Telepatia ?

No i doigrałem się, piątek PM przed monitorem... Zachciało mi się sportu i ledwo się ruszam. Ale, ale...

Ile razy w chwilę po pomyśleniu o kimś odzywał się Wasz telefon, ćwierkał sms ? I właśnie od Tej osoby ? Albo kiedy odezwaliście się do kogoś, ten ktoś z przejęciem opisywał że właśnie o Was myślał(a) ? Przyjemne uczucie, tak przy okazji :) Ale czy to czysty przypadek ? Albo to, że częściej dotyczy to osób mocno związanych emocjonalnie ? A może w takim stanie po prostu bardziej zwraca się uwagę i w ogóle zapamiętuje takie sytuacje ?

Było nieśmiałe nawiązanie do tego tematu w wątku o parapsychologii, ale dość symboliczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Telepatia ?

Bardzo czesto zdarza mi sie "wywolac" niektore osoby, a czasem i zdarzenia, ale nigdy nie myslalam o tym jak o telepatii. Po prostu:)Nie wiem jak to wytlumaczyc. Czasem moze lepiej, zeby niektore sprawy zostaly tajemnica...
-respect-

a ja już od kilku dni myslę o jednej osobie z forum i nakłaniam ją w myslach do napisania maila, że idzie ze mną do kina.....
i nic....

W taki sposób nigdy mi się to nie przydarzyło, pewnie najpierw mieć okazję żeby "dostroić się" do danej osoby :)
I chyba np. ukryta tęsknota może wywołać silniejszy efekt niż coś świadomego.

A dobre wiadomości ? Rozumiem Twoje rozżalenie :)

Hm!
Czy my - ludzie możemy powiedzieć coś pewnego o świecie, który nas otacza? chyba nie!
W każdym razie dopóki ktoś nie udowodni istnienia telepatii, dopóty będzie to dla mnie kwestia przypadku...

nie przypomninam sobie, zebym 'wywolala' czyjsc tel do mnie, a jesli nawet pomyslalam o kims i tel sie odezwal nigdy nie pomyslalam o tym, ze to telepatia.
co innego jesli chodzi o moja starsza siostre. czesto bywa, ze ogladamy jakis film lub patrzymy na cos (rzecz, czynnosc) i siostra odzywa sie i mowi, z czym jej sie to kojarzy, albo co wlasnie jej przyszklo do glowy. i okazuje sie, ze myslalam w tej chwili o tym samym. ale nie uwazam, to za telepatie, raczej to, ze jestesmy tak bliskie sobie (choc mieszkamy BARDZO daleko siebie i rzadko sie widujemy) i podobne do siebie (choc calkowicie rozne mamy charaktery i usposobienia), ze nadajemy na tych samych falach.

szkoda ze ja nie moge wywolac tel od bliskiej mi osoby

"kiedy jestes przy mnie nic innego sie nie liczy...."

Cociażto nie telepatia Brather, ale zawsze możesz sam zadzwonićto tej osoby :))... no pomyśl, wywołasz tym sposobem rozmowę, bo chyba przecie żo to chodzi a nie o sam telefon ;)... a i ten przyziemny sposób pomimo wszystko jak na razie chyba jest pewniejszy niż telepatia :))
Pozdrawiam
Zuzka

chiev...sam wyslij maila (moze wlasnie to jest przwznaczeniem), a przypadek czy telepatia...szczesciu trzeba pomagac. Najwazniejsze zeby wiedziec czego chcemy i do tego dazyc. "Ludzie zawsze winia okolicznosci za to kim sa.Ja nie wierze w okolicznosci. Na tym swiecie radza sobie ci, ktoezy powstaja i szukaja takich okolicznosci, jakich chca, a jesli ich nie moga znalezc, to je tworza" Ja to zrozumialam i staram sie sama decydowac co ze soba zrobic i poki co nikt nie bedzie mna krecil. Przeznaczenie przeznaczeniem, przypadek przypadkiem, ale ja chyba tez mam cos do powiedzenia. Chiev...zamiast czekac na przeznaczenie w postaci maila sam napisz oszolomku:) najwyzej dostaniesz kosza. "Zal ze sie cos zrobilo ukoi czas, ale zalu ze sie czegos nie zrobilo nie ukoi nic"
-respect-

widze elbereth, że masz dośc ograniczoną wyobraznie..;)..(bez obrazy)
może już dawno jestem umówiony z kims z forum ?? a może to nie bedzie pojedyncza randka ??? to sie okaze we srode...dobrych rad mi nie potrzeba..słowo.

Nazywaj to jak chcesz, ale działa. ;)))

Pozdrawiam.

Znam to uczucie i przerobiłam to już.Zjawisko super i bardzo zastanawiające.Ale to nie jest telepatia...to ma inną nazwę,ale nie pamiętam teraz.Jak sobie przypomnę to napiszę.

istnieje coś takiego jak telepatia - i nie należy tego mylić z intuicją, jak to skojarzył w tamtym wątku antyspołeczny... kiedy myślisz o kimś lub o czym (w sensie wydarzenia) intensywnie, jesteś w stanie się z nim porozumiec poprzez myśli, i choć to brzmi dziwnie, działa:) czasem z tego korzystam; nie polega to na , jak by ktoś mógł pomyśleć, rozmawianiu myślami z druga osobą, ale na przywoływaniu właśnie... wierzę w to mocno i nie uważam za nic złego:) , wręcz przeciwnie: bardzo przyjemne i przydatne:)

Chiev...nie jestes w stanie mnie obrazic:) Nie znam takiego uczucia:)
-respect-

nawet nie mam zamiaru takiej fajowej dziewczyny obrażac..;)

...wtem delikatny odcien czerwieni przykryl jej blade lico...;)))
-respect-

Inne tematy z forum

"SWITEZIANKA" in English :) (12 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

czat (27 odpowiedzi)

gdzie mamy wejsc,aby rozmawiac na czacie?????????????????

Kochanka (209 odpowiedzi)

dlaczego jak oficjalnie się pisze wręcz chwali że było się kochanką to zaraz atakują kobiety że...