Tajemnicza Irma Vep

Temat dostępny też na forum: Tajemnicza Irma Vep
Opinie do spektaklu: Tajemnicza Irma Vep.
Charles Ludlam
Tajemnicza Irma Vep

Przekład: Małgorzata Semil

Mandacrest, siedziba angielskiego rodu Hillcrestów. Służba szykuje kolację, lady i lord prowadzą dystyngowaną rozmowę. Mroczne sekrety, tajemnice przeszłości, miłość, zbrodnia, śmierć, wilki, wilkołaki, cuda starożytnego Egiptu i tylko dwóch aktorów.

Pełna absurdalnego humoru i niespodziewanych zwrotów akcji komedia ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny spektakl!

Widziałam podczas premiery w Pruszczu. Bawiłam się świetnie. Gorąco polecam na miły wieczór. Można się pośmiać do bólu brzucha. Super!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9

warto

Widzialem premiere w amfiteatrze. Swietna gra aktorska (mimo ugotowania Pana konopki i chyba kilkakrotnych improwizacji - wyszlo to lekko, zwiewnie i przyjemnie) - widac ze obaj aktorzy swietnie sie bawili. Sztuka odprezajaca, ciekawe dialogi no i kreacje aktorskie. Marek Tynda - klasa!
Polecam!!
Ciekawe bylo także to, że na widowni Pani Emilia Komarnicka i inni aktorzy chyba z czystej ciekawosci( jak to wyjdzie w amfiteatrze )i do dopingowania kolegow.
polecam i dziekuje za organizacje czegos takiego w pruszczu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Widziałam kilka razy :) To "ugotowanie" i improwizacje są jak najbardziej zaplanowane.... świetna zabawa !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swietny!!!

Naprawdę dobry, bardzo zabawny spektakl. Przynosi dużo radości widzom. (patrząc na aktorów, można dojść do wniosku, że nie tylko widzom) W każdym bądź razie ja bawiłam się znakomicie. Pan Tynda uroczy.... Wielkie brawa dla Dyrektora Teatru Wybrzeże, za organizację Sceny Letniej. Dziękujemy! Z pewnością przyjdę za kilka dni zobaczyć spektakl raz jeszcze i sprawdzić czy w teatrze wygląda tak samo jak w plenerze. Wielkie, wielkie brawa dla aktorów. Panowie - dostarczyliście nam wiele radości.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ha ha ha!

Nie mogę się już doczekać kiedy zobacze to jeszcze raz! Zarabiste to bylo. Fajnie, ze moja dziewczyna mnie wyciagnela. Niezly czad! Polscam wszystkim, ktorzy lubia sie smiac.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bardzo dobra komedia!

Bardzo fajny spektakl. Zabawny, ale nie głupi. Zdecydowanie lepszy niż ostatnie Łupy czy Loretty. Naprawdę można się pośmiać. No i ten cudowny uśmiech Pana Tyndy na oklaskach....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Idę w środę...

Jestem bardzo ciekawa. Z Waszych opinii wynika, że może być to całkiem niezły spektakl. Mimo to - po ostatnich premierach - jestem pełna obaw.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

żenujące

spektakl przypomina raczej kabaret, niż komedię. tanie chwyty, które mają wywołać śmiech widowni, może i są skuteczne, ale na niskim poziomie. gdybym chciała obejrzeć serię skeczy i gagów, poszłabym na noc kabaretową, a nie na sztukę z Wybrzeża. Żenujące nawiązania do pop-kultury (Plebania, pudelek.pl, itp.) pogrążają spektakl jeszcze bardziej. Gratulacje dla aktorów za zagranie więcej niż jednej roli. Sztuka bez treści, broni się tylko formą. Nie polecam.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 54

Wybrzeże skoczyło przez rekina

Dość przeciętny i przydługi skecz operujący głównie slapstickowym humorem wyjętym prosto z Looney Tunes. Gdzieś leci noga, ktoś pokrzyczy, ktoś poudaje orgazm i lud się śmieje. No i te żenujące nawiązania do Pudelka czy Plebanii.
Ten spektakl to nie jest nawet skok przez rekina, ale przez całe ich stado. Teatr chciał się chyba tą sztuką otworzyć na ludzi, a zniżył się tylko do poziomu proli.
Oczywiście Irma ma też parę zalet, jak chociażby tempo przebierania się aktorów, ruch sceniczny i wiele innych, technicznych rzeczy. Ale chyba nie to powinno zachwycać.
Miał być "Łowca androidów", ale nie będzie. Za to jest to coś.
Szkoda. Wielka szkoda. Ale co tu się dziwić, skoro do trójmiejskiego słownika weszło stwierdzenie "jak na Wybrzeże, to nawet niezle było".
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 38

Co za dziwny kraj!

