TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: niewarto

Owszem koszty utrzymania stale rosną ale uważam, że jeżeli podchodzi się rzetelnie do wykonywania zadań zleconych w pracy, to wypracowuje się i fajną podstawę i premię. Dodatkowo jest ścieżka kariery, gdzie dzięki właśnie dobrej pracy można sobie podwyższyć podstawę! Pracuję w Transcomie już jakiś czas i nie znajduję powodów do narzekań :) Świetna atmosfera, młoda ekipa, podstawa i bonusy, a i dodatkowo różne eventy organizowane dla pracowników - czego chcieć więcej? Ja jestem na TAK! :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja po przeczytaniu kilku wpisów byłam przerażona ale stwierdziłam, że zaryzykuję. Chciałam się sama przekonać czy to wszystko to prawda i na szczęście okazało się zupełnie inaczej. Momentami jest ciężko ale jak w każdej pracy. Generalnie jest zadowolona, ustalam sobie sama grafik no i poznałam wielu pozytywnych ludzi, a jak wiadomo atmosfera w pracy jest bardzo ważna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

~Oliwia: Niektórzy ludzie konkursy, gdzie mogę wygrać co najwyżej nowe pojemne USB jak i imprezy integracyjne (np. na plażę można pojechać samemu lub ze znajomymi spoza pracy) o sztucznym charakterze mają głęboko w tylnej (wiadomej) części ciała... Zamiast tego powinni na czas wypłacać wypracowaną premię i ściśle przestrzegać przepisów Kodeksów Pracy (o ile pracodawca proponuje umowę o pracę). Dzisiaj ważniejsze jest utrzymanie się (koszty stałe wciąż rosną) lub utrzymanie rodziny (zależy w jakim wieku się jest), a nie chodzenie na imprezy jak jakieś małolaty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Obserwacji kilka.

Najgorsza zasada w firmie (a zwłaszcza w korporacji) to spoufalanie się i przechodzenie sobie od razu (najlepiej w pierwszym dniu pracy, co nie ??) na "Ty". To tylko niszczy dystans jaki powinien być zachowany między pracownikiem a np. kierownikiem i utrudnia oddzielenie życia osobistego od zawodowego. Może jeszcze bruderszafty w pracy lub raczej po pracy w jakimś barze pijecie, hmm ??!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poważna Firma, która wykonuje usługi dla jednego z największych operatorów komórkowych na rynku - chciałbyś, żeby zaliczenie egzaminu było na poziomie 20 % ?Jak ktoś dzwoni na infolinię, to chciałby być obsłużony przez kompetentną osobę, czyli taką która ma wiedzę i umiejętności.Ja osobiście wolę być obsługiwany przez osoby, ktore rzeczywiście mają tą wiedzę, czyli próg 75 % nie jest wyznaczony bez powodu...Kolejna rzecz - najpierw jest szkolenie, a dopiero zdany egzamin uprawnia do podjęcia pracy, wiec trochę w Twojej wypowiedzi plotek lub fantazji, z których wynika że najpierw zaczynasz pracę, a dopiero potem jesteś szkolony...Szkolenie jest kompleksowe ( produktowe + obsuga Klienta ).Co w tym dziwnego, że zwrot za czas spędzony na szkoleniu jest wypłacany po określonym czasie?Normalna praktyka i raczej sygnał dla Kandydata, że Firma planuje dłuższą współpracę.Gdyby tak nie było, to przysłowiowy Kowalski przyszedłby, wziął wynagrodzenie za szkolenie i nie pojawił się w pracy...Przejrzysta ścieżka kariery, bonusy rzeczowe i finansowe, duża elastyczność we współpracy - jak dla mnie kapitalne miejsce na start zawodowy !Zwłaszcza, że nie jest wymagane doświadczenie :)

2000 na rękę z biegłym niemieckim ???? Masakra jakaś. Chłopku/Dziewczyna jak pracujesz z językiem obcym za 2000 to uciekaj jak najdalej z tej firmy. Inni płacą lepiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z mala_mi, jest to praca więc nic dziwnego, że wymagają od nas zaangażowania. Każdy na początku jest informowany w jakich godzinach pracuje jego projekt więc powinien być świadomy na co się pisze. Atmosfera w pracy i ludzie są świetni, czas szybko leci. Dodatkowo są organizowane wyjścia integracyjne oraz różne konkursy co jest dodatkowym bonusem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dokładnie, zwróć uwagę na to, że nikt, kto jest zadowolony z pracy w Transcomie tego nie opisze. Dopiero jak się coś komuś nie podoba to musi się "pochwalić" na forum, tak jest zawsze. Ja też byłam przerażona po przeczytaniu tych komentarzy, w rzeczywistości sporo się różni od tego co tu ludzie wypisują. Nie wiem o co chodzi osobom, które piszą o złej atmosferze. Ludzie tu są świetni, np. rzadko się zdarza w firmach, żeby pracownicy byli ze swoim przełożonym na "Ty" i mieli z nimi tak dobry kontakt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

