Taekwondo i Hapkido (Wrzeszcz, Osowa)

Temat dostępny też na forum: Sport
===============> U.K.S. "Spartakus" <=============== Zaprasza serdecznie na treningi TAEKWONDO i HAPKIDO
Osowa:
Treningi odbywają się w poniedziałki, środy i piątki w Gdańsku - Osowie, ul. Perseusza 2 w budynku Fitness & Family Club.

Taekwondo dzieci 15.30 do 16.30 w poniedziałki i środy

Hapkido 16.45 do 18.00 w poniedziałek oraz 21.00 - 22.30 w piątek
Qi Gong 16.45 do 18.00 w środę oraz 20.00 - 21.00 w piątek

Wrzeszcz:
Treningi odbywają się we wtorki i czwartki w Gdańsku - Wrzeszczu, ul. Wilka Krzyżanowskiego 6 w budynku Gimnazjum nr 1.

Taekwondo 17.00 do 18.30
Hapkido 18.30 do 20.00

Zapraszamy na naszą stronę internetową
www.taekwondo.egdansk.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Taekwondo i Hapkido (Wrzeszcz, Osowa)

Proszę napisz co to za szkoła walki i czy to jest ta dyscyplina, która była na olimpiadzie w Atenach??
pozdrawiam wszystkich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam, jaka jest cena karnetu miesięcznego i jak duzo ludzi trenuje aktualnie ?

Witam, jeśli interesuje cię sekcja taekwondo (wtf lub itf) to z tego co się orientuję:

Gdańsk to jest zdecydowanie większy wybór klubów w których można trenować:
ITF
a) http://www.tkd-gdansk.pl/
Klub prowadzony przez Marcina Wołosza IV DAN

b) http://www.tkd-neptun.pl/

WTF
Sekcja Taekwondo Olimpijskiego w AZS Gdańsk
prowadzona przez p. Leszka Weneckiego
(to chyba obecnie jedyna sekcja taekwondo olimpijskiego w Gdańsku.)

Sopot, Al. Niepodległości 782/1
posiada sekcję Taekwondo WTF ( World Taekwondo Federation) - wersja olimpijska.
Sopocki Klub Sportowy Atlas

Gdynia
Z tego co mi wiadomo funkcjonuje tam sekcja Taekwondo ITF (International Taekwondo Federation)
http://taekwon-do.com.pl/index.php

Na Politechnice jest sekcja Taekwondo.
Dużo treningów, bardzo tanio.
http://www.taekwondo.pg.gda.pl
Udar Gdańsk

karateka - trenujesz tam? jak oceniasz prowadzenie zajęć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Przymorzu jest grupa Hapkido aktualnie 5 osób + trener.
Opłata miesięczna 90 zł lub 15 za pojedynczy trening.
Poniedziałek 17.45 Czwartek 18.15
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam http://www.fightshop.pl/ , sprzęt do sztuk walk

A gdzie dokładnie na Przymorzu?
Widzę, że ktoś dał kciuka w dół - dlaczego? ;-)

Kto prowadzi zajęcia, możesz podać więcej szczegółów?

Zajęcia prowadzi Leszek Rafiński
Poniedziałek - SP44
Czwartek - SP79

Zajęcia z p. Rafińskim to porażka - niewiele umie ale udaje się za "speca". Nie dziwię się, że tak mało osób tam chodzi - ja zrezygnowałem kilka tygodni temu - bez sensu jest płacenie za to coś, co odbywa się na treningach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwne jakoś nie przypominam sobie żeby ktoś z ćwiczących zrezygnował w ciągu ostatniego roku. Wręcz przeciwnie ostatnio przybyła 1 osoba. Czy dla potwierdzenia swoich słów możesz podać imiona osób w grupie Leszka ?

Frekwencja z tego co wiem jest problemem większości 3-miejskich sekcji sportów walki, a jedyny sklep specjalistyczny w 3-mieście z akcesoriami do sportów walki właśnie jest w trakcie likwidacji.

Ja nie ma zastrzeżeń ani do umiejętności ani sposobu treningu. Każdy może przyjść na 1 zajęcia i przekonać się czy mu pasuje czy nie.

