Szkola podstawowa

Witam poprosze o opinie o szkole podstawowej i nauczycielach w Baninie , syn od września ma chodzić .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Szkola podstawowa

W kazdej szkole sa plusy i minusy.
Nie da sie kazdemu dogodzić.
Jednemu sie podoba drugiemu nie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszukaj wątku o szkole, a nie zakładaj nowego. Już się o tym pisało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak będzie trzeba to założenie kilka takich wątków a jak nie masz nic do powiedzenia to lepiej nic nie pisz !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Rozkazywać to sobie możesz...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

No właśnie: "Poszukaj wątku o szkole, a nie zakładaj nowego."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoła i nauczyciele jak w każdej publicznej szkole.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoła fajna, duża i podzielona. Dzieci 0-3 mają oddzielne piętra z resztą, Dużo zależy od wychowawcy klas. Dodatkowo szkoła dogadany ze szkołami językowymi szkółką judo i zajęcia z robotyki. Trzeba zapłacić za to ale jak dziecko siedzi na świetlicy to zawsze jest jakaś opcja zajęcia czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A świetlica jest do której klasy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do 3 klasy jest świetlica ,ogólnie duża szkoła tylko. Niestety dzieci do szkoły chodzą na zmiany!!

świetlica jest też dla klas 4-6 z tego co się orientuję, tak było w ubiegłym roku. Dzieci miały salę gdzieś w piwnicy obok szatni

Ja 30 lat temu też chodziłem na zmiany do szkoły i jakoś żyję... W niczym mi to nie przeszkodziło. Nie róbcie sobie jaj,nie przesadzajcie. Dzieciom nic nie będzie... Będzie im później łatwiej żyć.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdzie widzisz tu przesade po prostu jest napisana informacja ze są zmiany ,zwykła informacja bez podtekstów....

..."niestety na zmiany!! " to według Ciebie okrzyk radości i zadowolenia?

Niestety to niestety po prostu :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wedlug mnie niestety bo trzeba dodatkowo kombinowac z opieka kiedy sie rowniez pracuje zmianowo :) jak by byla jedna zmiana bylo by poprostu prosciej :p

kiedyś też radzono sobie bez samochodów a teraz ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To właśnie napisałem wcześniej i zwrócono mi uwagę, że wpis,na który zareagowałem nie ma podtekstów. Czy 30 lat temu były inne dzieci

No "niestety," nie udowodnie że nie miałam na myśli ,żadnych podtekstów ;-) po prostu napisałam że są zmiany ,ale co niektórzy szukają dziury w całym ..... zresztą to jak większości osób na tym forum, ",niestety :-) ,pozdrawiam

Oj... Przepraszam ;-) Już się nie czepiam :-)

Oki rozejm ;-)

A ja się dowiedziałem że w naszej szkole ma być rygorystyczne przestrzegana rejonizacja tzn dzieci z poza Banina nie będą przyjmowane co ma trochę odchudzić liczbę uczniów. Tak więc Nowy Tuchom ,Nowe Banino, Osiedle Admiralskie, Osiedle Królewskie , Osiedle Chmary na Pępowie jak też graniczące z nim Siódme Niebo odpada i trzeba będzie szukać dla dzieci innych szkół...

Osiedle Królewskie? Które? Bo ja mieszkam na Królewskim i mam meldunek w Baninie.

Czy jako 5 i 6 latek chodzil Pan na 12.45 do 17.45? Trzy dni w tygodniu? I czy dwoje rodziców pracowało? Jesli tak, to przykro mi ze rodziców w tygodniu prawie Pan nie widywal...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje dziecko o tej godzinie wraca do domu, zje obiad i nie wiem czy odrazu mu powiedzieć żeby lekcje odrabiał czy chwilke dać mu odpocząć.Żal mi dziecka bo tyle zadane ma do domu i jest przemęczone, te godziny wykańczają

O 13 godz powinno kończyć lekcje a nie zaczynać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam pretensji do nikogo , tylko już dawno pisałam, że powinni szkołę jeszcze jedną dużą w Baninie wybudować

Wystarczyloby zmodernizowac starą szkołę i przeniesc tam ostatnie klasy, ale nie lepiej brac kasiore za poradnie Pegaz i ich przedszkole, a tu juz nie tylko 5 i 6 latki na zmiany, ale tez 1 klasa