Co za dziwny kraj! Ta Polska! Ludzie! W kraju, gdzie nie ma w ogóle żadnej dramaturgii współczesnej, gdzie nie powstał od lat naprawdę dobry scenariusz czy to filmowy czy teatralny. Gdzie powstają tylko kalekie, dziwaczne twory bez konstrukcji i znaczenia, napisane bez żadnej znajomości teatru, widza, zasad dramarurgii. Krytykuje się wszystko,co przychodzi z zewnątrz. Gratuluję dobrego samopoczucia. Totalna pogarda. Większość z Was pewnie nie ma pojęcia o tym jak rodzi się spektakl. I co pan na to, panie Charlesie Ludlam? Dostał pan tyle nagród na świecie, grają pana wszędzie, a w Polsce... w Trójmieście... jest pan słaby! Uwielbiam to! I tak jest w każdej dziedzinie! Dlatego ośmieliłem się to napisać. Młodzi krytycy filmowi też tu piszą, na przykład o Spilbergu, że ma mentalność infantylnego, małego chłopca, bez wyobraźni. Chyba mu to wyślę. Mówi się, że papier wszystko zniesie. Teraz, gdy papier wyparły komputery, to one - a właściwie fora internetowe, gdzie można każdego anonimowo obrzygać - zniosą wszystko.
amen!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Każdy ma prawo

Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii o sztuce, mal (mal kontent?) też. Nie wiem jak mal czuje się na weselu lub na imieninach, bądź na jakiejkolwiek innej imprezie. Nie wiem czy bawi Go muzyka na weselach, dowcipy na imieninach, czy dyskusje o d... M.., w pubach. Siedzi pewnie jak smutas i upija się w 3 d... Na Tajemniczej ... publiczność bawiła się wspaniale. Dobrze, że znalazł się tam wyjątek, bo ten potwierdza regułę, tak jak napity smutas na weselu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

OMG rewelacja!

Goraco polecam, kupa smiechu:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Super!

Naprawdę fajny spektakl. Może nie jakiś wybitny, ale pośmiać się można. Bollywood powaliło mnie na łopatki. Pan Marek Tynda to świetny aktor. Generalnie obaj panowie poradzili sobie z każdą z ról - brawurowo. Finał - najlepszy. Gorąco polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Super!!!

Świetnie zagrana, seria niefortunnych i nieprzewidywalnych zdażeń - nawet aktorzy jawnie ździwienie i wstrzymujący śmiech że coś poszło inaczej niż na próbach czy nawet dnia poprzedniego...doskonałą rozrywka na letni wieczór. Polecam i z pewnością przyjdę zobaczyć drugi duet w akcji...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

lekko i komicznie

Obaj Panowie w sztuce świetnie sobie poradzili, widać, że podobnie jak widownia mieli niezłą zabawę i śmiali się nawet z samych siebie. Tyle, że oni dodatkowo musieli sie nieźle zsapać przy tym ciągłym bieganiu za scenę i zmianach w inne postaci :)
Dodatkowo Pan Łukasz wciąż strzelał takie miny, że omal tam nie padłam ze śmiechu ;) Szczerze polecam ludziom z poczuciem humoru, ale też smutasom, bo wyjdą stamtąd w naprawdę dobrym nastroju!

I mnie się podobało...

Nie jest to tak dobra komedia jak Run czy Koleżanki, ale zabawne... Naprawdę zabawne.

Poza tym jest to z pewnością coś nowego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

opinie o Wiele hałasu...

