Szukam krawcowej!

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Szukam "dobrej" krawcowej z trójmiasta lub okolic, która uszyłaby suknię ślubną. Niestety sukienki w salonach to głównie gorsety bez ramiączek lub na bardzo cieniutkich a nie wszyscy mogą coś takiego założyć na siebie. A swoją drogą suknie w salonach też mają niezłą cenę! Więc jak znacie jakąś krawcową to proszę dajcie namiary! Marzy mi się suknia z koronkowymi rękawami :) a czas goni! Pozdrawiam wszystkich na forum!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam krawcowej!

image

To fragment suknii Koleżanki.
Krawcowa z Gdyni Chylonii.
Koszt sukienki z halką ok. 1200zł.

Pozdrawiam

Sorki... tu link do większej wersji:

image

Pozdrawiam

Bardzo ładna ta sukienka! Właśnie czegoś takiego szukam! :) A masz może jakieś więcej namiary na tą krawcową? I dzięki za odpowiedź!

Wera25
ja jestem krawcowa i szyje sobie samam suknię na ślub ale nie wiem czy chciałabys szyc u kogoś prywatnie czy wolisz w jakimś sprawdzonym salonie .

sama sobie- Ty to masz fajnie :) Mi to jest ostatecznie obojętne gdzie dam uszyć ważne żeby było dobrze :) A masz już na kącie jakieś uszyte suknie ślubne?

ślubne szyłam w szkole ale nie mam zdjęc ale mozesz u mnie zobaczyc inne suknie wieczorowe np.
ja swoja szykuje na 24 czerwca wiec bedziesz ja mogła obejzec jak chcesz

Mam info od Koleżanki:

Krawcowa jest na rynku w Chylonii (przy stacji SKM Gdynia Chylonia).
Trzeba wejść w alejke jak najbliżej torów i po stronie przy torach jest maly boksik w którym urzęduje krawcowa.
Na tym rynku jest tylko jedna krawcowa slubna- nie sposób się pomylić :)

Pozdrawiam

Dziękuję Wiesiu :) to jej tam poszukam przy okazji!

poszukaj wątku o krawcowej: pracownia lanetti
ja osobiscie polecam

image

Ja mam bardzo dobra krawcowa.Uszyla mi moja sukienke i jestem zachwycona-szybko,z pomyslem i tanio.Mieszka w Rumi.Jesli ci to nie przeszkadza,to odpisz.

Super! a moglabyś mi przesłać foto sukienki, którą ona szyła i namiary na tą krawcową?

Fotki nie mam,ale jest wzorowana na Pronovias model Ruby lub La sposa 5848.Wyszla cudnie i jest uszyta z bardzo dobrego materialu.

A masz jakieś namiary na tą krawcową? A jaki w przybliżeniu poniosłaś koszt tej sukienki?

namiary na krawcową z Rumii? :)

moja sukienka razem z bolerkiem kosztowala 1200 zl,ale miala sporo drogiej koronki.Krawcowa liczy 600 zl za uszycie + cena materialu.Ma u siebie probki,ale tez mozesz sama kupic.Namiary na priv.

Moniapp czy mogłabyś mi także wysłać coś więcej na temat Twojej krawcowej? z góry dziękuję i pozdrawiam cieplutko!!!

Moniu... mogłabym prosić o namiary do tej krawcowej z Rumii???
napisz w mailu ile cię wyszła robocizna i materiał i jeśli masz swoje zdjątko tej sukienki to mi prześlij na maila...
Będę dźwięczna :D
Pozdrawiam.

Acha, byłam u krawcowej w Chylonii, moja sukienka jest prościutka, tylko na jednej podszewce i nie rozkloszowana.. ona mi powiedziała, że chce za szycie i materiał 1400 zł. To jakies ździerstwo...

1400 za prościutką sukienkę to faktycznie żadna rewelacja, ale ja tam też się wybiorę pogadać to zobaczymy jaki mi wystawi kosztorys :)

Ja też już byłam u tej krawcowej z Chyloni i przedstawiłam swój projekt sukienki a babeczka mi zaśpiewała 1800 zł, hihi jak na jej warunki to z lekka przesadziła to już wolę szyć w renomowanym salonie za tę cenę!
A ma ktoś namiary na tą krawcowa z Rumii?

Byłam w pracowni "lanetti" i szczerze mówiąc to sie przeraziłam! Tej pracowni napewno nie wybiorę na szycie mojej sukni! Pani krawcowa nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia, wydała mi się "ciężka" do rozmowy nie umiała nic fachowo doradzić ani nawet zachwalić swojego szycia a sukienka którą wyjęła spod igły i powiesiła na manekinie była bardzo podobna do projektu mojej sukni tyle że pani chyba dość niedbale szyje te sukienki a przynajmniej ta co widziałam bo z przodu suknia ta była już zaciągnięta na materiale a zatrzaski do sznuruwek w gorsecie też koszmarnie wszyte i ściągały materiał! Nie chce nikogo straszyć kto będzie tam szył sobie sukienkę ale przed uszyciem radzę popatrzeć dokładnie na wcześniejsze dzieła pani krawcowej! Może miała dzisiaj tylko zły dzień ;) ale ja już podziękuję.

Mam już wstępny projekt jednak bez rękawów, teraz tylko ktoś kto mi to ładnie uszyje :)

Inne tematy z forum

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Kosmetyki do opalania (6 odpowiedzi)

Jak w temacie, gdzie kupujecie? Jest coraz cieplej a ja blada jak ściana :) Jakiś bronzer...