TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Popieram opinie Wafla.

Pracowałem w Transcomie koło 2 lat. I musze stwierdzić że nie warto pracować w tej firmie. Wymagania (Tajemnice Handlowe, Ochrona danych osobowych, odsłuchy, kary za nie wiadome oczekiwania) do pensji max. 8,30zł. Jest niewarta świeczki. Codziennie mnóstwo widzimisiek odnośnie standardów, ciągłe zmany na gorsze no i co najgorsze. Klienci :D. W dobry dzień koło 200 telefonów od idiotów. Praca dobra tylko dla studentów dziennych, Bo grafik jednak dopasowują do ciebie. a nie ty do nich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracuje w transcomie juz troche ponad rok i jest spoko.
Dodam ze mam depresje i jestem alkocholikiem i pomimo tego daje rade, takze polecam serdecznie, aczkolwiek nie do końca.
Co do podejscia do pracy,to polecam zlewke i nienależy się za bardzo angażować w przyjaźnie z TL/SV i reszta bandy smutnych,bo mozna się kuresko zwieść. Co do porąbanych wymagan celow itp. rąbać. Nie starać się ponad siły,bo można się szybko wypalić a z wprawą i spokojem mozna cele wyrobic nawet na nieswiadomce i premia wtedy jest całkiem miłą niespodzianką.

Nie polecam generalnie aczkolwiek nie do końca,ale dla degeneratów,studentów osób niespełnosprawnych motorycznie praca w jest w miare ok.

Pozdrawiam,

Wafel.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mass: z doświadczeń mojego starszego kolegi, który co prawda pracował tam parę lat temu podobno nie było tak źle ;). Trzeba było od samego początku przyswoić dużą ilość wiedzy praktycznej, o której w szkoleniu nie było nawet mowy. Ponadto jeśli od początku starało się pokazać, że zależy nam na wynikach zwiększając swoją efektywność, to było to wtedy zauważane i odpowiednio finansowo doceniane. O awansie mogli jednak już wtedy pomarzyć nieliczni (grono wybranych i wytypowanych osób). Średnia mediana u pracowników pracujących do trzech miesięcy i nieco powyżej wahała się od 700 / 750 do ok. 1200-1300 PLN netto dla osób z brakiem doświadczenia w tej branży. Osoby dobre i mające już praktykę w tym zawodzie w innych firmach mogły liczyć na nieco więcej już na samym początku (1500-1800 netto). Choć atmosfera w firmie była wówczas dobra (między konsultantami) obowiązywała zasada ograniczonego zaufania. W kontaktach z przełożonymi nieraz trzeba było kłamać, że jest super i żyjemy na Hawajach...Kolega polecał mi tę pracę tylko w przyp. gdybym nie znalazł nic bardziej ambitnego i lepiej płatnego. I żeby się nastawić na 3+6 miesięcy pobytu tam celem wzbogacenia swojego CV. On sam wytrzymał podobno rok w międzyczasie szukając pracy na miejscu i zagranicą. Znalazł w końcu pracę w Gdańsku, ale z częstymi wyjazdami służbowymi do swojej ukochanej Chorwacji (uwielbia byłą Jugosławię, a zwłaszcza Chorwację i Serbię). Z tego co wiem nieźle zarabia (utrzymuje swoją dziewczynę) i jest zadowolony z tego co robi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam.

Nie pracowałem w tej firmie, ale opisze swoje spostrzeżenia, z pobytu na rozmowie rekrutacyjnej. W związku z tym, że opinie są bardzo ważne, czy to o człowieku, grupie ludzi czy wizerunku firmy.

Do rzeczy: Moim zdaniem przyjazd na rozmowę kwalifikacyjną, do tej firmy to strata czasu. Klimat, atmosfera - ja, ją oceniam na 4 (skala do 5).

Rozmowa sama w sobie - całkiem poukładana. Jednak, nie warto się wysilać nawet w jej trakcie. To praca dla młodych studentów - to prawda. Najważniejsza, jest wiarygodność. A tutaj, podobnie jak w wielu firmach - jej brakuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co widzę Transcom nie pisze w ogłoszeniach o zarobkach w przeciwieństwie do innych call center, które podają stawki zwiększone o potencjalne premie, których i tak nie zarobisz.

Pracowałam tam i w innych firmach. Nie jest lekko, ale w jakiej pracy jest lekko?
Jest spora rotacja, ale taka branża, szczególnie, jesli pracuja tam studenci czyli osoby, które nigdy nigdzie wczesniej nie pracowały lub które utrzymywane s przez rodziców.

Za moich czasów sporo ludzi wracało, bo po zachłyśnieciu sie innymi ofertami okazywało sie, że Transcom wcale nie był taki zły, jak piszą na forach.

Przecież to niczyja wina, ze klient po drugiej stonie kabla jest nerwowy i przeklina. Równie dobrze na kasie w Realu mozna zostać oplutym przez klienta.

