeśli to było coś intymnego
- odbierała telefony
- jak raz zdarzyło się że z mężem nie mogliśmy przyjść na zajęcia, to za darmo(!!!) przyjechała w następnym tygodniu szybciej i poświęciła nam godzinę przed zajęciami, żebyśmy mogli nadrobić materiał!!!
- już na pierwszych zajęciach zwiedziliśmy oddział, zobaczyliśmy jak wygląda sala porodowa, pani pokazała nam jak działają wszystkie sprzęty - już samo zaznajomienie się z salą dało mi komfort psychiczny;)
- były wizyty przedstawicieli firm farmaceutycznych, owszem, zostaliśmy o nich uprzedzeni na samym początku, bo to oni po części sponsorują tą szkołę - więc po prostu wysłuchaliśmy, a potem były wykłady prowadzone przez położną. A od przedstawicieli i od położnej dostaliśmy masę gratisów, broszurek i materiałów - kto chce to skorzysta, kto nie chce to wyrzuci. Nikt nas do niczego nie namawiał.

No ja te zajęcia wspominam super, mąż też dużo z nich wyniósł. Ale tak jak mówię, my mieliśmy zajęcia z inną położną:)

Ja tez [polecam - Panią Agnieszkę. Mam porównanie u Pani Ewy, którą tak wychwalano w innych watkach i p. Agnieszka jest dużo lepsza- myślę ze to ta sama szkoła co Pani Beata. Ćwiczenia porządne 45-50 min, rozmowa bez pośpiechu, pytania itp odpowiada na wszystko i trwa to tyle ile poytrzebujemy.
Ja polecam.

Zapraszam Panie do Szkoły Rodzenia "Super Mama" w Wejherowie.
Zajęcia prowadzi położna ze szpitala w Wejherowie, dlatego również proponujemy zwiedzanie porodówki. Nie ma suchych wykładów tylko zajęcia warsztatowe min. ćwiczenia na lalkach (przewijanie, kąpiel, trzymanie, pozycje do karmienia piersią). Naszym największym atutem są bardzo kameralne grupy już od 3 par! Nie ma firm farmaceutycznych :) :)
http://www.supermama.boo.pl

Niestety nie można otworzyć strony??? Czy szkoła działa?
Proszę o jakieś info.

Witam

Szkoła działa :) Najbliższy kurs rozpoczynamy 27.02.2012 w poniedziałek o 17:30. Są jeszcze wolne miejsca - zapraszam serdecznie. Gdyby miała Pani problemy z otwarciem strony www podaję nr kom 505-09-10-20

Witam serdecznie dziękuję Pani Aniu za informację.

Udało mi się odnaleźć Państwa stronkę w sieci.

Była bym zainteresowana kursem na początku kwietnia na ul. harcerskiej

w Wejherowie. Będę się z Państwem kontaktowała.

Pozdrawiam

jak nazwisko p. Agnieszki położnej w szpitalu w wejherowie?

A czy możecie powiedzieć w jakich godzinach odbywają się zajęcia w szkole rodzenia przy wejherowskim szpitalu?

W kwestii szkoły niestety muszę się zgodzić w całości ze Szczypiorkami - czysta teoria. Teraz po paru dniach gdy dziewczyny przywiozłem do domu widzę, że bardzo brakuje przećwiczenia podstawowych czynności takich jak przewijanie czy kąpanie maluszka. Ćwiczeń praktycznych nie mieliśmy w ogóle. Ćwiczenia z oddychania odbyły się raz i trwały może z dwie minuty. Teraz wiem, że naszym błędem było to, że nie domagaliśmy się takich zajęć. Może to by coś zmieniło.
Ogólnie Pani Ewa jest bardzo sympatyczna ale to by było na tyle.
Wyobrażaliśmy sobie, że odbycie szkoły w szpitalu, w którym chcemy rodzić da nam jakieś bonusy w postaci swobodniejszego i spokojniejszego samopoczucia gdy przyjdzie ten moment czy większego zainteresowania gdy już będzie po wszystkim ze strony Pani Ewy - nic z tego. Szpital można było sobie zobaczyć samodzielnie a Pani Ewa nie wykazała nami praktycznie żadnego zainteresowania.
Myślę, że można znaleźć wiele szkół rodzenia lepszych, które faktycznie coś dadzą a to jest naprawdę potrzebne.
Natomiast co do samego szpitala - mogę tylko wypowiadać się pozytywnie. Na szczęście nie musieliśmy sprawdzać jak to jest w sytuacji kryzysowej.

