Hej dziewczyny. Robicie Taniec wykupny po oczepinach? Zastanawiam się czy jeszcze jest podtrzymywany ten zwyczaj. Nie jest tak, że teraz nikt nie nosi gotówki i może wyjść kiepsko? Jak to u Was było/będzie?
00
Re: Taniec wykupny
~Daria
(9 lat temu)
My robimy! Na każdym weselu na jakim się bawiłam był taniec wykupny
11
~Emily89
(9 lat temu)
U nas na weselu był i wyszło to ciekawie :) ale słyszałam ostatnio o tym że niektórzy robią teraz taniec dobrych rad zamiast tańca wykupnego - goście wpisują na małych karteczkach jakieś rady dla młodych i wrzucają je gdy chcą zatańczyć:)
10
~Miśka
(9 lat temu)
U nas był. Tradycyjne zbieranie na wózek dla pierwszego potomka :) I prawie tyle zebraliśmy hihi
31
~Mirva
(9 lat temu)
Hejka, ten taniec bardzo często dalej występuje na weselach.
Gramy na wielu i tylko raz go nie było, bo Młodzi nie chcieli :)
11
~123
(9 lat temu)
Taki taniec to trochę wyciąganie kasy na siłę, zwłaszcza jeśli prosi się o pieniądze zamiast prezentu.
12
~karolina
(9 lat temu)
goście chętnie opłacaja taniec nawet wielokrotnie więc to nie jest problem , jeśli ktoś nie chce nie tańczy
01
~ina
(9 lat temu)
nie byłam na weselu, na którym takiego tańca nie było. trochę się wahaliśmy, ale w końcu zrobiliśmy, bo dużo osób jednak ponoć czeka na tę tradycję. a młodzi mają okazję wszystkich szybko obtańcować i potem mają spokój hehe. fajnie jak prowadzący zaznaczy, że nie chodzi o kasę tylko dobrą zabawę i można wrzucać nawet najmniejsze kwoty
11
~karolina
(9 lat temu)
my z męzem gramy na weselach (dj) i bardzo często jest ten taniec :)