Odeszłam, bo skończyłam studia i znalazłam pracę w zawodzie. Ale są tam ludzie, którzy pracują po kilka lat i się realizują. Ja się dużo nauczyłam - m.in. jak radzic sobie ze stresem, jak umiejętnie prowadzić profesjonalne rozmowy. Te umiejętnosci przydały mi się później na studiach a także w firmie, w której pracuję do dziś.

Nie narzekajcie ludzie. Bo nigdzie nie jest idealnie. Ale też niewiele jest firm, które robią tyle konkursów, szkoleń, darmowych śniadań, słodyczy czy owoców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dzięki za zainteresowanie.
Chodziło mi o medianę zarobków na stanowisku telemarketera i chciałbym zapytać czy jest różnica w zarobkach jeżeli:

-dzwoni się do osób prywatnych i oferuje książki kucharskie, jakieś aparaty "medyczne", czy inny badziew...

-dzwoni się do firm, przedsiębiorstw i oferuje jakieś urządzenia biurowe i takie tam.

Domyślam się, że kokosów nie ma, ale "niska" to określenie względne i nie wiadomo czy na rękę to jest 800 zł / mc czy 1500 /mc. Wiadomo, że zależy od umowy, szczęścia, podejścia, zdolności interpersonalnych i wielu innych rzeczy, ale dlatego właśnie zapytałem o medianę.

Była to też odpowiedź na wiadomość:
"Przestańcie narzekać na stawki. Większość call center ma taki system wynagradzania podstawa + premia. I zawsze podstawa nie jest wysoka, po to by zmotywować człowieka do pracy !!!!! W większości firmach, gdzie jest sprzedażówka tak to działa....

Może zamiast narzekać, czas zacząć pracować?"
Motywacja finansowa jest jedną z najważniejszych. Nie ma co tego ukrywać. Często w ogłoszeniach pisze: "zarobki od 1500 do 6000!!!", a realne zarobki najczęściej 1650 zł, dzięki wyśrubowanym progom prowizyjnym i innym sztuczką.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

P.S. Słowa niska mediana określiłem dla konsultanta telefonicznego z tzw. "pierwszej linii".

~Mass, zapewne niska ?? Taka mediana zależy też od stanowiska w branży sprzedażowej. Inaczej przecież płaci się telemarketerom inaczej PH czy RKS, a jeszcze inaczej jakiemuś Dyrektorowi handlowemu. Podaj więc konkrety, proszę.

a wiesz jaka jest mediana miesięcznego wynagrodzenia na stanowisku sprzedażowym?

Przestańcie narzekać na stawki. Większość call center ma taki system wynagradzania podstawa + premia. I zawsze podstawa nie jest wysoka, po to by zmotywować człowieka do pracy !!!!! W większości firmach, gdzie jest sprzedażówka tak to działa....

Może zamiast narzekać, czas zacząć pracować?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się na 100%
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawsze możesz mieć bezpłatne szkolenie... ciesz się ze zapłacą. a po 3 miesiącach dlatego, że duzo było na początku na samo szkolenie... tak zrobiło kilku moich kumpli. przyszli tylko na szkolenie, po szkoleniu dostali kase i tyle ich było widac...

Jaka ściema w żadnej Agencji nie ma 5zł brutto na godzinę stawki zaczynają się od 8,5 w górę....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To fakt, co chwile organizują nowe szkolenia, widać nowa grupkę jeszcze niewiedzących studentów. Większość wykrusza się w trakcie szkolenia, albo w pierwszych dniach. Drugi rodzaj rezygnujących to ci, którzy przetrwali pierwsze tygodnie, ale są zmęczeni ciągle przedłużanymi zmianami, czyli olewaniem tzw dyspozycyjności. Firma reklamuje się jako "elastyczna" "dla studentów" i z "dopasowanym grafikiem" gdyby tak było w rzeczywistości, to przedłużyłbym półroczna umowę, niestety, oddanie dyzpocycyjności np na max7 godzin, to w realu praca po 8-9 godzin,jeśli ktoś rzeczywiście studiuje to dwoi i się i troi, żeby wszytsko zgrać, żeby za 20-30złotowe bonusy oddać komuś swoje przymusowe nadgodziny

Inna sprawa, że 9godzin maksymalnego skupienia na czyichś żalach i problemach robi Ci z mózgu kaszkę; po wyjściu z pracy zwyczajnie nie przetwarzasz info, zero skupienia na nauce no i coraz częściej wyłączasz się- przestajesz słuchać ludzi, Twój umysł się dystansuje od takiej ilości informacji, przestaje Cie też ruszać to, że ktoś Ci płacze do słuchawki, że bluzga na Ciebie, grosi sądem, obojętniejesz-- to zawdzięczam pracy na słuchawce.

