TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Jestem przerazona!
Zakładając, że na forach zazwyczaj komentarze wrzucają niedowartościowani ex pracownicy, którzy nie sprostali najbardziej podstawowym wymaganiom firm i tak mnie to nie uspokaja.

Czy ta młodzież bedzie kiedyś naszymi lekarzami / prawnikami/ posłami/ senatorami ???????

Czas umierać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

" biorą każdego jak leci "
O ile pan na rekrutacji nie powie, że nie widzi mu się twój głos i nie podoba (de facto wcale nie naganna) dykcja i tonacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie a jakie Wy macie wymagania od call center? biorą każdego jak leci nie dziwcie się więc, że nie zarabiacie kokosów i nie awansujecie czy, że musicie rozmawiać z ludźmi przez telefon. Praca jest ciężka a Wy tam idziecie chyba myśląc, że sobie posiedzicie 8 godzin zapłacą Wam za to i jeszcze awansują a jak się okazuje, że trzeba dać coś od siebie żeby zarobić więcej to później negatywne opinie. Wiadome przecież, że nie jest to praca docelowa tylko praca dla studentów którzy chcą dorobić, a jeżeli ktoś ma "ambicje" na "rozwój" w takiej firmie no to gratuluje... ;] Pracowałam w Olsztynie i z miłą chęcią wrócę do pracy w Gdańsku bo dla młodych ludzi to dobra opcja. Elastyczny grafik (faktycznie elastyczny możemy go ustawić jak sami chcemy wystarczy dobrze żyć z przełożonymi), premie dostałam zawsze mimo niewyrabiania norm, na przerwę chodziłam kiedy chciałam, właściwie do pracy chodziłam kiedy chciałam byleby wyrobić 160 godzin a w jaki sposób to zrobię nie bardzo kogokolwiek obchodziło, chciałam tydzień wolnego miałam tydzień wolnego, fakt po miesiącu gardło siada, praca zaczyna być nudna ale mało dostajemy i mało od nas wymagają a płacą jak wszędzie więc jesli mam do wyboru zarabiać 1200 zł pod presją, gdzie jest wyścig szczurów i walka o awans to ja wolne zarobić 1200zł w miejscu gdzie mam luz a jedyny stres to żeby zrobić 5 sprzedaży na dzień (co przy odpowiednim podejściu do pracy jest bardzo łatwym zadaniem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mogę uwierzyć w komentarze, które czytam. Wszyscy skarżą się na ciężką sytuację na ryku pracy, bezrobocie, itp., itd., a jak mają możliwość pójścia do pracy takiej jak na przykład ta, to od razu znajdują sto powodów, żeby się wymigać. A zaraz pójdziecie do urzędu pracy po zasiłki dla bezrobotnych, żeby okradać innych, ciężko pracujących. Lewackie ścierwa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teoretycznie ścieżka kariery w Transcomie powinna wyglądać następująco(wersja skrócona):
1.ICC---2.WBT ,Outband,BO,II CC .Po przepracowaniu określonego czasu na I linii można przejść na inny projekt.Jest to czas około 3 miesięcy stażu na pierwszej. Nawet można spróbować aplikować na TL pierwszej I linii w zupełnie uczciwym konkursie gdzie zawsze wybierają Ci sami .
Jednak wspaniałomyślność naszych włodarzy naszego graj dołka jest niesamowita. Koniec z tak bezsensowną i długą ścieżką kariery w Naszej korporacji! To był błąd i lata wypaczeń z ich strony. Teraz w akcie najszczerszych przeprosin i zrozumieniu potrzeb ludu pracującej korporacji. Stworzyli doskonały i profesjonalny mechanizm wyboru osoby kompetentnej na kierownicze stanowisko. Mechanizm który zada kłam wszystkich oszczerstwą o nepotyzm i z góry przesądzony wynik wyborów(zawsze wygra czyjś kolega/koleżanka tylko nie Ty/kolego koleżanko).
Mechanizm jest prosty. Pracujesz trzy miesiące na pierwszej linii zapisujesz się na rekrutacje na TL ICC a zostajesz..(werble, muzyka, czerwona kotara)TAK k...a! SV BO z wynagrodzeniem ponad 3tyś zł.Takie rzeczy tylko w naszej firmie i tylko dla Ciebie abyś każdego dnia pamiętał że pracujesz w tej firmie za długo aby awansować. Nie masz tak dobrego przygotowania jak nowy SV którego podwładni dłużej pracują od niego. To będzie rodzić wspaniałą współprace i koleżeństwo oraz miłą rodzinną atmosfere-jak w przypadku pewnej TL ktora zawdziecza swoja prace tylko temu ze jej facet jest kumplem pewnego smutnego pana ktory mega menadzerem.

