Najczęściej istnieje możliwość omówienia dokonanych napraw z osobami, które tej czynności dokonywały. Zdarza sie jednak, że takiej możliwości nie ma, przez co skazani jesteśmy na rozmowę z panią z obslugi - starającą się być miłą (trochę na siłę), choć czerpiącą wiedzę na temat naprawy z ekranu komputera i drukowanej faktury. W razie potrzeby warto więc grzecznie poprosić o rozmowę z mechanikiem.
Co do ceny, to wydaje się przystępna, choć zawsze jest tak, że mając swoje części - więcej zapłacimy za serwis, a kupując części od RenoCar serwis jest wliczony w cenę produktu, bądź jest tańszy, ale jestem w stanie to zrozumieć.
Byłem tam kilkukrotnie i tylko ostatni raz lekko się zawiodłem, bo nie zrobiono wszystkich rzeczy, o które prosiłem, więc nie obyło się bez "kręcenia". Na plus jest dobre wyposażenie warsztatu - specjalizują się głównie w Renault i mają odpowiednie narzędzia i wiedzę do szybkiej diagnozy. Ogólnie polecam wszystkim posiadaczom francuzów - chociażby dlatego, żeby porównać ceny w stosunku do konkurencji.