Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena).

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka), chciałby się dowiedzieć jak się tam pracuje (zwłaszcza w jednym z działów) zachęcam do kontaktu : docent585@wp.pl W tej chwili to wszystko co mogę napisać, bo właśnie administrator forum - po trzech latach dyskusji w tym wątku na forum - uznał, że należy cały watek ten wątek usunąć (nie poszczególne, ponoć zbyt mocne komentarze a cały wątek! No cóż, niektórych pracodawców prawda w oczy kole, więc interweniują, żeby ukryć fakty przed światem zewnętrznym.
W temacie tego Terminala, zapraszam także na inne fora o pracodawcach.
popieram tę opinię 126 nie zgadzam się z tą opinią 4

Daj im spokój - odruchowo stawiają minusy, bo tylko tyle mogą (ja się cieszę, bo to znaczy, że czytają).
A z tą drugą sprawą, to faktycznie ciekawe - może BCT idzie w nieruchomości, bo tym głównie tematem zajmowała się dotychczas spółka, przejęta w całości przez BCT.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ej, cebulaki-te minusy wstawiliście za pierwsze czy drugie zdanie mojego wpisu?
Przecież obie sprawy to fakty.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli kolejna bura od pip dla bct-no pięknie!
A znacie może jakieś szczegóły o niedawnym zakupie przez bct tej spółki z ul. Gołębiej?
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dość długo to trwało i nie obyło się bez interwencji PIP ale w końcu - dzisiaj - w BCT zastosowano się do przepisów w zakresie podległości służbowej Inspektora ds. BHP i od dziś, od południa stanowisko Specjalisty ds. BHP (jeszcze rano wszystko było po staremu) - przynajmniej na stronie głównej BCT podlega temu komu powinno i w końcu jest zgodne z prawem.
Co prawda jakoś dziwnie się zadziało, bo nie ma już dotychczasowego stanowiska Inspektora ds. BHP a jest stanowisko Specjalisty ds. BHP (chociaż to nadal ta sama osoba) ale przynajmniej w końcu zastosowano się do wniosków pokontrolnych PIP i stanowisko to podlega już bezpośrednio prezesowi a nie jak dotychczas - wbrew prawu - kierownikowi Działu Bezpieczeństwa.
Pięknie dziękuję panie prezesie.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kiedyś już pisałam o benefitach jako składnikach pensji:
- prywatna opieka medyczna (za którą częściowo odejmują kasę z pensji czyli wydatek :)
- karta Multisport ( za którą pracownik też musi zapłacić )
- udział w szkoleniach (ale nie takie, na które chce iść pracownik bo się tym interesuje, tylko takie potrzebne pracodawcy by pracownik mógł otrzymać dodatkowe najczęściej bezpłatne obowiązki)

Wszyscy znamy te "benefity" i wolimy kasę w garść niż stały abonament w wybranych przez pracodawcę firmach
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo już widzę jak po 8 godz roboty elektryk pogina na siłownię, żeby tam popajacować. Poza tym ciężko zupy nagotować na karcie multi sport.
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i znowu BCT szuka do pracy elektryka, hmm ... , no właśnie - znowu ...
Więc jak to jest, że BCT - taka niby fajna firma, w której wszystko ponoć jest jak najbardziej ok, oferująca "kokosy" w postaci zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę, prywatnej opieki medycznej, karty MultiSport i możliwości rozwoju, m.in. poprzez udział w szkoleniach, wciąż ma problem z zatrzymaniem pracowników w Wydziale Utrzymania Ruchu?
A może jednak miał rację ten gość, który na innym popularnym serwisie o pracodawcach pisał jakiś czas temu, że w tym Wydziale atmosfera tam jest fatalna a to co tam się wyrabia podpada już pod mobbing?
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 4

