Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????
~ZniesmaczONA
(12 lat temu)
Pracowałam w transcomie dosyć długo, także na BO i szczerze nie polecam pracy tam NIKOMU. Niektórzy zostając Teamleaderami zapominają o dawnych znajomościach.., próbują Cię zgnoić, bo ciągle robisz za mało efektywności (chodzi tutaj o premię teamleadera, twoja to raczej dodatek/podziękowanie ze TL swoje zarobił) Poznałam wielu TL i mogę z czyty sercem powiedzieć, że 3/4 z nich to pomyłki. Dostali umowę o prace i podstawę 1800 i myślą, że są wielkimi szefami. Traktują przedmiotowo, jak się okazuje, że mają za dużo ludzi organizują zwolnienia masowe. Dla nich to pikuś, bo zawsze przyjdzie nowa grupa osiołków na I CC a tymi z pierwszej CC zapchają dziury na innych projektach. Jak mają za mało ludzi każą robić dwa lub 3 projekty na raz. Chodzi o to, żeby wykonać pracę, a nie zatrudniać nowych osób. Coś się nie podoba ? To wyjazd. Menopauza przez tą pracę mi się chyba przybliżyła o jakieś 10 lat. Co do TL-ów.. mało z nich jest w porządku.. Dorotka, Rafał,Maciek - są na ICC, mają na wszystko wywalane i odpowiadają Ci z takim bólem jakby przyszli tam wygrac milion w grze losowej a ty podchodzisz i prosisz o drobne na los. Co do reszty, których poznałam Maciek z BO czy Radek są naprawdę w porzadku. Paulina za to zachowuje sie jak gówniara , która dostała pistolet do ręki - próbuje zgrywać super koleżanke,a jak trzeba kogoś wywalić to obniża głos przybiera grobową minę i wystarczy ton sprzeciwu w głosie, a już się słyszy, że jest sie wywalonym. Nie mówiąc już o tym, że urazić ją można dosłownie wszystkim. Ludzie ją tolerują i nie słyszałam, żeby ktoś ją lubił. Ona się świetnie czuje w swojej roli, bo przynajmniej może okłamywac sama siebie, że jest kimś wielkim. Rafał A z ICC ? Moze prywatnie jest fajny, ale w pracy no coż ... Ma się za wielkiego twardziela. Spróbuj podejść do niego z pytaniem to spojrzy na Ciebie jak Corporate Manager, któremu przeszkodzono w reklasie. Nigdy więcej pracy w Korporacji a już na pewno nie w transcomie. Chcecie iśc tam pracować ? Przyzwyczajajcie się, że jesteście agentami ,towarem na półce w tej firmie, a nie człowiekiem, który wykonuje usługę dla innego człowieka. Dodam że infolinia pracuje 7-24 przez 365 dni w roku więc jeśli marzysz o świetach lub sylwestrze z pajacami, którzy dzwonią i życzą Ci najlepszego, bo świetnie się bawią po wypiciu szamapana albo po pierogach w boże narodzenie, to ta praca jest dla CIEBIE!
7
3