TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Witaj! napisz mi coś więcej o tej firmie, bo zostalem zaproszony na rozmowe, i niewiem czy wogóle tam iść czytając te wypowiedzi. widze ze sie troche orietujesz jaka jest tam sytuacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daleko nie musisz szukać przełożonych TLi
tylko beka z Ciebie ze trzeci miesiąc pracujesz i nie wiesz kto jest przełożonym TLi i Pani z recepcji. Podpowiem ze to chyba dwie rożne osoby
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha ! pierwszy raz slyszysz o pracy na kilku projektach ? no smiechu warte !! nie wiem kim jestes, ale kitu nie wciskaj....
sadze, ze nie ma ludzi- ktorym nie zalezy na tej pracy (skoro sie na nia zdecydowali)- po prostu demotywuje atmoswera i "polityka" SV !! oraz reszty "wyzszych swer" !! ludzie staraja sie jak moga , a Wy i tak zrobicie wszystko, zeby ich udupic i pokazac jakimi sa murzynami !! nie raz zdazalo sie tak, ze przez 8h pracy na przerwe nie mozna bylo wyjsc ! zamiany ? jak ublagasz i znajda dla ciebie 5 sek po 2 godzinnym czekaniu, zeby laskawie wpisali to do systemu.... ekipa CC ok ! ludzie sa super... ale cala reszta ? do bani!! nie dziwcie sie, ze sa tak slabe opienie o cc play, skoro selecja jest tak duza i co noz przychodza nowi i niedoswiadczeni !

nigdzy nie wyjdziecie na prosta- jesli tak traktujecie ludzi !!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

przychodzisz do pracy czy do przedszkola? każda pracodawca żąda od pracowników aby rzetelnie wykonywali wszystkie swoje obowiązki! Zresztą nie przez transcom jesteś zatrudniany/a a przez agencję, więc pretensje o pensję zgłaszaj do swojego koordynatora. I pierwszy raz słyszę żeby ktoś robił dwa projekty na raz! każdy ma swoje obowiązki. A jeżeli przychodzisz do pracy, żeby się opierdalać to nie dziw się, że są zwolnienia! nie jedna osoba jest na twoje miejsce i w końcu trafią na osobę które zależy.

pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 42

Odpowiadając na Twoje pytanie, to nikt nie ma wpływu na jej zachowanie (jak i na cały HR) gdyz ich przełozeni są w Olsztynie. Pewnie dlatego ich praca pozostawia tak wiele do życzenia ;/
A przelozony jako byly IT, nie ma zielonego pojecia jak zarzadzac ludzmi - z reszta to normalne ze informatyk nie ma przygotowania do takiej funkcji, ani umiejetnosci miekkich ;/
Wracajac do 'wejscia' - samo określenie "pani z recepcji" napawa mnie dzikim śmiechem: (...)
Pzdr, trancomowiczow obecnych jak i bylych
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co myslicie o TL WBT?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak samo jak wielcy SV tak samo pani z sekretaka nie musi byc mila. Powiem tak, trzeci miesiac czekam na karte. SV odsyla do pani w recepcji zaznaczajac ze miedzy 9 a 17. Niestety, za kazdym razem gdy tam pojde we wskazanych godzinach to sekretarki albo tam nie ma, a jak jest to nie ma kart, pani nie ma czasu albo najzwyczajniej nie chce jej sie zaprogramowac dla mnie wejsciowki.
Wracajac do SV to nie wiem co oni robia na swojej zmianie, jednak o ktorej godzinie nie podejdziesz do ich stanowiska z jakakolwiek sprawa to nie zostaniesz obslozony tak jak bys chcial. Przeciez ich praca polega na tym by wlasnie byc dla nas pomocni! To samo TL - jeden odsyla do drugiego, kazdy udziela innej odpowiedzi. Gdy klient chce pogadac z kierownikiem, zaden nie odwazy sie porozmawiac bo zdaja sobie sprawe ze nie maja zielonego pojecia co mu powiedziec.

