TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

dorosłość wymaga odpowiedzialności i rozsądku i dialogu mądrego a z głupim nie porozmawiasz
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ściemniasz z tym 2900 5,5h z premią to na ta kwotę musiałbyś 500h pracować
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak. to wykonywanie poleceń to robienie sztucznego tłoku żeby SV miał większą premię, cóż wiedzieliście co robicie.. SV też poleciał, razem z całym pionem. tego wymagał kontrahent którego chciano stuknąć na kasę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

podawanie danych - weryfikacja klienta żeby nikt niepowołany nie wszedł do twojego konta, ochrona twoich danych

godziny dzwonienie - konsultanci żeby obsłużyć całą północną Polskę pracują w godzinach 7 - 24. Pomyśl że żeby do ciebie zadzwonić ktoś karze im pracować w piątek o 21, trochę szacunku, konsultanci to też ludzie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

"żądacie tylko kasy" powiedział dłużnik z żalem do windykacji :D śmiechu warte:D:D:D:D
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

a po cholerę się przedstawiać? nie jesteś dłużny konsultantowi tylko firmie. sam sobie jesteś winny że podejmujesz sie zobowiązań i ich nie dotrzymujesz, wisisz komuś kasę i oczekujesz "miłej rozmowy" ? No błagam! dorośnij! czasami naprawdę mam wrażenie że piszą tu niedojrzali guaniarze
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

iskiereczko bardzo cie proszę o kontakt mailowy
Halszka267@wp.pl byłam na zwolnieniu chorobowym i potem
wypowiedziono mi pracę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

OA proszę cie bardzo o kontakt mailowy po zwolnieniu chorobowym
wypowiedziano mi pracę

halszka 267@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myslisz się co do jednego. Tak wygląda PRACA. Kropka. Nie ważne w jakiej firmie. Witam w dorosłym zyciu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ja pracowałem w TWW w Olsztynie ponad rok i chwalę sobie tą pracę. Co prawda już na końcu miałem jej dość i każdy dzień był dla mnie męką, ale z perspektywy całego stażu, mogę bardzo polecić tam pracę. Atmosfera w pracy mistrzowska, ludzie maksymalnie mili i do pogadania. TL - co prawda tylko tak naprawdę dwóch znało się na swojej robocie ( A. i P. pozdro :) ) a reszta była bo była, w większości nie potrafili zmotywować pracowników do pracy i poprawy wyników i nie wiedzieli o co chodzi w pracy TL, ale i tak byli super mili i starali się jak mogli :). SV nie komentuj bo to jednak była tragedia i nie kompetentni ludzie na swoich stanowiskach. Jeżeli chodzi o przerwy, nigdy nie miałem problemu z nimi, chodziłem kiedy chciałem i je znacznie przekraczałem ( pod koniec, co prawda już był odejmowany czas przekroczonej przerwy oraz czas spóźnienia do pracy ( np 10 min ) od czasu pracy (sic!) jeden z głównych powodów który popchną mnie w stronę wypowiedzenia umowy). Drugi powód dla którego się zwolniłem to było tzw. "kolesiarstwo" ( w związku z rozwiązaniem projektu pism Netii) gdzie nagle do każdego projektu gdzie kiedyś był jeden TL teraz nagle było po 2 i po 2 SV. Jak się starałem o awans ( ze względu na wyniki i znajomość pracy TL i SV ) to nie było miejsc pracy i nie było takiej możliwości nawet w bardziej odległej przyszłości, a tu nagle okazuje się że 6 miejsc na TL i SV jest i wszyscy świetnie znają się z BM :)
Ale jak najbardziej dla osoby która chce trochę zarobić polecam. Ja w pierwszym miesiącu pracy kiedy jeszcze za godzinę miałem 5,5zł na rękę z premią i przepracowanymi 180 godzinami dostałem 2900zł wypłaty (netto), więc warto się starać :) ( co prawda drugi raz nigdy do tego wyniku się nie zbliżyłem :P, ale przy podniesionej stawce godzinowej i dobrej sprzedaży i 1800 można było spokojnie zarobić na rękę ) Więc szczerze polecam. Firma chce być jak najbardziej profesjonalna i do tego dąży, może trochę za dużo zakazów, ale nowy pracownik nawet tego nie zauważy i mu to nie będzie przeszkadzać jak komuś kto pracuje już długo i miał wcześniej znacznie więcej swobody w tej pracy.
PS. co do kary wystarczy ruszyć głową i wymyślić ciężką sytuację rodzinną, albo po prostu poprosić TL żeby Cię zwolnił w trybie natychmiastowym za nie wypełnianie swoich obowiązków. tak jak ja zrobiłem i z dnia na dzień już tam nie pracowałem i nie musiałem żadnej kary płacić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kaza placic kary za zwolnienie sie. Przy umowie smieciowej albo kara pareset zlotych za szkolenie albo kaza dotrzymac 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia, za kazdy dzien niezachowania tego okresu kara prawie 100 zl. nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat "przywiazuja" do krzesla.

