Testy na alergię z krwi - gdzie najtaniej?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Chcę zrobić dziecku testy z krwi - pediatra powiedziała, że 'na wszelki wypadek" mam odstawić mleko,masło i inne wyroby mleczne, jajka, wołowinę, cielęcinę, kurczaki itp, bo mały może być uczulony. Mogę odstawić, jeżeli faktycznie jest uczulony, ale nie 'na wszelki wypadek'! wiem, że są różne opinie na temat tych testów, ale chcę spróbować. Nie wiecie, gdzie zrobię je najtaniej? Najchętniej Gdynia, ewentualnie Sopot lub Gdańsk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Testy na alergię z krwi - gdzie najtaniej?

ile synek ma ?
też chcę się wybrać na takie testy, z tym, że robi się je dopiero na jesień i ponoć są wiarygodnie od 3r.ż. mój syn ma 2latka...

mój ma trzy m-ce. Ponoć takie testy robi się nawet z krwi pępowinowej... ale są drogie, więc o skierowanie trudno - trzeba kombinować odpłatnie...

Tak na wszelki wypadek radzę zmienić lekarza. Tak małemu dziecku nie robi się testów. Wynik będzie niewiarygodny i dalej nie będzie wiadomo co mu jest. Ja radziłabym wziąć od tej mądrej lekarz skierowanie do alergologa. Do poradni przy szpitalu na zaspie czeka się trochę, ale panel pediatryczny zrobią w ramach NFZ. Szkoda pieniędzy robic takie badania, lepiej poczekać 3-4 lata i wtedy prywatnie działać. Mój syn ma ponad 2 latka i dalej nie wiadomo na co jest uczulony, musimy czekać:(

mamasyna ma rację..., nie robi się testów tak malutkiemu dziecku...., nie przesadzaj..., powoli..., jakiś lekarz coś powiedział czego nie jest pewien..., daj sobie i dziecku czas...., wiem co czujesz....

alergolog powiedziała to samo - na wszelki wypadek niech pani nie je nic zwiazanego z krowa, mlekiem... nie poparte zadnymi badaniami.

chce zrobic ten test, wlasciwie to pytalam tylko o ceny - czy wiecie, gdzie jest najtaniej?

Witam, ja odczulam sie w tej przechodni zaraz przy policji - nazywa sie "u zrodla marri" czy cos takiego sie nazywa. Wiem, ze tam tez robia testy - podam tel. 58-6292111.