Ostarnie zwolnienia - jakas kpina. Codziennie 2-3 pracownikow traci prace za nic. Niby za slabe wyniki a jeszcze miesiac temu te same osoby wygrywaly nagrody w postaci dvd czy kina domowego. Jakas kpina.

Moze ktos z szanownych pracownikow powie mi w jaki sposob mozna skontaktowac sie z przelozonym TL i SV oraz pani sekretarki (przypuszczam ze to ta sama osoba). Chetnie porozmawiam sobie z przelozonym i zobaczymy czy wtedy beda tak wielce odsylac konsultantow.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pani z recepcji...........o grozo. Czy ktoś z pracowników widział odrobinę życzliwości ze strony tej pani.Wiecznie nadąsana,opryskliwa i nieuprzejma.Na pytania odpowiada z wielką łaską albo wcale. ...nie powinna zachowywać się jak ktoś lepszy od nas i traktować nas z góry.Czy nikt z przełożonych nie ma na to wpływu??????????????
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ja również od niedawna pracuję w Transcomie w Gdańsku, ale już mam pewne zdanie na temat tej pracy. Jeśli chodzi o samych klientów to rzeczywiście, niekiedy trafiają się straszni ludzie- przeważnie stali klienci, czyli tacy, co z każdą głupotą dzwonią, straszą pozwaniem do sądu bądź złożeniem skargi na Ciebie. Wiele razy sie już z tym spotkałam, ale nauczyłam się nie przejmować czymś takim, tak mi radzili starsi koledzy :) Oczywiście jest też cała masa miłych klientów. Najważniejsze to nie wpadać w panikę, zawsze
przecież można zapytać kogoś o radę. Także każdą sprawę naprawdę można ogarnąć.
Jeśli zaś chodzi o atmosferę- tutaj również nie mam zastrzeżeń. Ludzie są naprawdę w porządku. Jeszcze nie spotkałam sie z sytuacją, gdzie prosiłam o pomoc i bym jej nie otrzymała. Nawet kiedy mam cien wątpliowści pytam bardziej doświadczonych kolegów i uwierzcie- każdy był miły i z chęcią wszystko mi tłumaczył. Także tutaj wielki, wielki szacunek dla straszych kolegów. Jeśli zaś chodzi o TL-ów to tutaj również nie mam się czego uczepić. Oczywiście zdarzają sie wyjątki, ale naprawdę pojedyncze, gdzie pytając TL-a o radę odpowie ci, ale widać po minie, że nie w smak mu odpowiadać na pytania konsultanta. Ale to naprawdę pojedyncze przypadki. Wiadomo, ludzie są różni.Z reguły każdy TL ci bardzo chętnie pomoże, tutaj szczególnie pomocni są TL Mariusz, Rafał, Krystian, Ola - są to najlepsi TL na świecie! :) Możesz do nich biec z każdą pierdołą, a oni bez mrugnięcia okiem wyłożą ci wszystko z "polskiego na nasze". Mam do nich wielki szacunek. Własnie Ci wymienieni TL sami krążą wokół konsultantów i pytają, czy ci przypadkiem nie pomóc. A mojego TL-a nie zamieniłabym na nikogo innego :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

pracuje w transcomie od dluzszego czasu, rowniez nie rozmawiam juz z klientami ale czas na Icc wspominam mimo wszystko milo, m.in. dzieki TL: uwazam ze najlepsi sa Maciek i Malina no i Ola. zawsze pomogli gdy potrzebowalem. a sv to zdecydowanie piotr c.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

a co myślicie o SV? Z ktorym najlepiej sie dogadać? Też mam problem z dniami ustalonymi jako niedyspozycyjne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam wrażenie, że żyjesz w jakiejś innej rzeczywistości... No, ale chyba takie masz usposobienie.. trudno.. Zdarzają się przypadki, że jest się wylogowanym(a właściwie ktoś podejdzie i Cię wyloguje) po 3 minutach, ja sama tak miałam gdy poszłam do toalety, a właściwe nawet 3 minut mi to nie zajęło, ale chyba głównie chodzi o to, ze jest się na "nielegalnej" przerwie, bo kogo to interesuje czy ktoś poszedł do toalety czy coś zjeść, nie ma go i tyle.
Taa... ja też zostałam "nagrodzona" i nie rozmawiam już z klientami, ale zastanawiam się o jakich miłych klientach Ty mówisz? Może po prostu wybierasz sobie zgłoszenia tylko od miłych klientów.. Nie wnikam.
Co do TL to zdecydowanie Olga, Mariusz, Rafał i Ania;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

