Przesyłka za pobraniem nadana została 18.06.2009 w godzinach wieczornych (ok 17:00), odebrałem następnego dnia o godzinie 10:00.
Innymi słowy niesamowicie szybka przesyłka, ale... (1) wiedząc jak obsługiwani przez kurierów są klienci indywidualni, celowo jako adres dostawy podałem moje miejsce pracy (mój pracodawca non-stop korzysta z usług kurierskich, a ja do tego doskonale znam ludzi w firmowym dziale spedycji), (2) pan kurier nie uprzedził o przyjeździe wychodząc z założenia, że jak firma, to zawsze będzie ktoś, kto odbierze przesyłkę (wg mnie błędne założenie przy paczkach pobraniowych) - tylko dzięki temu że zna mnie wielu ludzi w firmie o przyjeździe kuriera wiedziałem w 5 min. po jego wejściu na teren firmy.

Wcześniej (ostatnie pół roku) 2 krotnie korzystałem z usług UPS (na adres prywatny) i muszę przyznać że, nie miałem kłopotów z umówieniem się (teren Pruszcz Gd.) - po jego telefonie umówiłem się albo 1godz. później na miacie, albo pod koniec pracy (g. 16:30) w okolicach zjazdu na obwodnicę w Straszynie.

Daleki jestem od polecania UPS, ale tragedii w moim przypadku nie było. Kurier mógłby dzwonić i uprzedzić, ale UPS musiałoby im płacić za telefony, ale mają