~MK Ty dostajesz premime (albo i nie), a ja premię. Jest różnica ??! Włącz tryb pt. sprawdź pisownię. Taka rada na przyszłość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko 2 podejścia ?? To kiepsko tam jest. Powinni się kierować zasadą jak w innych CC, tj. "do trzech (a nawet czterech w uzasadnionych przyp. takich jak ciężka choroba) razy sztuka".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra praca szczegolnie na poczatek, mozna zdobyc doswiadczenie w obsludze z klientem. Ja pracuje od 2 miesiecy i juz czuje sie "jak u siebie" bo ludze tu sa na prawde w porzadku. Stawka godzinowa tez ok, podobno jezeli chodzi o CC to najwyzsza w Trojmiescie. Do tego premime.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odradzam !
Serio, na rozmowie rekrutacyjnej było nas kilku , po dwóch dniach , zostało jeszcze mniej (sami ludzie zrezygnowali- a teraz napisze dlaczego , otóż za szkolenie dostajesz pieniądze, jasne -ale dopiero przy piątej wypłacie, sa premie i owszem ,ale również wypłacane z opóźnieniem , jeśli w ogóle chcesz coś zarobić, najlepiej pracować na dziale przedłużenia umów , masz szanse na premie od sprzedaży , choć niewielką. Oferty, które są do zaproponowania na infolinii są gorsze od ofert internetowych - ot co , klienci nie chcą przedłużać umowy :)- nie masz prowizji.
Po dwóch dniach pracy masz szkolenie teoretyczne , osoba szkoląca chyba nie za bardzo jest przygotowana , albo właśnie obrała sobie inny cel , niż szkolenie kolejnych pracowników, więc nie przykłada do tego większej uwagi, na szkolenie okazuje się ,że trzeba odpowiedzieć na pytania , których nie było na szkoleni, bądź zostały bardzo ogólnikowo powiedziane - szkolenie musisz wypełnić na minimum 75 procent i masz na to 2 podejścia , nie zdasz, wyrzucają Cie bez słowa .. Kpina, jak cała ta praca !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z takimi argumentami nie warto polemizować.

Każdy kto wytrzyma parę miesięcy jako zwykły konsultantem, wciąż sztucznie się uśmiecha i liże d.. kierownictwu. Faktycznie każdy. Żeby pracować w Call Center trzeba mieć silny charakter i zwyczajnie to lubić (tj. sprzedawać kit lub wysłuchiwać żali / bluzgów klientów). "Każdy" więc na do pracy tam się nie nadaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weźcie pod uwagę, że aby podjąć pracę w Transcom, nie trzeba mieć doświadczenia, a po przepracowaniu kilku miesięcy każdy ma możliwość udziału w rekrutacji na wyższe stanowiska. Czy znacie wiele firm, które dają taką szansę? W Transcom większość osób na wyższych stanowiskach pochodzi z awansu wewnętrznego, niektórzy z nich też myśleli o tej pracy jako tymczasowej, a jednak zostali na długo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A na jakim stanowisku pracowałaś ~mala_mi ?? Tylko nie mów, że wciąż jako zwykły szeregowy konsultant, bo i tak nie uwierzę. Musiałas awansować. Twoja wypowiedź trochę przypomina poprzednie wpisy 'ścisłego' kierownictwa niestety - laurka wyszła. I szkoda, że Transcom nie wymaga pełnej dyspozycyjnosci, tj. 24 h jak na niektórych infoliniach bankowych (m.in. BPH S.A.). Ciekawe ile wówczas byłoby chętnych ?

Nie czuje sie desperatka ani studentka :) pracowalam w tej firmie ponad 4 lata - i uwierzcie mi - nie moge powiedziec zlego slowa. Stawka jaka jest taka jest ale jest najwyzsza ze wszystkich CC w 3city. Chetnie daja umowy o prace. Pracowac trzeba jak wszedzie - tu tez zaskoczenia nie ma :) jesli ktos chce przez cale 8 godzin sie "obijac" to nie jest to praca dle niego. I nie jest to praca dla kazdego - zdecydowanie trzeba sie wyluzowac I nie przejmowac tym co mowia klienci tylko na spokojnie. Kadra zarzadzajaca zawsze jest chetna do pomocy i w tej kwestii tez nie moge nic im zarzucic.. elastyczny grafik - w kazdym ogloszeniu napiszane jest o tym ze wymagaja dyspozycyjnosci od 7 do 24 - WYMAGAJA.. to co sie dziwicie ze potem nie mozecie pracowac 8-16 jak w biurze. Ja z czystym sumieniem moge polecic prace w TWW.

ze to praca tzw "dla studenta" Bez konieczności posiadania umiejetnosci ambicji itp. na chwilę i na szybko....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co racja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w milionie procentów racja !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

reklama świetlna (13 odpowiedzi)

hej. czy waszym zdaniem warto jest inwestować w reklamę świetlną? pozdrawiam

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...

Muza musi grać. (2688 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....