P.....ło was?

Pozdawia pewnie już były pracownik.Co nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracowałam w transcomie dosyć długo, także na BO i szczerze nie polecam pracy tam NIKOMU. Niektórzy zostając Teamleaderami zapominają o dawnych znajomościach.., próbują Cię zgnoić, bo ciągle robisz za mało efektywności (chodzi tutaj o premię teamleadera, twoja to raczej dodatek/podziękowanie ze TL swoje zarobił) Poznałam wielu TL i mogę z czyty sercem powiedzieć, że 3/4 z nich to pomyłki. Dostali umowę o prace i podstawę 1800 i myślą, że są wielkimi szefami. Traktują przedmiotowo, jak się okazuje, że mają za dużo ludzi organizują zwolnienia masowe. Dla nich to pikuś, bo zawsze przyjdzie nowa grupa osiołków na I CC a tymi z pierwszej CC zapchają dziury na innych projektach. Jak mają za mało ludzi każą robić dwa lub 3 projekty na raz. Chodzi o to, żeby wykonać pracę, a nie zatrudniać nowych osób. Coś się nie podoba ? To wyjazd. Menopauza przez tą pracę mi się chyba przybliżyła o jakieś 10 lat. Co do TL-ów.. mało z nich jest w porządku.. Dorotka, Rafał,Maciek - są na ICC, mają na wszystko wywalane i odpowiadają Ci z takim bólem jakby przyszli tam wygrac milion w grze losowej a ty podchodzisz i prosisz o drobne na los. Co do reszty, których poznałam Maciek z BO czy Radek są naprawdę w porzadku. Paulina za to zachowuje sie jak gówniara , która dostała pistolet do ręki - próbuje zgrywać super koleżanke,a jak trzeba kogoś wywalić to obniża głos przybiera grobową minę i wystarczy ton sprzeciwu w głosie, a już się słyszy, że jest sie wywalonym. Nie mówiąc już o tym, że urazić ją można dosłownie wszystkim. Ludzie ją tolerują i nie słyszałam, żeby ktoś ją lubił. Ona się świetnie czuje w swojej roli, bo przynajmniej może okłamywac sama siebie, że jest kimś wielkim. Rafał A z ICC ? Moze prywatnie jest fajny, ale w pracy no coż ... Ma się za wielkiego twardziela. Spróbuj podejść do niego z pytaniem to spojrzy na Ciebie jak Corporate Manager, któremu przeszkodzono w reklasie. Nigdy więcej pracy w Korporacji a już na pewno nie w transcomie. Chcecie iśc tam pracować ? Przyzwyczajajcie się, że jesteście agentami ,towarem na półce w tej firmie, a nie człowiekiem, który wykonuje usługę dla innego człowieka. Dodam że infolinia pracuje 7-24 przez 365 dni w roku więc jeśli marzysz o świetach lub sylwestrze z pajacami, którzy dzwonią i życzą Ci najlepszego, bo świetnie się bawią po wypiciu szamapana albo po pierogach w boże narodzenie, to ta praca jest dla CIEBIE!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

proszę was.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strasznie dobrze musiałeś pracować skoro premii nie zobaczyłeś. Co do tyrania to jestem przekonana, że jednak w dużej ilości firm nie pracowałeś. Praca jak każda inna. Fakt zmieniło się dużo na gorszę aczkolwiek nie ma tragedi. Mianowicie jak dobrze pracujesz to masz tą umowę o pracę w dodatku można dostać premię jeżeli się chce. Skoro ktoś z góry zakłada, że nie dostanie premii no to po co pracować jak nie dla pieniędzy? Dla przyjemności nikt tam nie przychodzi. Klienci są tragiczni. To nie jest praca dla słabych psychicznie osób jednak słuchając moich znajomych, którzy pracują w jakiś sklepach typu puma itd to nie jest tak źle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzę, że chyba ktoś na BO pracuje :P Zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Śmieszne jest to podejście nowych TL. Ja akurat premię mam ale coś za coś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Doprecyzuj wypowiedź i napisz, że pracowałeś na dziale BO.

