Szukam mieszkańcow Kamienicy Królewskiej

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witajcie szukam osób które zakupiły mieszkanie w Kamienicy Królewskiej, chodzi o sprawę nieuruchomionej windy w bloku.
Deweloper nie chce jej uruchomić ponieważ jak mówi "się poniszczy" chciałabym zbiorowo złożyć pismo do niego aby uruchomiono tą windę już teraz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Szukam mieszkańcow Kamienicy Królewskiej

w ktorej klatce....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w drugiej

Kamienica Krolewska to taka miejscowosc kolo Sierakowic ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i tam ludzie w klatkach mieszkają?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

po pierwsze jest forum mieszkańców: chrobrego(kropka)pl, na razie nas tam niewiele, ale czas się rozruszać!
po drugie też dzwoniłam do dewelopera - ma nas w nosie i windy nie włączy, aż do czasu zawiązania wspólnoty :D

To chyba nie rozumienie co to znaczy - wspolnota sie zawiazuje z mocy prawa w momencie wydzielenia juz pierwszego lokalu.
Czyli w momencie gdy zostal sprzedany chociaz jeden lokal z budynku to wspolnota sie juz zawiazala - inna sprawa kto ja reprezentuje - ale formalnie JUZ jest i ma swoje prawa i obowiazki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

skrót myślowy: dopóki nie zbierze się wspólnota - nie zostanie wybrany zarząd i zarządca - i nie przejmiemy odpowiedzialności za ewentualne zepsucie windy z powodu wiezienia nią kafli

tak przynajmniej twierdzi deweloper...

to jakiś debilizm, w każdej nowej inwestycji z jaką się spotkałem, winda jest po prostu obita w środku płytą pilśniową zabezpieczającą w pierwszym okresie przed zniszczeniami. Super ten Wasz deweloper, wyrazy współczucia!

zgadza się, ten okres trwa zazwyczaj do 1roku, ma to na celu wykończenie wszystkich mieszkań przez lokatorów i przebrnięcie przez ten czas bezurazowo :-)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...