Szkoła jak dom
Jestem mama trójki dzieci, najstarsza córka jest już w pierwszej klasie gimnazjum, środkowa zdała do szóstej. Mając doświadczenie z różnymi placówkami, nauczycielami, rodzicami, nigdzie nie spotałam się z takimi ludzmi jak w Pierwszej Społecznej Szkole Podstawowej na Witominie ( DZIĘKI ANETA ZA NAMÓWIENIE MNIE NA ZAPISANIE SYNA DO TEJ SZKOŁY ) Oddając tam syna czuję się spokojna, że jest mu tam dobrze, jak w domu. Dyrektor szkoły na maksa angażujący się w życie dzieci, zawsze uśmiechnięty , życzliwy i otwarty na rodzica.Nauczycile to samo, co mi się najbardziej w nich podoba to obiektywizm, nie przypinanie przysłowiowych łatek do konkretnego dziecka, jęśli zbroi dają sygnał, ale kiedy jest grzeczne lub się poprawi to również mamy sygnał. Ta szkoła jest dla mnie miejscem, gdzie moje dziecko wielu rzeczy się nauczy, jeśli pojawia się jakikolwiek problem z dzieckiem wszyscy są gotowi pomóc i znależć rozwiązanie. Jeszcze jedno mnie oczarowało, starsze dzieciaki, piąto o szóstoklasiści przyjażnią się z maluchami z zerówek i pierwszych klas, opiekują się nimi, zauważają ich, co uwieżcie mi Państwo jest praktycznie nie możliwe w wielkich szkołach. Polecam wszystkim tę szkołę .