Oczywiście są równi i równiejsi. Kto ma kontakty z SV może sobie skrócić grafik, nawet wtedy gdy wszystkim dowalają przymusowe nadgodziny. Reasumując praca bardzo eksploatujaca pracownikow, dlatego tylko jednostki nie rezygnują.

Płaca nie zachęca, nie rekompensuje tego psychicznego zuzycia, jakie czujesz po odłączeniu od "systemu". Niektórym może też przeszkadzać taka subtelna sprawa, jak anonimowość, tzn co chwile nowi frajerzy ze szkolenia, TL nie rozpoznają Cię, jesteś kolejnym, zaraz będzie następny, jeden z kilkuset, mróweczka w systemie,który ma cie w D. Nikt się nie oszukiwał że to praca z misją, że jesteś powołany, ale i tak czujesz się jak g..wno, a jedyny plus czyli elastyczność grafiku nie istnieje. Ja dokonałem już wyboru. Odradzam, chyba,że chcecie to przeżyć jako przygodę, i mieć co wpisać w CV

Nie byłoby źle, gdyby nie przedłużanie grafików i ciągłe kolejki oczekujących połaczeń. Transcomie, zwiększ stawkę godzinową, wtedy pozostane więcej lojalnych pracowników, bo nie będa zarzucani godzinami, kolejki zmniejsza się, więc podejście do klienta będdzie tez bardziej ludzkie, spokojne i zaangażowane....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strasznie słodzisz...Dlaczego wobec tego szukają co miesiąc albo i co 2 tygodnie nowych pracowników ?? Dla picu ??! Czy żeby mieć d*pochron ? Poza tym nie napisałaś jakie są warunki płacowe, co z ewentualnym ubezpieczeniem. No i przyznaj, że zdarzają się czasem upierdliwi (to mało powiedziane) klienci. Ponadto nie napisałaś czym tak naprawdę się gdański Transcom zajmuje tj. windykacją abonentów, którzy 'zapomnieli' (jak b. minister Nowak) o zapłaceniu za telefon i wciskaniu im jeszcze jakis nowych g..nianych ofert.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuję tam już prawie rok. Nie sądziłam, że zostanę tak długo. Czytałam opinie na tym forum i zdecydowałam się tylko dlatego, że potrzebowałam pieniędzy. Rekrutacja nie była trudna, szkolenie wstępne też nie, do egzaminu wystarczyło powtórzyć materiał. Pierwszy dzień na słuchawce był przerażający, ale z każdym kolejnym dniem stres znikał. Po miesiącu znałam już team leaderów, wiedziałam, do kogo lepiej podchodzić z pytaniami, ale z większością spraw radziłam sobie już sama.
Okej, przyznaję, że nie jest lekko wysiedzieć 8 godzin na słuchawce, ale kiedy się zaangażujemy, czas mija dosyć szybko. Do tego dochodzi świetna atmosfera między pracownikami, zawsze możesz kogoś poprosić o pomoc, pogadać na przerwie, organizują dni tematyczne, ostatnio jest coraz więcej słodyczy czy owoców. Systemy może nie powalają prędkością, ale nie w każdej pracy siedzicie sobie na wygodnym krzesełku, a w przerwach korzystacie z kuchni z mikrofalówką i telewizorem.
Może nie jest to idealna praca dla każdego studenta, ale ja jestem zadowolona i polecam każdemu przekonać się samemu, zamiast opierać się na opiniach osób zniechęconych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

zalezy o jakiej premii mowimy, ja norme umow wyrabiam(a zdarzy mi sie nawet osiagac sph kolo 2) a moja premia sprzedazowa to nieco ponad 20 zl :D i wcale nie wciskam najtanszych abonamentow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu się muszę zgodzić po całości, co do Liderów i całej reszty :)

Jeśli chodzi o to forum, to... mam wrażenie, że pracuję w innym miejscu niż to, o którym właśnie tu czytam... Oo i choć przyznaję, że na początku nie było łatwo (chyba to normalne, że trzeba czasu na naukę), to teraz jestem zadowolona, tym bardziej, że dodatkowa kasa za pracę wpada, a ludzie, z którymi pracuję są niepowtarzalni :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba troche przesadzasz ;] a co najwazniejsze mylisz pojecia z tym wyzyskiem. moze nie kazdy w tww jest ostoja sprawiedliwosci, czesc ludzi zarzadzajacych pomylila call center z jakas wiejska potancowka gdzie mozna drzec gebe i myslec ze cos sie tym osiagnie... ale!! sa tam tez ludzie do ktorych mozna sie zwrocic z KAZDYM problemem. wspolczuje Ci ze rok pracujesz i nie masz kontaktu z tymi najlepszymi :) jesli pracujesz na CC to pozdrow moja najlepsza TLke Maline! pozdro.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To dlaczego dalej pracujesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...