Tatuaże

Dżem dobry :) dzisiaj chciałam poruszyć temat, który ma zarówno wielkich zwolenników jak i wielkich przeciwników. Mowa o tatuażach.
Jaka pobudka towarzyszy powstawaniu oraz szerzeniu się negatywnych skojarzeń odnośnie tatuaży? Czy naprawdę warto ślepo podążać za stereotypami uznając, że rysunki na ciele to domena kryminalistów? Czy może uważacie, że nie ma w tym nic złego i z przyjemnością patrzycie na "wydziaranych" lub też sami jesteście posiadaczami tego rodzaju ozdoby? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tatuaże

Jeśli suwaczki Ci niestraszne.. :
http://forum.trojmiasto.pl/tatuaze-t183057,1,16.html

A tatuaże obecnie to bardziej moda niż przełamywanie stereotypów.
Ja osobiscie nie przepadam = może dlatego, ze rzadko widuję naprawdę fajne i pasujące do człowieka. Większosć to sztampa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

huh suwaczki :D mierzi mnie przed wejściem na "rodzina i dziecko" :D

hmmm moda...dla tych, którzy za nią ślepo podążają to na pewno ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja osobiście lubię tatuaże, chociaż nie posiadam. Kiedyś mając 16 lat bardzo chciałam sobie zrobić ale funduszy było brak. Teraz na samą myśl, co chciałam wytatuować aż mnie mdli (nie było to imię chłopaka) więc cieszę się, że go nie zrobiłam. Tatuaż powinien być traktowany osobiście, powinien coś oznaczać w życiu człowieka (każdy ma prawo do swojej opinii) a nie być traktowany jako schemat powielany przez młodzież bo taki lans itd. Nie podobają mi się tatuaże wychodzące z pod stringów ale pamiętam była taka moda. W ogóle u kobiet jakoś teraz nie podobają mi się tatuaże chyba, że delikatne, kobiece. Może się zestarzałam? Na facetach jakoś lepiej wyglądają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, to prawda...kiedyś na topie były tribale na dole pleców...koszmar ;D

Temat z towarzyskich. Bardziej znośny niż suwaczkowy ;)

http://forum.trojmiasto.pl/co-sadzicie-o-tatuazach-u-kobiet-t485171,1,2.html

łeeee a myślałam, że jestem taka oryginalna z tematem :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety nie ale dzięki tamtym tematom, dowiedzieliśmy się, że szatan się nami interesuje. W co niektórych już jest i to głęboko zakorzeniony :D Chyba w zeszłym roku ktoś poruszył ten temat na forum.

hah ;D jeżeli tatuaż=szatan we mnie to chyba już wiem dlaczego mam taki a nie inny stosunek do religii ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

rozumiem kryminalistów sami się piętnują, ale widząc bohomazy na ciele młodych ludzi, jakieś ćwieki ponabijane w głowę, to mam odruch wymiotny. To musi dać wojnę, ludzkość schodzi na psy

Przed,przed ostatnio w Aquaparku widziałem tatusia ze swastyką na ramieniu

uuu...ludzie nie mają chyba rozumu ;) zresztą uważam, że tatuowanie pewnych rzeczy powinno być zakazane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto by miał o tym decydować? Sejm? Premier? Prezydent Miasta? Referendum?

Heh,jak byłem w wojsku to niektórzy po pijaku tatuowali sobie różne rzeczy,znaki zodiaku,imiona itp.ciekawe jak dzisiaj z tym wyglądają.
Robiąc tatuaż trzeba pamiętać że będziemy go mieli mając lat 20,40 i 60,a może nawet i 80(np.osiemdziesięciolatka z napisem kocham franka:D),ale niektóre widać całkiem ładne niektórzy mają.

hah :) cieszmy się, że to nie nasze ciało zostało oszpecone :) każdy ma swoją wolną wolę ale wielu ludzi działa bezmyślnie...albo po pijaku ;) to też jest częsty problem...pytanie "jak będę wyglądać jak będę mieć 70 lat?" hmmm...starzy ludzie i tak są brzydcy więc czy tatuaż coś zmieni?:) może prócz tego, że motylek lub napis "forever 18" będzie wyglądał po prostu śmiesznie na starej osobie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja akuratnio mam tatuaży wiele
Nie czję się nijako oszpecony
A daj mi chłopaku gwarancję ,że dożyje 70-siątki
I pasmatri mie w żopu

ciacho - chłopakiem , nie ciacho tylko rozumuje jak mężczyzna :P

Sorry

hahaha :D ojeeeej :)

Tatuaż to nie jednorazowa wizyta w salonie. Trzeba pamiętać o tym, że tatuaż raz na jakiś czas powinno się poprawiać bo blaknie i robi się taki nie ładny. Poza tym przy zmianie wagi tatuaż się rozciąga lub "marszczy" zwłaszcza na starość :) i to również brzydko wygląda. Teraz to chyba byłabym jedynie skłonna zrobić sobie tatuaż na stopie chociaż słyszałam, że bardzo boli w tym miejscu.

generalnie to jest tak, że boli najbardziej na kościach...chociaż mnie też straszyli, że na nadgarstku to koszmarnie boli i w ogóle...łeee tam :D to taki przyjemny ból :)

Inne tematy z forum

Grajdołki (111 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...