Przy okazji publikowania opinii o Wiele hałasu o nic, poczytałem sobie je dokładnie. Na sztuce nie byłem, ale przewijają się opinie, że pan Tynda jest wszędzie taki sam. Jeśli jest taki jak w Tajemniczej Irmie Vep, to serdecznie Panu Markowi gratuluję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

wlasnie w koncu w Irmie byl inny i tym mnie do siebie przekonal. W innych sztukach wiecznie zmanierowanym glosem wyglaszal swoje kwestie. W TIV byl rewelacyjny. Gratuluje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypraszam sobie akie insynuacje. Czy to, ze nie podobala mi sie ta sztuka, czyni mnie pijanego w 3 dupy (po co sie bac tego slowa :).
Widac, w tym kraju nadal trudno jest wyrażać swoje zdanie, zwlaszcza takie, ktore nie pokrywa sie z iekszością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pomyje

OK - wylewam sobie wiadro pomyj na głowę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto skonfrontować

Warto skonfrontować sposób realizacji drugiej odsłony przedstawienia w nowej obsadzie (21 -23.sierpnia). Dla tych, którzy lubią dobrą zabawę, będzie to ciekawe porównanie i odpowiedź na pytanie, czy można to zrobić inaczej i jak bardzo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

SUPER ZABAWNA

Polecam!!!! Super zabawna sztuka. Aktorzy doskonale odnajdują sie w przeróżnych rolach. Połączenie współczesnych tekstów z archaiczną scenerią. Warto zobaczyć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

GENIALNE!!!

No to widziałam oba spektakle tzn. z dwiema obsadami. Oba zabawne, ale to duet Konopiński&Łukawski zapewniał salwy śmiechu. Jestem oczarowana aktorami! Cieszę się, że nadeszła chwila kiedy mogą pokazać, że są naprawdę utalentowanymi, dobrymi aktorami, a przy okazji zapewnić i nam chwile niezapomnianej rozrywki i zabawy. Gorąco polecam wszystkim. Ja zamierzam przyjść jeszcze nie jeden raz i obiecałam znajomym, że z nimi też pójdę. To po prostu trzeba zobaczyć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zabawna Komedyjka!

Widziałam duet w Malarnii, ale jazda..
Zabawne, śmieszne i warto iść , naprawdę warto iść, bo można jeszcze długo po spektaklu się z niego śmiać, mimika aktorska, szybkość z jaką zmieniają się z kobiety w mężczyznę i odwtotnie, właściwie to samo życie tylko w wielkiej przenośni i pokazane prześmiewczo, lapidarnie i z wielkim humorem. Polecam!

Wyciągnęła mnie moja dziewczyna. Nie chciałem iść, bo do teatru? Po co? Teraz nie żałuję! To lepsza komedia niż Testosteron czy Lejdis. Naprawdę wyszliśmy w świetnym humorze, a ze śmiechu się niemal nie popłakałem. Naprawdę niezły fun!

++++++++

Cudowne, bawiłam się rewelacyjnie. Myślałam,ze Pan Orzechowski nie jest w stanie nic z siebie wykrzesać, ,a tu niespodzianka, po dwóch nieudanych spektaklach, tak piekni i przemyslany spektakl. Aktorzy pokazali pełnie swoich umiejetnosci, Piotrze Łukawski brawo!!!!!!!!

To prawda! Pan Piotr dotychczas nie miał możliwości pokazania swojego kunsztu. (może poza genialnym epizodycznym Marcusem w Blaszanym) a tutaj... proszę proszę! Aktor jak się patrzy! Generalnie obaj panowie świetni. Naprawdę super zabawa!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fantazja

Oglądałam obydwie premiery w Pruszczu. Cała czwórka aktorów zagrała fenomenalnie. Słowa podziwu dla reżysera!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziwne

Jestem szczerze zdziwiona opiniami. Niestety dla mnie - poziom był dość żenujący, może dlatego, ze oglądałam tę "sztukę" w niezmienionym stanie świadomości. W przeciwieństwie zresztą do pary aktorskiej, która upalona była po kokardy. Ten błogostan pozwalał im na śmiałe brnięcie w tak ryzykowne dla nich przedsięwzięcia jak np śpiewanie niestety.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

