Thermomix - warto?

Czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu?
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Thermomix - warto?

Ja mam i polecam. Szczególnie pomocne przy gotowaniu dla dzieci. Robi lody, soczki i przeciery owocowe plus oczywiście normalne obiadki. Ma funkcję gotowania na parze z czego często korzystam . Na trzech poziomach zrobisz ryż/ziemniaki mięso i warzywka a z wywaru można zrobić sosik. Ugotowanie barszczu to 40 min (wrzucasz wszystko nastawiasz i po określonym czasie urządzenie pika), rosół godzinka. Surówki to kilka sekund. Faktycznie jest trochę drogi, ale oszczędza dużo czasu. Zapomniałam dodać, że robi super ciasto na chleb i bułki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez bardzo polecam moze i wysoka cena ale moim zdaniem sprzęt wart jest takiego wydatku. Co dziennie go uzywam wyrabiam na nim ciasta na pieczywa gotuje obiady na parze, zupy ostatnio także robilam w nim dzemy nie trzeba stac i mieszac nastawiasz na czas w tym czasie robisz co innego :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakie pyszne kawki i soki robi w tym capucino mniam :) do tego pasteryzuje na bierzaco robiony soczek kubus. Zamow sobie prezentacje moge Tobie podac namiary do pani ktora u mnie byla nie zobowiazuje cie to wcale do zakupu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się z tym też mam thermomix i jestem z niego zadowolona w 200%
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakie modele macie?
czy w zestawie sa wszystkie potrzebne misy i pojemniki, czy trzeba cos osobno jeszcze dokupic?

Ja ma TM 31 to ten ostatni ktory wyszedl ma najwiecej funkcji nic nie musisz dokupowac wszystko masz w komplecie plus ksiazka kucharska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja bralam na raty bo teraz mieli korzystne raty

Ja też mam ten najnowszy. Również służę namiarem na prezentacje. Nic nie trzeba kupować oddzielnie. Wszystko to jedno urządzenie plus nastawka do parowania.

prosze o ten namiar na prezentacje

602738210

mirakula, mozesz mi podac swojego maila, mam kilka pytan, z gory dzieki

Caroca wyslalam tobie mejla:)

dzieki, dzis jeszcze naskrobie :-)

Mam, kupiłam! I już nie oddam!
Wzięliśmy na raty, akurat była korzystna opcja.
Dojrzewałam do tej decyzji kilka miesięcy, między czasie pijąc pyszne kawki u koleżanki. Były również likierki przeróżne i soczki. A wszystko to z Thermomixu.
To jest po prostu rewelacja!Robię bułki, chleb, zdrowe soki z pietruszki i pyszne soki.
A moje dzieci (12 i 9) same robią czekoladę na gorąco...

Warto zamówić u siebie prezentacje i zobaczyć na własne oczy "to coś".

zadowolona ania - napisz mi prosze na maila cos wiecej o cenie i ratach. caroca1@wp.pl dzieki

ja też jestem bardzo zadowolona z tego wynalazku ;-)
Też mam na raty i zakup jego był dla nas właściwie bezbolesny
I mogę polecić naszego Pana od pokazu bo dostałam od niego kilka dodatkowych książek z przepisami które też kosztują dużo pieniędzy. A pokazujący wcale dodatków nie musi dawać ;-)

prosze o namiar na tego pana od thermomixy bo chcialbym kupic to urzadzenie,dzieki

Jeśli chcesz namiary na Pana od prezentacji napisz do mnie na gg na 7412086. U niego też można kupić na raty ;-)

Proszę o namiary na dobrego prezentera. Jakie są możliwości zakupu na raty? Z góry dziękuję za informacje.

jezeli mozna spytac gdzie mozna kupic termomix na raty

Witam
wątek jak widzę juz nie nowy, ale chętnie posłużę wiarygodną informacją. Czytałam kilka wątków, każdy pisze to z czym się zetknął, lub jak mu przekazano. Jeśli nadal moja informacja moze się przydac proszę pisać na: gra_banna@tlen.pl

