Tak

Temat dostępny też na forum: IX LO
Powodem tego ze szkoła ta jest powszechnie krytykowana z powodu wygórowanego poziomu nauki jest to ,że nauczyciele wymagają od uczniów IX tyle co od conajmniej topolówkowiczów, a jeśli się szybko nie przestawisz na ich system to mozesz miec powazne problemy...Nie polecam tej szkoły osobom o słabych nerwach i wierze we wlasne mozliwosci bo ta szkoła moze was zniszczyc.Jeśli jednak lubisz wyzwania ,rygor i stres idź do tej szkoły !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Tak

Really ? Wg mojej wiedzy poziom jest jak we wszystkich liceach, watpie zeby ktos mial tam problemy z "duza" iloscia nauki ;p
Jak czytam ze nie ma sie czasu uwolnego i trzeba sleczec na ksiazkami to zastanawiam sie kto to pisze ? Przeciez to liceum a nie Studia na Harvardzie ;p.
To co szkodzi szkole to zdecydowanie pesudowojna pomiedzy Topolowka a 9. IX ma ambicje na bycie najlepsza szkola licealna w Gdansku tyle ze nic nie robi aby tak sie stalo. Zawsze wytlumaczenie jest takie same, slabi/leniwi uczniowie. Kadra nauczycielska uwaza sie w wiekszosci za alfe i omege. Sa jak zwykle swiete krowy na ktore sypia sie gromy i nikt z nimi nic nie robi bo to nauczycielka-znajoma dyrektorki albo pani z 30 letnim stazem wiec na pewno ma racje ...
Na wyposazenie szkoly nigdy nie narzekalem bo "widzialy galy co braly". Szkola nie ma porzadnego zaplecza sportowego wiec trudno nawet o zwykly apel.
Swoja przygode z 9 uwazam za jedna wielka lipe. Rownie dobrze moglem wybrac podrzedne liceum z tym samym skutkiem. Nie musialbym nasluchiwac jak to kiedys bywalo lepiej. Kiedys najwyrazniej trafily sie w szkole roczniki i osoby ktore powygrywaly olimpiady i rozslawil szkole tyle ze oni w pewnym momencie "wybyli" ze szkoly i nikt nie przyszedl na ich miejsce. Najgorsze to i tak byly utyskiwania niektorych nauczycieli ktorzy nas doslownie zadreczali opowiesciami jak to kiedy miewali uczniow niesamowiece ambitnych czy zdolnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co u Ryby? buahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było iść do V w Oliwie :)
Ciekawe co na temat tej szkoły powiecie hm...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybaczcie, ale jaka wojna pomiędzy IX LO a Topolówką ? III LO jest najlepszym liceum w mieście, 2 w województwie i 30 w Polsce, natomiast IX to odpowiednio 15 i 279 ( wg rankingu Perspektyw). Z Topolówką może konkurować V czy II, ale nie IX, no błagam :) Jestem obecnie uczennicą III LO, mam znajomych w 9. Usłyszałam od nich o niekompetentnych polonistkach (a, umówmy się, osoby te geniuszami czy wybitnymi humanistami nie są), niesympatycznych, wręcz znęcających się psychicznie nauczycielach - w tym przodowały bodajże panie od biologii i matematyki. Z koleżanką również będącą na bio-chemie oprównywaliśmy materiał i podręczniki - hmm, ujmijmy to tak - wymagają ode mnie 1/3 więcej czystej pamięciówki, przy czym skala ocen jest inna ( w Topolówce 2 jest od 51 %). Wyposażenie podobno tragiczne - nie wiem, nie widziałam. Absolutnie NIE idealizuję mojego liceum (też ma swoje wady i kilku koszmarnych nauczycieli), lecz wydaje mi się, że podejście jest zupełnie inne, a poziomu nie można porównać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Brawo magdal :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję, nawet jeżeli to sarkazm :)
Starałam się dość obiektywnie i jasno wyrazić moją opinię, bazując na opowiadaniach koleżanek oraz kolegów z 9 i porównując je z moją szkołą. Cóż, upraszczając... orły tam nie poszły, tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

to nie był sarkazm ,napisałaś prawdę i tyle .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahah , genralizowanie opierające się na kilku osobach , brawo . Poziom twojej argumentacji jest nizszy niż twoje mniemanie o tej szkole ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (8 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Korepetycje- matematyka, fizyka, biologia, polski, historia- Zaspa- UWAGA (12 odpowiedzi)

Szanowni Rodzice, Zwracam na uwagę na małżeństwo z Zaspy z ul. Pilotów oferujące korepetycje z...