wszyscy wiedza za co wylecialas wiec nie powinnas w taki sposób teraz pisac. Kiedys mowilas co innego jak cie wwalili dyscyplinarnie za twoje zachowanie to miej do siebie pretensje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

pracuje w tej firmie baardzo długo, śmieszą mnie wasze opinie, ja tez po szkoleniu nic nie wiedziałam, nawet jak słuchawki trzymać jednak, po kilku dniach przekonałam się, że jest super. ? Jeżeli chodzi o przerwy to konsultanci sami są sobie winni niestety zdażały się przypadki, że co niektórzy po 12 godzin przekraczali swoja przerwe jeżeli chodzi o miesięczny wynik. Jeżeli chodzi o wylogowywanie ok po 15 minutach jednorazowo. Jeżeli koleżanka wyżej napisalł ze ja po 3 minutach wylogowało to oznacza ze kłamie była tam powyżej 30 minut. *co można robić w toalecie tyle czasu??.
Na brak przerw nie narzekam, jest więcej czasu na gadanie niż tylko na przerwę, zmiana projektów zawsze jest w nagrodę ja zostałam nagrodzona i nie rozmawiam z klietami. Odpisuje na listy miłych klientów. Jeżeli ktoś czuje ze ma ochotę zarobić do 1800 złotych nie wstając z miejsca to praca dla ciebie na pewno sie spotkamy.....
kissss you.... A może już??? Dzwoń czekamy na ciebie
ps
pozdrawiam ksiedza pawełka on mi zawsze służy pomocą i wsparciem, a jak go nie ma to ide do TL ale Paweł ma większą wiedzę i bardzo lubi pomagać. Każdy go zna wystarczy sie zapytac a zawsze cie doszkoli i udzieli pomocy:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 27

Ja pracuję w transcomie już drugi tydzień. Nie powiem, bo jest ciężko, ale powoli zaczynam się wdrażać. Co do szkolenia, to po prostu powinno być dłuższe - jest zbyt dużo programów do poznania plus oferta itp., ale trenerka miała anielską cierpliwość i można było o wszystko pytać. Na sali też pomaga jak mam z czymś problem. Gorzej jest z organizacją. SV mają pretensje, że się spóźniłem 10 min do pracy, ale już go nie obchodzi, że nie miałem jak wejść do środka, bo do tej pory nie mam karty. Jak pytałem się pani w recepcji kiedy można odebrać, to z wielką pretensją powiedziała, że napisze wiadomość i że mamy się jej o to nie pytać. (...)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

hej alcia. Ja pracuje w tej firmie od dzisiaj ha! i wielkie zawiedzenie. Na szkoleniu wogóle nie pokazali nam jak sie głupi tel. obsługuje przychodzę do pracy prosze aby włączył mi TL a raczej pomógł w zalogowaniu wielka mine zrobił ze jak to mozliwe ze my nie potrafimy samodzielnie zalogowac się do tel. a tak to ze na szkoleniu sie całe g!! robi nic poza tym siada się na słuchawke i wielkie oczy sie robi co gdzie jest. podałam swoją dyspozycyjnosc i juz na 2 dzien pracy całkiem inny grafik mam niż miał byc ?? wogóle dopytać się kogo kolwiek o jakieś informacje kazdy ma jeden wielki problem.... mam pytanie czy jak po 2 dniu pracy złożę wypowiedzenie to muszę odczekać 3 miesiące na okres wypowiedzenia czy ten miesiąc bo inaczej będę płaciła 350zł za "śmieszne szkolenie"?????? jedna wielka masakra!!!!!! nic dziwnego że dwa razy w tygodniu odbywaja się rekrutacja nowych pracowników w tej firmie !!! jeden wielki burdel!!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