Pozdrawiam
GB - Szczesliwa Posiadaczka TX :)

hop, moze jeszcze ktos opowie mi o swoich promocyjnych ratach? moze byc na maila oczywiscie, dziekuje :-)

Thermomix to cudo. Warto w niego zainwestować, jest to oszczędność czasu i z dłużej perspektywy patrząc pieniędzy.

caroca ta firma ma podpisana umowe tylko z dwoma bankami a promocje z ratami zrobila np w czerwcu bo w kazdym miesiacu firma proponuje cos innego wejdz na strone albo zadzwon do przedstawiliciela to sie wszystkiego dowiesz

Dziewczynki, gdzie brałyście na raty to cudo?

mirakula - mozesz podac mi stronke? szukajac w sieci termomixow nie trafilam na strone przestawiciela :(

właśnie niby tego pełno w internecie, a nie można znaleźć konkretów

ja mam i polecam, praktycznie wszystko w nim przygotowuje ;D

Rina bo jak sie wchodzi na strone http://www.vorwerk.com/pl/html/thermomix.html jest tam opcja kontaktu i wpisujesz tam co cie interesuje i podajesz swoje dane. Firma oddzwania do ciebie w prze ciagu kilku dni z danymi przedstawiciela lub tez sam przedstawiciel do ciebie dzwoni. Z reszta dziewczyny lacznie ze mna ktore kupily juz thermomixa moga same tez dac namiary na swoich przedstawicieli. Co do ksiazek to jedna jest gratis ale druga glowna ksiazka jest wliczona w cene thermomixa :)

Ja również służę namiarem do pani, która robi prezentacje.

dziewczyny któras z Was napomknęła o soku z pietruszki?kiedys piłam u kogoś coś takiego o było przepyszne tylko ze z koperku macie moze przepis?

Witam
Osoby, które piszą że warto są jak podejrzewam przedstawicielami handlowymi. Moja żona kupiła to urządzenie kilka miesięcy temu. Po pierwsze co mi się w nim nie podoba to WYSOKA CENA. W końcu trzeba z prowizji "wykarmić" handlowców i cały sztab ludzi nad mini.
Miał być niezniszczalny a po 3 miesiącach zaczął pokazywać się na wyświetlaczu błąd. Na szczęści (pozytyw) serwisant naprawił go na gwarancji w ciągu 1 dnia na miejscu. Na "niezniszczalnych" nożach szybko dało się zauważyć że nie mają już takiej ostrości jak nowe choć zapewne z powodu ich wysokiej prędkości obrotowej działały normalnie.
Na urządzeniu faktycznie można dużo zrobić np. gotować bez mieszania i szybko wyrabiać ciasto. Ale są też funkcje (przereklamowane na prezentacji) w których się nie sprawdza np. mielenie surowego mięsa.
Na zakończenie radzę przemyśleć ten zakup i nie napalać się. 4000 zł to dużo a chyba w każdym domu są urządzenia, które zostaną zdublowane po zakupie thermomixa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

My dostaliśmy Thermomix jako prezent ślubny. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Uwielbiam głównie zupki z tej maszyny. Mojego męża bardzo bawi gotowanie z tą maszyną bo książka kucharska jest napisana bardzo prosto-tak naprawde ile wrzucić składników (jest waga) i jaki przycisk wcisnąć.
Fakt że maszyna jest droga ale myślę, że głównie przez to że nie ma realnej konkurencji. To nie jest robot kuchenny z milionem części które trzeba co chwile wymieniać.
Nie sądze by każdy kto ją na forum zachwala był przedstawicielem handlowym. Ja nim nie jestem.
U mnie większość rodziny ma ten wynalazek. Większość korzysta z niego bardzo efektywnie ale są też tacy, któzy się po 3 miesiącach znudzili i .....mielą tylko suchy chleb na bułkę tartą.
Teraz spodziewamy się dziecka więc liczę że Thermomix będzie pomocny w gotowaniu dla Malucha.

