TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Wspaniali ludzie. Kocham tę robotę. Amen.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pracuje w tej firmie od poltora roku, kilka miesiecy na ICC a teraz na WBT. Jestem osoba ktora przyklada sie do kazdej pracy, co skutkowalo tym ze jako jedna z niewielu osob z ICC dostalam umowe o prace (ubezpieczenie, nikt mnie wczesniej do domu nie wyrzuca, urlopy i chorobowe platne, KAZDY weekend i siweta wolne).

Jak sie chce i wykaze sie troche inicjatywy to mozna zarobic. Pierwsza swoja wyplate (jeszcze w straym systemie motywacyjnym) mialam z -5% do wyplaty a tak to kazda z premia. ALE TRZEBA CHCIEC!!

Przelozeni sa jacy sa ale malo kiedy lubi sie swojego szefa. Tak to jest ludzie jak ktos czegos od Was wymaga. Nikt nie bedzie chodzil i glaskal Was po glowie, pamietajcie ze kazda praca ksztaltuje charakter.

Jesli chodzi o grafik to jak bylam na zleceniu to tez nie bylo problemu ze zwolnieniem sie lub zamiana, jako student zaoczny przepracowalam jedna sobote i jedna ndz.

A co do sprawy ze zwolnieniem 30 osob m.in. z IICC to to ze wykonywaliscie "polecenia przelozonego" to wasza sprawa. Nie tylko on jeden pracowal. Jesli wiedzieliscie ze jest to niezgodne, nie do konca "legalne" trzeba to bylo zglosic do kogos innego a nie teraz miec pretensje. Zalezalo wam na premi i na niczym innym, nikt tam nie jest niewolnikiem zeby nie moc sie z czyms niezgodzic. Kilka osob mialo tam umowe o prace i gdyby sie postawili i zostali za to zwolnieni-bez najmniejszego problemu mozna wytoczyc sprawe firmie. TAKZE MIEJCIE PRETENSJE TYLKO DO SIEBIE a nie narzekacie na polityke firmy. Jak siedzieliscie caly dzien na tylku i nic nie robiliscie to wszytsko bylo ok? Jak ktos chodzil i was wylogowywal to 2-3 godz to tez dobrze bylo prawda? Banda nierobow z wAs byla i tyle.

POZDRAWIAM SPRZEDAZOWO
i polecam szczegolnie osoba ktore lubia zarobic i cenia sobie prace w fajnej atmosferze.
:*
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Brawo! gratuluję znajomości KK!

A Kodeks Pracy znasz?
Wiesz, że oferowane przez Transcom umowy zlecenie, lub o dzieło są niezgodne z prawem? Podobnie, jak niezgodna z prawem jest opłata za szkolenie w wysokości 300 zł?
Wiesz, że zmuszanie ludzi do zostawania po godzinach, mobing i bezpodstawne zwolnienia też są niezgodne z prawem?

O moją wątrobę się nie martw. Miała sie całkiem dobrze podczas mojej wizyty w Okręgowym Inspektoracie Pracy. Była również bardzo pomocna, kiedy wyliczyałam przed prawnikiem przepisy,które złamał Transcom. W najblizszym czasie natomiast, moja watroba, z uśmiechem na ustach będzie przygladać się temu, jak ponosicie konsekwencje swojej chorej polityki.

Z przykrościa muszę dodać, że gadki o pomówieniach raczej nie wiele ci pomogą.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram, warunki z*******e , ludzie mega .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Też tam pracowałam najpierw przez 3 m-ce na I CC a potem na II CC, ogólnie rok tam spędziłam i było bardzo fajnie, właśnie dzięki ludziom którzy tam pracowali. Z grafikiem żadnego problemu, weekendy miałam wszystkie wolne, tak sobie ustaliłam z agencją pracy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

tak sobie czytam wypociny niektórych z Was i gorączki chyba dostaje...
kochani byli konsultanci w tej jak i w każdej innej pracy trzeba umieć się odnaleźć, zaakceptować pewne zasady, to że Wam nie wyszło to podejrzewam Wasza wina i chyba za duże oczekiwania, z resztą jak to w naszej Polsce kochanej co by tu zrobić żeby się nie narobić a zarobić.. zamiast narzekać zacisnęlibyście poślady i pokazali na co Was stać, zapewniam że inaczej byście się wypowiadali, jak na umowę zlecenie, elastyczny grafik, studiując nie znajdziecie czegoś lepszego, pracuję już 5 miesięcy, niestety za miesiąc muszę zrezygnować żeby napisać pracę, obronić się, ale chętnie wrócę,... mam jeszcze kilka uwag:
1) TL zawsze pomoże, jak nie jeden to drugi
2) z grafikiem nie miałem żadnych problemów, wiem że niektórzy mieli ale wystarczy trochę pokombinować żeby wyjść z sytuacji
3) do wc możesz wyjść zawsze
4) premie można dostać ale trzeba się odrobinę postarać a nie tylko zasiąść za kompem odbębnić kilka godzin i nara
5) na BM nie narzekam bo i o czym miałbym z nim rozmawiać, dobrze wiem po co tam przychodzę
6) SV spoko oprócz jednego, którego po prostu unikam
7) świetny kontakt z agencją (Toolip)
8) praca rozwojowa i myślę że doświadczenie przyda się przyszłej karierze zawodowej
9) warunki spoko, kuchnia, automaty..
10) zaje.... ludzie !

