TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

co ty piszesz człowieku? szefem tej firmy jestes, że na wszystko znajdujesz wytłumaczenie?
a moze jednak wytłumaczenie twojej frustracji i chęci zemsty jest to, że z tak banalnej pracy cie wyrzucili, bo sie nie nadawałes?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tam pieprzycie. Praca na luzie, jak ogarniesz. Idealna dla studenta, ale nie tylko, kase zarabiasz wieksza jak sprzedajesz i masz premie. A po pracy to baja! :D Pozdrawiam najlepsze grupy Pi i Ksi najlepszych liderow tych grup (Malinka i Krzychu)! Integracje na plazy byly zarąbiste :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znikną w Urzędzie, ale nie w Internecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na umowie zlecenie jest to wszystko dozwolone. Inna sprawa czy Urząd może takie oferty publikować. Najwyżej znikną z Urzędu.

Wniosek: Transcom WW działa niezgodnie z prawem i z tego powodu już dawno powinien mieć założone zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa (a co najmniej wykroczenia - sorry nie jestem prawnikiem) do prokuratury. Inna sprawa, że większosć pracowników się pewnie boi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja natomiast się pytałem w Urzedzie Pracy czy dopuszczalna jest praktyka placenia za tygodniowe szkolenie dopiero po 3 czy 6 przepracowanych miesiacach, badz kary finansowe za spoznienie.
W odpowiedzi uslyszalem ze nie:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Orange jest 9,60 brutto na początku, więc Transcom odpada w przedbiegach...poza tym praca w telemarketingu nie jest dla każdego (na pewno nie dla mnie, chyba , że w połączeniu z inną, ambitniejszą pracą biurową). Poza tym sądzę, że stawka w pracy czasowej (nie oszukujmy się - nikt rozsądny nie będzie pracował w takich firmach X lat) lub na czas określony nigdy nie powinna schodzić poniżej 8 zł 'na rękę'. Poziom poniżej 8 oznacza wegetację i biedę (na bilety ZTM nawet nie starcza nawet gdy ktoś ma legitymację).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

grafik ustalasz sobie sam, to po pierwsze. kwestia wolnych dni jest do dogadania z TL'ami. co do stawki, to na początku dostajesz 7,23 netto, a po 300 przepracowanych godzinach wchodzisz na wyższą stawkę. więc nie gadaj głupot.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja pracowałam tam przez 3 miesiące 5 lat temu, więc być może coś się zmieniło. Mimo to podzielę się swoją opinią. Byłam telefonicznym doradcą klienta (obsługiwaliśmy wtedy infolinię operatora Play). Na początku były 3 dni szkolenia, po którym byłam bardzo pozytywnie nastawiona. Opcje zarobkowe były trzy: albo zarabiasz tyle, ile masz na umowie (stawka godzinowa), albo Ci coś obcinają "za niedociągnięcia", albo coś dodają "w nagrodę". W pierwszym miesiącu starałam się jak dzika, by klient kończył rozmowę zadowolony, więc wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy okazało się, że mam obciętą pensję. Okazało się, że "kara" spotkała mnie za to, że moje rozmowy są dłuższe niż 4 minuty (im krótsza rozmowa, tym więcej ich zaliczysz = więcej obsłużonych klientów) - tylko, że wcześniej nikt nam nie mówił o tych 4 minutach (ani na szkoleniu, ani w trakcie pracy).
Ambitnie podeszłam do tematu i w drugim miesiącu prowadziłam rozmowy z zegarkiem w ręku, by zmieścić się w czasie i dostać premię, ale tym razem moja pensja była taka jak na umowie (nie pomniejszona, ale też nie powiększona o premię) - tym razem nie dostałam premii, bo miałam za długie "aftercalle" (= po zakończonej rozmowie należy ją zarejestrować w systemie i w tym czasie nie wpadają Ci kolejne rozmowy, dopóki nie skończysz opisywać).
No więc w trzecim miesiącu, żeby zminimalizować "aftercalle" i dostać w końcu upragnioną premię, posunęłam się takiego kroku, że w trakcie rozmowy robiłam sobie zapiski na kartce, zamiast uzupełniać system po rozmowie (dzięki temu miałam zero "aftercalli" - rozmowa za rozmową) a PO SKOŃCZONEJ PRACY (czyli po wyłączeniu telefonu = za darmo) wklepywałam to jak debil do systemu, co zajmowało minimum godzinę darmowej roboty. Ale myślałam sobie: to dla premii, poświęcę się. Wiecie, co się okazało? Premia jakaś tam wprawdzie była, ale oszukali mnie z podstawą. Mieliśmy stawkę godzinową, a godziny liczone były automatycznie od włączenia do wyłączenia telefonu. Ja codziennie zapisywałam sobie ile godzin danego dnia przepracowałam. Nagle przy wypłacie system wykazał, że w niektóre dni w ogóle mnie nie było itd. Blondyna z HR'u nagle okazała się straszną su** i nigdy nie wyegzekwowałam swoich brakujących pieniędzy. Wtedy podziękowałam.
Ale z kolei mój brat pracował tam w zeszłym roku i powiedział, że jak się jest cwaniakiem (on jest - ja nie) to szybko przechodzi się z call center na back office, a tam tylko pierdzi się w stołek i jest wesoło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