Zyngnum moim zdaniem to chyba chciales sie wyzyc bo kupiles zonce prezent a ona nie potrafi z niego kozystac i stoi sobie i sie kurzy. Smieszny jestes jesli uwazasz osoby zachwalajace ten sprzet za przedstawicieli handlowych, jak sie ktos zapytal to poprostu zachwalamy to co mamy i wymieniamy sie uwagami na temat sprzetu. Co do bledu ktory wyskakiwal na wyswietlaczu to zapewne malzonka zalala podstawke thermomixa przy myciu i zapomniala ja wytrzec na sucho :)

Co do napoju cytrynowego to robisz go tak samo jak z pietruszki czyli z 5 lyzek cukru, 7 kostek lodu, 1-2 cytyny 5 galazek kopru i z pol litra wody. Koper mozna zastapic miętą, melisa czy tak jak wczesniej pisalam pietruszka :)

ja tam bym nie inwestowała 4.000 w taki termomix wg mnie to zdecydowanie za drogo i bardzo sceptycznie podchodzę do takich sprzetow których nie można kupić w normalnych sklepach tylko na prezentacjach

a ja bym np nie kupila wozka za 2-czy 4 tys Kazdy kupuje to co uwaza ze mu sie w zyciu przyda i czy bedzie to uzywal czy raczej kupuje to na pokaz :)

Gdybym miała kupić, to mocno bym się zastanowiła, bo cena dość zaporowa. Ja miałam to szczęście, że dostałam w prezencie od teściowej. Nie wyobrażam sobie przygotowania Świąt bez Thermomixu. Barszcz (wrzucam wszystko, 45 min i gotowe), rosół (1 godz. bez pilnowania czy się zagotuje itd.), sałatka jarzynowa (5 min.), ciasto na pierogi i farsz (5-6 min.), sernik (10 min.). Często gotuję na parze i nie muszę wtedy przygotowywać oddzielnych obiadków dla synka. Nie wspomnę o soczkach i musach owocowych. Wyrabiam też ciasto na chleb pyszny, długo świeży bez konserwantów. Surówka do obiadu jest zawsze bo zajmuje to dosłownie 3 min. Tak więc jak kogoś stać, to chyba warto. Zygmunt owszem jest pełno sprzętów, które zastępują Thermomix, ale nie ma takiego, który tyle funkcji miałby w jednym naczyniu z nożami plus motylek. A żonie to by się porządna lekcja oszczędności przydała, skoro wydała tyle kasy i nie używa!

My również polecamy, ma go cała nasza rodzina od wielu wielu lat i to jeszcze te stare typy. My mamy nowy od 1,5 roku i nie wyobrażam sobie kuchni bez niego. Jest naprawdę przydatny, po prostu trzeba się przyzwyczaić do robienia w nim.

ja się bardzo napaliłam na termomixa, ale całe szczęście otrzeźwiałam, za tę cenę naprawdę się nieopłaca, chyba że ktoś śpi na pieniądzach.

moim zdaniem się opąca ma go moja przyszła teściowa, można zaoszczędzić sporo czasu... powątpiewałąm dopóki nie ubiłam ajerkoniaku w nim a właściwie dopóki nie zrobił się sam :), a noże ostrzy się krusząc lód!!!!

Ja również polecam. Praktycznie codziennie coś w nim robię.
Najczęściej soki i chleb.

Ktoś tam pisał coś o tym, że nie można surowego mięsa zmielić. Owszem, raz próbowałam zmielić cięlęcinę - masakra.
Ale wiem jak rozwiązać ten problem - wystarczy mielić lekko zmrożone mięso.

Czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam miec wątpliwości jaka jest prawda co do tego urządzenia. Wcześniej przez znajomych nabrałam ochoty aby kupic TM31. Już pewnie bym kupiła ale...Cena mnie stopuje...prawie 4 tys wydać to naprawdę należy się dobrze zastanowić! W sobote miałam prezentację...bardzo mnie sie podobała...ale były pokazane bardzo proste rzeczy, lody,surówka ,zupa kremowa i bułeczki (które niezbyt mi smakowały- ale to kwestia użycia produktów). Szkoda że na pokazach nie ma pracy z mięsem, rybą ...czegoś bardziej "ciężkiego" ;( Ja dużo rzeczy chciałabym przyrządzać na parze,dania lekkie i zdrowsze...a na pokazie też tego nie pokazują - szkoda:(
Czytając wypowiedzi na forach też czasami mam wrażenie że niektóre osoby zachwalające produkt to przedstawiciele bądź członkowie rodziny przedstawiciela...oczywiście nie wszyscy. Mam jednak nadzieję że są też wypowiedzi 100% szczere!
Powiedziałam sobie że w ciągu m-ca dokonam zakupu jeśli nabiore przekonania że WARTO! No i może poszukam propozycji za mniejszą cenę ( oczywiście za nowe).
To jak to jest warto kupić czy nie?

Proponuję zastanowić się ile razy będzie miało się ochotę zrobic lody, pieczywo też b. dobre jest z piekarni - czy trzeba piec samemu???

Rina dochodzi do tego tez gotowanie obiadkow na parze ja to juz nawet jajka na parze zaczelam robic pod kazda postacia :) Moze i dania ktore przygotowuje prezenterka na pokazie sa proste ale same zastanowcie sie ile takie proste dania zajma wam pracy bez tego thermomixa :) Nikt nikogo nie zmusza nie chcesz kupowac nie kupuj ale nie zaczynaj wytykac komus ze jak zachwala to pewnie jest z rodziny prezentera (heheh kupa smiechu ) To jak co niektore laski zachwalaja swoje wozki za kilka tys to pewnie tez maja jakies od tego prowizjie :) pozdrawiam uzytkowiniczki chetnie podziele sie jakimis przepisami jesli ktoras byla by chetna :)

Ja bym byla bardzo chetna na jakies przepisy. Urzadzenie mam dopiero od miesiaca, ale juz jestem z niego zadowolona. Chleba juz nie kupuje, maslo tez sama robie, pizza jest rewelacyjna. Niewiele przez ten czas zdazylam wyprobowac,ale to co robilam wychodzilo super i zajmowalo malo czasu. Z czysym sumieniem polecam.

ja tez od ponad pół roku piekę sama chleb i ze sklepu juz nie kupię, ale TM jeszcz nie mam :( Naprawdę bardzo dużą ochote mam na kupno ale czegoś się bardzo boję . Pewnie boję się ze się zawiodę ,że może to urządzenie sie nie sprawdzi a wtedy moja rodzina będzie miała do mnie pretensje że straciłam nie mało rodzinnych pieniążkow.
Dlatego moja dyskusja i pytania kierowane do Was o radę .
Bez urazy :)

moja mama dzisiaj zrobiła przepyszny krem z papryki, nie ma go w książkach TM więc podaję: robi się go prawie tak samo jak krem z zielonego ogórka tylko zamiast ogórka daję 3 czerwone papryki, jeśli ktoś woli można inny kolor :-) no i ja nie robię na kostkach bo te zupki je moja córcia więc mam osobny wywar z rosołu. Na koniec jak zupka już się zrobi to dożucam starkowany żółty ser, można podać z grzankami lub ptysiami, a jeśli ktoś woli można dodać makaronu.

Pozdrawiam użytkowniczki

to moze zalozmy sobie osobny watek o przepisach do Thermomixa ?? a ten watek zostawimy. Moje dziecko uwielbia krem z zielonego ogorka z grzankami :)

Odnawiam wątek!!!
Thermomix- warto?
No właśnie jak to jest? Warto go kupić czy też nie ? Przyznacie że kwota za niego jest spora prawie 4 tys. zł .
Dlatego warto poznac opinię osób posiadających to urządzenie.
Noszę się z zamiarem kupna TM 31 - nowego.
Proszę o opinie posiadających TM ,bardzo mi na tych opiniach zalezy.
Pomoga mi podjąć słuszną decyzję.

