Szkoła podstawowa, czy warto?

Dzień dobry,
Zastanawiamy się nad przeniesieniem dzieci do szkoły podstawowej(kl 5 i 6). Czy mogę Poprosić o Państwa opinie na temat nauczycieli, zajęć dodatkowych, zaopiekowania się dziećmi, poziomu edukacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szkoła podstawowa, czy warto?

Ja nie narzekam. Ale wiadomo każdy ma swoje zdanie. Syn kończy 8 klase od zerówki wzorowy uczeń. Córka kończy 5 klasę. Nauczyciele okej. Pomocni. Nowy dyrektor chyba też okej. Stara się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję za wiadomość. Informacje, na które trafiłąm w internecie są sprzed 10 lat i są raczej negatywne.

Od tych 10 lat na szczęście poprawiło się, teraz jest ok, nowi dyrektorzy bardziej empatyczni, nie ma rażących negatywnych zachowań u dzieciaków. Wzrósł poziom nauczania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowego dyrektora praktycznie w ogóle w szkole nie było :) ...
Szkoła godna polecenia - nauczyciele pomocni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ogolnie jest slabo...poziom mierny, dzieci musza sie juz posilkowac z niektorych przedmiotow korepetcjami.moze to wina zdalnego nauczania ale z drugiej strony to nie wymowika bo sa szkoly gdzie tez takowe bylo I dzieciaki sa bardziej doksztalcane przez nauczycieli druga sprawa jest taka ze nie wazna jest do konca ocean na swiadectwie bo mozna miec 5.0 w slabej szkole I nigdzie sie nie dostac.. wazne ile wynosi sie na koniec w glowie .jak chcesz wiedziec jaki jest poziom to sprawdz ile dzieci sie dostaje do szkol srednich tam gdzie faktycznie chce sie dostac..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dużo

jak powiesz ze wszystkie to bedzie dobrze a "duzo " znaczy tyle co malo albo nic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może przy założeniu, że wszystkie dzieci są mega inteligentne... Niestety tak nie jest... Tylko niektorzy rodzice myślą że ich dzieci to geniusze, a to że nie potrafią czegoś to i tak zawsze wina nauczyciela...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zgodzę się z Lol. Jeszcze do niedawna np z polskiego nie była przerabiania gramatyka, wszystkie lektury pod kątem wymagań na egzaminach.. Dzieci przystępując do egzaminów nie miały szansy (mimo że uczyły się swietnie I chciały się uczyć) ich zdać na wyższym poziomie, bo nie przerabiały tego w szkole. To nie jest tak do końca prawda, że my rodzice widzimy w dzieciach geniuszy. Przynajmniej ja chcę, aby moje dziecko miało równe szanse na opanowanie całego materiału na egzamin 8 klas, a nie otrzymywanie wybiórczych informacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Weźmy pod uwagę, że najlepsze publiczne podstawówki w Trójmieście to szkoły rejonowe, do których chodzą wszystkie dzieci z okolicy, te zdolne i mniej. Ale tam przerabia się materiał pod kątem egzaminow i np gramatyka, lektury nie są zaskoczeniem, bo było to przerabianie w szkole. A kto nie chce się uczyć, to musi mieć wtedy pretensje do siebie, a nie szkoły. U nas tez sa dzieci mniej i bardziej zdolne, ale niestety nie jest przerabiany i powtarzany cały materiał na egzaminy ( mam tu na myśli polski).

Zależy na jakiego polonistę trafisz. Może coś się zadziało? Moje dzieci chodziły tu do szkoły do gimnazjum i były świetnie przygotowane z polskiego, historii. Ze wszystkiego ok.Miały wspaniałych nauczycieli. Świetne wyniki... Dobrze sobie radziły w LO.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ferma drobiu (24 odpowiedzi)

Witam, planuję zakup domu oddalonego ok 400 m od fermy drobiu. Czy zapach w ciepłych miesiącach...

Quadowiec (3 odpowiedzi)

Dzien dobry. Czy ktos kojarzy osobe, ktora wczoraj po godzine 22 wjechala quadem na ulice Mila?...

Smieci (16 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja