TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

ale nie pisz bzdr tylko fakty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

za krotko pracujesz

5 lat temu byla blondynka w HR
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracuje już rok i uwierz mi "lepiej nawet nie myśleć o tej pracy" :P
Wyzysk człowieka przez człowieka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bloger a dlaczego Ty się nie podpisałeś??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Czemu się nikt nie podpisuje z imienia i nazwiska lub nawet z maila. Skoro ktoś został oszukany i jest tak naprawdę to niech podpiszę się. Zawsze można to zweryfikować. Tak, samo jak Ci którzy piszą dobrze czemu się nie podpiszą.
Zacytuje klasyka- trochę go zmieniając na potrzeby tego forum.

Pisać zawsze można. Raz lepiej, raz gorzej, ale nie o to chodzi co jak komu wychodzi... ważne jest aby mieć odwagę się pod tym podpisać. Szczególnie polecam tym, którzy piszą źle. Czasami czytając zastanawiam się czy piszemy o firmie Transcom czy całkiem innej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie rozumiem, o co tyle szumu. Pracuję tam od roku i nie ma żadnych problemów z wypłatami, czy atmosferą. Mam fajny zespół, częśto organizujemy wyjscia integracyjne itd. Wiadomo są czasami zgrzyty ale jak w kazdej pracy, Nie dajmy sie zwariowac... Trzeba pracowac, nie przychodzi sie tam nic nie robic... firma istnieje od kulku lat,ma wielu pracownikow, gdyby bylo jak wypisujecie tutaj w wiekszosci to firma by splajtowała. Zalezy Ci - dostajesz naprawde fajne premie.

Pamiętajcie, że na tych forach wypisują ludzie zdesperowani, ktorzy zostali wyrzuceni i się wyżywają. W żadnej formie nie dostaje się pieniedzy za udawanie !!

Ja polecam. Fajne doświadczenie. Grafik dostaje taki, jaki chce. Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to jasne. chodzilo mi raczej o to, ze jak mialem wybierac pomiedzy Transcomem, a innym pozornie podobnym miejscem to wybralem Transcom. I nie zaluje

Jestem zdania, że atmosfera jest ważna, ale nie najważniejsza. Liczy się przede wszystkim kasa. No i dla niektórych też rodzina.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z Tobą! ludzie czas sie obudzic.. nie zyjemy w kraju mlekiem i miodem plynacym. zawsze mozna narzekac na płace, na systemy i na to ze ktos stawia wobec Ciebie wymagania. Ja traktowalem to jak wyzwanie, jak dostawałem od mojej TL nowe cele to chociaz sie staraken je osiagnac. ale najwazniejsze było to, co działo sie poza odbieraniem polączen (o czym pisałem juz ostatnio:D) atmosfera jaka tworzą wymienieni przeze mnie Tls jest niepowtarzalna. Szkoda ze nikt ich za to nie doceni :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak wiem, że 100zł to niewiele, ale czy ją wogóle dostaliście? Pytam bo ja mam już powyżej rocznego stażu a nic nie dostałam.
A dobra stówka nie jest zła zwłaszcza dla studenta

Cytując klasyka filmowego (żona Siary): "Och**ałeś ?! Na waciki mi nie starczy.".

Minus podatek oczywiscie...

100 PLN - porażająca suma...

Czy dostaliście 100zł stażowego w tym m-cu??

Prawie 1000 desperatów tu pracuje? Nawet po kilka lat... to juz mega desperacja. I zyją na żałosnym poziomie... no no... raczej twoje podejście jest żałosne.

dokładnie - pieprzycie!
W Transcomie jest prawie 1000 pracowników, którzy jakims cudem tu pracują i są zadowoleni. A osoby, którym się nie udało buszują po internecie i wylewają swoje gorzkie żale, bo nie sprostali pracy, w której ani doświadczenia ani wykształcenia nie trzeba.
Kazdy chciałby zarabiac 10 000 na rekę i miec 0 odpowiedzialnosci. No i najlepiej, aby do pracy nie trzeba było chodzic. Niestety taka oferta zdarza się bardzo rzadko. Transcom jest dla osób, które chca się czegoś nauczyc. Jesli ktos ma w cv prace w call center, na 99% dostanie każda inną, szczególnie taką, gdzie wymagana jest umiejętność obsługi klienta. Taka wartość dodana jest bezcenna. Tego ninkt wam nie obetnie, zabierze.
Więc prosze sobie doliczyc jaką stawkę się zarabia za godzinę + to, co niematerialnego dostaje się w takiej pracy.
Dodatkowo jeśli się ma troszkę więcej chęci, bardzo łatwo można skorzystać z szans awansu do innego działu czy na wyższe stanowisko.
Super znajomi, częste atrakcje tematyczne w pracy, imprezy grupowe - to kolejne atuty.
Podsumowując - może i stawka nie jest na dzień dobry zachęcająca (ale nie odbiega znacznie od firm konkurencyjnych), to systemy motywacyjne, konkursy, atrakcje oraz zdobyta wiedza, doświadczenie oraz znajomi zdecydowanie stawiają tą firmę na czołowej pozycji.
Nikt tu nikogo nie oszukuje, zasady sa jasne - trzeba się tylko z nimi zapoznac na początku. I zrozumiec na czym polega obsługa klienta w call center, system premiowy, a szczególnie realizacja zobowiązań, których się ktoś podejmuje. Krótko mówiąc - praca to nie zabawa. Trzeba sobie zdawać sprawę zarówno z praw, ale i obowiązków.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

skoro nie jesteś prawnikiem, to nie formułuj zwrotów, na których się nie znasz, a już tym bardziej zarzutów.

Gdyby transcom działał niezgodnie z prawem, juz dawno by go nie było.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm... dziwne... w HRze od lat nie ma żadnej blondyny...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jesteś pewien, ze to ta sama firma?
Tu nawet netto nikt tyle nie zarabia. Najwyrazniej celowo wpisujesz takie bzdety, zeby komus zaszkodzic. Czyżby z konkurencji?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no no, gratuluję odwagi.
W końcu tu pisząc takie bzdury nie musisz patrzeć nikomu w twarz

Inne tematy z forum

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...