Termometr na podczerwień

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy któraś z Was ma taki termometr? https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6479

image

jeśli tak - proszę o opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Termometr na podczerwień

https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6479

Ja kupiłam termometr na podczerwień, inny model, innej firmy i nie jestem zadowolona - pieniądze wyrzucone w błoto. Termometr trzeba przyłożyć do czoła i pociągnąć w stronę skroni - wówczas mierzy on temperaturę i niestety mierzy ją tak, że za każdym razem pokazuje inną :/ Bardzo niewiarygodne narzędzie pomiarowe według mnie.

Ja parę dni temu byłam w szpitalu z córką i tam właśnie używali termometru na podczerwień. Wystarczyło z odległości 10cm skierować termometr do czoła i był wynik;) Super rozwiązanie kiedy dziecko śpi.

Mieli taki:
http://www.narzedziowy.com.pl/product_info.php?products_id=40273&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-03&utm_content=40273

Myślę,że funkcjonalność takiego termometru dużo zależy od firmy. Te profesjonalne są na pewno lepsze ale i droższe;(

Tu jest wgląd na różne modele.

http://www.nokaut.pl/szukaj/termometr-podczerwien.html

mnie tez w szpitalu niedawno mierzono tempke takim wlasnie termometrem z odleglosci , i cyk w sekunde wynik , poki co mam drogiego brauna do ucha ale za nic w swiecie nie daje rady nim dobrze mierzyc:/

jak my byliśmy w szpitalach (na Klinicznej i na Polankach) to też nam mierzono temperaturę takimi termometrami :P (mi na patologii i położnictwie, Gabrysiowi na Jego oddziałach)

dlatego zastanawiam się nad kupnem :P mamy zwykły, elektroniczny, z giętką końcówką i mierzymy Młodemu temperaturę w odbycie :P ale trzeba Go rozebrać itd. :P musi poleżeć spokojnie :P

a tu mi się podoba perspektywa szybkiego pomiaru bez rozbierania :P

tylko jak z dokładnością? :/

Nie polecam, mam taki sam w domu i pomiary są błędne i różnice są znaczne, mierzy mi teraz temperaturę w pokoju - akurat do tego się nadaje a dziecku mierzę takim elektronicznym z gumową końcówką i ten jest w porządku, chociaż trochę czasu pomiar trwa i czasami mój dwulatek niekoniecznie chce siedzieć z nim pod pachą, ale chociaż mam pewność co do tego czy mały ma gorączkę i jak wysoką

http://allegro.pl/apteka-microlife-nc100-termometr-3w1-kurier-0zl-i2648351015.html

ja mam ten i jestem bardzo zadowolona, dla sprawdzenia czy pokazuje dobrze temperature sprawdzalam kilka razy to samo miejsce i pokazywal tak samo, dodatkowo mierzy temperatuje w pomieszczeniu.

A ja mam taki sam jak martuchowata i jestem bardzo zadowolona. Mierzę temperaturę na czole i myślę że sie nie myli sprawdzałam naszą i jest dobrze. Na 100 % pokazuje lepiej niż ten pod paszkę. Ja nie próbowałam w odbycie. Mierzę nim również temperaturę mleka w butelce. Do temperatury wody w wanience i powietrza raczej się nie nadaje. Ale i tak uważam że jest świetny i polecam. Można zamówić na allegro i odebrać np w aptece na Żabiance. Ja taki jak mój kupiłam tez szwagierce. Naprawdę polecam. Wydaje mi się że w akpolu kosztował coś koło 180 zł. Więc warto na allegro. Nigdzie indziej.

kupiłam ten, o którym pisałam 2,5 roku temu ;) (taki stary ten wątek)
nie lubię go. potrafi mieć 2 stopnie różnicy w pomiarze w porównania do elektronicznego lub galowego :]

ja też szukam termometru - i tyle co się naczytałam o tych n podczerwień (bo taki chce) to już w ogóle nic nie wiem..zastanawiam się nad tym martuchny ..bo mam taki normalny i mierzę w odbycie dziecku,ale gdy idzie czopek za czopkiem to ona już sobie tam nic nie pozwala włożyć - co jest zupełnie zrozumiałe- a tak na podczerwień bez dotyku to zbawienie gdy sie ma chore dziecko i trzeba kontrolować temperaturę w ciągu dnia i nocy...

mam identyczny jak martuchowata ,jestem zadowolona ,mierzy dokładnie temp ciała jak i w domu . Kupowałam pól roku temu na Chełmie w aptece za 99.99 zł

ja również mam taki jak martuchowata, mąż kupił w aptece w auchanie za ok 100, ale już ponad pół roku temu. Jest naprawde niezawodny, mierzy idealnie. A poza tym rewelacyjne jest to że można zmierzyć nawet jak dziecko śpi, nic nie poczuje. Polecam bez dwóch zdań!!!

Aga, mam to samo. Bubel jakich mało. Zapłaciłam 100 zł., odesłałam z reklamacją to stwierdzili, że niewłaściwie go czyszczę po użyciu. Kurde, toż do czoła przykładałam tylko, i za każdym razem innym pomiar. Lezy tylko

Ja za swoj zaplacilam 99 zl w Rumi w aptece

też mam microlife nc100. kupowalam w poniedziałek w aptece w brzeznie koło kupca za 100zł. wcześniej miałam pozyczonego więc sprawdziłam go dokładnie i jest nie zawodny. rewelacją nawet mój syn krzykacz daje sobie zmierzyć bo mierzenie w pupie u chorego 14 miesięcznego dziecka to jakiś koszmar. polecam!!!

Ja też mam na podczerwień i jestem zadowolona. Tu macie materiał z porównywania termometrów http://dziendobry.tvn.pl/video/zbyszek-testuje-termometry,1,newest,18672.html
:)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...