A mnie dzisiaj udało się w końcu zrealizować jeden z celów, jakie postawiłem sobie przed trzema laty. Otóż przed godziną rozmawiałem twarzą w twarz z osobą (wcześniej tylko telefonicznie), która przed laty pracowała z kierowniczką - główną bohaterką tego wątku - w jej poprzednim miejscu zatrudnienia.
No cóż, nic dobrego o niej nie usłyszałem i nawet jakoś specjalnie mnie to nie zdziwiło.
Hmm ... , co ja biedny "oszołom" teraz z tą wiedzą zrobię ? Muszę pomyśleć ...
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat te minusy wystawiały dwie osoby jak na razie XD (6)
Ludzie jeszcze wierzą w takie rzeczy jak anonimowość w sieci, he he
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 4

He, he, he - ale ubaw z tego/tej artystki od minusów. Jaka to musi być mała, marna i prymitywna istota.
Do roboty się weź, bo firma ledwo zipie a ty się bawisz.
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 4

to ten sam kciuk tylko po resecie numeru ip
różne numery ip ale generowane z tego samego miejsca
nie jest trudno takie rzeczy sprawdzić
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 7

No, no, widzę że pełna mobilizacja w BCT - osamotniony do tej pory "kciuk w dół" znalazł "licznych" sprzymierzeńców.
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dzień Otwarty bct a.d. 2018 za nami.
No ale pomimo takich "niesamowitych atrakcji", sukcesu frekwencyjnego w tym roku nie było.
I mówiłem, że będzie lanie wody (i to do wody) - bo na tym polegał "pokaz strażacki".
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 7

Info do "czerwonego kciuka" - ty mi tak więcej nie rób i na bieżąco minusuj, bo znowu się zmartwiłem, że już nikt w BCT nie zagląda na forum (nie było cię 7 dni).
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytanie ze zrozumieniem? To już naprawdę za dużo od nich wymagasz.
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 7

W przeciwieństwie do pana prezesa nie lekceważymy przeciwnika ale szczerze powiem, że celnego ciosu to prawnicy BCT nie potrafią nawet zaplanować a co dopiero taki wyprowadzić.
Zdaję sobie sprawę, że prawnicy działają na rzecz swoich klientów i że wcale nie muszą podzielać ich poglądów ale mocno mi się wydaje, że w tym przypadku człowieczeństwo zostało dawno zatracone. Poza tym do niedawna wydawało mi się, że wszyscy prawnicy (bez wyjątku) to ludzie na poziomie, którzy wiedzą że w sądzie bijemy się na rzeczowe argumenty a nie okładamy się łopatkami jak dzieci w piaskownicy. A tu taki Zonk - jednak nie wszyscy (czytanie ze zrozumieniem też nie wszyscy ogarnęli na etapie podstawówki) .

Bo zawód prawnika to takie nurkowanie w szambie, ma takiego klienta jakiego ma i musi tańczyć według muzyki
Wielu prawników to też ludzie (choć w tym zawodzie bardzo latwo zatracić człowieczeństwo )
wielu prawników prywatnie nie podziela poglądów swoich klientów ale za empatię nikt im nie płaci, tylko za skuteczność
Trzymajcie gardę i uważajcie na ciosy, sprawa jest w mieście coraz bardziej nośna
I doszły mnie słuchy że w tej firmie się nie pracuje a mówił to znajomy doker....

No nie wierzę. Super to musiało wyglądać, hi, hi, hi.
Normalnie cyrk.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ani cwane, ani kozaki.
A tak na marginesie - zastanawiam się, czemu poza sądem pan prawnik chowa się przede mną za drzewami i banerami ?
Hmm .... przecież na korytarzu w sądzie pan prawnik (wraz ze swoją koleżanką po fachu), już z daleka ironicznie wita głośnym "dzień dobry" wchodzącego przeciwnika procesowego a poza budynkiem (jak jest bez koleżanki), pod drzewem zastanawia się, jak niezauważonym przemknąć do samochodu. to fakt z dzisiaj.

To takie z nich cwane kozaki.
A żeby kiedys ich lub ich bliskich taka "przygoda" spotkała.
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...