Akurat do krzesla przywiazuja, bo kaza placic kary za zwolnienie sie. Przy umowie smieciowej albo kara pareset zlotych za szkolenie albo kaza dotrzymac 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia, za kazdy dzien niezachowania tego okresu kara prawie 100 zl. nie polecam.

"Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

..poszłas do pracy i kazali Ci pracowac???
ustalili za ile pracujesz na godzine czy na miesiac?
a jak chciałas sie zwolnic to Cie nie przywiazywali do krzesła?
faktycznie- dziwna firma!
ciekawe co dziewczynko teraz robisz i na co narzekasz;)"
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5

Popatrz na to z drugiej strony...

Pracowałem tam około 8 miesięcy i wiele razy odbierałem telefony od tych samych osób, które próbowały od miesiąca albo jeszcze dłużej załatwić jakąś banalną sprawę. Czy można się dziwić takim osobom, że po tak długim czasie są w..ni? Nie można.

Jak dla mnie to zryty jest system rozwiązywania problemów - na I CC nie masz żadnych uprawnień i chociaż sprawa jest banalna to wymaga skierowania tego dalej - gdzie spisując treść zgłoszenia czasami ciężko przestawić sedno problemu. Czasami klient tłumaczy sprawę 5-10 minut bo jest straszne zawiła, ja to zrozumiem ale żeby opisać to tak dokładnie i posłać na II CC musiałbym napisać esej.

Na II CC takie zgłoszenia są rozpatrywane przez różnych ludzi i jak czytałem odpowiedzi niektórych nieogarów to ręce opadały.. Przeważnie sprawa trafiała do punktu wyjścia bo ktoś z drugiej nie zrozumiał albo mu się nie chciało zrozumieć czy pomóc i klient robił kolejne zgłoszenie (oczywiście każdy telefon do playa jest płatny 1zł z abonamentu i 1,5zł z karty).

Wiadomo, niektórzy ludzie też są rąbnięci i system też potrafi namieszać ale myślę, że lepsze rozwiązanie w strukturze i uprawnieniach w BOKu zrobiłoby tę pracę mniej stresującą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wytrzymalem miesiac a ludzie ktorzy dzwonia to malo powiedziane ze sa "zryci"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Transcom to chora firma wszyscy są słodcy i cudowni, ale co to da skoro liderzy nie mają kompletnych informacji? bez sensu. poleciałem za efektywność, w 2 tyg miałem z 15% zejść na 4,46%.. zszedłem do 7%.. był progres? był. nie moja wina że wpadają mi poje*y i muszę się z nimi użerać. mają zryte podejście do ludzi, strasznie.. w sumie cieszę się że mnie wylali, obecnie znalazłem lepszą pracę i mi o NIEBO lepiej. :) na chwile można tam iść, ale to nie jest praca na dłużej..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja dziewczynko juz mam swoje lata wporzadku chcesz tam pracowac to pracuj a kto maochote na wyrazanie wlasnych mysli i ocen ma do tego prawo i nic ci do tego;)

jakie Wy macie problemy dzieciaki.... Nie podoba się to nara nikt nikogo nie trzyma na siłę. Przychodzicie ledwo po liceum i oczekujecie od razu awansu pensji 2000 na reke i wogole najlepiej jak sie nic nie robi:/ Pracuje już 2 lata i jak sie chce to można dostać i umowę o pracę i awansować. Tylko pytanie czy Wam się chce??Z tego co widać nie bardzo więc zachęcam zmienić pracę np. na real tam bedziecie siedzieć na d*pie i nic nie robić :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Klika projektów na raz ? Siedzisz na jednym projekcie.

Potem ewentualnie możesz się przenieść, jak masz dobre wyniki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

zgadzam sie w 1000000% dlatego podziwiam pracownikow i tych ktorzy pptrafia sie utrzymac za grosze zarobione w transcomie;/,..ogłoszenie do transcomu jest codziennie wystawiane hehe

Premie dostaje sie za nadgodziny... MASAKRA! Sami czesto zachecaja zeby wychodzic z pracy jak jest maly ruch na sluchawce. Ja sie ciesze ze zrezygnowałem! jest za duzo pracownikow i nawet jesli chciałbys wypracowac cały eteat to zapomnij bo dadza ci marne pare godzin tygodniowo. Moze i dobra praca dla studentow ale ludzi ktorzy musza sie utrzymac z czegos napewno nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Ile za sprzątanie? (56 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?