Szukamy matek poszkodowanych przez gdańskie sady rodzinne

Od kilkunastu lat nasiliła się przemoc instytucjonalna wobec opiekuńczych matek. Od matek dzięki postanowieniom sądów, sprawcy przemocy domowej wyłudzili po rozwodzie ponad 7 milionów złotych tytułem niekonstytucyjnych grzywien. W wielu przypadkach sądy odebrały dzieci opiekuńczym matkom i oddały je sprawcom przemocy lub przekazały do instytucji. Zgodnie z najnowszym międzynarodowym orzecznictwem i raportami onz, grevio, pe to jest łamanie praw człowieka. Jeśli jesteś osobą poszkodowaną podejmij działania ! Poszkodowane mamy z całej Polski znajdziesz na FB
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widocznie Gdańskie Sądy biorąc pod uwagę wszelkie za i przeciw uznały, że lepiej będzie dzieciom u ojców nawet jeśli w opinii matek byli sprawcami przemocy. Ciekawe co wielokrotnie więcej musiały nabroić te matki, że tak okrutny los je teraz spotyka. Źli ojcowie, złe wyroki, złe sądy, wielkie grzywny. Gdzie miałyście wcześniej prawa człowieka by teraz nagle się obudzić i podejmować działania? Determinacji, zapału, wiary w siebie a przede wszystkim w życzliwych ludzi życzę. Dziś dzień ojca więc może warto podjąć mały rachunek sumienia?:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Szukamy matek poszkodowanych przez gdańskie sady rodzinne

O ile kobieta, mimo bycia ofiarą, sama też jest uczciwa. Bywają różne sytuacje. Bywają złe kobiety. Nie uogólniam. Tak bywa. Kobieta też człowiek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szeptunka Wasylke-prosze o info (4 odpowiedzi)

Witam czy ta Pani jeszcze przyjmuje? Moglby ktos podac nr lub kiedy przyjmuje? Byloby milo jakby...

Hiszpańska mucha (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Tabletki na odchudzanie? (185 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...