I jeszcze problem żeby dzieciom w czwartej klasie zapewnić świetlicę. Dziecko, które ma 9 lat ma samo przychodzić do szkoły na np.11 i chodzi mi tu o dziecko które ma do szkoły 5 km A autobus nie jeździ i nie zbiera dzieci z osiedli. Tak wiem zaraz się odezwie głos że my też chodziliśmy pieszo ale nie było tak niebezpiecznie jak teraz jest.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może nie każdemu się takie rozwiązanie podoba ale z tego co wiem miejscowi taxiarze jeśli zbierze się komplet tzn 4 osoby z np jednego osiedla potrafią odwozić i przywozić dzieciaki ma to kosztować w granicach 200zl od osoby na miesiąc...
Może nie popieram ale zawsze jakaś alternatywa...

szkoła, gmina powinna zapewnić dowóz dzieci do szkoły. Autobus wystarczy żeby przejechał przez taką Pszenna i dzieci by sobie doszły do tego autobusu. A tak to co mają z końca Pszennej iść do Lotniczej i z językiem na brodzie wpadać do szkoły na lekcje, bo autobus pod szkołę dojeżdża 7.55 jak nie później a kiedy to dziecko ma się przebrać w szatni i jeszcze zdążyć na lekcje ????

Kiedyś chodziłem z buta do szkoły 3km i no zobacz jednak żyję ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiedyś to ja też chodziłam, ale czasy były inne i było bardziej bezpiecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bezpiecznie było tak jak i teraz. Władza nie informowała o "trudnych" faktach

Spokojnie, Szanowni Państwo, zapewniam was że jakby puścić wasze pociechy na piechotę to dały by radę i dzisiaj, może i ruch jest większy ale dały by radę, moj syn (skupie się na starszym, ponieważ młodszego dopiero czeka rozwinięcie planu lekcji od tej klasy) dojeżdzał sam autobusem albo rowerem na morenę (drogą koło kartuskiej bo bezpieczniej-17,4km) najpierw przez podstawówkę potem gimnazjum, trening codziennie od 7, co drugi dzień drugi trening do 17:20, w sobotę trening na 9:00, i dał radę aż do teraz. Jest już w liceum gdzie grafik jest dużo cięższy ale to że za dzieciaka mu pozwoliłam sama dojeżdżać rowerem to się przełożyło na to że jest samodzielny i nieważne czy pogoda jest słaba stara się tym rowerem jeździć, tak więc spacer 3km to nie będzie większy problem tylko trzeba młodszym zaufać, ewentualnie pokazać im na dzień dobry co i jak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaaak oczywista oczywistoßć powiedz to rodzicom dziewczynki ktôrà kilka lat temu razjechał ktoś tam!
Co do szkoły to nikt nie nadmienił że jest katolicka a w nazwie nie ma i integracyjna,tak więc jak trafi ci sie w klasie down przepychany na siłę bo rodzice są w radzie itd. to zobaczysz jaka bajka.
Tak ogólnie jest spoko ale agresji dosyć dużo od nieprzystosowanych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"- Niech będzie anonim "A można wiedziec do jakiego liceum pani syn teraz dojezdza?

Bardzo zanizony poziom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stary budynek szkoly po wybudowaniu nowej mial byc wylaczony z użytkowania ponieważ brak tam było od zawsze zabezpieczenia ppoz. Hydrant lub zbiornik ale nigdy tego nie wykonano bo bedzie nowa wieksza szkola to stara się zlikwiduje. Tylko dlaczego to się nie sprawdza i znowu w starej szkole będą zajecia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba bardzo pilnować by ktoś nie chrapnął od gminy tego budynku w centrum wsi po starej szkole
hydrant można zbudować, zbiornik p-poż także, idealne miejsce na przedszkole czy oddziały wczesnoszkolne
oby to nie było biadolenie aby zrobić z niego ruinę i oddać za ułamek ceny jakiemuś lokalnemu zaradnemu
co to przerobi w trymiga na lokale na wynajem albo swoje przedszkole
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pilnowac ?juz to maja Pegazy i ich przedszkole

uwazajcie na a.k

Okropna nauczycielka od muzyki. Najważniejszy przedmiot w szkole, stosuje własne chore zasady np.spiewanie solo przy klasie żeby mieć 6, sprawdziany z teorii muzyki.Przedmiot ten zamiast być przyjemnym jest zmorą

A za co powinien mieć 6?
Za obecność? Nie przesadzacie?

Inne tematy z forum

Taras z desek kompozytowych - (71 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

alarm (42 odpowiedzi)

Cześć wszystkim :) Macie kogoś dobrego kto montuje domowe systemy alarmowe?

Rolnik bez litości (4 odpowiedzi)

Który tam taki mądry i już w sierpniu jedzie z "naturalnym" nawozem po polach? Oddychać się nie...