Jestem uczniem drugiej klasy tego gimnazjum, przyszedłem do niego z pewnymi oczekiwaniami i wszystkie zostały spełnione. Nauczyciele od historii, chemii, biologii, matematyki, polskiego i innych przedmiotów są bardzo mili, dobrze tłumaczą, a jeżeli ktoś nie zrozumie to tłumaczą: na lekcji, po niej, na zajęciach dodatkowych. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a nauczyciele pomagają rozwiązywać uczniom, także ich prywatne problemy. Ani razu nie słyszałem, ani nie widziałem sytuacji w której nauczyciel odnosił się do uczniów wulgarnie.
W szkole jest wielu uczniów, którzy reprezentują szkołę w konkursach międzyszkolnych i nauczyciele poświęcają dużo czasu na takie przygotowania, nawet studiując z uczniami materiał z kolejnych klas. Klasy matematyczne np. moja ma do zrealizowania tylko jeszcze około 5 godzin i skończymy podręcznik. Na historii dowiadujemy się dużo przydatnych rzeczy, oraz różnych ciekawostek. Na lekcjach języka angielskiego uczymy się wymowy, akcentu, słówek, czasów, struktur gramatycznych, ale i odbywają się nietypowe lekcje. Podczas chemii oglądamy doświadczenia, a nie je wykonujemy(moim zdaniem jedyny minus).