"Tajemnicza Irma Vep" to obrzydliwie słaby spektakl. Banalny, płaski, NIEŚMIESZNY!!! Pokaz tandety reżyserskiej (inspiracja kreskówkami to wszystko na co stać reżysera?). Przez 70 minut uśmiechnąłem się może ze 2 razy, bo przypominały mi się farsy z czasów Nowaka, poziomem bijące to coś o kilka klas. Oglądałem wersję z Konopką i Tyndą. Łukasz Konopka musi się jeszcze duuuużo uczyć, aby być śmieszny - a ten jego sztuczny, przyklejony do twarzy uśmiech irytował prawie tak samo jak niedoróbki rezyserskie (choć koncept i tak zerżnięty z "Farsy w Wolwarth", więc robota ułatwiona). Tynda zrobił chyba swoją najlepszą rolę, ale to jeszcze cholernie daleko od dobrze. Na drugą obsadę się nie odważyłem - znając "warsztat" Łukawskiego wolę obchodzić jego aktorstwo szerokim łukiem. Czyżby te bardzo pochlebne, łudzaco do siebie podobne komentarze znowu wypłodził dział promocji Teatru Wybrzeże? Ode mnie za całokształt - jedynka!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mam wrażenie, że wszystkie cztery skrajnie krytyczne opinie wyszły spod jednego pióra. Czyżby zwolennik (zwolenniczka) p. Nowaka? - kij ma dwa końce!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rozumiem, że wszystkie spektakle Teatru Wybrzeże muszą zostać porządnie skrytykowane - w innym wypadku od razu dział promocji zostaje podejrzany o wypisywanie komentarzy... Żałosne...
Kompletnie nie rozumiem też stwierdzenia, że "koncept i tak zerżnięty z "Farsy w Wolwarth" " Radziłabym lepsze zapoznanie się z utworem napisanym przez Ludlama, a potem krytykowanie...
I jeżeli Markowi Tyndzie tak cholernie daleko do dobrze, to może tajemniczy autor wskaże inny przykład- wzorowego według niego aktorstwa...
Mi spektakl się szalenie podobał, bardzo dobrze się bawiłam i z pewnością wybiorą się ponownie! Gratuluje obu obsadom tak znakomitego, chociaż zdecydowanie innego przedstawienia i niesamowicie szybkich przebiórek - mistrzostwo!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

PARANOJA

Ćwiczycie moi drodzy paranoje , ćwiczcie sobie na zdrowie!!
Anonim niedouk. Malkontent niech stworzy sobie swój własny teatr i w nim zagra, to go obśmiejemy, cha cha...
'Irma Vep' obroni się sama zapewne ;))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

(...)Ciekawe skąd niby to wiesz. Spektakl był naprawdę dobry. Bardzo zabawny. Większość publiczności bawiła się świetnie, a że Ty jesteś smutasem, to nie teatru problem. I nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

Opinie w e-teatr.pl

W e-teatr.pl znalazło się około 10 recenzji o spektaklu TIV, autorstwa zarówno zwolenników jak i przeciwników dyrektora Adama Orzechowskiego. Wszystkie recenzje są niezwykle pozytywne, co świadczy o wzniesieniu się przeciwników A.O. ponad emocje. Jednoznaczna pozytywna ocena świadczy zdecydowanie na korzyść sztuki, reżyserowanej przez pana Adama, zmienia także powoli złe nastawienie do dyrektora Teatru Wybrzeże. Złośliwcy, którzy twierdzą, iż wszystkie zawarte tu opinie pozytywne pochodzą z działu marketingu T.W. mają do zgryzienia twardy orzech (sic!), zadając sobie pytanie: "Czy wszyscy recenzenci są na pasku działu marketingu T.W.?"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Znowu OK

Tajemnicza Irma Vep znowu pokazała się z dobrej strony. Dla pana Łukasza i pana Marka wielkie brawa

Brawo!

Wczorajszy spektakl poprostu genialny!
"Dziewictwo jest jak balonik w karnawale życia - pęka przy pierwszym dotknięciu" - genialne :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Podziwiałam

dziś grę Panów Konopki i Tyndy. Serdecznie dziękuję za wspaniałą zabawę. Zanikła linia podziału na scenę i widownię. Ostatecznie rozbroiła mnie reakcja na dzwonek komórki kogoś z widowni:)) Serdecznie polecam!!! Z wielką ciekawością obejrzę to przedstawienie również w innej obsadzie.

Rewelacja

Doskonala sztuka,swietnie zagrana:)) ubawilam sie bardzo, idealny pomysl na spedzenie jesiennego wieczoru. polecam zdecydowanie!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

super

widziałam sztuke wczoraj i musze przyznac że zrobiła na mnie wrażenie.Aktorzy zagrali dla mnie fenomenalnie. Na pewno polecę tę sztuke wszystkim znajomym.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

:)

Bardzo Fajne i ciekawe to było :)) śmieszne momentami , i to bardzoPOlecam gorąco!! :)) bym sobie to jeszcze raz obejżała :)

:))

serdecznie polecam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

90 min dobrej zabawy :)

Duet Konopka&Tynda godny polecenia :) rozbawili mnie do łez :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Stroje

W obsadzie z panem Konopińskim i panem Łukawskim warto by zmienić niektóre stroje

stroje to odrebny temat

ostatnio dosc glupawo ubiera sie wybitnych facetow co to jest
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

niesamowity zwrot akcji

pierwsze pół godziny troche nudnawe, ale póżniej się super rozwija i jest naprawdę smieszne. Spektakl raczej skierowany do młodych ludzi, ale polecam gorąco wszystkim. napewno nie pożałujecie.warto iść.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trochę tandetna komedyjka.

