Szkoła w Kokoszkach

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Proszę, pomóżcie. Wiem, że jeszcze trochę czasu zostało do rekrutacji, ale wolałabym wybrać wcześniej. Chodzi o szkołę dla synka. Podjęliśmy z mężem decyzję, że syn pójdzie do szkolnej zerówki i tu pojawia się problem, która szkoła będzie lepsza? Mamy do wyboru dwie: starą, kameralną szkołę 83 na Stokłosy (w której nie ma sali gimnastycznej, jest tylko zrobiona mała salka w piwnicy), gdzie nie ma opcji żeby maluch sobie gdzieś wyszedł ze szkoły i poszedł w świat i wielką nową Pozytywną Szkołę gdzie co prawda jest bardzo dużo zajęć pozalekcyjnych, wszystko nowe, itd, tyle że dzieci tam mnóstwo (12 klas pierwszych) no i z tym pilnowaniem dzieci już jest gorzej :( Co do poziomu nauczania to niestety nie mam pojęcia ani w jednej, ani w drugiej szkole. Czy ktoś ma jakieś porównanie tych 2 szkół? Mój synek jest ze stycznia 2011 więc w sumie będzie najstarszy w klasie, ale jest niestety uparty i chodzi "swoimi drogami" niekoniecznie tymi, którymi chce wychowawca w przedszkolu.

Jak myślicie, która szkoła byłaby bardziej odpowiednia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szkoła w Kokoszkach

Mam dwoje dzieci w Pozytywnej. Córka w zerówce a syn w 5. Oboje sa bardzo zadowoleni i my, rodzice rowniez. Znajoma przeniosła syna do Poytywnej ze Stokłosy i bardzo sobie chwali ta dezyzje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam dzieci w innej, ale kameralnej szkole. Myślałam wcześniej nad "molochem", ale właśnie ze względu na rozmiar budynku i małą liczbę klas, dałam dzieci do tej mniejszej. Jeśli Twój syn "lubi chadzać własnymi drogami", to ja bym się skłaniała ku takiej, gdzie nie będzie anonimowy.

Tacy, którzy chodzą własnymi drogami nawet w molochu nie są anonimowi.:)

Najbardziej boję się, że oni go tam nie upilnują i sobie gdzieś wyjdzie, albo nie będzie docierał na lekcje. Umarłabym chyba ze strachu.
A jak w tej Pozytywnej z bezpieczeństwem waszym zdaniem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ktoś wie coś jeszcze o tych szkołach?

Moja córka skończyła SP 83 i atmosfera w szkole i poziom nauczania jest wysoki. Jedyny minus to fakt brak sali i basenu, który dziecko w POzytywnej zobaczy raz/tydzień. W SP 83 jest odpowiednia, doświadczona kadra. Córka mojego kolegi szła do POzytywnej i we wrześniu nie mieli nauczycielki dla tej klasy I (słabo). Warto sprawdzić podejście kadry a nie zachwycać się tym co NEW. POLECAM SP 83
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie dlatego chętnie poznam więcej opinii :) Dziękuję za wpis.

Zgadzam się z tobą. Brak salki to minus, plusem jest to że dzieci mają basen raz w tygodniu 1,5 godz. SP 83 mała ale miła szkoła.

Dziękuję za kolejne opinie. Może jeszcze ktoś?

Czy ktoś jeszcze ma jakieś opinie o szkole 83?

Inne tematy z forum

Błoga Bysewska (4 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...