pracowałem w tej firmie ale młodym nie polecam,zostajesz wykorzystany na makymalnym obrocie a jak się nie podoba to droga wolna -musisz robić na wielu zleceniach a jak się nie wyrobisz to masz gwarantowany "dywanik".Młodzi zwłaszcza studenci zaoczni którzy studiują i jeszcze płacą za mieszkanie mają w tej firmie "przechlapane"- zadnego zrozumienia,zero socjalu,zero wolnego kiedy tobie pasuje a grafik ustalają odgórnie , ale to musi być zaświadczenie z uczelni ,że w tych dniach i godzinach masz zajęcie .Studenci są zatrudniani na umowę -zlecenie ze stawką okoł 5 zł brutto na godzinę-ŻADNEJ PREMII.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie, jakby zebrać treść merytoryczną to można by przedstawić wszystko w jeden dzień, góra 2. Ze szkolenia nie wynosi się praktycznie nic, a na wstępie ludzie pokazują Ci TL'ów, do których nie warto podchodzić. I faktycznie do tych nie warto, polecam zapytać na początku którzy to, bo jak się później okazuje marnujesz tylko swój czas i klienta podchodząc i pytając - i tak możesz nie otrzymać odpowiedzi, przykład TL ma zakryta kartka telefon i na nim gra, a na pytanie odpowiada z miną - "jak mi kur#@# mozesz przeszkadzac?" - nie mam czasu. Bez komentarza. Niektórzy TL'rzy są naprawdę spoko, ludzie tak samo, kasa jak kasa, w mc płacą podobnie, tyle, że tu siedzisz i gadasz, a tam zapier..niczasz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

terefere pogadaj z agencją pracy może uda Ci się z nimi dogadać (powiedź że nie dajesz rady i zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej) moja koleżanka przez tą pracę spać po nocach nie mogła i jak porozmawiała szczerze ze swoją koordynatorką to odeszła bez płacenia kary.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ma ktoś jakieś informacje, co trzeba konkretnie zrobić, żeby zostać zwolnionym przez firmę? :). chodzi o to, żeby nie płacić tych cholernych 300zł za zwolnienie bez okresu wypowiedzenia, tylko z marszu być wyrzuconym

Co m-c są problemy z wypłatą!!za mało i nie wiesz jak policzone to jest, a się nie dowiesz nie wydrukują raportów czy czegoś podobnego bo szkoda papieru i tuszu....na kompie nie zobaczysz bo też mają wymówkę aby Ci nie pokazać najłatwiej powiedzieć sprawdzę później lub kasa będzie zgodnie z umową....Też jak się wylogujesz za wcześnie to Ci to odliczą od kasy i wszystko co się da chętnie zabiorą z pensji ale jak w sierpniu w sobotę słoneczko świeciło i konsultanci siedzieli pół godziny dłużej w pracy żeby cel wyrobić to za to nie zapłacili nawet wzmianki o tym nie było żadnej....I to jest ok bo norma nie wyrobiona, firma ma ciągle straty, a konsultanci mają wszystko w tyłku i myślą aby wyrobić jak najwięcej godzin bo to jest stały dochód. Proponuje wszystkich zwolnić i zatrudnić nowe osoby może będą bardziej wyszczekane i zaangażowane aby wyrabiać ciągle normę, a najlepiej nad normę. Lub kierownictwo które ma na wszystko gotowe odpowiedzi i zawsze na tak niech usiądzie i dzwoni łatwo jest komentować czyjąś rozmowę i wtrącać swoje 3gr jak się na żywo z klientem nie gada tylko potem się odsłucha rozmowę konsultanta!
Proponuje aby kierownictwo zadzwoniło do klienta przedstawiło ofertę i zrobioną sprzedaż puścić wszystkim do odsłuchu aby mogli ściągnąć ich chwyty marketingowe i sprzedaż wzrośnie. Dla mnie parafraza mydło mydlane na mydlane mydło nic nie pomoże ale kierowniczki mają inne zdanie.
W firmie jest coraz gorzej, a do tego widzą, że projekt jest nieopłacalny bo mało się sprzedaje to dalej go ciągną- potem norma nie wyrobiona, znowu mamy straty i gdzie tu sens i logika!!!oczywiście największa strata firmy to pensje konsultantów dokładnie to rbg nawet wymyślili sobie w ramach oszczędności, że słabsze osoby będą krócej pracować aby kosztów firmie nie robić także wpisałeś się na 6godzin masz 2sprzedaże to jutro przyjdź na 4 lub najlepiej wcale.....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli praca dla tej firmy to czysta przyjemność? he he ja doskonale wiem jak to wygląda i nigdy więcej nie trafię pod wodze ludzi, z których robi się liderów, a nie mają do tego żadnych predyspozycji, podstaw tylko nieudolną wypowiedź i brak panowania na sobą, pozdrawiam wszystkich LIDERÓW Z TRANSCOM bujajcie się frajerzy :))))))))))))))))))))))))))))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

w 1000% prawdy ja miałam nieprzyjemność z Przemkiem P. to samo:

"Zero wiedzy przekazanej. Robi sie na niewiadomo jakiego kumpla, niby sobie mozna wspolnie pozartowac a pozniej co? Ci co mieli wiedza o czym ja mowie.

Uwazajcie na liderow w tej firmie. Sa strasznie falszywi. Niby sa waszymi przelozonymi a tak naprawde nie maja nic do gadania jak cos chcesz - leca odrazu do SV albo BM z prosbna o zgode. "
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm - do szkoły lub przedszkola

milcz warchole
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm, chyba ta osoba pije do Gdanska, Kamil (SV)to chyba o Ciebie chodzi , CHA CHA CHA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bravo - trochę prawdy o dorosłym zyciu, nie jest w transcomie tak źle, przez 9 lat włóczę sie po cc i jak narazie Play okej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?