Grazka biorac na raty nie bedzie to taki wielki wydatek jak wydanie za jednym razem takiej kwoty. Watek nie jest stary w sumie ciagle cos do niego wpisujemy jak zachwalamy za bardzo to niektorym sie nie podoba :)

ja bardzo polecam.
Ja szczegolnie korzystam z mozliwosci gotowania na parze. A i siekanie wszystkiego co potrzebne zajmuje malo czasu. Jak dla mnie rewelacja.

A jak Wam idzie z mieleniem mięsa, ubijaniem biszkoptu bo ponoć nie wychodzi dobrze :( Jak to jest u Was ? No i ja mam 5-cio osobową rodzinę ,więc czy dla takiej liczby osób pojemność wystarczy czy będę musiała gotować na dwa razy(w wtedy większe koszty i więcej roboty).
Proszę o odpowiedzi .

Ja mam 6 osobowa rodzinke ,thermomixa kupiłam i jestem zadowolona,Do tego starsze dzieciaki same potrafia go obsługiwać.
Weszłam do firmy,aby kupić dla siebie i mam 1 nowego do odsprzedazy po cenie nizszej 3,5tys -nowy .
jesli chcesz napisz pilsanna@interia.pl 663767364,pozdrawiam i zycze sukcesów w uzywaniu ,bo sprawdza sie doskonale nawet dla duzej rodzinki,Ania

Właśnie, skoro mam kupić TM31- bo warto go mieć( coraz bardziej nabieram takiego przekonania),to dobrze byłoby po niższej cenie :)
Zastanawiałam się nad kupnem na allegro,jest dużo taniej ...nawet po 3300,- za nowy, nieużywany z gwarancją i całą niezbędną dokumentacją.
Ale troszkę się boję przesyłki kurierem :(
To jak kupowanie "kota w worku".
Ciekawa jestem czy ktoś z Was kupował na allegro albo w inny sposób przez internet?

Już nie wiem co mam robić?

Ja kupje duzo rzeczy na allegro ale thermomix kupilam od przedstawicela na raty szkoda mi bylo wydawac tyle kasy od razu

no wlasnie Grazyna, na allegro raczej na raty nie dostaniesz...

Macie racje,ze na raty nie dostane.
Tylko że biorąc na raty zapłacę 3935,- plus nie wiadomo ile odsetek i ubezpieczenia, tak że w sumie to wyjdzie ok 4500,-????

ja splacam 4320 a kwota 3935 jest nie tylko za sam thermomix ale i ksiazke sobie tez tam wliczaja cos kolo 80 zl

Też przymierzam sie do kupna TM i wolałabym kupić taniej (np. na allegro) za gotówkę niż na raty z odsetkami . Oczywiście przy założeniu że się posiada taką gotówkę :)
Prosty rachunek do wyliczenia ile zostaje w "kieszeni". Naprawdę nie mała kasa !!! Jak widać warto.
Może tak to widzę bo jestem Ekonomistą .

Dziś kupiłam nowy, od przedstawiciela :) Po normalnej cenie,również dostałam wspaniałe książki!!!
Jestem bardzo szczęśliwa i chciałabym być zadowolona z pracy tym cudeńkiem :D

No to gratuluje Grazynko na paewno bedziesz zadowolona ja wlasnie robie pulpeciki na parze w TM :)

grazyna - co to znaczy w normalnej cenie? za ile kupilas? pytam bo ja nadal jestem niezdecydowana do konca, szkoda mi jednak taka kase wydac, gdy w domu dwoje malych dzieci....

Caroka...kupiłam od przedstawiciela po cenie urzędowej 3900,- i otrzymałam 5 ksiązek( razem z książką należną z termomixem).
Już dużo potraw porobiłam, urządzenie jest super. Jestem zadowolona i to bardzo ale idzie mi to gotowanie na razie wolniutko, z książka w ręku :D
Muszę nabrać wprawy.

