Szlachetna paczka w Bojanie

Dzień dobry, czy orientuje się ktoś w temacie?
Wiem, że to tak trochę "przyświątecznie" i że to trochę hipokryzja ale że ludzie chcą być trochę lepsi w tym czasie to inicjatywa cenna.
Chętnie się dołożę jeśli ktoś organizuje dla potrzebującej rodziny.
I pozdrawiam wszystkich innych chętnych :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szlachetna paczka w Bojanie

Co do szlachetnej paczki to nie mam pojęcia. Wiem, że przed Świętami są zbierane dary w kościele i rozwożone później do rodzin potrzebujących
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę mnie zmroził kontakt z parafią. Miałam rzeczy po mamie - idealnie wymaglowaną, pachnącą pościel, koce w bdb stanie, nowe firanki i zasłony (dużo), porcelanę - 2 bogate komplety. Zadzwoniłam do parafii i nie była zainteresowana rzeczami ani nikt nie potrafił mi udzielić informacji komu mogłabym te rzeczy podarować. Obiecano, ze ksiądz oddzwoni ale nie oddzwonił

Proszę zawieźć do OSP w Bojanie zbierają dla rodziny której spłonął dom.. zdaje się że codziennie między godziną 20 a 21.

A czy są jakieś konkretne rzeczy które są potrzebne? Może ktoś kto wie więcej mógłby sporządzić taką listę. Cel jest chętnych tez nie brakuje, ale przydałby sie taki wykaz choćby po to zeby nie dublować rzeczy.

Jeżeli jest ktoś potrzebujący to rownież chętnie sie przyłącze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam dwie rodziny takie

Jak możemy znaleźć te rodziny? jakies namiary?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do - mh : Rzeczy typu pościel, ubrania można oddawać do ośrodka dla bezdomnych, schronisk brata Alberta czy niektórych domów seniora. Czasem nawet szpitale (np. w Redłowie, zgłaszaać się do siostry oddziałowej) proszą o pościel -nawet używaną, w dobrym stanie -
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak właśnie zrobiłam.

Spróbuję skontaktować się z OSP i zapytać o listę potrzebnych rzeczy. Umieszczę ja tutaj i spróbujemy to jakoś ogarnąć. Czy zgadzacie się Państwo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Druhowie OSP Bojano wraz z załogą ORP Gen. T. Kościuszko organizują akcję SZLACHETNA PACZKA. Nasza pomoc w tym roku trafić ma do trzyosobowej rodziny z Warmii, która kilka miesięcy temu w wyniku pożaru straciła dach nad głową oraz dorobek całego życia. Potrzeby rodziny są ogromne, dlatego zwróciliśmy się z prośbą o pomoc do naszych sąsiadów, mieszkańców Bojana.

Szczegółowy opis akcji oraz wskazówki dotyczące możliwości udzielenia pomocy, dostępne są na stronie: https://web.facebook.com/OspBojano/posts/1614006448718283

Akcja trwa dopiero jeden dzień, a odzew z Waszej strony jest ogromny! Piszecie, dzwonicie i co najważniejsze - ostro działacie! Do remizy spływają do Was podarunki z każdej strony!

Aktualności oraz bieżące relacje z tej akcji śledzić możecie na:
https://facebook.com/OspBojano

PS. Każda pomoc się przyda, najbardziej potrzebujemy jednak materiałów budowlanych. Potrzebne są np. panele podłogowe 20 m^2 (kolor jasny brąz byłby idealny).

W grupie siła!

Kamil Dopke - od urodzenia mieszkaniec Bojana, na co dzień druh OSP Bojano oraz żołnierz służący na ORP Gen. T. Kościuszko. Tel. 510-518-667
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Kamilu
Zapomniał Pan o tym, że najważniejsze są materiały budowlane i gdyby udało się zebrać konkretną kwotę to moglibyśmy wspólnie zakupić panele na podłogę.
Czy wyobrażacie sobie Państwo jakie to ważne by do świątecznej wieczerzy zasiąść na czystej podłodze?
Panele się szybko układa i byłby to bardzo dobry zakup.
Reszta z listy jest na fb
Pozdrawiam zadeklarowanych :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam temat i zachęcam do pomocy. Jednocześnie dziękuję naszym strażakom za zaangażowanie. Nawet przyjechali po rzeczy osobiście.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Ogrzewanie gazem (62 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...