Pan Łukawski ok,ale pan Konopiński poziomem od niego znacznie odstawał,
w dodatku myśli,że jest mega zabawny a gra na poziomie szkolnego teatrzyku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zdecydowanie się nie zgodzę... Zarówno P. Łukawski jak i P. Konopiński świetnie dawali radę ze wszystkimi rolami... a mieli ich niemało;)
Serdecznie dziękuję za mile spędzony wieczór!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

beznadziejny spektakl

jak w tytule
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 28

a dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bomba!

spektakl świetny! zabawny, zaskakujący, przewrotny. już dawno nie widziałam tak dobrej komedii..Jeżeli ktoś chce mieć udany wieczór z przyjaciółmi - gorąco polecam!;)
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 8

kapitalne!!!:))))polecam gorąco!!!

świetny spektakt, gra aktorów poprostu kapitalna!:)))aktorzy wyluzowani, prześmieszni, mieli dobry kontakt z publicznością:)
bawiłam sie super, a ze śmiechu to kilka razy płakałam:D:D:D
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

zabawa konwencją

przecież o tu w tym spektaklu chodzi. Przecież z założenia nie miała to być sztuka przez wielkie S. Teatr chyba nie zawsze musi być miejscem zadumy. Lekka, łatwa i przyjemna rozrywka. Zagrane wyśmienicie! Widziałam wczoraj:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hmmm

Spektakl komediowy- to na pewno. Jednak jak dla mnie pomieszanie, z poplątaniem. Trochę za długie. W porównaniu z Farsą z Walworth i Kamienie w kieszeniach to oceniam na słabe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

świetna zabawa

Doskonale się bawiłam:) Obaj aktorzy mają niesamowity talent komediowy! Polecam, czysta rozrywka, humor może nie najwyższych lotów, ale dla odprężenia - rewelacja.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Irma Vep

Wizyta w Teatrze na spektaklu Tajemnicza Irma Vep zakończył się niespodziewanie dostarczając masę uśmiechu, tony dobrego humoru a także bawiąc podczas samego spektalku. Dawno (jeśli wogóle kiedyś) tak się nie uśmiałem w teatrze :))).
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rewelacja!!!

Rewelacyjna sztuka,świetna gra aktorska obu obsad.Polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dno, 2 metry mułu i zmarnowane pieniądze

Tegorocznego Sylwestra postanowiliśmy rozpocząć (w 7-osobowym gronie) od lekkiej komedyjki, która wprawiłaby nas w dobry nastrój na resztę nocy. Niestety, osiągneliśmy efekt dokładnie odwrotny od zamierzonego. Nuda, żenujący poziom dowcipów, zbyt duża ilość miernych improwizacji sprawiła że był to najgorszy punkt wieczoru. No i cena - 120 PLN za Sylwestra przy takim chłamie to jednak gruba przesada. Serdecznie nie polecam, obojętnie za jaką cenę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19

Beczka śmiechu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

polecam

Byłam na spektaklu w obsadzie Konopka/Tynda. Bardzo dobrze się bawiłam. Aż miło było patrzeć jak panowie dobrze się bawią, a z nimi publiczność. Polecam
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rewelacja!!!

Świetna komedia,byłam dwa razy na Irmie Vep,w dwóch różnych obsadach , szczególne wyrazy uznania dla Pana Marka Tyndy i Pana Macieja Konopińskiego.Polecam!!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 10

Żałosne

Nigdy wcześniej nie byłem na czymś tak głupim.. Brak fabuły, tragiczna gra aktorów (jak w tanim kabarecie..) i żałosny humor nawiązujący do najprostszych skojarzeń i potrzeb.. Dobre dla zupełnie niewymagających widzów..
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 20

M-A-S-A-K-R-A !!!!!

Gryps z kabaretu Paranienormalni z Mariolką. Pomysł na scenografię już widziałem, dawno temu w Dramatycznym w Koszalinie, do sztuki Gombrowicza.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie polecam.