Nic dziwnego skoro polozne ktore prowadza ta szkola nie pracuja na sali porodowej ;) i wszystko jasne ;) teoria;)

Witam, też chodziłam do szkoły rodzenia w Wejherowie. Prowadziła pani Agnieszka. Pani bardzo miła i sympatyczna, zajęcia prowadzone bez pospiechu ale co z tego!! Jak to była teoria, ktorą każdy moze sobie wyczytac z ksiazek. żadnych pomocnych sugestii i dobrych rad. Powtarzała, że musi nam to powiedziec ale my same musimy zdecydowac. Poza tym wszystko co mówiła to były pobożne życzenia i tak bardzo wychwalała swoje koleżanki położne i personel aż mi się nie chciało wierzyc, ze tak dobrze moze byc w państwowym szpitalu. To był stracony czas i pieniądze (400zł) Pokazywała nam mnóstwo filmów, to było bezsensowne, żadnych praktycznych rzeczy!! Nie wiem po co mówiła nam o żelu połozniczym Natalis i urządzeniu Elle TENS łagodzącym ból, jak i tak nie moglam tego uzyc w trakcie porodu.
Panią Beatę Korcz też miałam okazję spotkac, byłam pod jej "opieką" przed porodem na patologii ciąży. Chyba tego dnia miała zły humor i akurat na mnie trafiło. Ehh... to były swięta, bylo tylko kilka dziewczyn na oddziale, a dla mnie była chyba najbardziej nieprzyjemna. Gdy miałam juz bardzo mocne skurcze, przypomniało jej się ze trzeba zrobic lewatywe, żałuje bo przecież mogłam się nie zgodzic. Chwile pózniej poczułam już główkę, nie było żadnego lekarza wiec pani Beata mnie zbadała, wtedy humor jej juz wrocił i chciała jeszcze sprawdzic czy dziecko ma wlosy!! Kazała się spakowac i poganiając zaprowadziła mnie na porodówkę. 25 minut poźniej mój synek był juz na swiecie.
Ahh jeszcze pan doktor Marek Chodkowski, zszywałam mnie, to było chyba gorsze niż sam poród. Czułam kazde wbicie igły i przeciągnięcie nitki. Nieoddezwał się ani słowem w trakcie całego pobytu na porodówce. Ale nic dziwnego przykład idzie z góry, w tracie wszedł jakis starszy lekarz, zaspany, popatrzył się i poszedł (jakby był w kinie).

Dziewczyny odradzam szkołe rodzenia w Wejherowie!! A poród w Szpitalu w Wejherowie to jakas pomyłka. Następnym razem zainwestuje troche kasy i będę rodzic w prywatnym szpitalu.

Witam wszystkie mamusie
Teraz szkoła rodzenia "Super Mama" jest bezpłatna jako prawdopodobnie jedyna szkoła rodzenia w Wejherowie! Kameralne grupy pozostają bez zmian a do tego położna, która opiekuje się mamą i maleństwem również po porodzie. I to wszystko w ramach NFZ!
Zapraszam serdecznie :) http://www.supermama.edu.pl

A kiedy rusza kurs w Wejherowie???

http://www.supermama.edu.pl/wejherowo

Pani Aniu czy są jeszcze miejsca na bezpłatny kurs w dniu 5.11.2013 w Gdyni Pogórzu?

Ja też podpisuję się pod tymi opiniami. Jeździłam na zajęcia do szpitala ponad 3 miesiące. Straciłam czas, pieniądze na paliwo i 400 zł za zajęcia. Wyobrażałam sobie wszystko zupełnie inaczej. Na pierwszym spotkaniu Pani Ewa mówiła, żeby na zajęcia przychodzić w dresie, bo po wykładzie będą ćwiczenia. Były reptem raz i trwały całe 5 minut. Ćwiczenia oddechu były może z 4 razy i zakaz wykonywania ich w domu. Wykłady to sucha teoria i spotkania z bankiem komórek macierzystych i pediatrą. Na zajęciach sprzedawane produkty medeli, bo ponoć najlepsze. Niby Pani Ewa nic z tego nie ma, ale w internecie można znaleźć wszystko o 1/3 taniej i to z dostawą do domu. Całe wykłady kładziony nacisk na poród naturalny i powtarzanie, że cesarka to patologia. Niestety ze względu na zagrażającą zamartwicę płodu musiałam mieć cesarkę i dobry miesiąc po porodzie czułam się "gorsza". Bo miałam do głowy nakładzione, że jak rodzić to naturalnie i najlepiej z mężem. I wydawało mi się, że nie spełniłam wymagań. Na jakieś zainteresowania ze strony Pani Ewy po porodzie nie ma co liczyć. I niestety mnie podczas pobytu w tym szpitalu nie spotkało nic dobrego. Nie jestem księżniczką oczekującą opieki jak w "Leśnej Górze". Ale troszkę zainteresowania mile widziane. Syna po kąpieli dostałam z brudną pupą. I bardzo się cieszyłam jak po upływie 2 dób dostałam wypis do domu.

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.