W Gdańskim Klubie Taekwon-do na chwilę obecną nie ma takich problemów z "frekwencją" za zajęciach. Obecnie trenuje około 100 osób w 4 grupach. Zapraszamy http://www.tkd-gdansk.pl
Co do sklepu z akcesoriami do sztuk walki to wiele ich istnieje w internecie.
Pozdrawiam

Wszystko pięknie ale na stronie widzę że macie tylko grupy dziecięce i młodzieżowe. Zapewne są to uczniowie szkoły na terenie której są zajęcia.
Użycie słów "na obecną chwilę" też skłania do pewnej zadumy.

Kupno w internecie nie jest niczym nowych ale jeśli normalny profilowany sklep do sportów walki nie może się utrzymać w dużym mieście to o czymś to świadczy. Gdy w Decathlon - ie na Przymorzu spytałem się dlaczego nie sprzedają pacek do kopania to powiedzieli mi że nie ma zapotrzebowania na tego typu produkty. Pewne rzeczy przed zakupem jednak lepiej obejrzeć czy przymierzyć.

I tu się mylisz, bo z tej szkoły akurat jest niespełna 15 osób, a faktycznie są to mieszane grupy - młodzieżowo dorosłe.
Ta liczba osób trenujących w GKT Gdańsk jest niezmienna od 10 lat. Czasem jest więcej a czasem mniej, ale zawsze w granicach 80-120 osób. I ciągle dołączają nowi.
Ja nigdy nie zaopatrywałem się w sprzęt do sztuk walki w takich sklepach jak Decathlon. Znam i mogę polecić wiele innych lepszych producentów akcesoriów do sztuk walki.

Faktycznie w galerii widać też osoby dorosłe ale na stronie w dziale treningi jest tylko info o grupach młodzieżowych i dziecięcych.
O dorosłych nie ma ani słowa, może warto to zmienić.

Jeśli zawsze jest 80 - 120 osób i ciągle dołączają nowi to oznacza także że ciągle odłączają starzy :-) ale gratuluje liczebności osób ćwiczących i w sumie jestem pod wrażeniem.

Ja również nie cenię marki Domyos głównie że względu na stosunek ceny do jakości ale mają tą zaletę że można tam wejść, przetestować i kupić. Również znam i używam asortymentu innych producentów ale wolałbym go kupować w zwykłym sklepie a nie w internecie. Niedawno szukałem do kupienia coś takiego jak Everlast Timer 7000. Obszedłem znane mi sklepy sportowe w Gdańsku i nie znalazłem.

Dziwi mnie to stwierdzenie o "przybyciu" jednej osoby - chodzę na MMA i tam miesięcznie przybywa około 20 osób... Mam wymieniać ludzi z imion i nazwisk publicznie? Nie zrobię tego nie tylko ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych - ale również ze względu na elementarny szacunek dla tych osób. I mylisz się pisząc, że frekwencja jest marna w sekcji sportów walki - są miejsca i trenerzy, mający wręcz nadmiar chętnych.
Ja właśnie mam uwagi odnośnie umiejętności sposobu trenigu i podejścia samego prowadzącego. Wolę trenować gdzie indziej.

Dziwi mnie to stwierdzenie o "przybyciu" jednej osoby - chodzę na MMA i tam miesięcznie przybywa około 20 osób.
Rozumiem że w Twojej sekcji nowe osoby przychodzą grupami. Tylko czy przy takim comiesięcznym zwiększaniu liczebności ćwiczących jeszcze mieścicie się na sali?

Mam wymieniać ludzi z imion i nazwisk publicznie? Nie zrobię tego nie tylko ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych - ale również ze względu na elementarny szacunek dla tych osób.
Bardzo rozumnie i szlachetnie ale ja prosiłem tylko i wyłącznie o imiona.

I mylisz się pisząc, że frekwencja jest marna w sekcji sportów walki - są miejsca i trenerzy, mający wręcz nadmiar chętnych.
Chyba faktycznie muszę zweryfikować swoje poglądy w tym temacie bo to już druga gdańska sekcja licząca 100 lub więcej osób. Możesz podać jakiś namiar ?

Ja właśnie mam uwagi odnośnie umiejętności sposobu trenigu i podejścia samego prowadzącego. Wolę trenować gdzie indziej.
Każdy jest panem własnego losu ale w mniejszej grupie ćwiczących trener łatwiej wyłapuje i koryguje błędy ćwiczących.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...