Poszłam na spektakl zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami widzów. Niestety, spotkało mnie ogromne rozczarowanie - fabuła nieciekawa, jakaś taka "urywana", dowcipy na żenującym poziomie.Jak dla mnie straszna kicha. Zdecydowanie odradzam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Polecam

Nowoczesne spojrzenie na teatr, zywy kontakt! Wrazenia znakomite: niespodziewane, wesole... Pointa klasyczna "zabijamy, co kochamy".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Polecam

Pierwszy spektakl Sceny Kameralnej, który ZAWIÓDŁ mnie bardzo. Ile razy można do widza mrugać porozumiewawczo w ten sam sposób? Aktorzy bawią się lepiej niż publika (w końcu są w pracy i kasa leci).
Fakt, że nieustające nawiązania do telewizyjnej sieczki bawią dużą część publiki nie dziwi, to jednak załamuje (co ci ludzie robią w teatrze???).
Można było puścić odcinki kilku seriali i też by było wesoło.
Dla mnie żenada i minus 1 w skali 100 punktowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ż E N U J Ą C E

Czegoś tak kiepskiego jeszcze w teatrze nie widziałem. Ani kabaret ani teatr... I ta otoczka : gra konwencjami, odniesienia do popkultury,...Nie uśmiechnąłem się ani raz, choć muszę przyznać, że duża część widowni ryczała ze śmiechu.
Ktoś to już kiedyś wymyślił, że gorszy pieniądz wypiera lepszy, ale żeby aż takie dno?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 35

Potwierdzam, że to żenada.

Najbardziej szokuje poziom widzów, którym się "to" podoba. Trójmiasto to jednak teatralnie głęboka prowincja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

chce sie na to wybrac

chce sie wybrac, ale nie moge sie wybrac. nie wiem czemu. niby chciałbym na to pojsc, ale jak juz mam isc to nie chce mi sie. to musi byc dziwny spektakl jakis, bo mysle ze inaczej to bym tak nie miał i bym poszedł normalnie. nie powini czegos takiego grac. bo co maja zrobic ludzie? isc czy nie isc? kto wogóle tam idzie, poszedł, pójdzie? nie wiadomo. jedni ida, drudzy nie ida. nie jest tak, ze wszyscy ida, lub inni wszyscy, czy tez wszyscy wszyscy nie ida. ci niewszyscy z wszystkich, którzy niecałkowicie poszli, lub całkowicie isc chcieli niech zaprzecza badz potwierdza, ze isc na to całkiem nie sposób.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

super zabawa

Rewelacja! Długo nie widziałam tak świetnej i dobrze zagranej sztuki. Dodała mi energii na cały tydzień. Maciej Konopiński zagrał rewelacyjnie, super kontakt z publicznością. Bardzo miły wieczór! Polecam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

DLA młodzieży

Spektakl powinien być dedykowany dla młodzieży, gdyż to właśnie nastolatki wybuchały śmiechem. A swoją drogą zastanawiam się jak długo duet aktorski może gotować się na scenie,przecież po tylu występach powinni się już odpornić ;
w niedziele trochę przegięli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

To "gotowanie" jest wpisane w koncepcję sztuki, może trudno to zauważyć, oglądając raz, ale byłam 3 razy i to widać wyraźnie !!!

nie rozumiem Teatru Wybrzeze

o co chodzi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

BYLAM I SZCZERZE NIE PODOBAL MI SIE SPEKTAKL. JAK KTOS JUZ ZAUWAZYL POPRZEDNIO, NAJBARDZIEJ PODCZAS SPEKTAKLU BAWILI SIE AKTORZY.
NIECHLUJNa CHARAKTERYZACJA ! DIALOGI MALO SMIESZNE, CZESTO ZAKONCZONE RADOSNYM SIECHEM ,CHOC NIE BYLO WIDZOM DO SMIECHU.
LEPSZE SZTUKI WIDZIALAM NA PRZEDSTAWIENIACH AMATORSKICH W GIMNAZJACH . ZDECYDOWANIE NIE POLACAM.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

Po prostu niczego nie zrozumiałaś i tu jest problem.

Idź lepiej do kina na romansidło albo "M jak idiotyzm" pooglądaj w telewizji.
Nie dorosłaś jeszcze do czegoś bardziej wyrafinowanego niż schabowy a dobrej zabawy nie poznałabyś nawet gdyby ugryzła cię w tyłek
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

to musiał napisać aktor...