do Rafala! jest zawsze mily, zawsze Ci pomoze, jest TL od niedawna ale nie ma problemu z pomocą, pomoze Ci nawet jesli nie jest Twoim TL! Krystian tez jest mega spoko! :) ogolnie reszta TL jest mila tylko dla 'swoich' a dla reszty jak maja dobry humor, co jest rzadko spotykane..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

nie mogą mieć mniej niż 19 lat bo muszą być studentami, żeby tam pracować ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

system motywacyjny jest super, to racja! ale wszystko inne jest do kitu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja pracuje 2 miesiace i gdyby nie kara umowna to bym juz dawno zrezygnowala, TL sa od tego zeby pomagac, rozumiem ze jak ktos caly czas sie ich o cos pyta to moze ich to wkurzac, ale nie wszystkie informacje da sie sprawdzic w Bazie Wiedzy czy na stronie Play'a na ktorej nawet wyszukiwarka nie dziala bo nie ma sie do niej dostepu. W bazie wiedzy niektore informacje sa wgl nieuporzadkowane, a jak sie pyta TL to jeden mowi jedno, drugi mowi drugie a cala odpowiedzialnosc spada na ciebie jak powiesz cos klientowi zle, mimo ze w tej glupiej BW ani na stronie nie ma zadnych informacji o tym. systemy sie wieszaja, dzialaja beznadziejnie! w tej firmie najwazniejsze sa komputery i akcesoria! zeby znalezc miejsce jest klopot, zeby znalezc dzialajacy szybko komputer to jest spory wysilek, ale zeby znalezc dzialajace sluchawki, myszke i klawiature to trzeba biegac przez 30 minut po calej firmie, a i tak wszystko jest tam popsute, sklejone, jedna sluchawka nie dziala, druga lata i musisz ja trzymac, beznadzieja! do SV nic nie mam bo robia co musza i tyle, babka w recepcji/sekretariacie od 2 miesiecy robi karty wejscia, po tygodniu mowila ze koduje ze niedlugo beda teraz mowi ze za tydzien beda, ale oczywiscie to konsultanci sie obijaja :/ atmosfera jest spoko, mili ludzie, z TL dwoch jest meeega spoko, reszta zachowuje sie jakby mieli wszystkich w d..e i jak o cos ich spytasz to otrzymujesz odp czesto 'poszukaj sobie' jak do nich ide to znaczy ze do cholery nie moge znalezc a nie 'poszukaj sobie' :/ jesli chodzi o przerwy to z tym ze wyjsc na przerwe zawsze mozna to jest totalna lipa, w niedziele w dzien kiedy malo osob dzwoni, czekam po 3h na przerwe bedac 1 osoba w kolejce! i tak czekam az mi sie konczy praca wiec moga mnei w d..e pocalowac za takie przerwy, jak wciskam sobie przerwe na chwile to wrzeszcza i mowia ' a tobie kto przerwe dal' no wtedy to mnie nerwica bierze, ogolnie nie podoba mi sie ta praca, i zeby placic 300zl za szkolenie ktore co nam niby dalo? kilka godzin odsluchow a z systemow to tylko pokazanie co jest i tyle, co prawda trenerzy mega spoko sa i szkolenie ogolnie bardzo przyjemne ale za malo informacji i kiepskie przygotowanie nas do pracy, nikt nie mowi na poczatku jak ta praca wyglada itd, zachecaja tylko konkursami, nagrodami ale nie powiedza nic o wadach. ogolnie wielki minus dla tej firmy i tyle z mojej strony. szczerze NIE polecam :) aczkolwiek niektorym to odpowiada i to tez w sumie rozumiem, ale to tez zalezy jakie ma sie skille podpiete :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

zarobki administracja biurowa, ile dają ? (9 odpowiedzi)

Rozglądam się po dłuższej przerwie za pracą na stanowisku administracja biurowa (asystentka,...

praca jako NAUCZYCIEL (97 odpowiedzi)

Hej !!! Moja znajoma szuka pracy jako nauczyciel w szkole dziennej od poniedziałku do piątku....

praca w call center (23 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...