Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????
~oks stomil
(12 lat temu)
Ja pracowałem w TWW w Olsztynie ponad rok i chwalę sobie tą pracę. Co prawda już na końcu miałem jej dość i każdy dzień był dla mnie męką, ale z perspektywy całego stażu, mogę bardzo polecić tam pracę. Atmosfera w pracy mistrzowska, ludzie maksymalnie mili i do pogadania. TL - co prawda tylko tak naprawdę dwóch znało się na swojej robocie ( A. i P. pozdro :) ) a reszta była bo była, w większości nie potrafili zmotywować pracowników do pracy i poprawy wyników i nie wiedzieli o co chodzi w pracy TL, ale i tak byli super mili i starali się jak mogli :). SV nie komentuj bo to jednak była tragedia i nie kompetentni ludzie na swoich stanowiskach. Jeżeli chodzi o przerwy, nigdy nie miałem problemu z nimi, chodziłem kiedy chciałem i je znacznie przekraczałem ( pod koniec, co prawda już był odejmowany czas przekroczonej przerwy oraz czas spóźnienia do pracy ( np 10 min ) od czasu pracy (sic!) jeden z głównych powodów który popchną mnie w stronę wypowiedzenia umowy). Drugi powód dla którego się zwolniłem to było tzw. "kolesiarstwo" ( w związku z rozwiązaniem projektu pism Netii) gdzie nagle do każdego projektu gdzie kiedyś był jeden TL teraz nagle było po 2 i po 2 SV. Jak się starałem o awans ( ze względu na wyniki i znajomość pracy TL i SV ) to nie było miejsc pracy i nie było takiej możliwości nawet w bardziej odległej przyszłości, a tu nagle okazuje się że 6 miejsc na TL i SV jest i wszyscy świetnie znają się z BM :)
Ale jak najbardziej dla osoby która chce trochę zarobić polecam. Ja w pierwszym miesiącu pracy kiedy jeszcze za godzinę miałem 5,5zł na rękę z premią i przepracowanymi 180 godzinami dostałem 2900zł wypłaty (netto), więc warto się starać :) ( co prawda drugi raz nigdy do tego wyniku się nie zbliżyłem :P, ale przy podniesionej stawce godzinowej i dobrej sprzedaży i 1800 można było spokojnie zarobić na rękę ) Więc szczerze polecam. Firma chce być jak najbardziej profesjonalna i do tego dąży, może trochę za dużo zakazów, ale nowy pracownik nawet tego nie zauważy i mu to nie będzie przeszkadzać jak komuś kto pracuje już długo i miał wcześniej znacznie więcej swobody w tej pracy.
PS. co do kary wystarczy ruszyć głową i wymyślić ciężką sytuację rodzinną, albo po prostu poprosić TL żeby Cię zwolnił w trybie natychmiastowym za nie wypełnianie swoich obowiązków. tak jak ja zrobiłem i z dnia na dzień już tam nie pracowałem i nie musiałem żadnej kary płacić :)
0
2