,bo tylko zaangażowani aktorzy bawią się na tej "sztuce" (w końcu zarabiają)...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

świetny spektakl, można się naprawdę nieźle pośmiać:) polecam:))
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

OK

Rozluźniające!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: OK

noooo!!!

Najgorsze w tym spektaklu było to, że musiałem klaskać na koniec, a najlepsze że zjadłem wcześniej kolację w Sopocie. 1/5
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorsza sztuka w życiu!!

Była to najgorsza sztuka jaką widziałam w życiu! Fabuła bez składu i ładu. Niby śmieszne, ale żenująco śmieszne. Tragiczny poziom. Szkoda słów i pieniędzy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Irma OK.

Daję 4/5, bo momentami konwencja była dla mnie trochę męcząca (nie wiem, czy ponad 1,5 godziny tego typu humoru może nie zmęczyć), ale ogólnie wrażenia pozytywne. Przyjemna, lekka komedia, błyskotliwa zabawa konwencją, a panowie grają z poczuciem humoru i dystansem. Świetny Konopka jako Bogusław Linda. :))
Jeśli ktoś chce się rozerwać w teatrze - polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

poprawny

Spektakl poprawny, można się pośmiać, ale widziałam na deskach Teatru Wybrzeże lepsze sztuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłam wczoraj i... bardzo dobrze się bawiłam.

Początkowo rzeczywiście sztuka wydaje się lekko żenująca ale to tylko pierwsze wrażenie. Zagrana rewelacyjnie, fajny kontakt aktorów z widzem. Dobrze spędzony czas.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

a po spektaklu

szkoda ,że godzina na transport zkm do 3miasta taka sobie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

komedia na bardzo niskim poziomie, tandetne gagi i słabe wykonanie

nie polecam, lepiej iść do kina za te pieniądze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Żenada. Pseudo kabaret. Seria skeczy na poziomie liceum. Szok, że są owacje widzów.

Z pewnością nie jest to teatr. Jakaś dziwna mieszanka pseudo kabaretowa. Fabuła w zasadzie nie ma żadnego znaczenia. Za to aktorzy świetnie się bawią. I dobrze. Szkoda tylko, jeśli nie mają świadomości jaka to hała... Reasumując: "teatr" wybrzeże w normie : (

Ps. Nie idźcie tą drogą!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

apel

ludzie nie piszcie już złych opinii, bo na każdą waszą złą muszę pisać dwie dobre, tak mi kazał dziadek który pracuje w Kameralnym, a ja już nie mogę, nie mam siły. Jestem uczniem gimnazjum i przez Was nie zdam, bo tylko czytam i czytam a dziadek bardzo mnie pilnuje bym od razu pisał, że jest cacy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie zdasz

nie zdasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekko i przyjemnie

Lekka sztuka z dobrą grą aktorską, dynamicznym tempem i przewrotną fabułą. Połączenie sztuki teatralnej i kabaretu z elementami interakcji z widownią. Sztuka dla niewybrednego widza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super zabawa

Polecam, dawno się tak nie śmiałem z żoną!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo!, brawo!, brawo!

Oczyszczenie totalne, naprawde warto!

Przestrzegam

Drugi raz dałam się naciąć na spektakl w tym teatrze. Kolejny raz stracone pieniądze. Wyszliśmy po 15 min. Żenada to mało powiedziane. Zachodze w głowę jak można od ludzi wyludzac pieniadze za tak marne przedstawienia. Poziom 3kl szkoły podstawowej. Dramat i wstyd bo zaprosiłem na ten spektakl kobietę. Wyszedłem na d**ila
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do "Przestrzegaj"

Na spektaklu byłam 09.03.20 - i wszyscy świetnie się bawili, nikt nie wychodził w trakcie, więc nie wiem, kiedy Wy byliście.
Spektakl dla ludzi, którzy nie myślą schematycznie. Po raz pierwszy też widziałam, jak świetnie aktorzy potrafią włączyć widzów w spektakl. Zatem byliśmy wilkiem Wiktorem - i całe 90 min. fajnej rozrywki :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

A ja byłam w czwartek , ubawiłam się i publiczność też się bardzo dobrze bawiła bo nie miała kija w .. :) super przedstawienie.

Inne tematy z forum

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (11 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Stosunki na szczycie (42 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....