jedyną rzeczą do której mógłbym się przyczepić to przechodzenie na inne projekty...

pozdrawiam :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

Pracę tam świetnie wspominam;)
Super grupa na WBT, miły i fajny lider Dawid T," Sasza", pani z recepcji tez spoko. Marcin szkoleniowiec smieszny i sympatyczny, pani Lidka również ;*
Jak dla mnie dobra organizacja szkoleń, zaje...bista atmosfera pracy dzieki ludziom którzy tam pracuja. Nic dodać nic ując, nie rozumiem negatywnych opinii, ale to nie jest praca dla każdego. Trzeba mieć dystans, poczucie humoru i robic swoje.
Można siedziec , popojac kawki i cherbatki, nawiazywac nowe znajomości i słuchać czasami mega komicznych wywodów klientów.
Co do przerwy to jakos pracując tam ( 4 msc, rok temu, od maja do wrzesnia) nie zauwazyłam aby był z tym problem, przynajmniej dla palaczy bpo zawsze na te 5 min TL puszczali, wystarczyło normalnie poprosić. Czas szybko leci, w środku ładnie, dobre warunki do pracy.
Może nie jest to praca na dluzej tylko na czas studiow na przykład , ale lepszej takiej sie nie znajdzie. A marudzić i narzekać to zawsze na coś mozna. Jak odchodziam to nie płaciłam zadnej kary. Teraz pracuje w TP na Długiej i mam porowanie.
Jęsli zastanawiacie sie TP czy TRANSCOM , wybierzcie to drugie!
Mam mega sentyment do ludzi ktorzy tam pracowali za moich czasow i tesknie ta wyluzowaną atmosferą ktora tam panowała , za tymi wielkimi biorkami, ładna i wielka salą, młodym i swietnym zespołem z WBT i ICC oraz BO. Wszystkich obecnie tam pracujących serdecznie pozdrawiam;)

A jak ktos narzeka na ta prace to niech ja zmieni, bosh... i pojdzie do bierdronki lud lidla. ;D
To praca dla ludzi z dystansem i poczuciem humoru, kontaktowych i otwartych. Co tam robia te narzekające marudy?

Buziaki dla "normalnych " pracownikow;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 19

hej;)
ja pracowałam tam 5 msc. Kilka dni na 1 cc, potem na WBT.
Świetny klimat jesli chodzi o ludzi, mili TL. Obijałam się, spóźniałam, jak mi sie nie chciało, to nie przychodziłam, robilam sobie jaja ( z umiarem oczywiście) z klientów przedłuzając im umowy za co nie było jeszcze wtedy (bo moze teraz jest ) premii. To bie byla praca, tylko dobra zabawa. Wystarczało miec sprzedaż. W porówniu do Contact Center gdzie teraz "mam zaszczyt" pracowac- raj. Nikt się nie cisnieniowałi nie traktował tej pracy jako szczytu marzeń i ambicji , co teraz ma miejsce w CC.
prace tam polecam studentom którzy chcą sobie dorobić troche kaski. Nie trzeba sie przykładac zbytnio tylko dobrze umiec sciemniać. I w miedzy czasie szukać sobie normalniej pracy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

dodam jeszcze dla zainteresowanych ta pracą,że te 2 etapy rekrutacji to jakaś ściema. niektórym może się wydawać,że jak przeszli 2 rozmowy kwalifikacyjne z pozytywnym wynikiem to są nie wiadomo jak pożądani do tej pracy.prawda jest niestety taka,że bez przerwy nowe osoby odchodzą lub są zwalniane ,a liczba miejsc pracy dla konsultantów jest duża więc non stop są jakieś nowe rekrutacje,które przechodzą wszyscy(oczywiście studenci).
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