Witam jestem przedstawicielem Thermomixa moge do Pani przyjechac na pokaz wiecej inf pod nr tel 609227515

a ja kupiłam i stoi bezczynnie jeśli ktoś jest chętny to jest na sprzedaz

dima - za ile chcesz sie go pozbyc? :-)

za cały kąplet 1900

witam czy masz jeszcze ten thermomix do sprzedania ? jezeli tak podaje meila irenakowalska1@tlen.pl dzieki

czy oferta sprzedazy termomixa jest jeszcze aktualna?Dziekuje za odpowiedz.Katarzyna

Moze ktos ma lub wie gdzie znalezc instrukcje do thermomixa 3300, jest to stary model kupilam na aukcji w De ale niestety bez instrukcji.

Bede wdzieczna

maja: napisz do serwisu, może Ci wyślą
http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/serwis_techniczny.html

Absolutnie warto!!! Mam i używam od ponad 6 lat:) REWELACJA!!! A od niedawna używam ten najnowszy model:) BOSKI!!!

oferta aktualna wysłałam ci maila

Ja miałam i sprzedałam. Wielki klamot, a poza tym musiałabym całkowicie zmodyfikować swoją kuchnię i potrawy, które gotuję. Lody, cappucino - super, tylko czy robimy to codziennie? W moim domu lepiej sprawdza się szybkowar.

Gdybym miała dom z ogrodem warzywnym i była typem, który robi przetwory i dużo gotuje dla duużej rodzinki, pewnie bym zostawiła.

wg mnie właśnie mało miejsca zajmuje w kuchni:) a ja wiele swoich przepisów dostosowałam do tego, żeby robić w Thermomixie:) wychodzi szybciej niz tradycyjnie:) ale to kwestia przyzwyczajenia;-)

tak jest aktualna

A macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy - nie z książki "Dobre gotowanie" i "Łatwa kuchnia", bo te 2 mam.

Caroca - masz mail'a:)

odpisalam, to samo zreszta co tu :-)))

Caroca - zdębiałam;-) tu nie ma tego, co mi napisałas w mail'u :) to było chyba w innym wątku:) pozdrawiam:) dzięki za odpowiedź:)

jeśli ktoś jest chętny na prezentację albo ma pytania dot. Thermomixa - zapraszam:)

Sprzet naprawde warto zakupic... Pierwsze moje podejscie było tak jak wiekszosci 4000 tys zł za sprzet do kuchni ciut za duzo, po czasie przekonałem sie do jego zalet poniewaz na studiach w mieszkaniu kolega z uczelni posiadał TM-21, Jako Studenci nie dawalismy chwili odpoczynku thermomix-owi, przy okazji docenilsmy ile mozna zaosczedzic do kieszeni.

Przekonalem sie do zakupu po studiach...
Osobiscie znam przedtsawiciela z pełnym profesjonalizmem przedstawia oferte dla wymagajacych klientów...

Pozdrawiam

sampith@gmail.com
791 129 561

zastanawiam się czy nie zająć się sprzedażą Thermomixów :)

moja Ciocia zajmuje się tym(w Koszalinie) i namawia moją Mamę ;) (starego marketingowca)

jest zainteresowanie?

uwielbiam TERMOMIX ! mam namiar na prezentacje.

czyli sam jesteś przedstawicielem i incognito namawiasz innych

Sensein..niekoniecznie to przedstawiciel
Ja mam to cudo i je uwielbiam. Teraz nie wyobrażam sobie mojej kuchni jak by go nie było :)
więc z CZYSTYM SUMIENIEM polecam!!

Inne tematy z forum

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

drzwi wewnętrzne. białe? (51 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

Armatura łazienkowa - jaką wybrać? (45 odpowiedzi)

Witam, jestem w trakcie remontu i obecnie zastanawiam się jakiej firmy armaturę łazienkową...