masz racje gosciu, lecz opisujesz sytuacje normalna. W polsce nic nie jest normalne. NIebawem spadam.. na stale.. i nie moge sie doczekac.

kilka msc, zeby byc Tlem i miec wiedze trzeba przepracowac co najmniej rok

Śmieszą mnie niektóre wypowiedzi, skoro od samego początku wiadomo jaka jest stawka za godzinę pracy, w internecie macie możliwość przeczytania opinii o Transcomie i pracy na infolinii to po co się pchacie do pracy tutaj. Jeżeli przepracowalibyście "pełen etat" tj. ok 164-174 godziny to nie dostalibyście tych 1100zł o których część osób pisze, że gdzie indziej jest lepsza kasa. Jak jesteście tacy zdolni żeby nie namęczyć się w pracy i zarabiać super kasę, to może dla odmiany zamieście na forum namiary na taką pracę i niech osoby które "przerasta" praca na infolinii tam się zgłoszą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha beka z tych co tyraja jak glupi w tym transcomie za 1100 - 1200 PLN i jeszcze STARAJĄ SIĘ.
do konca zycia bedziecie tyrac i dawac sie dymac za grosze, tylko by JAKOS przezyc do nastepnej wyplaty.

Transcom to wlasnie "praca" do op..nia sie.
Nie masz co robic, chcesz zarobic grosze na wakacje, to tylko tam i miec w d..e ich, az sami cie wyleja.
Normalni ludzie nie staraja sie o taka kase.
Ktos kto potrzebuje kasy pojdzie nawet do ciezkiej pracy byleby normalnie zarobic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Byłem dziś na rozmowie w pewnym pośrednictwie pracy we Wrzeszczu, rozmowa dotyczyła właśnie pracy w firmie Transcom.

Oczywiście został poruszony temat tego "płatnego" szkolenia.
Rozumiem, że jakbym sam się zwolnił to kasa za te 8 dniowe szkolenie przepada, ale dodatkowo jeśli to ONI cię zwolnią, nawet w ciagu trzech miesięcy, nawet jak umowa zostanie rozwiązana przez pracodawcę, to także nie zobaczymy tych 300 złotych na oczy.

A teraz niech da Wam do myślenia to, z jaką częstotliwością pojawiają się ogłoszenia od Transcomu. @ razy w tygodniu, częściej?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile wynosi według Ciebie "bardzo krótki staż", aby awansować na TLa? :)

na początku pracy była bardzo fajna- teraz z dnia na dzień robi się co raz gorzej! zwalniają starych pracowników żeby brac nowych z ulicy, którzy nic nie wiedza, a jeszcze cwaniakuja.

TLami zostają osoby z bardzo krótkim stażem.

Czepiaja się o wszystko! czemu długo rozmawiasz z klientem? czemu zgłoszenie nie jest jeszcze zamknięte? przerwa? może kiedyś...

Premia? na oczy nie widziałam, zresztą mało kto widział.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No bo to sa moje wpisy palancie, czy ja twierdze ze nie ?
A błazen jesteś ty, nawet poprawnie po polsku pisać nie potrafisz.
Ja nie wiem co to takiego "tautarzysta", w moim jezyku nie istnieje takie słowo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestes blaznem, a nie tatuatorem. Mowi sie tatuarzysta i skoro niby robisz dziary powinienes o tym wiedziec. Jedyny tatuaz ktory wykonales to byla pewnie kalkomania z opakowania po gumach do zucia.

Tylko dzien, ze zenek i poprzedni post uzytkownika niee to ta sama osoba i to samo ip.

Brawo Watsonie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Ciekawa jestem tylko gdzie są takie miejsca pracy, gdzie można sie spóźniać do woli, nie przychodzić do pracy i nie powiadamiać i w dodatku zarabia się kokosy."

Jestem tatuatorem. Pracuję niby 11-19, przychodze o której chce, czasem wcale (no chyba że jest umówiona wcześniej osoba na tatuaż).
Podsumowując: Spóźniam się regularnie, czasami wcale nie przyjde (czasem przyjde i po 3h wyjdę),
A premii mam tyle co ty miesięcznej wypłaty w tym transcomie :))
i mam wylane na wszystko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

reklama świetlna (13 odpowiedzi)

hej. czy waszym zdaniem warto jest inwestować w reklamę świetlną? pozdrawiam

e-sport (6 odpowiedzi)

co sadziecie o suplementach dla gamerow? czy faktycznie sa one skuteczne? czy na prawde...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...