widze że od czasu kiedy się zwolniłam z tej pracy (styczeń 2010) nic sie tam nie zmieniło. jak zwykle jedno wiekie g****. szczerze mówiąc umowa zlecenie nie jest do końca poprawna, żeby się zwolnić musiałam oddać sprawę do prawnika, bo powiedziałam że kary płacić nie bedę i co od razu pozwolili mi odejść bez płacenia myśle że bai się że mogę im dużego syfu narobić. co do przerw to sie zgadzam nie można było wychodzić a jak sie wyszło do wc to nie raz sie opr zebrało ale miałam to w nosie. grafik hmmm....... niby ustalaliśmy sami ale zawsze wychodzilo tak ze wszyscy moga na rano i ktos bez swojej wiedzy zostal wrzucany na popoludnie. niby praca dorywcza lub nie kolidująca z nauka a student dzienny musi wyrobic 110 . szkolenia naprawde do d.. ic konkretnego na nich. Bardzo się cieszę że już tam nie pracuję i naprawde nie polecam chyba ze ktoś ma za dużo wolnego czasu, pieniędzy i lubi być poniżany
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

i musiałaś wtedy zapłacić te 300zł czy bez żadnych konsekwencji się odbyło? pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja droga koleżanko niestety nie masz racji !
są odsłuchiwane wszystkie rozmowy z satysfakcji klienta i są sprawdzane czy źle została oceniona z powodu konsultanta czy z powodu klienta i dopiero potem wyciągane są konsekwencje . pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Totalną pomyłką są dla mnie smsy z badania satysfakcji klienta. Klienci są rozzłoszczeni i choć powiesz im wszystko w 100% własciwie, a oni przez prawde będą wsciekli na ciebie, to wystawią ci złą opinie. Najgorsze jest to, ze nikogo nie interesuje, czy to była twoja wina czy nie - masz złe oceny i koniec, nie w ich opini jestes do kitu i nara. Mozesz miec 200% jakosci i efektywnosci, ale kilku złych klientow wystawi ci złą ocene i wylatujesz. Jakaś paranoja i totalnie nieporozumienie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdyby nie kara umowna też bym dawno odeszła ale na szczescie jeszcze tylko miesiąc mam nadzieję ze dam radę.... Masakra to co sie tutaj dzieje poza tym podziwiam konsultantów z salonów Playa którzy nawet nie wiedzą jaki adres jest na Komorniki buhahahahaha tylko dzwonią do nas infolinię i pytają czy czasem nie mamy tego adresu bo oni nie mogą znaleźć buhahahahahahahah jaka masakra pozdro dla salonów PLAYA !!!!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracowalem w Transcomie ponad rok na 1 CC, Uważam ze po tak długim czasie byłem jednym z kompetentniejszych pracowników,(przejście na inne projekty mnie nie interesowało na 1 były najlepsze premie ) wyleciałem za oceny jakościowe od klientów. Niestety udzielałem rzetelnych informacji jak była kara to mówiłem a nie ściemniałem ze tel będzie działał w ciągu 24 h . Jeśli klient nie rozumiał tłumaczyłem za co też dostawałem nagany m biznes menager mówił „Ty nie jesteś od tłumaczenia tylko od informowania ”. Poinformuje klienta ze ma zapłacić 30000 zł i się rozłączę super wizja ale nie realna.(dla nie pracujących nie masz prawa rozłączyć się chyba ze klient Cie wyzywa ). Dlatego teraz zostają zwalniani starzy konsultanci bo wiedza i przekazują złą nowinę. Mimo szczerych chęci pomocy klient i tak oceni on swoje odczucia a nie czy ja mu próbowałem pomóc.
PS nowa i leprzą prace znalazlem w 2 dni
fakt są sztywne godziny ale jest umowa o prace.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie dziwie ci się, że odeszłaś bo szkolenia są kiepsko prowadzone, prowadzący nie mają o niczym pojęcia. Kiedyś była taka laska trenerką byłą świetna, wszystko potrafiła zrozumiale wytłumaczyć ale niestety ją zwolnili jak wszystkich świetnych w tej pracy-:(((
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Byłam na szkoleniu w TRANSCOM-ie i odradzam każdemu podjęcia tam pracy.
W moim przypadku było tak,że nie dokończyłam szkolenia został mi jeden dzień do końca ale,zauważyłam co się święci i stamtąd odeszłam.

NIE POLECAM!!!!!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

myślę, że najlepiej iść z taka umową do inspekcji pracy i tam wszystko wyjaśnią.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

art. 212 KK
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Do wszystkich którym się żółć z wątroby wylewa.

P.S Internet nie jest tak anonimowy jak się niektórym wydaje
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 24

Ogólnie praca nie jest taka zła. Chociaż ostatnio to co wyprawiają z grafikami... Reklamują się, że grafik jest elastyczny, a jak przychodzi co do czego, to wielkie problemy, żeby przyjść do pracy w godzinach, które ci pasują.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...